Rozhovory
Nikola Ivanov: Civilizace funguje 24/7, možná spějeme k věčnému dni. Noc jsme kolonizovali
12 komentářů
Losina
2
@epr3 Jó, zdravý spánek a pohoda, to mám také rád. Bydlím 3 km od Plzně. Pod hradem Radyně. A to co tady píšete plně vyznávám. Většinou se tady hádáme o politice, ale vlastně všichni vyznáváme to samé. A ono je vlastně jedno kdo v té vládě sedí. Stejně si ten život musíme všichni udělat po svém. 🙂
Přejít do diskuze
@epr3 Tak mi zase noční život nevadí .Celý život skoro 40 let jsem makal na nočních .A noční směny byly vždy lepší než ranní .Nikde žádný vedoucí a klídek.Delal jsem i ranní systém kolotoč a ty jsem nesnášel to ranní vstávání 4.30 nebo i dřív .Chápu ale že si někdo na ranní zvykl .S tím Silvestrem souhlasím .Je to tak
@epr3 To vám závidím ten božský klid na vesnici.Hned bych s vámi měnila.Uz mě ta Praha leze ne jen krkem,ale i ušima.Neb to není Česká Praha,ale Ukrajina.Jsou všude.jsou jak ty kobilky kde je pak po nich spoušť a nic jen pusto a jdou zase ničit dál.
Někomu noční život imponuje, mě ani trochu. Proto jsem se odstěhoval na vesnici, kde je svět ještě normální. Jedinou vyjímkou je silvestr, kdy přijedou blbečkové z města s vagónem rachejtlí a dělají bordel. Pak se poblijou, odjedou nazpátek a další rok je zase klid na spánek...😊
@epr3
Já v noci odjakživa spím.
Nikdy ani nevstávám za my.
Dokud není světlo spím. Je to fajn.
Kolem domu projede tak 20 aut denně slepou ulici v lese..
Celé město je pode mnou cca 5 km na náměstí, ale pěšky jsem za 8 minut v Kauflandu.
Vysílače sotva došlou signál do domu a dům.je bez elektrosmogu.
Vzduch na kopci už lepší být nemůže a voda jak ze studánky a naprosté ticho.
Dům byla sice velka incestice, ale je tzv. nulový na energie.
Doporučuji.🙂
Já v noci odjakživa spím.
Nikdy ani nevstávám za my.
Dokud není světlo spím. Je to fajn.
Kolem domu projede tak 20 aut denně slepou ulici v lese..
Celé město je pode mnou cca 5 km na náměstí, ale pěšky jsem za 8 minut v Kauflandu.
Vysílače sotva došlou signál do domu a dům.je bez elektrosmogu.
Vzduch na kopci už lepší být nemůže a voda jak ze studánky a naprosté ticho.
Dům byla sice velka incestice, ale je tzv. nulový na energie.
Doporučuji.🙂
@Anatolij Vasil Táta byl rodilý pražák, ale během války vyrůstal v Beskydech. Pak absolvoval lesnickou školu a odešel dělat lesníka do Krušných hor, do Prahy se už nechtěl vrátit. Jsem mu za to vděčný.
@Richard Sebesta Já jsem si noční zkusil asi dva roky. Musel jsem uznat, že na ně nejsem stavěný a jsem rád, že už mě do nich později nikdy nikdo netlačil.
@epr3
Tak zase ale někdo má možnost levného dřeva z lesa a tím pokryje s trochou námahy chybějící izolace a ještě je na zdravém vzduchu.👍
Spoléhat na technologie je trochu vrtkavé, ale šel jsem touto cestou. Snad budou fungovat.
Zatím systém používám 6 let.
Město mám jak na dlani (500m), ale jsem od něj izolován dokonale.
Na vstávání se dá sice zvyknout, ale víkend vždy naznačí, zda tělu vyhovuje vstávat i jinak, déle 🙂.
Rozhodujicí je samozřejmě i práce. Tam se doslova těším. Tam mám echt klid. 👌.
Autem tam musím lesem 7 minut a někdy se přistihnu, že se kochám, jak pan doktor z filmu Vesničko má středisková🙂.
Zásadou čislo jedna je u nás doma teplé jídlo 3 x denně!
Najedený je v pohodě a hladových a nervózních tu máme v příspěvcích nadbytek 🤣.
Tak ať se daří.
Tak zase ale někdo má možnost levného dřeva z lesa a tím pokryje s trochou námahy chybějící izolace a ještě je na zdravém vzduchu.👍
Spoléhat na technologie je trochu vrtkavé, ale šel jsem touto cestou. Snad budou fungovat.
Zatím systém používám 6 let.
Město mám jak na dlani (500m), ale jsem od něj izolován dokonale.
Na vstávání se dá sice zvyknout, ale víkend vždy naznačí, zda tělu vyhovuje vstávat i jinak, déle 🙂.
Rozhodujicí je samozřejmě i práce. Tam se doslova těším. Tam mám echt klid. 👌.
Autem tam musím lesem 7 minut a někdy se přistihnu, že se kochám, jak pan doktor z filmu Vesničko má středisková🙂.
Zásadou čislo jedna je u nás doma teplé jídlo 3 x denně!
Najedený je v pohodě a hladových a nervózních tu máme v příspěvcích nadbytek 🤣.
Tak ať se daří.
@Pavel Nyklíček
Taky v noci odjakživa spím.
Vstávám, jako člověk práce, většinu svého života za tmy, ale zvykl jsem si a nevadí mi to.
Počet aut, které projedou kolem mého domu je podobný.
Do nejbližšího obchodu to mám 17 km, ve vsi žádný není a bez auta by se to tu nedalo zvládnout.
Jsem 700m nad mořem, je tu o 4-5 stupňů chladněji než pod horami, v létě příjemné, mobilní signál je bez problémů.
Bydlím ve starém horském baráku, sice opraveném, ale nulový na energie zrovna není. Udělat z něj nulu nebo pasiv není možné, proto se o to ani nesnažím. To, že se tam musí topit jsem přijal a zařídil se.
Taky v noci odjakživa spím.
Vstávám, jako člověk práce, většinu svého života za tmy, ale zvykl jsem si a nevadí mi to.
Počet aut, které projedou kolem mého domu je podobný.
Do nejbližšího obchodu to mám 17 km, ve vsi žádný není a bez auta by se to tu nedalo zvládnout.
Jsem 700m nad mořem, je tu o 4-5 stupňů chladněji než pod horami, v létě příjemné, mobilní signál je bez problémů.
Bydlím ve starém horském baráku, sice opraveném, ale nulový na energie zrovna není. Udělat z něj nulu nebo pasiv není možné, proto se o to ani nesnažím. To, že se tam musí topit jsem přijal a zařídil se.