Kultura
Nejen pohlavní divočina. Zápisky z tranzice Daniely Špinar mají potenciál vyjasnit mnohým čtenářům, kým vlastně jsou
6 komentářů
Nechápu ty reakce pode mnou, co vám vlastně vadí? Co vám kdo provedl?
Tihle lidé musí řešit problémy o kterých se nikomu z nás "normálních" ani nezdá. Držím jim všem palce, aby je naše společnost dokázala když už ne podporovat alespoň více chápat. Doporučuji všem přečíst si něco od Johna Irvinga.
Tihle lidé musí řešit problémy o kterých se nikomu z nás "normálních" ani nezdá. Držím jim všem palce, aby je naše společnost dokázala když už ne podporovat alespoň více chápat. Doporučuji všem přečíst si něco od Johna Irvinga.
@Martina Kacerkova Nemecti naciste ( m.j. take legendarni Ukrajinska "Waffen SS divise Galizien" slozena jeste na jare 45 z 30 000 ukrajinskych bestii) vyvrazdili 6 mil. cikanu, dusevne chorych , homo a transsexualu a zidu.
Ja nepatrim k zadne z techto kategorii ale jsem pouze prachobycejny chirurg-traumatolog uz 59 let, poslednich 50 let v Nemecku narozen uprostred valky v Praze na Bulovce kde jsem pote od r. 1966 coby chirurg zacinal.
Ja nepatrim k zadne z techto kategorii ale jsem pouze prachobycejny chirurg-traumatolog uz 59 let, poslednich 50 let v Nemecku narozen uprostred valky v Praze na Bulovce kde jsem pote od r. 1966 coby chirurg zacinal.
Pri transsexualni zmene zeny v muze ( Frau -zu -Mann operace) je pac. nejprve medikovana muzskymi hormony ( testosteron) vice mesicu.
Pote lze zkonstruovat penis ( penoid -koncovka " -oid" znamena "necemu podobny") nejprave z klitorisu , ktery se pod hormonalni lecbou znacne zvetsi ( Klitorispenoid) k nemuz se prida pote transplantat tkane (Lappen z kuze a podkozi)z ne dominantniho predlokti nebo z predni strany stehna ( thight flap) do nehoz se vbuduje prodlouzena mocova trubice a odstrani se deloha i vagina ( Hystero-kolpektomie).
Pote co se tyto vykony zhoji, muze se plasticky zkonstruovat zalud penisu (Phalloplastik ) , sourek z prodlouzeni velkych stydkych pysku zeny ( labia maiora pudendi )do nejz se mohou implantovat silikonprothesy varlat a event. implantovat i "Erektionssprothese"k dosazeni castecne erekce te Phalloplastiky.
Tento transgender muz muze pak i mocit vstoje.
V prvni fazi teto transgender operace se musi ( mohou) amputovat prsy a pretvorit bradavky.
To cele je velmi komplexni vykon jehoz jednotlive faze mohou byt doprovazeny vzdy vaznymi komplikacemi ( poruchy hojeni, infekce , pooperacni krvaceni , tkanove nekrosy etc.) a vzdy je nutno vyckat zhojeni toho ktereho mista rekonstrukce.