Komentáře
Alois Rudý
2
No prostě šéf bude muset Janičku odměňovat za nadstandardní práci jinak.😐
Přejít do diskuze
Tohle mi připadá jako totální zhůvěřilvost! Zase se probudí závist a pocit, že mají mít všichni stejně! Mělo by to být soukromou věcí zaměstnavatele a zaměstnance!
V soukromých firmách i ve státním sektoru bývají často takoví ti skrytí patolízalové šéfů, kteří si budují kariéru na donášení na kolegy nebo na přivlastňování si pracovních úspěchů svých kolegů anebo děláním naschválů kolegům, mařením jejich práce apod. Takoví zákeřní jedinci jsou víc honorováni než ostatní. Šéfové zase rádi k sobě stahují a nahoru protlačují svoje příbuzné a známé či milenky a vytvářejí pro ně zbytečné duplicitní funkce. Samozřejmě ti na těch zbytečných postech, kde kolikrát nedělají vůbec nic, berou vždy víc peněz než ti, co vytvářejí reálné hodnoty. Ta směrnice o transparentním odměňováním by ve firmách (možná) ukázala kdo je kdo. Lidi by hned viděli, na koho si mají dát pozor.
Je mi šumák kolik berou kolegové. Víc by mě zajímalo kolik bere blbá, neochotná a protivná úřednice na katastru.
Na tohle nelze najít spolehlivý recept, snad jen slušného šéfa. Za bolševika visely výplatnice na nástěnkách, rozdíly pokud byly, byly v jednotlivých korunách a stejně si to lidé záviděli. Jasně nacenit a zúkolovat každou práci také nejde, nicméně čumět si navzájem do výplatnic není dobrý nápad. Tam kde byla, když nic jiného dobrá parta, už žádná nebude.