Zprávy

Zpět na článek

SPOLU v průzkumu oslabilo. Motoristé by neprošli, posiluje Stačilo!

27 komentářů

Jiosef Tyl
Jo, tomu se říká nezaujatost médií. Babišovi a jeho poddaným to běžně klesá o 1 až 3% a celkem to nikoho moc nezajímá. Ale spolu se to snížilo o šest desetin a a už je tu hned velký HEADLINE.
seng
Budu volit stranu,která vrátí odchod do důchodu na 65let. Pracuji od 18let a myslím, že 47let je až dost,jestli mi to vůbec zdraví dovolí. Spravedlivější by bylo na prvním místě odpracovaná léta třeba těch 45let. A vysokoškoláci co začínají pracovat déle, nedělají fyzicky náročnou práci, mohou dělat o nějaký rok déle. U nás se studia neplatí a stát na jednoho vysokoskolaka vynakladá obrovské peníze. Na druhou stranu to státu splati protože bere nasobne větší plat. Ale někdo studuje zbytečně dlouho a začíná pracovat třeba i ve třiceti,kdy jiný už pracuje 12let a v 65 letech už je na hraně fyzických sil. Na 65 let naláká ANO mnoho voličů, kor lidi přes 60let.
Jiosef Tyl
@seng v tom Aňáckým případě se tomu ovšem už nebude říkat "odchod do důchodu", ale ukončení pracovní činnosti. Protože na důchody nebude. Po vzoru Indiánů: Nechce trápit své okolí, nechce být svým blízkým na obtíž, a proto se do konce svého života snaží neustále něčím na kmenový život přispívat. Viděl jsem, jak moje adoptivní matka Ayrika z kmene Yawalapiti ve svých téměř 90 letech občas pracuje na poli. Viděl jsem poloslepého starce Biaeju z kmene Ece´je, jak se o holi trmácí k piroze, aby přeplul řeku Madre de Dios a šel si tam useknout velkou palici banánů k jídlu. Pozoroval jsem mého náčelníka Ramaya, jak v téměř 70 letech měl ještě dítě a staral se o něj, pracoval na poli, sázel maniok, rybařil. Fotografoval jsem stařešinu Yekwanů Sedewanada a jeho manželku, která ještě nesla na boku malého vnuku, jak při společném rybolovu jedem barbasko sbírají v proudu řeky Nicharé leklé ryby do košíků. Nenapadlo je sedět doma a čekat, až jim jejich děti přinesou k jídlu ryby, i kdyby mohli a nikdo by jim nic neřekl. Prostě nemají to v krvi, v genech. (LN).
seng
@Jiosef Tyl jenže indiáni nedělají třeba celý život u linky ,kde nemají čas ani zajít na záchod a kde se neustále zvedají normy a zaměstnavateli je jedno jestli je někomu 25let nebo přes 60let musí stíhat.
Jiosef Tyl
@seng - to vše je jenom vypráví o tvé úrovni, Pokud si myslíš že Indiáni měli snadný a lehký život..... Já myslím že ti není pomoci - rudo v palici.
seng
@Jiosef Tyl a myslíte,že dřív měl někdo snadný život oproti dnešku? Doba jde dopředu. A věřte, že dnešní zbytek indiánů se má už také dobře. . Třeba v Kanadě mají své rezervace a dnešní vymoženosti, jsou štědře dotovaný centrální vládou, jezdí tam turisté se dívat. Nesmíte míchat jak se žilo před dveste lety zpátky a dnes.
Anatolij Vasil
Tak vám lidi nevím o čem se dohadujeme.Jedu MHD a mám pocit že jsem na Ukrajině,jdu nakoupit a zase mám pocit,že se nacházím na Ukrajině,kouknu z okna na dětské hřiště a český neslyšite je azbuka.Tak mám pocit že tato vláda tu naši matičku rodnou zem českou odevzdala ukackam.
Jiosef Tyl
@Anatolij Vasil - když napíšeš A, tak musíš taky napsat B. Na odvodech už jsou Ukrajinci v plusu. Také by si zde mohl popsat, jak to vypadalo v Rakousku a v Německu po roce 1968. Určitě tam mezi domácími byli také takoví Vasilové jako ty.
Pavel Kmoníček
Děláme si ostudu sami sobě a nemusí nám ani nikdo pomáhat. Stačilo, PRO, Trikolora, Motoristé ....... To ukazuje samo o jaký jde národ !
Jiosef Tyl
@Pavel Kmoníček - lidi netrápí ve skutečnosti tím, jak se ve skutečnosti mají. Je trápí to, že se jiní mají lépe.
Richard Šebesta
@Pavel Kmoníček Zapomněl jsi na na vládní sebranku. Ta nám dělá mnohem větší ostudu.
epr3
@Pavel Kmoníček Kmoníčku, neříká se tomu náhodou jinde ve světě demokracie?
Jarek Musial
Když se stane Babiš znovu premierem, tak se vyřeší akorát tak kulové h.....Chce to prostě novou, středolevicovou stranu, pro kterou nebude priorita zisky pro Agrofert a stejně tak pro nadnárodní korporace.
Jiosef Tyl
@Jarek Musial - nestraš
,
Alois Rudý
STRANA je zde zpět a to je pro bezpečnost a pohodový život pro většinovou část slušných lidí Česka velmi dobrá zpráva.😉
Losina
@Alois Rudý IQ.
Pavel Kmoníček
@Alois Rudý A oplotíme to tady zase, nějaké ty lidi pověsíme, vystoupíme z EU a z NATO a rudí se budou spokojeně klanět úpadku a Adolfu Putinovi !
Richard Šebesta
@Pavel Kmoníček Tohle může stvořit jen primitivní lhář,komunistického typu. Nebyl jsi v ksč náhodou ? Ptám se protože lžeš jako ta předlistopadová komunistická banda a používáš stejně lživé argumenty.
epr3
Velice hezky a trefně se k momentální volební situaci vyjádřil Vidlák:
http­s://pr­avypros­tor.ne­t/na­dejny-prislib/
Richard Sebesta
@epr3 nejsem volič stačilo vadí mi komunisté navíc udělali taktickou chybu .Klusáček je debil nahrává svými výroky naší válečné vládě. Taktické cvičení s tím že půjdou i bojovat připomíná LM. Konečná má rozumne názory ale je stalinistka.To může koalici proti vládě zlomit vaz
epr3
@Richard Sebesta Pokud většině národa nevadí komunista na Hradě, proč by mně měli vadit komunisti v Parlamentu, navíc jsou to komunisti light, ti hard už jsou dávno mrtví.
Často se tu mluví o tom, že komunisti se měli po převratu zakázat, málokdo si ale položí otázku, co by se tím dokázalo. KSČM by se přejmenovala třeba na Stranu pracujících, členové by si vyměnili průkazky a tím by zákonu bylo učiněno zadost. Všechny ostatní politické strany aktuálně po převratu stejně založili komunisté, kteří akorát zahodili průkaz včas.
Já z dnešních komunistů vůbec nemám žádnou fóbii a klidně jim to hodím. Pokud se vůbec protáhnou do Parlamentu, budou mít málo mandátů na to, aby dokázali něco ovlivnit ale budou alespoň slyšet a ten hlas je v dnešní době neustálého servilního přitrubování důležitý.
Richard Šebesta
@epr3 V něčem má tvůj názor rácio,ale pokud by se ksč zakázala hned po listopadu jeden efekt by to mělo. Už by se jmenovali jinak pokud by založili jinou stranu, třeba levicová strana a neměli by tolik voličů. Právě ten název mnoho lidí kteří je volili přitahoval jako vzpomínka na staré časy a proto je volili. Na druhou stranu ksčm po celou dobu od roku 1992-2021 poškozovala levici,protože levice tedy ksčm a soc.dem.nebyly jednotné. Socani si zakázali s ksčm spolupráci kvůli jejich politice a soudruzi se přesto nezměnili. Komunisté se sice omluvili za své zločiny ale v praxi se chovali jako předlistopadová ksč.Sorry ale pokud tam měli takové zrůdy jako Semelovou,která tvrdila,že Horáková se přiznala a trest si zasloužila tak se není o čem bavit a to podotýkám nebyla zdaleka sama.Konečná dnes je to samé na přímou otázku o Horákové neodpověděla jasně,že to byla justiční vražda a ona i dnes souhlasí s přepadením naší země v 68.roce a rovněž s tím,že v Katyni vraždili Němci. Konečná je fanatická stalinistka a přesto pro mne nejede vlak. Asi tak.
epr3
@Richard Sebesta Já tvůj postoj chápu ale kdo dnes zavírá nebo vyhazuje z práce za názor? Komunisti to rozhodně nejsou. Zkrátka už uplynulo hodně vody a mně nepřijde férové, obviňovat ze zločinu komunismu lidi, kteří je nespáchali, protože v té době to byly malé děti nebo vůbec nebyli na světě. Stačilo je Vidlákova strana, do které přibral komunisty, kterým bylo v původní KSČ těsno možná právě proto, že se nedovedla zbavit svých stalinistických předsudků. Taky to klidně mohou být prospěcháři, kteří cítí v nové straně větší příležitost, ale to mají všechny strany úplně stejné.
Richard Sebesta
@epr3 Souhlasím že spolek spolu a Stan včetně Pirátů jsou šmejdi kteří dělají všechno špatně .Proto mám taky zájem aby padli a budu volit SPD
Jiosef Tyl
@epr3 víš co, ať tě vidlák vezme na vidle a táhněte!
Richard Šebesta
@Jiosef Tyl To je chabý argument. Jen prázdné kecy. Pravda se ti nelibí,že ?
epr3
@Jiosef Tyl Něco jako argument, pokud tedy víš, co to je, bys ve své duté lebce nenašel?