Historie

Zpět na článek

Pražský funus Varšavské smlouvy. Československo bude litovat, tvrdil tehdy sovětský ministr obrany

14 komentářů

Richard Šebesta
Konec VS byl správný a jak autor píše logickým závěrem toho co se událo,tedy pád komunistických režimů. Jen pár dodatků. Do VS jsme vlezli ovšem sami bez přinucení. Agrese v roce 1968 byla agresi většiny členů vůči naši zemi. Kdyby ostatní tedy NDR,­Polsko­,Bul­harsko a Maďarsko odmítli jít s Rusy do toho,možná by se žádná nekonala. Spíše by vznikla krize uvnitř ve VS. Hlavními aktéry který srpen 68 propagoval byli zpočátku NDR a Polsko. Po pádu VS mělo zaniknout i NATO a jak je dnes známo chtěl to i Havel. Jenže špičky NATO se mu vysmály. Havel se tedy znormalizoval dle hesla: KDO CHCE S VLKY ŽÍT MUSÍ S NIMI VÝT a obrátil zcela . NATO dnes ovšem podle mne není tím čím se vždy honosilo. Tedy obranný pakt,který řeší spory mírovou cestou. Konflikt na Ukrajině je toho jasný důkaz jakož i bombardování Srbska a agrese vůči Iráku 2003. Přičemž by se toho našlo i více.
Alois Rudý
@Janek Karda ...copak, manželka se ti vrátila domů ?🤣😂
Uživatel_5919578
@Richard Šebesta Ty ale nikoho nezajímáš. Možná psychiatra 😃😃
Alois Rudý
No ono bylo dohodnuto, že na konec Varšavské smlouvy bude navazovat konec NATO. Lživý západ opět svůj slib nesplnil, naopak USA v současnosti vydírají malé Evropské země požadavkem na další finanční podporu rozpínavosti NATO.😎
Miloslav Podhola
Díky 'pohřbu V4," ztratí všechny zúčastněné země, kromě Polska silnou pozici v EU.
A ani PL, na tom nebude skvělé, EU budou bezohledně ovládat SRN s Fr.,zuřivěji než doposud, neb EU teče do not, v čele s podivnou Layenovou!
Největší zásluhu má Fiala a spol.!
Martin Neugebauer
@Richard Šebesta já bych to tak černě neviděl .
Ideologie je jen převlečený chtíč za co jiného než za o penězích a moci ...
Nikdo přece nevěří , že mír jde dosáhnout jinak než válkou a zabíjením ...
Je to strašný paradox , já vím , lidstvo má veliké štěstí , že se zatím ještě kvůli míru nevyvraždilo, a největší paradox je že stejně všichni nakonec umřeme , i pán i kmán ...
Další paradox je třeba , že neexistuje například žádný posmrtný život .ani nebe , ani peklo , je to škoda , ale je to pohádka pro děti .
V pekle totiž jsme teď , a v nebi je jen pár kosmonautů...
Martin Neugebauer
Já mám 1.7 narozeniny , to pero by mne nevadilo dostat jako dárek haha ;)
No pamatuju si to jako kluk, když jsme seděli s klukama co nás nevzali ani do pionýru, v Brně na kopci a počítali ty stovky vlaku a vagonů té ruské techniky než jsme usnuli... Týden tu dunělo , jako by na prérii běželo ne stádo divokých mustangů ale slonů, pak nás přestalo bavit mávat...
Pro mne je to důkaz , že ta Ruská verbež jde vyhnat domů
Petr Minář
@Richard Sebesta
Fašisti by měli slušné občany zajímat, historické zkušenosti s takovými grázly jsou neblahé, takže pan "uživatel_5919578" nemá zcela pravdu.
Ty tu předně zhovadile, jako Šebesta, blábolíš. Výborný příklad je třeba tvrzení "NATO dnes ovšem podle mne není tím čím se vždy honosilo. Tedy obranný pakt,který řeší spory mírovou cestou. Konflikt na Ukrajině je toho jasný důkaz..."
Každý normální by se za takový blábol musel stydět, Šebesta-fašista-ruSSoprd ovšem studu nezná. RuSS začne válku se sousedem a NATO to bude řešit mírovou cestou...."
Ty sám ovšem už na mírové cestě asi nejsi, fašoune. Už cvičíš, coby lidový milicionář nebo SA-Mann, se zbraní?
Viz: "... Klusáček v rámci spolku Svatopluk vedeného politologem Petrem Drulákem měl rovněž v dubnu uspořádat spolu s organizací Národní domobrana tábor, na kterém několik desítek osob učil zacházet se zbraněmi a další „branné“ dovednosti...", citováno z http­s://ww­w.fo­rum24­.cz/vyc­vik-muzu-se-zbranemi-slova-o-odboji-a-ukradenych-volbach-volebnim-lidrem-stacilo-se-zabyva-policie
Viz také http­s://ww­w.no­vinky­.cz/cl­anek­/doma­ci-pokud-nam-volby-ukradnou-nazral-cas-na-odboj-vyzval-lidr-stacilo-sve-priznivce-cvici-se-zbrani-40529562 (citát: "Na videu, které zveřejnil na sociálních sítích, vedle něj stojí i místopředseda KSČM Milan Krajča, předseda SPD Tomio Okamura a také bývalý člen pohraniční stráže a Veřejné bezpečnosti Jaroslav Vodička...").
Ty sám jsi jak v komunisticko-fašistickém spolku Svatopluk, tak podporuješ fašistickou stranu polojaponského vlastence Okamůry.
Na bojovníka za mír nevypadáš, Šebesto. Teď ovšem budeš zase dělat mrtvého brouka.
Richard Sebesta
@Uživatel_5919578 Koho zajímáš ty smrade. ?
Janek Karda
@Alois Rudý Pomóc husá, pomóc!!!
Josef Šátava
@Richard Šebesta V žádném uskupení, do kterého jsme někdy vlezli, jsme nikdy nehráli a nebudeme hrát vůdčí roli. Naši představitelé nejsou ,,agresivní" a vždycky se někomu snaží zalíbit a plazí se před vedením uskupení po kolenou. Přestože před tím měli silácké řeči.
Karel Sova
Pro mě jeden z nejkrásnějších dnů v životě. Pokud by mi ještě pár bolševických sviní zaplakala, budu ještě šťastnější.
epr3
Možná už není daleko doba, kdy budou takhle vyklepávat z pytlíku razítko, které zbylo po NATO.
misazak
@Janek Karda 👎🏻👎🏻👎🏻!!!