Reportáže

Zpět na článek

Bezkrká kytara od Furcha: rozložíte ji na tři kusy, po složení zůstane dokonale naladěná. Chcete ji?

4 komentáře

Miroslav Kašpar
No, hele, hezký. Až na to, že vám nějaký pitomec (jistě z vašich řad) dal jako naschvál na titulní fotku ke "skládací kytaře" kytaru neskládací, ale s výřezem (cutway). Hodinu jsem pak pátral na Furchově webu, než jsem se ujistil, že ty "skládací" s výřezem skutečně nenabízí. No, ale co by jeden taky mohl od "skorobulváru" čekat, že?

Jinak tedy musím přiznat, že jsem po následném zkoumání pro tu Little Jane silně nalomen (pokud na ni někdy našetřím). Není to sice zvukově žádný "koncertní" nástroj, ale na to, aby ji jeden mohl tahat všude s sebou, je to ideál. A ten zvuk je pro hraní votřebanýho blues v open G s bottleneckem jako dělanej. A odhaduju, že i capo***trem do třetí polohy (včetně) by to mohlo bejt dobře použitelný. Nejen po hospodách, ale (zejména po případném dodatečném vybavení elektronikou) bych se s ní nebál ani na pódium, jako s parťačkou ke své excelentní plechovce od nebožtíka Franty Javůrka
Jaromír Ticháček
Jako hudebník bych ocenil hezký článek o firmě, která umí udělat kvalitní nástroje. Nějaké nepřesnosti klidně odpustím, jde o drobnosti.
Jen to perfektní naladění kytary po znovusložení. To může být zajímavé pro začínajícího trampského kytaristu, který v pátek večer naladí, v neděli to šoupne do futrálu a po třech víkendech mu to někdo vezme z pracek a doladí to. Ta kytara nebude perfektně ladit. Spíše bude v toleranci, kterou spousta lidí neřeší. A další spousta lidí to s nějakým Šebesta trpí.
Jaromír Ticháček
@Jaromír Ticháček
S nějakým sebezapřením trpí. Holt se elektronika rozhodla za mne.
Miroslav Kašpar
@Jaromír Ticháček Hehehe, no, jistě v tom batůžku bude místo pro nějakou klipovou ladičku, že? Nechci ti sahat do svědomí, ale já osobně, čistě pro případ, že bych se někde potkal s kytarou a měl zrovna "nutkání", nosíl ladičku, capo***ter a bottleneck v takových těch malých bočních kapsičkách v ledvince. A aj náhradní baterii do ladičky. Vždy a všude. Bo kdo je připraven...