Komentáře
Martin Bartkovský: Zažít válku. Jaké to je, když kousek od vás dopadne čtyřtunová raketa?
56 komentářů
Josef Valenta
5
Díky za skvělý článek (a podcast). Z toho co dělá rus na Ukrajině mrazí (dětská hřiště v lese fakt v klidu nedávám). Je to cca 34 let co odtáhli okupanti odsud. V naší krásné zemi mi fakt nechybí. Pomoc Ukrajině je pomoc sobě.
Přejít do diskuze
Gabina Rychtarova
@epr3 buďte bez obav taky brzo budete mít na své díře v zemi zapíchlý ruský hadr 😁
@PEtr Tobes
Děje. Špatné se děje, i v Česku.
Mezi ČECHY se stále beztresně mohou vyskytovat a hlavně veřejně vystupovat ***, co na ruSSké zločiny na Ukrajině v XXI.století tu hovadsky donekonečna bučí, že v 68. nás okupovali Ukrajinci, že Brežněv byl Ukrajinec atd. Nesmysly a LŽI 100x vyvrácené, dnes jasně sloužící jen ruSSkému nepříteli ČR ... A Češi s tím nejsou schopni nic udělat, ani zavřít NEPŘÍTELI přímo v Česku, přímo mezi nimi - jeho sprostou hubu...
Děje. Špatné se děje, i v Česku.
Mezi ČECHY se stále beztresně mohou vyskytovat a hlavně veřejně vystupovat ***, co na ruSSké zločiny na Ukrajině v XXI.století tu hovadsky donekonečna bučí, že v 68. nás okupovali Ukrajinci, že Brežněv byl Ukrajinec atd. Nesmysly a LŽI 100x vyvrácené, dnes jasně sloužící jen ruSSkému nepříteli ČR ... A Češi s tím nejsou schopni nic udělat, ani zavřít NEPŘÍTELI přímo v Česku, přímo mezi nimi - jeho sprostou hubu...
@Josef Valenta je to presne tak...dennodenne tam russak pacha zlociny proti lidskosti a nic moc se jim zatim nedeje..to je desive a mozna na to dojedeme
@Gabina Rychtarova Ti jsou slušně vychovaní, na rozdíl od těhle komunismem zparchantělých zmetků.
@lug70
garantováno úřady... Větší kravinu jsem tu ještě nečet a že se vy kolaboranti doslova předbíháte.
garantováno úřady... Větší kravinu jsem tu ještě nečet a že se vy kolaboranti doslova předbíháte.
@Petr Minář víš v čem je ruďas (Lojza rudý) kouzelný? Že na něj vyšleš květinu a vrátí se ti hoo v no!
@Richard Šebesta
Ty hnuse máš tu drzost si otírat svou hubu o prvního polistopadového prezidenta? Je třeba zde zopakovat, co jsi za grázla: ze spolku SVATOPLUK, spolu s nejhorším, bolševicko-fašistickým politickým svinstvem českého národa. Jen si všichni prohlédněte zločinné kumpány diskutéra Richarda Šebesty a jejich xichty zde:
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vsichni-pohromade-akci-spolku-ktery-chce-zmenu-rezimu-navstivi-fico-zeman-konecna-i-vondracek-40523380
Do tohoto hnusu patří i Šebesta, který se nestydí si tu otírat hubu o Václava Havla.
Ty hnuse máš tu drzost si otírat svou hubu o prvního polistopadového prezidenta? Je třeba zde zopakovat, co jsi za grázla: ze spolku SVATOPLUK, spolu s nejhorším, bolševicko-fašistickým politickým svinstvem českého národa. Jen si všichni prohlédněte zločinné kumpány diskutéra Richarda Šebesty a jejich xichty zde:
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vsichni-pohromade-akci-spolku-ktery-chce-zmenu-rezimu-navstivi-fico-zeman-konecna-i-vondracek-40523380
Do tohoto hnusu patří i Šebesta, který se nestydí si tu otírat hubu o Václava Havla.
@našinec hey, moment... aplikuješ svou zbabělost na Ukroše. Oni brání zemi, ty jsi vítal tanky. Tyhle tvoje study nesmažeš tím, že se budeš takhle obelhávat.
Bombardování poškodilo mosty, silnice a železniční tratě, stejně jako 25 000 domů, 69 škol a 176 kulturních památek. [ 200 ] Dále bylo poškozeno 19 nemocnic a 20 zdravotních středisek, včetně Univerzitní nemocnice Dr. Dragiše Mišoviće . [ 201 ] [ 202 ] Bombardování NATO mělo za následek také poškození středověkých památek, jako je klášter Gračanica , Pećský patriarchát a Visoki Dečani , které jsou dnes na seznamu světového dědictví UNESCO
Prostě samé vojenské cíle!
Ten Putin je fakt čučkař.
Takhle má vypadat "HUMANITÁRNÍ BOMBARDOVANÍ"!
Prostě samé vojenské cíle!
Ten Putin je fakt čučkař.
Takhle má vypadat "HUMANITÁRNÍ BOMBARDOVANÍ"!
@Petr Minář Na to že jsi v předkremačním věku Minář jak to velmi vtipně nazval epr jsi neskutečný blbý jak vagon tupých brusli a ještě lžeš. Já přece nikdy neřekl,že válka je něco dobrého. Ty debility co mi tu čmáráš nemají absolutně hlavu ani patu. Osobně mi hlava nebere jak souvisí dnešní válka s tou druhou světovou.? No a když tu píšeš o nevinných tak jistě po 2.válce si obě velmoci SSSR i USA dělily teritoria a obě se dopouštěly agresi. Amíci Vietnam,Kuba,Grenada Rusové Maďarsko, Československo,Afganistán.Vidíš jsem férový na rozdíl od tebe píšu pravdu nefalšuji fakta jako ty dezoláte.V obou těchto válkách trpěli neviní lidé. JAk v Afganistánu tak ve Vietnamu kde Amričané použivali napalm a dnes to je stejné. Rusové Ukrajina ,USA Irák další agrese. Jinak běž zpátky do školy ale raději do pomocné. Tvůj primitivní mozek to stále nechápe.Víš kdo je to kolaborant ? Ten kdo spolupracuje s okupační moci,která okupuje jeho zem. Tohle ti řekne každý školák a školačka od 5.třídy nahoru . My jsme někým okupování ? Možná tak tvůj vychlastaný mozek nebo zdrogovaný si to myslí.
Gabina Rychtarova
@Richard Sebesta ty jsi hodně zbytečný dezoid taky bys zasloužil jednu raketku a šťastný epr3 taky😁
Hmmm, kousek od vás. Jó, kdyby Bartkovskému opravdu kousek za zadkem spadl Iskander nebo nedej bože rovnou Orešnik, tak je podělaný až za ušima a peláší z Ukrajiny po svých. Zahraniční novináři, kteří jedou na Ukrajinu, mají od kyjevských úřadů určitě garantováno, že tam, kde budou pobývat, tedy v bezpečné vzdálenosti od vojenských cílů, ruské rakety nedopadnou. Jinak by se tam cpal jen málokterý novinář. O politicích KoZa ani nemluvím.
@Richard Sebesta
Jistě, ruSSký kolaborante, třeba ta americká válka, která ti tak leží v blbé whatabouthlavě komunistického protiamerického štváče, trvala od 7.prosince 1941 do 2.9.1945. Jiná americká válka (někteří protiruští antisovětčíci, snižující světový význam VŘSR dokonce tvrdí, že jí můžeme také děkovat za vznik samostatné ČSR) trvala od 6.dubna 1917 do 11.11.1918. Atd. Naopak třeba ruSSký sovětský mír, založený na smlouvě Molotov-Ribbentrop, trval od 23.srpna 1939 do 22.června 1941. Kolik nevinných lidí během tohoto míru (Mupi mup!) přišlo o život v Polsku, Pobaltí, Finsku, Francii, Británii, Norsku, Dánsku, zemích Beneluxu, v Jugoslávii, Řecku ... těžko spočítat. Hlavně ale že byl mír (pro RuSSa) a také v Protektorátu, který vzal Áda pod ochranu. Co nám bylo do nějaké "válečné atmosféry" někde ve světě!
Je opravdový zhovadilý hnus něco jako Šebesta.
Jistě, ruSSký kolaborante, třeba ta americká válka, která ti tak leží v blbé whatabouthlavě komunistického protiamerického štváče, trvala od 7.prosince 1941 do 2.9.1945. Jiná americká válka (někteří protiruští antisovětčíci, snižující světový význam VŘSR dokonce tvrdí, že jí můžeme také děkovat za vznik samostatné ČSR) trvala od 6.dubna 1917 do 11.11.1918. Atd. Naopak třeba ruSSký sovětský mír, založený na smlouvě Molotov-Ribbentrop, trval od 23.srpna 1939 do 22.června 1941. Kolik nevinných lidí během tohoto míru (Mupi mup!) přišlo o život v Polsku, Pobaltí, Finsku, Francii, Británii, Norsku, Dánsku, zemích Beneluxu, v Jugoslávii, Řecku ... těžko spočítat. Hlavně ale že byl mír (pro RuSSa) a také v Protektorátu, který vzal Áda pod ochranu. Co nám bylo do nějaké "válečné atmosféry" někde ve světě!
Je opravdový zhovadilý hnus něco jako Šebesta.
Když kousek od vás dopadne čtyřtunová raketa, tak už nic psát nebudete. Takže kdoví, kde Bartkovský ve skutečnosti byl, nebo že by za něj ty blafy psala umělá inteligence ?😉
@Alois Rudý - duchem chudý .. jo ty píšeš o hodných rusech, jenže ty vidíš ve svých zvrácených snech.
@Alois Rudý pane Alois, chápu, že je historie komplikovaná, ale až takhle moc si to pomotat?
Docela hezky je to máte popsáno třeba tady: https://cedmohub.eu/cs/za-invazi-roku-1968-stoji-sssr-ne-ukrajinci/
jinak myslíte, že nás rusové ke svobodě a dnešní prosperitě (máme 3x větší HDP na hlavu než rusko i s jeho zdroji) pustili z dobroty srdce?
Docela hezky je to máte popsáno třeba tady: https://cedmohub.eu/cs/za-invazi-roku-1968-stoji-sssr-ne-ukrajinci/
jinak myslíte, že nás rusové ke svobodě a dnešní prosperitě (máme 3x větší HDP na hlavu než rusko i s jeho zdroji) pustili z dobroty srdce?
@Josef Valenta ...Ferdo velká část těch prvních "okupantů pod vlajkou SSSR" byli vojáci z Ukrajiny. Takže kdo dnes podporuje Ukrajince fakticky plive na památku jejich obětí z okupace Československa po roce 1968, ke které dal příkaz první tajemník ÚV KSSS opilec Brežněv, původem Ukrajinec. A z těch známějších prvních tajemníků SSSR byl zrůda Stalin Gruzínec, buran Chruščov byl původně prvním tajemníkem KS Ukrajiny a Gorbačov, který zavinil rozpad SSSR a fakticky "odsouhlasil" výsledek demonstrací v listopadu 1989 v Praze, byl Rus.😎
Jaké to je, když vedle Bartkovského nebo jiného Ukrajince dopadne raketa ? No fakticky záleží na tom z jakého pohledu se to hodnotí. Jinak to bude hodnotit Ukrajinec a jinak občan Ruska.😎
@Richard Šebesta
Blbům je nutné stále opakovat, ačkoliv naděje, že pochopí je pramalá. Tedy, Šebestíku, naposledy (už jsem ti to psal několikrát):
RuSS (ať se jmenoval SSSR nebo RuSSko jako nyní) NIKDY nebyl mým spojencem ani v žádném případě zastáncem (ochráncem) mých zájmů. Vždy nepřítelem. Jeho politika a války (jeho agrese - 2.světovou válku teď nepočítám, na té se podílel nejprve jako spojenec Hitlera a pak byl Hitlerem napaden, jinak by si s ním vesele dělil svět) nebyly nikdy v souladu s mým zájmem. USA jsem naopak považoval, od dětského věku, za SPOJENCE a s jejich politikou (a "válkami", chceš-li, protiamerický štváči) jsem vždy souhlasil. Jistě jsem měl výhrady třeba k tomu, jak pod tlakem ruSSákem placených blbců-chcimírů vedly-nevedly USA válku proti zločinným komunistům ve Vietnamu, ale se samotným nutným zásahem jsem souhlasil - jako se zapojením do války v Koreji, s válkou proti islamofašistům, komunistickým zločincům, kteří chtěli přežít v rozpadající se Jugoslávii atd. Vždy v souladu s mým zájmem, i když válka je jistě špatná a to poslední. Je ale třeba, hlupáku, rozlišit agresívní ruSSké války za účelem dobytí dalšího území a vojenské zásahy proti jasně vystupujícímu nepříteli USA. A já stál vždy na straně USA, nejsem blbšebestovitý, abych si hrál na nějakého přiblblého "neutrála" (co se sám dokonce prohlašuje za "férového" !!!). Tečka.
P.S.
Kolaborant nemusí spolupracovat nutně jen s okupantem, on může příchod toho okupanta i připravovat. Z Wikipedie: "Kolaborant je osoba, která spolupracuje s nepřítelem, okupanty, nebo s politickým nepřítelem proti zájmům své vlastní země, národa, nebo politické skupiny... Kolaborace je spolupráce, s negativní konotací se tak označuje zpravidla spolupráce s nepřítelem proti vlastní zemi". Tyto definice se svojí činností snažíš naplnit, kolaborante Šebesto. Že jsi pitomý a ani neznáš význam slova je tvůj problém, ale jak říká Shakespeare o růži: "Co kolaborantem zvou i zváno jinak, hnusné by bylo stejně".
Blbům je nutné stále opakovat, ačkoliv naděje, že pochopí je pramalá. Tedy, Šebestíku, naposledy (už jsem ti to psal několikrát):
RuSS (ať se jmenoval SSSR nebo RuSSko jako nyní) NIKDY nebyl mým spojencem ani v žádném případě zastáncem (ochráncem) mých zájmů. Vždy nepřítelem. Jeho politika a války (jeho agrese - 2.světovou válku teď nepočítám, na té se podílel nejprve jako spojenec Hitlera a pak byl Hitlerem napaden, jinak by si s ním vesele dělil svět) nebyly nikdy v souladu s mým zájmem. USA jsem naopak považoval, od dětského věku, za SPOJENCE a s jejich politikou (a "válkami", chceš-li, protiamerický štváči) jsem vždy souhlasil. Jistě jsem měl výhrady třeba k tomu, jak pod tlakem ruSSákem placených blbců-chcimírů vedly-nevedly USA válku proti zločinným komunistům ve Vietnamu, ale se samotným nutným zásahem jsem souhlasil - jako se zapojením do války v Koreji, s válkou proti islamofašistům, komunistickým zločincům, kteří chtěli přežít v rozpadající se Jugoslávii atd. Vždy v souladu s mým zájmem, i když válka je jistě špatná a to poslední. Je ale třeba, hlupáku, rozlišit agresívní ruSSké války za účelem dobytí dalšího území a vojenské zásahy proti jasně vystupujícímu nepříteli USA. A já stál vždy na straně USA, nejsem blbšebestovitý, abych si hrál na nějakého přiblblého "neutrála" (co se sám dokonce prohlašuje za "férového" !!!). Tečka.
P.S.
Kolaborant nemusí spolupracovat nutně jen s okupantem, on může příchod toho okupanta i připravovat. Z Wikipedie: "Kolaborant je osoba, která spolupracuje s nepřítelem, okupanty, nebo s politickým nepřítelem proti zájmům své vlastní země, národa, nebo politické skupiny... Kolaborace je spolupráce, s negativní konotací se tak označuje zpravidla spolupráce s nepřítelem proti vlastní zemi". Tyto definice se svojí činností snažíš naplnit, kolaborante Šebesto. Že jsi pitomý a ani neznáš význam slova je tvůj problém, ale jak říká Shakespeare o růži: "Co kolaborantem zvou i zváno jinak, hnusné by bylo stejně".
Rychtářová Milá čurinko, já rozhodně neválčím z gauče, jako různí Kingové, Minářové, Ajatýnové a mnozí další, blinkající tady své rozumy. Já mám službu v armádě už za sebou a svou vojenskou kariéru navždy uzavřenou. Na rozdíl od místních válečníků mám alespoň nějakou představu, jak by to ve válce asi vypadalo. Heroj s hnědýma kalhotama je tu spíš King... 😂
A v internetových diskuzích tykám každému, koho si nevážím. Zatím jsi nedala jediný podnět, proč by to mělo být jinak.
A v internetových diskuzích tykám každému, koho si nevážím. Zatím jsi nedala jediný podnět, proč by to mělo být jinak.
@Richard Sebesta copak, kolaborante? Pravda bolí? Konečně jsi našel tu tvou pravdu?
Hovado.
Hovado.
Kdyby ti ta raketa spadla na makovici, mohlo být o jednoho chciválka a liberálního fialového fašouna méně. Škoda.
Herr Bartkovksy nás chce vtáhnout do válečné atmosféry .Není třeba každý ví že válka je vůl .Už přesně nevím kdo byl autorem te písně ? Já si ale myslím že každá válka tedy nejen ty ruské ale i ty americké treba ta irácká která trvala dlouhých 8 let .
Gabina Rychtarova
@epr3 vy byste byl vynikající sklepový partyzán...machrujete a přitom hnědé kalhoty a netykat 😁
Kdyby čtyřtunová bomba dopadla kousek od tebe, byl by už v Reflexu volný prostor na kvalitnější, ideologickými žvásty nezatížené články.
A ty bys měl na hrobečku zapíchnutý krásný, modrožlutý prapor, ušitý díky našim milodarům....
A ty bys měl na hrobečku zapíchnutý krásný, modrožlutý prapor, ušitý díky našim milodarům....
To tady bude každý den článek z účelového výletu Bartkovského na Ukrajinu ? Navíc plný ideologických canců jednostranně zaměřených proti "zlému" Rusku? 😎
@Josef Valenta ...Jasně, a II. sv. válku vyhrály USA v rozhodující bitvě proti Němcům u Plzně😉
Tak Bartkovský zažil ve črvrtek válku a může zde o hrdiných Ukrajincích a zlých Rusech psát ideologicky správné články celý měsíc😉
@lug70 Jako jasně, vy rusáci musíte psát takové žblechty, jinak... haló tady gulag, víme?
Gabina Rychtarova
@Gabina Rychtarova já se s dezoidama jako ty mimo internet ani nebavím...jste hloupí a nemáte pro mě žádný přínos 😁
Houby statečnost, ale zvyk. Lidé si zvyknout na všechno. Humanitární pomoc? Vezli jste tam drony a náboje?! A Česko není díky politice vlády vůbec bezpečná země. Jak to lze snadno poznat? Že majetek v ČR nikdo nepojistí proti terorismu či válce.
Šebestu evidentně dusí jeho dichotomie. Už je blízko rozhřešení. Už dál nemůže potlačovat to svinstvo. A že ho v něm je. A možná se předtím zastřelí, protože to nesnese. Držíme ti palce, rozhodni se fér.
Válka. Stojí vždy za . 💩 A díky vojenské vyváženosti jsme nezažili tu poslední..Respekt statů..co sami mohou zničit tuto civilizaci.,,, asi je více než žádoucí a pokud není rozum..i prospěšný.Jen idioti chtějí tento řád narušit...Možná jednou až človek ,,,,,přestane jíst ***ačku,,,se vše změní...
Trump asi toto chce....
Nechtěl bych žít ve vojenském pasu na Ukrajině,,,,
A už vůbec ne v Gaze..kde je situace o mnoho horší a brutálnější...
To se omlouvá a svým způsobem promine...Vždyť jsme jen lidé...
Trump asi toto chce....
Nechtěl bych žít ve vojenském pasu na Ukrajině,,,,
A už vůbec ne v Gaze..kde je situace o mnoho horší a brutálnější...
To se omlouvá a svým způsobem promine...Vždyť jsme jen lidé...