Komentáře

Zpět na článek

Rumunské volby nerozhodly mrtvé duše ani tajemné hlasy ze zahraničí. Matematika prezidentem udělala prozápadní tradice

29 komentářů

Alois Rudý
Zásah EU a USA do voleb v Rumunsku dokázal zachránit demokracii a její hodnoty. Je to dobrý počin pro budoucnost a důkaz toho, že režim lze zachránit administrativně na dálku a není třeba zemi vojensky obsazovat jako se to stalo u nás v roce 1968. V tom vidím velké plus demokracie a naději pro naši současnou vládu.👍😎
Jozef Kolek
nech žije “demokracia”!!
Frantisek Najman
Rumunské volby rozhodla vláda USA svým sprostým ultimátem vládě Rumunska a ta to tak zařídila.
Richard Šebesta
No když byl vyloučen Georgescu údajně proto,že do voleb zasáhly proruské síly tak tomu tleskali místní dezolé jako Minář a spol. Pochopitelně i naše proválečná vláda. Zajímavé ale je,že, Benatská komise vydala stanovisko ve kterém se říkalo,že rumunský ústavní soud by takto postupovat neměl. Ještě zvláštnější pak je,že se o tom u nás moc nepsalo. Přitom Benátska komise je orgán vytvořen EU. Inu co se nehodí o tom se raději psát nebude. Teď ale vyhrál ten správný kandidát takže je vše "ok. "
Uživatel_5734171
@Richard Šebesta
takže POLOPATĚ:
1. Rozhodnutí Ústavního soudu každé země je asi tak o deset řádů výše, než nějaká Benátská komise, o jejíž existenci nemá 99.99% ani tušení
2. Stejných 99,99% lidí, co to kritizuje, to rozhodnutí soudu ani nečetlo, ale ví naprosto jistě, že je špatné
3. Komické je, že nejvíc to rozhodnutí rumunského Ústavního soudu kritizují u nás lidé, kterým vůbec nevadilo. že kdysi třeba Klaus rozhodnutí Ústavního soudu NERESPEKTOVAL (třeba rozhodnutí o protiústavnosti regulace nájemného v soukromých domech) a to dokonce opakovaně.
4. Nechceme, aby se někdo vměšoval do našich vnitřních záležitostí a zde to mnozí dělají. Nejde jim o Rumunsko, ale hájí zájmy Kremlu a útočí na EU...
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Poslouchej kuliferdo. Někdy máš rozumné názory to uznávám a někdy s tebou souhlasím. Máš třeba dobré znalosti z ekonomiky oproti mně. Ale já vím co je Benatská komise stačí se informovat a vyhledat si to. To co píšeš se ale dá přesně otočit i na tebe a ty co to vidí opačně. Nejde vám o Rumunsko ale o zájmy Bruselu .Mi osobně určitě nejde o zájmy kremlu i když třeba takový blbeček jako Minář mi to stále podsouvá. Mi jde o co možná férový a objektivní pohled na svět okolo nás. Svět není černobílý ale hraje všemi barvami jak zpívá Karel Gott ve svém nejlepší písní: Být navždy mlád.
Petr Minář
@Richard Šebesta
Co nějaká komise EU! (Všimněte si, jak každý proruSSký lump se, když se mu to hodí, odvolává na EU, proti které jinak soustavně štve.) Pro Šebestu je směroplatné, co tomu řekl.soudruh vrah Putin. A podle toho tu ubožák Šebesta smolí své rozumy.
Pavel Nyklíček
@Petr Minář
Já myslím, že to Putin úplně neřekl Šebestovi.
Já bych to viděl spíš ještě o patro výše: Lenin.
Šebesta se ním minulý týden mluvil a ten mu potvrdil, že ani Benátska komise, natož EU, ale strana, lid a Lenin.
Tam je ta pravda a kdyby tam nebyla volejte Babiše. Ten má na všechny čísla...
Alois Rudý
No vypadalo to nahnutě, ale potom se jako zázrakem objevili korespondenční volební lístky a demokracie byla zachráněna😉.
Pepa Zahrádka
@Alois Rudý Neumíte číst, neumíte ani český pravopis. Přímo v článku : "Korespondenčně v druhém kole proto hlasovalo jen 3 139 voličů. Závěrem tedy konstatuji, že ani matematika není vaše hobby.
epr3
Tak když se v 19 miliónovém Rumunsku po volbách sečte 18 miliónů hlasů při 65% účasti, musí být každému matematikovi jasné, že nemalá část hlasů byla s pomocí korespondenční volby vyrobena.
Příště tu o Karkulce.
http­s://ww­w.no­vare­publi­ka.cz­/2025/­05/ru­munske-volby-byly-ukradeny-za-pomoci-korespondencnich-listku-hlasu-mrtvol-a-nezletilych
Petr Minář
Dezolát @epr3 se snaží. Dokonce bojuje nejen za ruSSké fašisty, ale i jejich rumunské pohůnky.
epr3
@Petr Minář Kdybys nebyl beznadějný d.bil, přečetl by sis ten článek a pak mě tady matematicky rozmetal. Čert ví, jestli umíš číst, natož počítat....
Richard Šebesta
@epr3 Přesně tak. Minář neuvažuje on žije jen ve svém vylhaném světě a když má někdo jiný názor začne se chovat jako primitiv. Každému jen nadává protože jen on má pravdu.
Michal Kelner
@epr3 to se nestydíš odkazovat se na prokazatelně konspirační a prolhané médium?
Jsi neinteligentní dezoš.
epr3
@Michal Kelner Prokazatelně konspirační a prolhané médium? Tak to prokaž!😂
A jestli jsem neinteligentní dezoš, tak ty jsi ideologicky zpracovaný prvok.
King I
@epr3 ještě jsi nám neprokázal, že je pravdomluvné. není ti to blbý??
Vlada Stastny
King Tak pravdu by měl prokazovat ten, kdo ji někde zpochybňuje, Kelner se k tomu nějak nemá 😂.
Já tady jen poukazuju na rozpory v tom, co mnohdy tvrdí redaktoři Reflexu a tím, co píšou nezávislá média. Vzhledem k tomu, že jich čtu více si myslím, že pravdě blíže jsou ony. Nebo máš dojem, že třeba Ukrajina vyhrává, je úspěšná a Rusové nemají co jíst, vyzbrojeni jsou jen polními lopatkami a jezdí na oslech, jak tvrdí naše média hlavního proudu?
Richard Šebesta
@Michal Kelner Lüge nicht !
Petr Minář
Prostě proruští dezoláti, lůza, do které fašistické RuSSko tolik investovalo, dostali spravedlivý výprask a tak se nějak snaží před svým ruSSkým pánem vymluvit. Bravo Rumuni! Nepropadli jste u maturity z demokracie jako Slováci. Máte být na co hrdí. Blbů, co by chtěli RuSSovi zase leštit bagančata je u vás menšina. Můžete být vzorem i pro ČR.
Richard Sebesta
@Petr Minář Za to ty jsi dávno propadl z demokracie a z logického myšlení ,papírový generále nebo gaucovy válečníků. Vyber si .
Petr Minář
@Richard Sebesta
Na víc se nezmůžeš?
Not like Somebody
Každý den alespoň jeden koho může Sebesta napadnout 🫣 bez souvislosti, bez hlubší myšlenky, jen agresivně a sprostě 🙄 úplně stejný psycho jako ten rudý pošuk 😝
Hating na duskuzích Reflexu je pro oba dva evidentně to jediné co jim pomáhá odbourávat frustraci z vlastního života 🥳
Richard Šebesta
@Richard Sebesta Not like Somedy. To co tu čmáraš ty ufňukánku to přesně dělá Minář.Já se držím vždy hesla jak se do lesa volá tak se z něho ozývá.Minář s tím začal a já mu to jen vracím. Férově jsem mu nabízel seriózní debatu,kterou on odmítl.Lépe řečeno s ním rozumně debatovat nejde. Stejně jako s tebou.Včera jsem ti dal jasnou otázku. Ty jsi na ní neměl argumenty tak jsi se začal chovat typicky jako primitiv. Tedy nejlepší obrana je útok.Psal jsi plno bezobsažných žvástu. Takže diskutovat s tebou je zbytečné.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Jo a zakomplexovaný jsi tady hlavně ty včetně kamaráda Mináře.
Petr Minář
@Richard Šebesta
Na férovou diskuzi
o potřebě změny režimu podle potřeb zrádných kolaborantů tvého spolku Svatopluk,
o tom, že Fialova vláda je nejhorší v dějinách lidstva,
o tom, jak Kijev odmítl jednat s vrahem Putinem o likvidaci nacistů v čele s legálním prezidentem nezávislého státu Ukrajina Zelenským
a o podobných sprostotách lumpů a všiváků z bolševicko-fašistické politické stoky
si musíš Šebestíku najít nějakého v*la z řad tobě rovných, třeba soudruha a tvého kolegu ve spolku Svatopluk, soudruha Skàlu. Nebo soudružku Hogenovou.
Uživatel_5734171
Komické je, jak se největšími odborníky na Rumunsko u nás i ve světě stali lidé, kteří by na slepé mapě Rumunsko ani nenašli a spletli by si ho v lepším případě s Bulharskem, v horším s Kazachstánem. Rumunsko je mimo jakoukoli pochybnost cílem Kremlu a vždy bude. Chudá země, která je v EU a NATO je pro rusáky přímo ideální cíl. Zatímco v takovém Polsku nemají rusáci šanci, protože 90 procent lidí rusáky opravdu nenávidí, mají v Rumunsku nebo na Slovensku rusáci šanci. A nedělejme si iluze, šanci mají i u nás. SPD nebo Stačilo je jasné, to je 20 % lidí. A u ANO je to podobné. Nejde o to, že by Bureš byl proruský, jde o to, že je kvůli svému byznysu schopen udělat cokoli. Jeho chemičky potřebují plyn, pro výrobu hnojiv je podstatný, klidně byl schopen s Havlíčkem dát dostavbu Dukovan Rosatomu. Volby bude vždy rozhodovat vyžírka a další podobné motivy...
epr3
@Uživatel_5734171 ....Jeho chemičky potřebují plyn, pro výrobu hnojiv je podstatný, klidně byl schopen s Havlíčkem dát dostavbu Dukovan Rosatomu....
Ano, jeho chemičky plyn potřebují úplně stejně, jako cenově dostupný plyn potřebuje celá řada dalších provozů, která nemá s Babišem nic společného.
To, že vyšachovali Rosatom z výběrového řízení se nám nehezky vrátí. Maďarsko třeba dalo Rosatomu výstavbu Paks na základě mezivládní dohody. EU se může vzteknout a kousnout se do vlastní prd.le, a nic s tím nenadělá. Rosatom stavbu zainvestuje a Maďaři ji budou 20 let splácet.
¨Výhoda? Maďaři, na rozdíl od nás ten zdroj budou mít, nejspíš je přijde levněji a všechny možné eurovysírky se do toho nemohou navážet. To je dneska poklad.
Richard Sebesta
@epr3 souhlas