Zprávy
Nový papež je Američan Robert Francis Prevost. Vybral si jméno Lev XIV., zdůraznil potřebu míru
22 komentářů
epr3
3
@Filip Nedbalek Kdybys znal historii volení papežů, tak bys pochopil. Ale protože jsi nevzdělaný blb, budeš jím muset zůstat do smrti.
Přejít do diskuze
@epr3 Oni mohli veceret, i kdyby jeste nezvolili papeze. Tam, kde byli zamknuti, tam dostavali jidlo, ktere je nosil nekdo, kdo mel klic. Takze zadny problem, mohli jist kazdy den, nez zvolili papeze. Zvolili ho druhy den. Nemeli problem s jidlem. Mohli volit treba dva mesice a jist kazdy den, nez ho zvoli.
Katolicka cirkev je v dnesni dobe mnohem lepsi nez byla driv. Nyni si vazi svobody nabozenstvi a je proti trestani nekoho, kdo s cirkvi nesouhlasi. Podporuje svobodu nabozenstvi na celem svete. Bohuzel nektere zeme nemaji svobodu nabozenstvi. Jsem rad, ze Cesko tu svobodu uz ma. Ja jsem se narodil v Praze, ale jsem americky obcan od roku 1975, a tady take mam svobodu nabozenstvi. Tak me nikdo nemuze trestat za to, ze k zadnemu nabozenstvi nepatrim a ze nevim, jestli muzou existovat nejake nadprirozene bytosti nebo ne. V detstvi jsem byl ateista, ale ve veku 16 jsem si uvedomil, ze nemam zadny dukaz, ze neexistuje nic nadprirozeneho, tak jsem presel na agnosticismus. Tak jsem agnostik. Hodne jsem se dozvedel o ruznych nabozenstvich, a je to velmi zajimave. Ale na to je potreba svoboda nabozenstvi, aby clovek mohl ruzna nabozenstvi poznat. No vim, ze katolicka cirkev mela spatne dejiny, ale nyni je mnohem lepsi, tak to jsem rad.
@Frank51482
Bez ní bys honil v lese jeleny, sbíral kořínky a pohřbíval do mohyl někde pod Řípem. Církev přinesla mimo jiné duchovní civilizaci, kterou si světské vládnoucí panstvo (dnes liberálové) znásilnilo pro sebe. Církev bere nové poznatky o vzniku vesmíru plně za své! Bůh řekl: Buď světlo. Vědec řekl, byl Big Bang.
Bez ní bys honil v lese jeleny, sbíral kořínky a pohřbíval do mohyl někde pod Řípem. Církev přinesla mimo jiné duchovní civilizaci, kterou si světské vládnoucí panstvo (dnes liberálové) znásilnilo pro sebe. Církev bere nové poznatky o vzniku vesmíru plně za své! Bůh řekl: Buď světlo. Vědec řekl, byl Big Bang.
za mě boží volba, nový Wojtyła
✝USA boží bojovník proti satanovi 👿Trumpovi 💪🏻🇺🇸
líp to kardinálové snad ani vymyslet nemohli 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
✝USA boží bojovník proti satanovi 👿Trumpovi 💪🏻🇺🇸
líp to kardinálové snad ani vymyslet nemohli 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
@thomas2 Co to má s mým příspěvkem společného, to je mi záhada. Putina, slunéčko jasné šíré Rusi sem nepleťte.
@Michal Bednárek To jiste ne kvuli Trumpovi. On uz driv kritizoval Trumpa. Narodil se v Chicagu, studoval v USA a potom v Rime, kde dostal doktorat z teologie. Potom zil mnoho let v Peru. Umi vyborne anglicky, spanelsky a italsky. Kdezto Trump umi jen anglicky. Ale umi anglicky dobre lhat, a nekteri mu veri, tak ho tady v USA zvolili prezidentem. Ja jsem ho nikdy nevolil. Vedel jsem, ze to je spatny muz. Tak jsem roku 2016 volil Clintonovou, roku 2020 Bidena, a loni Harrisovou. No mnozi Americane se mnou nesouhlasi. Tak byl Trump zase zvolen. No, holt demokracie muze mit spatne vysledky. Ale je stejnak lepsi nez diktatura
@Anton Augustin No, a to ještě nevíte, že i já zdůrazňuji potřebu míru. Ale svět mi nenaslouchá s otevřenou hubou. Takže zřejmě se to o mně svět nedozví.
..zdůraznil potřebu míru...
Objevná myšlenka, ta by se měla tesat do kamene (nejspíše do žuly, ta je dost tvrdá). Už čekám, jak tuto objevnou myšlenku budou rozpatlávat do nekonečna světoví lídři, novináři a vůbec každý, kdo má potřebeu žvanit.
Objevná myšlenka, ta by se měla tesat do kamene (nejspíše do žuly, ta je dost tvrdá). Už čekám, jak tuto objevnou myšlenku budou rozpatlávat do nekonečna světoví lídři, novináři a vůbec každý, kdo má potřebeu žvanit.
Frank51482
Je úplně jedno, kdo té tmářské chátře šéfuje. Je to všechno stejná zlodějská a prolhaná pakáž, která kdyby mohla, tak by dodnes tvrdila, že Země je deska na moři a za jiný názor by nechala upalovat.