Kultura
Never more venkovanům, které zájem o jejich kraj „těší“ tak moc, že uvažují o instalaci vozové hradby
7 komentářů
@Jiří Kokaisl Jak navstevnik odjinid nici venkovskou kulturu? Venkovani, kdyz vyjedou do sousedni vesnice taky nici jeji kulturu?
V Praze byli vsichni, ale kdyz jede nekdo k nim, tak se jim to nelibi. To nevymyslis.
Buran Miklica mistruje Troskovice!? Že prý "venkovani" ... co má tenhle mameluk a křupan z Prahy(?) společného s kulturou? Ti venkované si chtějí bránit svou kulturu právě před takovýmito trotly! Že po sobě tihle návštěvníci neuklidí, to je známo. Kdo asi bude po nich uklízet? Miklica?
Pamatuju Lipno bez řevu kolotočů a diskoték. Když jsem po létech viděl Staňkovský rybník na Třeboňsku, bylo mi do breku.
Turismus přinese peníze, ale místo zničí. Přetvoří ho na sterilní a uniformní zábavní středisko. Turisti nepřijedou tiše sledovat. Přivezou si s sebou tutéž zábavu, tytéž požitky jako mají doma.
Narajzoval jsem se po světě pracovně až hamba. Pracoval jsem s místními, jedl s nimi, bydlel u nich doma. Turista nikdy navštívené místo doopravdy nepozná. Dostane jen uměle vytvořenou atrakci pro turisty, kde bude potkávat zase jen turisty nebo ty kdo na nich vydělávají. A v hotelu unifikovanou kontinentální stravu.