Kultura

Zpět na článek

Never more venkovanům, které zájem o jejich kraj „těší“ tak moc, že uvažují o instalaci vozové hradby

7 komentářů

Filip Nedbalek
Není žádný "špatný a dobrý turista, ani venkovan, ani měšťák", jen lidi
Bruno Ferari
V Praze byli vsichni, ale kdyz jede nekdo k nim, tak se jim to nelibi. To nevymyslis.
reproman
Není nic ničivějšího pro krásná místa než turisti. Tak jaký Never more?
Bruno Ferari
@reproman vy jste nikdy nevytahl paty ze sveho mesta?
reproman
@Bruno Ferari Já jsem zažil Prahu v sedmdesátých a osmdesátých letech a viděl jsem, co s ní provedl turismus v devadesátých. Proto jsem z ní zdrhnul.
Pamatuju Lipno bez řevu kolotočů a diskoték. Když jsem po létech viděl Staňkovský rybník na Třeboňsku, bylo mi do breku.
Turismus přinese peníze, ale místo zničí. Přetvoří ho na sterilní a uniformní zábavní středisko. Turisti nepřijedou tiše sledovat. Přivezou si s sebou tutéž zábavu, tytéž požitky jako mají doma.
Narajzoval jsem se po světě pracovně až hamba. Pracoval jsem s místními, jedl s nimi, bydlel u nich doma. Turista nikdy navštívené místo doopravdy nepozná. Dostane jen uměle vytvořenou atrakci pro turisty, kde bude potkávat zase jen turisty nebo ty kdo na nich vydělávají. A v hotelu unifikovanou kontinentální stravu.
Jiří Kokaisl
Buran Miklica mistruje Troskovice!? Že prý "venkovani" ... co má tenhle mameluk a křupan z Prahy(?) společného s kulturou? Ti venkované si chtějí bránit svou kulturu právě před takovýmito trotly! Že po sobě tihle návštěvníci neuklidí, to je známo. Kdo asi bude po nich uklízet? Miklica?
Bruno Ferari
@Jiří Kokaisl Jak navstevnik odjinid nici venkovskou kulturu? Venkovani, kdyz vyjedou do sousedni vesnice taky nici jeji kulturu?