Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Politická skleróza aneb Kam kráčíš, Česko? Po volbách nebude jasněji

34 komentářů

Alois Rudý
Je dobře, že STRANA je zde zpět pro všechny slušné lidi a že pomůže vyhnat válečné štváče ohrožující svojí podporou ukrajinského-ruského konfliktu naši bezpečnost a bezpečnost našich dětí. Jsme v NATO, žádná země NATO není napadena, tak proč naši politici, zejména neschopný Fiala (ODS), podporují konflikt dvou zemí bývalého SSSR ? Měli bychom jenom v pohodě pozorovat, vždyť obě tyto země nás v roce 1968 na rozkaz Ukrajince Brežněva a pod praporem SSSR společně obsadili. A teď to koaliční vláda umožňuje Ukrajincům fakticky znova.🤨
Asatin
Komunisticka estebacka svine by rada vladla jako Husak,ale to se nestane, ikdyz v to mistni rusaci veri.Klidne je vyzenem bez rukavicek do toho ruskeho sveata.Putler je z laskou prijme i zlaty rublik prida.
epr3
@Asatin Jasně sklopko, úplně vidím, jak půjdeš v čele revolucionářů, kteří tady udělají pořádek. A úplně mi k tobě sedí mávání rudým praporem se srpem a kladivem. Jseš totiž s Minářem úplně stejně průhlednej a pitomej. Zaklínáte se demokracií, ale na pomoc byste si beze všeho vzali ty nejhnusnější bolševické metody.
Asatin
Putinova sprcko ,dej si odjezd do toho ruskeho sveta debile.
Richard Sebesta
@epr3 To sedí
Richard Šebesta
V podstatě souhlasím s panem Buchertem.Na rozdíl od totality máme dnes možnost volby. Ale stejně jako tehdy komunisté i současné strany všechny lžou a lžou a to je jediné co umí dokonale. Nic není 100 % co vytvořil člověk ani náš svět. Každý se musí rozhodnout ,kdo je z těch současných stran menší lhář a kdo dělá méně škod. Tato vláda nezvládla nic a navíc lže ještě více než agent Bureš a to je co říct. Prakticky nic ze slibů před 4 roky nesplnili, no budu férový Fiala něco žvatlal o 93 % . Souhlasím s ním až na to že bych to přehodil ta procenta. Splnili 7 % ze svých slibů. Pro voliče Fialova gangu jen jeden z mnoha důkazů o jejich " serióznosti ". Fiala před 4 léty v jedné předvolební debatě řekl zhruba toto : jsme pro další setrvání v EU ale EU se musí reformovat. Co pro tu reformu on jako premiér udělal ? Nic. Reformovala se EU nějak ? Nijak a pokud tak k horšímu.
Pavel Nyklíček
@Richard Šebesta
Babiš vyhrál volby 2017 na základě 50 bodů, které nasliboval svým voličům..
Splnil přes 22 !

Není to málo Antone Pavloviči?
Richard Šebesta
@Pavel Nyklíček Nyklíčku.mne Bureš netankuje a nevolím ho a nikdy jsem ho nevolil tak proč mne s tím estebákem otravuješ ?
Uživatel_5951923
@Richard Šebesta nezapomeň vždycky na závěr tvého žvásstu🤣pomluvit Fialu 🤣 ossle 🤣👍
Saša Krach
Čtyři roky vládli. Dnes říkají jak vše se zlepšuje.. A mají pravdu, ovšem zapomínají dodat...z jakého základu. Dostali nás na pomyslné dno,,,,dolu to nejde,,,tak že jen nahoru...😛😂😂😂😂
Pavel Nyklíček
@Saša Krach
8 let babiš vládl.
Říkal jak se vše zlepšuje.....
Teď se nezlepšuje ani stav jeho účtu s miliardovymi nesplatitelnými dluhy.
Asi vše řídil ako štát, nebo štát ako firmé?
Kdo se v tom má vyznat....
Saša Krach
@Pavel Nyklíček Příště prosím k tématu... Toto je o 💩 co si dělá Babiš s firmou...je jeho věc...
Pavel Nyklíček
@Saša Krach
Ale to lejno je přeci celá politika
Nebo máš jiný názor?
Pokud ne, tak vidíš, že se dá psát kdykoli o čemkoli a pořád je to lejno, neboli shodné téma 👌
Uživatel_5734171
Do voleb se stane ještě milion věcí. Každopádně jedna věc je jasná už dnes. Většina voličů je naštvaná, jakkoli spousta lidí k tomu nemá důvod. Je zde spousta objektivních skutečností, na které vláda nemá vliv (covid, energetická krize, válka na Ukrajině, Trump a jeho cla atd.), nicméně přitroublého voliče nezajímají příčiny, ale hesla a mávátka. Typicky je to vidět na energetické krizi. Před třemi lety opozice řvala a nadávala, strašila benzínem za stovku a chtěla, aby vláda zastropovala ceny po vzoru Orbána. Vláda to správně neudělala, naopak diverzifikovala zdroje a dnes kupuji naftu za 29,90 litr. A Maďaři ji kupují mnohem dráž. Přesto titíž politici, kteří tehdy chtěli jít cestou Orbána, tak dnes zase nadávají a u prosťáčků bodují. A takhle by se dalo pokračovat. Tato vláda udělala spoustu dobrého, ale také spoustu špatného. Nicméně opozici se ji podařilo vykreslit jako absolutně neschopnou a prosťáčci tomu uvěřili. A jsme u kořene věci. Ať si vládnou. Ať vyhraje estébák, Okamura, Rajchl, Vidlák a Konečná a ať vládnou. Když to většina chce, bude to mít. Ta vláda vydrží rok, déle ne. Pohádají se úplně o všem, bude je pohromadě držet jen touha vládnout, ale neschválí nic. A u rozpočtu 2026 se to rozpadne definitivně a na jaře 20274 půjdeme k předčasným volbám. Já to vydržím, Bureš zmizí ze scény, Okamura přijde o gloriolu spasitele... A do té doby se musí demokratické strany vzpamatovat a možná by měla vzniknout nějaká skutečně pravicová strana...
Richard Sebesta
@Uživatel_5734171 No nevím o ničem dobrém co tato vláda udělala.Jsme ve válce s Ruskem.Kvuli Ukrajině okradli důchodce a mimochodem každému resortu chybí prachy na platy zaměstnanců na provoz na techniku.Od MO přes vnitro školství až po MS.Bachari odchází je jich málo slouží přesčasy zadarmo totéž policisté .Řekni co na tom vidíš dobrého ?
Uživatel_5734171
@Richard Sebesta
můj svět funguje jinak, než tvůj. Policistů, bachařů, celníků atd. je příliš mnoho. Celní správa dávno měla mít desetinu lidí, místo toho se jí stále vymýšlí činnost, takže asistují jako doprovod finančnímu úřadu, kontrolovali zelenou naftu, kontrolovali dálniční známky atd. Zrušit agendu, snížit stav. Přidat platy, zrušit výsluhy atd...
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 V tom s tebou souhlasím naše světy fungují opravdu jinak. Až nebude kdo mít hlídat zločince a chytat zločince což už není daleko budeš mluvit jinak. Navíc nejde jen o MS a MV i ostatní resorty potřebuji many. Také i zdravotnictví. Jen připomínám jak Válek práskl dveřmi po hádce s Černochovou,která chtěla prachy pro MO na úkor MZ.
Válka na Ukrajině není naše válka takže se na ní vymlouvat je nesmysl. Po milionté opakuji že Ukrajina není ani V NATO ani v EU.
epr3
@Uživatel_5734171 Tak proč Fialenko se Stanjurenkem něco nedělají? Před svým funkčním obdobím tvrdili, že ví jak, ale ví tak akorát kulové h.vno, nebo, co je ještě horší, se bojí šlápnout na prsty těch skutečně vlivných, mohli by se s nimi vypořádat na ruský způsob....
Pavel Nyklíček
@Richard Sebesta
Na resorty se vyprdni.
Mrkni na stav přebytkovych účtů okresů a krajů.
Ty jsou rozhodující!
Běžný občan se cítí dobře,.když jeho městečko či vesnička kvete.
Nevím kde bydlíš, ale ruku natahovat státu nemá smysl.
Ten nedělá ceny v obchodech ani nevyrábí potraviny.
Stat jsou jen 4 písmena.
Pokud si je někdo schopen to přiznat a spolehne se tak, jako po staletí, jen na sebe, nemůže udělat chybu.
Tedy shrnuto :
Kdo v současné velmi slušně situaci krafá, udělal chybu, že spoléhal na 4 písmena!
Uživatel_5951923
@Richard Sebesta měli tě obrat o všechno 🤣 jako Ukrajince špinaví russaci ať víš jak jim je havířofsský hlupáku 🤣👍
Petr Minář
@Richard Sebesta
Za koho zase meleš, blbe? JÁ jsem DŮCHODCE a rozhodně mne tato "vláda", navíc "kvůli Ukrajině" neokradla, když, tak mne okradl v životě někdo jiný. Zalez se svým štvaním, ruSSký pohůnku. Podobní blbci (z SPD) mi dali do schránky nějaké politické svinstvo o tom, co pro mne (!!!) udělají po volbách. Tak jsem jim odepsal k jejich bodům slíbeného blahobytu:
"Já,důchodce, který si nyní žije nejlépe za celý život, kterého ohrožuje nejvýše migrant Okamůra, má kde bydlet, jí kvalitně (nekupuje svinstvo Agrofertu ani Okamůrovy lahůdky) a ví, že do války by musel, jen kdyby ji za podpory zrádců jako jste vy rozpoutal vrah Putin. Který nechce, aby zločinec Koten, kdysi sloužící v řadách PS, komunistické verze SS-Totenkopf, hlídajících koncentrák Československo, zase někoho „zavíral“, jak drze veřejně prohlašuje ve vašem svinstvu. Kálím zvysoka na „lepší svět“ podle vás a udělám vše (včetně odporu, na který dává občanovi právo čl.23 Listiny základních lidských práv a svobod), aby se zločinná pakáž v Česku už NIKDY nedostala k moci".
Vidím, že platí i pro Svatopluka - SPD - Šebestu. Tak si počti.
epr3
@Petr Minář Kdepak jsi sloužit ty, ty vole? Ty sis mohl vybírat? Pokud ano, leccos by to vysvětlovalo, i to tvoje bonzáctví.
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
Má to logiku.
Sám Babiš teď prožívá temné chvilky.
Zbrojit se bude, Trump mu zůstane přišitý, čekání na dva soudy v dohledu, zlevňování od benzínu přes energie až po další komodity, nízká inflace, což znamená konec hlášení chudoby, jako hlavniho programu, Schillerová nejslabší článek hnutí opravdu v útlumu, hrad je aktivní a média se soustředí tímto směrem a ne na babiše a každý týden opakovaně u všech agentur procentni pokles preferencí!
V jeho věku a při jeho dluzích, opravdu příprava na politickou mrtvolu.
Uživatel_5951923
S estébanem a jeho kumpánama 🤣fíkem end Orbánem směr russacko 🤣ale normální lidi to nedopustí🤣to už snad budou vypráskání z Ukrajiny špinaví mongoli 🤣👍
Richard Sebesta
@Uživatel_5951923 Ty to zařídis .Tak do toho
Pavel Nyklíček
@Richard Sebesta
On sám ne, ale musíme si přiznat že u každých voleb 4 miliony lidi babiše nevolilo a nevypadá to, že by se to zlepšilo a babiš je hlavní zlo.
Za mě dobrý.
Uživatel_5951923
@Richard Sebesta Amici end potažmo Evropa 🤣 ty jako tupý russácký ossel 🤣 stejně nevíš 🤣 která bije 🤣👍
Uživatel_5951923
@Richard Sebesta Češi pošlou do konce roku celkem 2m dělostřeleckých granátů na Ukrajinu 🤣 to by šlo ne tupče 🤣 každý mrtvý Mongol 🤣se počítá 🤣👍
epr3
@Uživatel_5951923 😂😂😂😂😂
epr3
Jedna jistota ale panuje. Fialenkova banda nás z toho marastu, do kterého nás dostala a z proukrajinského válečného běsnění, rozhodně nevytáhne.
Proto budu volit jakoukoli změnu.
Richard Sebesta
@epr3 100% pravda vidím to stejně
Pavel Nyklíček
@epr3
Tak to tě uklidním. Nejsou lidi.
epr3
@Pavel Nyklíček Lidí je jako sr.ček, Kefalín.
Alois Rudý
Změna nejde najednou, ale po etapách. A první etapou je poslat politické strany současné koaliční vlády do bezvýznamné opozice, kde již nebudou moci škodit Česku.👍