Komentáře
Peníze ani reformy žádnou armádu nevybudují. Předně musí mít občané ke své vlasti vlastnický vztah, říká se tomu vlastenectví a v současné době má to slovo díky progresivistům a pražské kavárně hanlivý nádech. Všichni jsou dnes "Evropany" aniž by to slovo pro ně mělo nějaký hlubší význam, a už vůbec ne nějakou povinnost a zodpovědnost za druhé. Jsem Evropan, ale horké kaštany ať tahá z ohně někdo jiný.
Jenže bez toho aby měl občan tuto zemi a lidi rád, ho nepřimějete žádným jiným způsobem jít za ni bojovat. Peníze? To funguje jen v době, kdy o nic nejde a naše expediční sbory jezdí předvádět hezké uniformy a akční kotrmelce do misí, kde jim fakticky nic nehrozí.
Jak to doopravdy s naší "profesionální" armádou je, ukazují současné události. Ve chvíli, kdy je jen naznačeno, že by "profesionálové" měli být nasazeni na Ukrajině, byť jen v roli mírových sborů, radši oželí výsluhy a berou kramle...
Jenže bez toho aby měl občan tuto zemi a lidi rád, ho nepřimějete žádným jiným způsobem jít za ni bojovat. Peníze? To funguje jen v době, kdy o nic nejde a naše expediční sbory jezdí předvádět hezké uniformy a akční kotrmelce do misí, kde jim fakticky nic nehrozí.
Jak to doopravdy s naší "profesionální" armádou je, ukazují současné události. Ve chvíli, kdy je jen naznačeno, že by "profesionálové" měli být nasazeni na Ukrajině, byť jen v roli mírových sborů, radši oželí výsluhy a berou kramle...
Pod článkem o Štětinovi není pro jistotu otevřena diskuse, redakce moc dobře ví proč. Byl to hajzl, který za život stokrát obrátil kabát. Půjdu mu nachc.t na hrob.
@Filip Nedbalek Shodou okolností jsem našel článek Německého vojáka Jense Waldingera, který lépe a obšírněji popisuje to, co jsem chtěl svým příspěvkem říci já:
https://pravyprostor.net/za-koho-nebo-za-co-mame-bojovat-v-evrope-nezustalo-uz-nic-co-by-stalo-za-obranu/
https://pravyprostor.net/za-koho-nebo-za-co-mame-bojovat-v-evrope-nezustalo-uz-nic-co-by-stalo-za-obranu/
Naše země nikdy na svém území nebojovala a vždy jsme se dokázali včas přizpůsobit politické situaci a přiklonit se na vítězící stranu. Jenom to nám, jako malé zemi, pomohlo přežít. Armáda je zbytečná, chce to rozumné a předvídavé politiky jako má Madarsko a Slovensko. Ostatně tyto státy byly ve schopnosti předvídat mezinárodní vývoj vždy před námi.😎
Armáda je stejný moloch jako byla za první republiky, bolševika a dnes, hodně peněz a málo muziky.
@Richard Sebesta
Veškeré ekonomické ukazatele hovoří o opaku.
Babiš už ani svou oblíbenou hlásanou chudobu nemůže vytáhnout, bo by každý věděl, že mele nesmysly..
Veškeré ekonomické ukazatele hovoří o opaku.
Babiš už ani svou oblíbenou hlásanou chudobu nemůže vytáhnout, bo by každý věděl, že mele nesmysly..
@Not like Somebody To je velmi trefně a pravdivé .Nicméně současná vláda hnaná nenávisti k Rusům dělá kraviny jednu za druhou .
@Richard Sebesta navíc už by bylo Rusko dávno poraženo a v Evropě by byl mír a klid.Vzdy lituji nedoceněných géniů jako on ! wirklich
To ale nevadí .Udělejte Mináře ministrem obrany a vše bude super.On vše zařídí a vyřídí !
Naše armáda co potřebuje....dobrého ministra co nebude dělat blbosti a dobrou logistiku...nedrobit armádu a udělat z ní kompaktní celek.
To samé potřebuje policie. Je velmi hloupé a nezodpovědné jednu či druhou silovou složku protěžovat.
Tím se vracím k začátku mě úvahy,,,,Armáda potřebuje dobré nejvyšší velení a ne dvě splašený ženský....
To samé potřebuje policie. Je velmi hloupé a nezodpovědné jednu či druhou silovou složku protěžovat.
Tím se vracím k začátku mě úvahy,,,,Armáda potřebuje dobré nejvyšší velení a ne dvě splašený ženský....
Tak to shrneme na podstatu 😉 chybí dostatek bláznů kteří by se chtěli nechat zabít kvůli mocenským tahanicím politiků a jejich nekonečného ega 🫣 prostě většina lidí nechá bojovat žoldáky a vlastence a když to nebude stačit, tak se raději přesunou někam kde vládne klid. Svět je veliký a každý kdo si váží víc vlastního života než příslušenství k davu k tomu dojde zcela logicky 🫠 po Evropě dnes běhá víc Ukrajinců po nákupních střediscích než jich bojuje na ukrajinské frontě za ukrajinskou slávu 😝 asi jim je ta pražská kavárna taky blízká 🤙 a nejspíš i ten progresivismus 😎