Kultura
Štěstí a dobro všem, tedy kromě zaprodanců ze Západu, kteří můžou za všechno špatné i za rozpad SSSR!
5 komentářů
Bosnach Saurier
0
Najděte si na Youtube paní Elvira Bary: Why Russians Die for Putin. (České titulky jsou OK.) Je to přesné vysvětlení "ruské duše". Doporučuji i její jiná videa.
"RUSKÁ DUŠE" existuje, je to skutečně čistá duše, každý opravdový Rus má čistou duši, kterou nepochopí žádný jiný občan na světě, nejméně západní svět. Vyznačuje se obroskou věrností ke své ruské minulosti i současnosti, to nepochopí žádný západní svět a žádný opravdu ruský člověk nepochopí západní svět.
@Pavlína Klimešová Prožil jsem v Rusku dost dlouhou dobu na to, abych mohl říct: Ruská duše je teatrálně sentimentální, velice pohostinná a bezohledně krutá ke všemu cizímu.
Ruská duše rovněž absolutně nechápe nic z jiné části světa.
Já ji chápat nechci a vždy budu vůči ní ve střehu.
(Mám ruské krve jen osminu).
Ruská duše rovněž absolutně nechápe nic z jiné části světa.
Já ji chápat nechci a vždy budu vůči ní ve střehu.
(Mám ruské krve jen osminu).
@Pavlína Klimešová Píšete dosti naivně, až pateticky. Čistota duše se rozhodně nepojí s národností – ani v případě Rusů, ani v případě kohokoli jiného (= národa).
Pokud jde o tu věrnost své národní minulosti, zjistil jsem z rozhovorů s Rusy, že mají značné, opravdu značné mezery ve znalostech svých dějin, a to i nedávných (tam možná je to dokonce ještě horší). Ano, „Matce Rusi“ jsou mnozí skutečně oddáni, nebo alespoň ji mají rádi, ale ve skutečnosti si o sobě jen pěstují lichotivý mýtus, v němž podstatné (a často temné či přinejmenším nelichotivé) skutečnosti jsou prostě z dějin vyškrtnuty, neexistují, nemluví se o nich, nanejvýš se neochotně a pod tlakem připustí, načež následuje ono známé „a vy zase bijete černochy!“. (Vy = cizina, hlavně Západ v čele s USA.)
Státní propaganda na všech úrovních takový mýtus podporuje, bohužel. Po únoru 2022 to nabralo strašně na intenzitě.
Pokud jde o tu věrnost své národní minulosti, zjistil jsem z rozhovorů s Rusy, že mají značné, opravdu značné mezery ve znalostech svých dějin, a to i nedávných (tam možná je to dokonce ještě horší). Ano, „Matce Rusi“ jsou mnozí skutečně oddáni, nebo alespoň ji mají rádi, ale ve skutečnosti si o sobě jen pěstují lichotivý mýtus, v němž podstatné (a často temné či přinejmenším nelichotivé) skutečnosti jsou prostě z dějin vyškrtnuty, neexistují, nemluví se o nich, nanejvýš se neochotně a pod tlakem připustí, načež následuje ono známé „a vy zase bijete černochy!“. (Vy = cizina, hlavně Západ v čele s USA.)
Státní propaganda na všech úrovních takový mýtus podporuje, bohužel. Po únoru 2022 to nabralo strašně na intenzitě.