Zprávy

Zpět na článek

"Jsme 99 procent," vysvětlují na blogu Američané, proč podporují levicové protesty v New Yorku

28 komentářů

dawild
9. října 2011 • 21:27
myslím,že to co se teď děje v Americe,není o levici ani bolševismu,ale o tom,že jsou lidi-obyčejný lidi,dost naštvaný z toho jak s nima vláda a spol. zachází a doufám,že to nezůstane jen za mořem,že toto vědomí dojde i k nám.
jiriydolezalostny
8. října 2011 • 02:48
Člověk zná Ameriku jen z médií......těkžo říct, jaký to tam je....
rkkk
7. října 2011 • 19:16
*** bolševický.
lukasw
5. října 2011 • 11:12
velmi "dojemny" je ten pribeh, kde pani pise ze utratila penzijni sporeni aby uhradila dluh z kreditky, zkuste se zamyslet nad tim, ze zit na dluh neni spravne (neni uvedeno jak dluh vznikl), utratit muzete maximalne tolik kolik vydelate, nic vic, spise mene, pak Vam vznika rezerva. Ano, chce to si obcas utrhnout od huby a pracovat (ne chodit do prace, ale pracovat = vytvaret hodnoty), ale je to zvladnutelene.
Dluhy na pojisteni ? nemaji na zdravotni peci ? ale proboha, kdyz utraceli = neplatili pojisteni, je logicke , ze budou mit dluhy kdyz onemocni. Kdyby u nas nebyly odvody povinne a jejich neodvadeji tresnym cinem vypadalo by to stejne. socky by utratily vsechno a pak budou brecet ze nemaji na zdravi. Zdravi je to nejdulezitejsi, takze investice do zdravi musi mit prioritu. Kdyz nebudete zdravi, nevydelate penize, jak jednoduche.
pro rypaly - ty vyjimky, ktere jsou v kategorii "nepojistitelni" urcite netvori 99% populace.
torinese
4. října 2011 • 10:22
Taky mi začíná docházet, že je něco špatného v celém systému. Ale žádný lepší není. Obávám se, že opět přijde nevyhnutelně nějaká velká socialistická revoluce a vrátíme se o čtyřicet let zpátky. Lidi jsou nepoučitelní. Na druhou stranu není možné vyvíjet na lidi tak obrovský tlak, že se rázem zlikviduje celá střední třída . Existence pouze extrémně bohatých a extrémně chudých je nemravná a nepřijatelná. Zejména u nás v Čechách, kde všichni víme, jak se ti extrémně bohatí těmi bohatými stali. Děsí mě situace v Itálii - je tam už celkem běžné, že důchodci bydlí v autě (Panda), protože nemají na nájem, že na ulici končí hendikepovaní lidé na vozíku a všichni ostatní, kterým nestačí skrovné fin.prostředky. Tohle nemůže dobře skončit.
cartouche66
5. října 2011 • 19:01
V USA to je opačně! Tam snad už jen důchodci nemaj strach že budou přespávat v autech)) Jak potvrzuje sám Craig - http­://www­.fin­mag.cz­/cs/fin­mag/e­kono­mika/­paul-craig-roberts-spojene-staty-jsou-rizeny-oligarchii-demokracie-neexistuje-je-to-jen-show/
torinese
3. října 2011 • 21:33
však já už taky nejsem žádná pionýrka... Z Aurory se taky střílet nechystám, ale *** mě to pěkně. Podařilo se nám vybudovat si tady kapitalismus nejprimitivnějšího řádu - nějak ze mne to radikální pravičáctví vyprchává. Bude to masakr.
pooch.ledog
4. října 2011 • 00:20
My budeme vseci zhruba stejnej rocnik, plus minus nejaky ty roky. Takze dobre vime, co tu uz bylo a muzeme srovnavat. Priznavam, ze je tenhle vyvoj pro me zklamanim. U nas konkretne nejvic to, jak silene je propletena mistni sprava s politiky, ci lepe receno politikarenim. Dneska, kdyz chcete byt uspesna, s nimi bud musite vyt na stejne note, nebo nemate sanci. Ten Vas priklad o reditelce dosazene nekym z nejake partaje je pripad tak obvykly, ze se z toho cloveku dela az zle. Neni na to nikde metr, tyhle lidi muzou vsecko.
Jak to vsecko dopadne netusim ale mam posledni dobou pocit ze to smeruje cele k nejake radikalni rezbe. Kdyz si k tomu clovek pricte jeste tu naprosto nekorigovanou imigraci primitivnich kmenu do Evropy, tak me to teda k nejakymu optimismu nenabada. Nezbyva nam nez verit, ze mame jeste sanci to zmenit ale jak to udelat me fakt nenapada. Politikum je vsecko jedno a nam se revoluci delat nechce
cartouche66
4. října 2011 • 09:10
„Přišla krize, musíme si utáhnout opasky“, „oživení je křehké, musíme se ještě trochu více snažit“, … „již vidíme světlo na konci tunelu, teď není čas na to klást si požadavky“, „vedeme si lépe, ale růst je stále ještě slabý“… – právě to slyšíme od levice i pravice tohoto spektáklu, jehož cílem je podrobit nás diktatuře ekonomiky. Když si tato zatracená ekonomika vede špatně, musíme přinášet oběti, abychom ji zase rozjeli. A když je na tom dobře, musíme se dál snažit, abychom to nepokazili a ještě více jí pomohli. Když se potýká s potížemi, musíme znovu přinášet oběti, aby mohla pookřát. Takový je stále zřejmější řád systému, jemuž jsme podrobeni. Ve skutečnosti nám říkají: „Nepřestávejte veslovat, tuto galéru nelze opustit.“
Žít v naději, že nějaká vláda, politická strana, odbory nebo televizní kanál… jednou oznámí dobrou zprávu, že teď si můžeme užívat života bez dalších obětí, že budeme žít lépe a i ti nejchudší budou privilegovaní a porostou jim mzdy a sociální podpora, že všichni budeme méně pracovat a více jíst, je jako věřit v Ježíška.
cartouche66
4. října 2011 • 08:52
Bude, bude - to slibujem! - - http­://trid­nival­ka.co­myr.co­m/trid­ni-valka-programove-pozice/