Komentáře

Zpět na článek

Pane prezidente, být někdy zticha neuškodí

13 komentářů

jan.jandourek
5. října 2011 • 21:06
ad whitebeard: whitebearde, kdyby všechny mé jistoty byly otřeseny, mám ještě vás!
ad catholicboy: schválně jsem neřešil, kde pan prezident může mluvit a kde ne. nejde o svatého václava, ale o to, že vypadá divně, když hlásám hodnoty, kterých se sám nedržím. to je asi jako kdybych já hlásal přísný celibát, abstinentstv, dochvilnost a lásku k SSSR. moji bližní by mi objednali nějaké utišující léky. z tohoto hlediska je jedno, kde co pan prezident řekl a co na to biskupská konference, mohl totéž říci na semináři CEPu nebo v Lánech u svačiny. záleží na kontextu. jak říká lionel blue: jsou pravdy, které lžou a lži, které říkají pravdu.
catholicboy
3. října 2011 • 17:45
Vaše články jsou kultivované a mají úroveň.
V tomto Vašem konrétním článku však s Vámi nesouhlasím - odkazuji na stanovisko České biskupské konference..... Pročtěte si jej, myslím, že tam je řečeno vše - jasně stručně a ....pravdivě
catholicboy
3. října 2011 • 17:43
Sem napište váš vzkaz!
aznom
3. října 2011 • 11:31
"Jak se dají politici na kázání, je to dost tragikomická záležitost"--úvod článku,
situace je stejná,pokud tuto činnost vykonává Papež se všemi fráterníky světa!
zerovan
3. října 2011 • 08:36
muhlhaus
3. října 2011 • 08:07
kdyby bylo celé současné hradní osazenstvo už navždy zticha, o tom není pochyb, nažvanilo toho už dost a poslední dobou se pořád jen trapně opakuje. Ale k tomu Havlovi: jistě by bylo od něj pěkné, kdyby všechny své peníza a majetek dal na nějaké dobročinné účely. Ale není pravda, že když má někdo peníze a majetek, zastává konzumní hodnoty. Nebo snad Havel psal divadelní hry a posléze přijal funkci prezidenta s vidinou, že si koupí mercedesa? Nebo když např. někdo zdědí hodně peněz a něco si za ně koupí, je taky zastánce konzumních hodnot? Jinými slovy - zastánci konzumních hodnot mají konzum jako cíl veškeré své činnosti, i když ve skutečnosti si stěží vydělají na embéčko. Skutečný majetek je věc trochu jiná.
torinese
2. října 2011 • 15:41
mi pije krev víc, nežli Klaus sám. Vypadá jako ďábel a chová se jako politik ve volebním období. Nejsem si jistá tím, zda by se měl teolog vyjadřovat nepřetržitě k politické situaci a kritizovat hlavu státu. O Halíkovi je známé, že sympatizoval odjakživa s pravdaláskaři a také měl vysoké ambice týkající se prezidentského úřadu. Odtud také pramení jeho nelibost ke Klausovi. Halíka pokládám za typický produkt katolické církve - návistného mstivého "křesťana", který má plnou hubu žvástů o lásce k bližnímu a přitom se neštítí angažovat v nechutné intrikánské aféře (pokus Hnízdila a dalších felčarů o zbavení Klause způsobilosti k právním úkonům). Podobné praktiky používaly totalitní režimy k tomu, aby se zbavily názorových oponentů.
alfy
2. října 2011 • 13:36
Pan Hájek by si měl uvědomit, kde je jeho místo slouhy, a ne se veřejně vyjadřovat jako politik nebo nějaká celebrita. Nebyl nikým zvolen a jeho názory mají stejnou hodnotu jako názory kteréhokoliv občana, který narozdíl od něho nemá šanci se vyjádřit v médiích. A pan Jandourek má pravdu, nejvlivnější gay v republice by občas potřeboval tu hubu přelepit...
von.rammstein
2. října 2011 • 12:28
že toho devianta a zloděje ještě vůbec posloucháte
promirul
2. října 2011 • 11:18
Jandourek - Kdo pak to je? Nějaká malá,či velká nula?Že hovoří z Refkexu,tak to bude velice malá nula.