Cestování
Dilema skiareálů: Investovat do techniky a opět zdražit, nebo nabídnout hostům služby jako v Alpách?
15 komentářů
PEtr Tobes
0
obecne - kvalita u nas casto neodpovida cenam, hlavne ve vetsich strediscich, i kdyz se to o neco vylepsilo, ale ty kopce jsou proste male a s tim nikdo nic nenadela. pokud chteji ceny jako v alpach, tak nevim jak chteji pokracovat, protoze snehove podminky se jednoznacne zhorsuji a bude to asi pokracovat kvuli oteplovani a technicky snih to uplne nezachrani, aspon z meho pohledu, loni se uz ani nedalo zasnezovat a stejne jsou nejlepsi prirodni podminky a s temi to u nas uz neni moc valne, resp uz jen zridkakdy jsou podminky fakt dobre, takze podle me je to leckde asi neudrzitelne v nejakem horizontu..uvidime za par let jestli se to potvrdi ale pokud chteji dale zdrazovat, coz je mozne, tak temer jiste to tak dopadne a ono to vlastne ani nemusi byt spatne - uz ted jsou nase male hory casto prelidnene, coz neni pro prirodu dobre, takze nejaka redukce by nevadila
PEtr Tobes
0
@PEtr Tobes a jeste k tem podminkam - ten ubytek prirodniho snehu, ktery je nejlepsi a podle me nejde uplne nahradit, je proste markantni, jeste cca pred 15 lety v nejvyssich partiich Krkononos nebo na Pradedu byvalo pravidelne pres dva metry nekdy v cca pulce brezna, kdy je kulminace, dnes je tam s bidou metr a to je hodne znat i na vodnim zasobeni pri tani snehu napriklad, nejde tedy jen o lyzovani a jeho kvalitu, ktera sla taky dolu..
Jsem byl včera v Jánských, skibusem zadarmo. Něco jako funguje. Nelíbilo se mi - chceš slevu, kup skipas přes internet. Musíš vymyslet, jak se proklikat na platbu, zaplatíš, a pak můžeš jenom věřit, že to všechno proběhne v tom českém IT systému a povede se na místě vyzjistit, jakým způsobem pak komu a čemu prokážeš, žes fakt platil.
Ta kartička není vratná. Letošní novinka. Ale řekla mi, že si kartičku příště můžu nabít a budu to mít levnější. Takže jí za rok nezapomenout, a pak zjišťovat jak se jako nabije 😉
Ta kartička není vratná. Letošní novinka. Ale řekla mi, že si kartičku příště můžu nabít a budu to mít levnější. Takže jí za rok nezapomenout, a pak zjišťovat jak se jako nabije 😉
kosmos kosmos
@LUF __ jestliže chceš skipas koupit levněji -janske nabízejí slevu až 30% tak se musíš zaregistrovat 🤣jestli neřešiš peníze tak koupit ticket na kase a jedeš 🤣 vratných skipasů mám v šuplíku odevšad dost🤣👍
Nikam a nikdo příští zimu NEjezdit. A pak se začne něco dít.
kosmos kosmos
Ideální zdražít a stejně nenabidnout nic🤣v Rakousku taky pořád zdražují🤣ale kvalitka všeho je úplně jinde 🤣👍
@kosmos kosmos bohuzel to tak casto vypada. ja preferuji skialpinismus kdyz jsou dobre podminky, takze na mne zas az tak moc nevydelaji, ale stejne tam utratim za jidlo atd takze neco ano, a kde me chteji odrit o posledni kacku treba i za parkovani, tak tam pak uz pak tezko pojedu..no uvidime jak to bude dal, ale kvuli oteplovani problemy proste prijdou, zima jako lonska se urcite muze zase brzy opakovat a pak to nekteri budou proste muset zabalit, stejne je to o nicem, kdyz je jenom technicky snih a je ho jeste malo..takze asi tak
kosmos kosmos
@PEtr Tobes oteplovani se projevuje i v zimě jak cip to je fakt 🤣 tak zase ušetřiš hromadu peněz za skipas 👍loni skipas Leogang 59 letos 75 euro 🤣👍
@kosmos kosmos to jo, ty skipasy jdou fakt nahoru, o tom zadna, takze neco usetrim, ale ty ostatni veci tam taky neco stoji, jako ubytko, obcerstveni, relax atd, a to klidne dam, ale musi tomu odpovidat celkova uroven i sluzeb okolo atd..kdyz to neodpovida, tak uz me tam jednoduse neuvidi a utratim to u konkurence
Globální oteplování, čím dál méně sněhu, čím dal vyšší teploty. Fakt jenom magor by investoval do "Zimního" využití hor a očekával, že na tom vydělá.
kosmos kosmos
@Radim Pokorny oteplování sice je ale magoři to rozhodně nejsou 🤣teď už některé areály vydělávají léto zima fifty fifty neli více 🤣 podívej se na Dolní Moravu sice je to extrémní zvrácenost ale řekl bych že vydělají v létě více 🤣 byli jsme tam předloni jezdit Downhill a to bys nechápal 🤣 provoz jak na Václaváku plná lanovka plná stezka a valily se tam davy ještě z Polské strany 🤣 loni jsme dali Leogang taky plno ráno a pak super, 🤣 takže vyjeď v létě do kopců a budeš určitě spokojený 👍v létě jedeme Schladming jezdí se tam taky svěťák a už se těšíme,🤣👍
Zoro Mstitel
Malý český člověk je pro jasné zdražení , je na to zvyklý ... a využívat slevy , např . v červenci sleva 75%