Komentáře

Zpět na článek

Kdo z vás to má? Proč údaj o průměrné mzdě dráždí stále více lidí

16 komentářů

Milan Kastner
@JIRI KLIMES Takže tě živí manželka 😉 S 20 tis bys dnes přežíval. Být tebou jsem na ženu hodnej.
Frantisek Najman
Proč to dráždí stále více lidí? Protože takové chování lidí je přirozené a navíc v současné době drahoty a když si teď premiér Fiala místo solidarity přidal 20 tisíc Kč měsíčně navíc k jeho už tak nehorázně vysokému platu a neštítil se přitom sebrat důchodcům valorizaci je to pochopitelné.
Pavel Nyklíček
@Viliček
Prosím tě alespoň si někdy přečti noviny a večer jdi dříve na kutě.
Spánek do půlnoci posílí mysl.
Viliček
Pane redaktore,
za drahé energie a inflaci může vláda a Brusel, ale asi jinak než si lidi myslí. Tady už neni kapitalizmus, ale zelený eurosocializmus, tedy je ničen a manipulován svobodný trh, spousta regulací zelených, politických a ekonomických.
JIRI KLIMES
@Milan Kastner To jsem, mám krásnou, kudrnatou, modrookou ženu. Dohodli jsme se že budu muž v domácnosti, takže se starám o děti, nákupy a mám práci na poloviční úvazek a ještě ji můžu dělat z domova. Jsem spokojený.
richard richard
@Viliček Přesně tak to je. A k tomu dotace.
richard richard
Je správné, že jsou mzdy různé a naše republika patří mezi nejvíce rovnostářské!
Problémem jsou veliké rozdíly mezi regiony. Bohužel Karlovarský kraj není schopen udržet vzdělané, bohaté a pracovité lidi-navzdory sousedství se SRN-to je absolutní selhání tamních politiků.
A neoblbujte lidi "ekonomikou služeb", důležitá je výroba a deglobalizace to ukáže.
reproman
@Frantisek Najman Fyjalo voctup, že jo.
reproman
@Uživatel_5577504 Za to bych ani ráno nevstal z postele. Tak jaký prase v žitě.
Uživatel_5577504
@Frantisek Najman
Důchody je třeba zrušit úplně. Aby bylo na náboje. To dá rozum!
Uživatel_5577504
Kdo se chce mít jak prase v žitě, nechť se nechá zvolit poslancem. Průměrný příjem poslance včetně náhrad je 311 000 Kč měsíčně.
Karel Kunc
Upřímně.....I s nedodelanou základnou muze byt clovek spokojený....Ja i ve svých 43 letech jsem našel moznost rekvalifikace do 50000 od up ....a tak jsem to zkusil,požádal a hotovo....mam rekvalifikaci 120 hodin za 20000 ....sam v osobním volnu a ze ho je malo ...se sebevzdelavam v oborech všeho druhu....chodil jsem pred 7 roky do práce za 50 kc na hodinu,cesta tam a zpět 3hodiny neplacené...domu jsem vecer dovezl 400....dnes I kdyz mam volno ,cely den pracuji .....3.30 vstávám každý den a chodím spát 21.00.....Ano i toto je řešení.....A kdo chce 110 korun za piti kávy a nic nedelani ..?jo i to jde...a v tom to je .....mam par prací,kde mi běží 110 kc a pri tom mohu delat i IT ....kde za den udělám 2000-3000,k tomu neustálý dohled nad vedením za 2500 měsíčně....nejake drobné....no a pak i ve volném čase musim i chci vstát v 4.30.....a I ve volném čase mam práci......Víte co,kdo chce,muze byt úspěšný...kdo jen mluví a hledá výmluvy....a pak samozřejmě trochu risk....proste kdyz mam malou výplatu a neco umím....tak proste říct o vic nebo jit.....Třeba diplomovaný umělec hráč na hudební nástroj,ten bere cca 30000 kc cisteho ....a víte co.....ja ty lidi obdivuji .....ze se na to nevy­kaslou­....Čl­ovíček v lidlu ma 28000 a nemusí cestovat ,cvičit doma....nic ....Ale obdiv všem takovým v Lidlech .....Jo proste nechceš nebaví....hmm tak s tím neco dělej......nemáš moznost ....prd.....Snaž se ....zeptej se
Milan Kastner
@Boleslav Faldyna

Máš to v článku
JIRI KLIMES
Já, mám už pět let, 20000,- a nestěžuji si, stačí mi to. Před tím to bylo 18000,-. Nejsem náročný. Mám dvě stě metrový dům se zahradou, dvě auta, jedno nové, jedno starší a manželku co vydělává cca 80000,- měsíčně.
Boleslav Faldyna
Jak se ten průměr vypočítává.?
Pavel Nyklíček
Údaj o průměrné výši mzdy u schopných vyvolává úsměv a ten léčí.
A naopak......