Téma
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeBuchert: Svět jako swingers party. Hra o globální moc se stupňuje. Evropa je na chvostu
9 komentářů
Vladimir28
0
Dokud svět bude fungovat na principu poptávka nabídka ve vleku mamonu...bude jen hůř. Planeta potřebuje totální reset, a tím myslím totální.
Uživatel_5734171
Lidstvo je posedlé spotřebou. Každých šest let nové auto, každých pět let nová televize, každé tři roky nový telefon. Likvidujeme planetu neuvěřitelným tempem. Za pouhých 150 let jsme spotřebovali většinu zdrojů. Vytěžili všechno uhlí, ropu a plyn těžíme s podobnou rychlostí. Produkujeme neskutečné množství odpadu. Lidi, co s tímhle nesouhlasí, nazýváme teroristy. Přitom ve finále zjistíme, že se dá žít i bez toho. Jsem živnostník, vyrábíme zakázkové výrobky. Teď jsem byl na jedná stavbě, kam jsme dodávali výrobky před 15 lety. Byl jsem nadšený z toho, že jsou ve stavu, jako bychom je tam dali včera. Budou sloužit sto let. Západní civilizace musí změnit své chování. Jinak zdegeneruje a zahyne.
P.S. Mám v dílně kvalitní ZNAČKOVÝ vercajk. Třeba akušroubovák Protool. Ve své době byl velice drahý, ale slouží denně 15 let. Podobně i další nářadí.
P.S. Mám v dílně kvalitní ZNAČKOVÝ vercajk. Třeba akušroubovák Protool. Ve své době byl velice drahý, ale slouží denně 15 let. Podobně i další nářadí.
@Uživatel_5734171 Souhlasím. Ano lidstvo likviduje planetu. Za posledních 150 let jsme spotřebovali většinu zdrojů. Jenže ono platí taky není kouře bez ohně. Za posledních 200 let nás přibylo na planetě 7 miliard. V roce 1830 žila na naší planetě 1 miliarda lidi dnes jich je 8. No a další faktor za těch 200 let šel dopředu šíleně rychle technický pokrok. Vše souvisí se vším.
@Uživatel_5734171 Zajisté v té dílně máte ten vercajck co někdo vyrobil s využitím oněch zdrojů, stejně tak z oněch "zdrojů" svítíte či topíte, jezdíte po silnicích které jsou pokryty částí oněch zdrojů, doma máte věci denní potřeby co by bez oněch zdrojů neexistovaly, atd atd. A lidstva je dnes 7 či 8 miliard, bohužel se ty zdroje dostatečně nevyužívají na výrobu a osvětu šprcek.
@Jóža Oltec
Evidentně nechápete, o čem píši. Já nejsem proti pokroku, nechci zpátky do jeskyní a svítit loučemi. Vadí mi spotřeba pro spotřebu. Televize se neopravují, ale vyhazují. Nábytek se neopravuje, ale vyhazuje. A opravit ani nejde, protože masiv nahradily materiály, co se jen hezky tváří, ale nic nevydrží. Dveře se vyrábí ze slisovaných pilin, za dvacet let se rozpadnou, když navlhnou, rozpadnou se dřív. Atd. Souvisí to s nějakou kulturou života. Nebudu tady kňučet, já mám práce dost, ale nelíbí se mi trend... Lidé musí pochopit, co k životu potřebují a jak funguje společnost. Musí se vrátit doba, kdy podstatné bude vytváření skutečných hodnot. Hodnota nevzniká tím, že se z Číny doveze šunt a ten se desetkrát přeprodá...
Evidentně nechápete, o čem píši. Já nejsem proti pokroku, nechci zpátky do jeskyní a svítit loučemi. Vadí mi spotřeba pro spotřebu. Televize se neopravují, ale vyhazují. Nábytek se neopravuje, ale vyhazuje. A opravit ani nejde, protože masiv nahradily materiály, co se jen hezky tváří, ale nic nevydrží. Dveře se vyrábí ze slisovaných pilin, za dvacet let se rozpadnou, když navlhnou, rozpadnou se dřív. Atd. Souvisí to s nějakou kulturou života. Nebudu tady kňučet, já mám práce dost, ale nelíbí se mi trend... Lidé musí pochopit, co k životu potřebují a jak funguje společnost. Musí se vrátit doba, kdy podstatné bude vytváření skutečných hodnot. Hodnota nevzniká tím, že se z Číny doveze šunt a ten se desetkrát přeprodá...
@Uživatel_5734171 A divíte se že jste za teroristu. Existuje něco jako zákon zachování hmoty. Jednoduše nic nemůže vzniknout z ničeho a něco zase nemůže zmizet. Třeba ta vaše produkce odpadu je jen váš duševní problém. V reálu to je jen hmota která tady na planetě byla a člověk ji dál jenom jiný tvar který mu vyhovuje. A když už ji nevyužívá tak vy to nazýváte produkování odpadu ale ve skutečnosti se nic nevyprodukovalo nic na planetě nepřibylo. To by se sem muselo něco vozit z vesmíru.
Jak to píše jinde problém je množství lidí, ale to zase nevytváříme my. Evropanů fakticky ubývá. Problém vytvářejí aktivisti kteří sem po milionech dovážejí hladové krky z celého světa. Není náhoda že jsou to ti stejní co terorizují ostatní na klimatismu.
Viz naší veřejní zaměstnanci kteří podporují klimatismus a okupanty z jihu. Na co chtějí víc a víc peněz, když přece mají šetřit planetu a omezovat spotřebu? Např. soudci kteří jsou hamižní po penězích a zároveň dávají rozhodnutí na podporu emisního teroru? Na co je jim tolik peněz na vyšší a vyšší spotřebu - emise?
Jak to píše jinde problém je množství lidí, ale to zase nevytváříme my. Evropanů fakticky ubývá. Problém vytvářejí aktivisti kteří sem po milionech dovážejí hladové krky z celého světa. Není náhoda že jsou to ti stejní co terorizují ostatní na klimatismu.
Viz naší veřejní zaměstnanci kteří podporují klimatismus a okupanty z jihu. Na co chtějí víc a víc peněz, když přece mají šetřit planetu a omezovat spotřebu? Např. soudci kteří jsou hamižní po penězích a zároveň dávají rozhodnutí na podporu emisního teroru? Na co je jim tolik peněz na vyšší a vyšší spotřebu - emise?
Richard Šebesta
Evropa na chvostu to je trefné. Neboli ústup Evropy . Troufnu si tvrdit, že to co pan autor napsal si mnoho lidí na čele některých zemí v Evropě nepřipouští a nechce akceptovat. O to více to platí o vedení EU ! Tam sedí neschopní byrokraté, kteří vedou Evropu zu grund abych použil ten správný "český " výraz
Saša Krach
Hra o globální moc se stupňuje. Evropa je na chvostu. Což by tak nevadilo,,,vše se dá dohnat...Co vadí, že jsme na chvostu Evropy...
A to je problém. A budeme stagnovat.
A to je problém. A budeme stagnovat.
@Saša Krach S výměnou obyvatelstva Evropy, která nyní probíhá, tzn. islamizací a afrikanizací Evropy, nic nedoženeme, spíše naopak.