Zprávy

Zpět na článek

Soutěž o nejlepší povídku o Nejkrásnější spisovatelce má 3 finalisty. Zvolte "lajkováním" vítěze

3 komentářů

placirkabodlo
28. září 2011 • 11:59
1.
Zacpal jsem jí hendkou lipsy, aby nemohla křičet pánubohu do oken cancy o vraždě a přepadení, ale ta fena ženská mě pořádně ošklivě kousla, a tak sem to byl já, kdo se rozskrímoval a ona zároveň spustila nádherenej ječák na milicjanty. No, takže jsem ji museli pořádně ztolčoknout jedním závažím z váhy a přetáhnout páčidlem na pokladny, načež vyskočila jako starej dobrej kamarád pěkně červená.

Anthony Burgess

2.
Stál jsem na autobusové zastávce a čekal na spoj. Vedle mě pokuřovala jakási prodavačka ze zverimexu, to jsem tedy nevěděl, jenom jsem tipoval podle hutného odéru. Naklonila se ke mě a řekla: Vy taky čekáte na autobus? Odpověděl jsem: ano, taky.

von.rammstein

3.
Po tlačovke som odchádzal posledný a rozhodol sa počkať Najkrásnejšiu pred budovou. Jej kniha mi pod bundou mierne zvlhla, akoby vykazovala životné kvality. Vybral som ju teda aby som jej uľavil a jej strany začali vo vetre sami od seba listovať, akoby to už dlhšie nemohli vydržať. Zastavili sa kdesi uprostred. Ako som sa díval do knihy, písmená sa začali pohybovať a vytvorili obrazec kosoštvorca. Položil som na obrazec ruku a kniha ma vcucla do svojho sveta. Pochopil som, že hrdinom knihy som sa stal ja. Stal sa zo mňa najväčší Čech a to som Slovák ako repa. Zrazu mi došlo, aká nebezpečná táto kniha môže byť, ako dokáže s každým kto ju číta vyjeb.... Vytrhol som sa zo stránok a rozhodol sa na Najkrásnejšiu vykašľať. Odpoveď na otázku, ktorú som jej chcel položiť, som vedel sám. Najväčší Čech predsa nemôže byť kok....

víťaz
von.rammstein
28. září 2011 • 22:28
proč jsem až druhý?
placirkabodlo
29. září 2011 • 11:10
malo krve