Kultura
Limity: „Mrd a smrt“ tu nenajdete, ale všelidovou zábavu i vyšší plán ano. Každý nový díl je lepší a lepší
16 komentářů
Miroslav Kašpar
4
Inu, propaganda toho seriálu byla tak monstrózní, že mě již předem úspěšně odradila od případného záměru se na to dívat. Především proto, že u taškařice o zezelání Aleše Hámy fakt nemusím bejt. Takže pokud jsou díly lepší a lepší, přeju jim to, ale fakt děkuji, nebudu. Nicméně mě docela baví, jak se pořád někdo zkouší svézt na úspěšné vlně Most!u 

Přejít do diskuze
Televizi mám většinou jen jak dekorací, ale po špatných recenzích jsem si říkala, že nic od Zelenky přece nemůže být tak hrozné a zapnula ji. Jsem nadšená a směju se i nahlas. Jsem ale cílová skupina. Středoškoláci v domácnosti jsou lehce znechucení, vědec v IT, milující Trošku, se prý nudí.
Seriál Most nebo seriál Čtvrtá hvězda anebo třeba film Dědictví paní Chytilové. Nyní seriál Limity. Tato díla mají společného skutečně mnoho. Od počátečního nepochopení až hanobení na internetových diskuzích, přes nesmělé přidávání hvězd a postupné chápání o co vlastně jde až po kult. To čeká i Limity. Většina lidí, když se má poznat ve filmu nebo seriálu, nedá to. Jsou i takoví, kteří se dlouho po odvysílání přidávají k většině a ke kultu jenom proto, aby šli s většinou, aby zapadli. Takovou sílu podobná díla mají. Ale ono jich moc nevzniklo. Petr Zelenka na to má, dokázal to už víckrát. U Limitů se trefil do tematu ekologických aktivistů, ale i do dalších problémů společnosti a lidí v ní žijících, takže další kultovní seriál. Je to český Oliver Stone.
Nesouhlasím s Vaším hodnocením, paní Kadlecová. Podle mého názoru se jedná o špatně napsaný scénář, vážně nepříjemné herecké pojetí a o snahu rozesmát pomocí účelových vulgarit. Ovšem svůj účel nesplňují ani na 1%. Zlatý Most!
@fero52 No jo, Fero, ono takové čtení není úplně triviální záležitost. Kromě přečtení textu je dobré být ještě schopen chápat jeho obsah. A komu není shůry dáno... 

Souhlasím s článkem, seriál je čím dál lepší. Po 1. dílu jsem byl v rozpacích, ale potom už jsem se výborně bavil.
@Miroslav Kašpar a co nám chceš sdělit anonymná kašpare? že znáš abecedu a umíš ťukat na klávesnici?
Jestli je seriál díl od dílu lepší, tak to se možná u 365 dílu i pobavíme. Zatím slátanina.
Mně to přijde celé pitomé se slabým výkonem p. Hámy a tak jen čekám, jestli se to nějak vylepší zatím bez úspěchu, no třeba v posledním díle v posledních minutách přijde ta převratná pecka, kvůli které se to celé točilo.
upřímně Háma není můj top herec, ale zde mne příjemně překvapil, nepřehrává, hraje to co má a velmi dobře, mám z toho radost, protože je uvěřitelný..
seriál vnímám jako tragikomedii a tak k tomu přistupuji a baví mě to
herecké výkony jsou parádní..
např. když Tatiana sedí v nemocnici na ruce Hámy a snaží se o otisk prstu do noťasu.. směju se ještě teď
seriál vnímám jako tragikomedii a tak k tomu přistupuji a baví mě to
herecké výkony jsou parádní..
např. když Tatiana sedí v nemocnici na ruce Hámy a snaží se o otisk prstu do noťasu.. směju se ještě teď