Divoký kačer

Zpět na článek

Fialova drahota: Lidé nemají peníze na Vánoce, tak místo Štědrého dne oslaví levnější svátek

46 komentářů

Pavel Nyklíček
Jednou v roce na Vánoce babiš housle popadne a lid prostý okouzlí tóny záhadné.....
Vlasta Lišková
Lidé že nemají peníze , tak proč jsou plné obchody lidí , nakupují jako by byl konec světa . Když vidím ty narvané košíky musím se smát , vždyť to nemohou sníst , když je něco drahé tak to stejně koupí , protože jsou vánoce .
Vánoce jsou o setkání , ne o přejídání . Lidé většinou peníze mají , ale rádi si stěžují , ale dál podporují obchodníky , když je něco drahé nekupuji to , vše se dá nahradit něčím levnějším.
Radovan Vítek
Já jedu na Vánoce na Bali. Letos už počtvrté.
Pavel Nyklíček
@našinec
A zde právě nastala ta chyba,.když se z prostého křesťana stal člověk nevěřící, který Boha vyměnil za populismus.
To byla ta tečka, jak by řekl důchodce a oslanec bábiš a jeho ovečky s vypnutymi mozečky počali se rozpínat...🫤
Mibus
Jak tak pročítám příspěvky, je mi divno na duši. Stále mnozí pláčí a využívají satirický článek k ulevení si. Do hlavy se mi vlamuje myšlenka, co by současní lidé dělali za 1. republiky. Tehdy neexistovalo natáhnout ruku a státe, postarej se o mě. Tu sociální výhodu mělo jen několik málo lidí, kteří se o sebe fakt nemohlo postarat. Ostatní se buď museli snažit nebo měli krušný konec života. Přestaňte furt brečet a začněte se o sebe starat sami.
U jóviše, hymbajs. Zase jsem se nechal unést. A to šlo o divokého kačera, respektive reakce některých Čechů.
Pavel Nyklíček
@Vlasta Lišková
Nechápu, jak mohou lidé uvěřit populistům, že se mají špatně a cpát se u toho vepřovým a pivem.
Češi jsou národem lehce ovlivnitelným a u kdyby se měli jestě lépe, stejně půjdou ta tim, kdo jim slíbí více. ...
Jen slíbí a oni pak zas počkají na další volby aby se měli úplně nejlíp.
Uživatel_5734171
Coby pohan (neplést s ateistou) slavím svátky zimního slunovratu. Ostatně ten nám potom ukradli křesťani a další monoteistickjá náboženství, stejně jako Velikonoce. U těch je komické, že ačkoli naše k Velikonoce nemají pevný termín, protože je to neděle a pondělí po prvním úplňku po jarní rovnodennosti (tudíž se může lišit klidně o měsíc), nebránilo to křesťanům propašovat do tohoto svátku ukřižování a vzkříšení jejich Spasitele. Jeden by očekával, že se taková věc stala v konkrétní den a ejhle, křesťané to mají plus mínus měsíc...))) Ale nám, pohanům, to nevadí. Ty svátky jsou všech, ať si klidně na Slunovrat slaví filatelisté Den svatého Mauritia... Nebo zastřelení se Maxmiliána Drápa, který omylem Modrého Mauritia spálil...
Mibus
@Patrik Beranek Nejvíce brečí nad drahými potravinami voliči Babiše a jeho potravinářského agrokomplexu Agrofert.
Mibus
@cendik Další, který nepochopil, co je Divoký kačer. Frustrace některých je astronomická
janungr
Já jsem důchodce s průměrným důchodem a na dárky s hezkými Vánocemi mám. Vše jsou zase lži.
Pavel Nyklíček
@Miroslav Pravda
Občas i já kouknu na televizi, ale že by tam někdo říkal něco jak se máme dobře, tak to zrovna ne a že by někdo řekl, že předhánime dokonce i Německo, tak to jsem také neslyšel ani od politika či redaktora.
Dle mého se máme velmi slušně.
Za mé babičky se chodilo na polívku na náměstí, přitápělo se klestim v jedné místnosti a chodilo se pěšky.
K jídlu bylo trochu kaše a maso jen v neděli, když se zarazilo a zrovna nebyla válka.
Máte snad pocit, že žijete jako moje babička, která byla spokojená, skromná, zdravá a dokázala rozdávat lásku?
Věk by měl přinášet moudrost......
Babička moudrá byla a nechodila do supermarketů pro odpad.
cendik
Petr Fiala je Kazísvet.kazi lidem život.jen kdyby někdo sahnul na jeho vysoký plat .to by bylo zlé ale on může škubat lidí o peníze.
Pavel Spat
Já teda na Velikonoční ostrovy, na Seychely, Bali a tak jezdi každej. A velikonoce si nechám na jaro. A dárky nekupuju, ty nosí Ježíšek. Santa Klaus vám na*** do komína a děda Mráz vám ukradne ledničku a pračku. Pěkný svátky.
milanklima
Znám lidi, co na Vánoce nemají, tak letí na Zanzibar nebo Seychely. Je tam levněji a teplo, tak ušetří za jídlo i topení 😉
Frank51482
A Landsman oslaví Vánoce konečně v Bohnicích.
Miroslav Pravda
Do supermarketu se chodím hlavně ohřát, ušetříme. Koupím slevnene zboží pro důchodce. Je to lepší než čučet na tv, kde nás přesvědčují jak se máme dobře a že predhanime Německo. A že je plné parkoviště znamená že nás je víc. Ostatně co jinak dělat, na Š pindl nemám.
Michal Bednárek
Fialova drahota nabádá lidi k odjezdu na hory a k moři, kde si od ní mohou odpočnout. Takže ještě že máme kde od ní utéct
Mibus
@Patrik Beranek Napište číslo účtu a my Vám přispějeme na jídlo. O vánocích musíme chudým pomáhat
Patrik Beranek
@janungr kromě té drahoty
Patrik Beranek
Ta Fialovo drahota je realitou, to není fake news...
epr3
Velikonoce s platem vajíček za dvě kila?
Anonym
Nejlíp utéct z téhle korupcí prolezlý republiky co nejdál i já to mám v plánu .
Mibus
@Vlasta Lišková Z okna koukám na vchod do komplexu Plazza v Praze na Novodvorské. Každý rok 25. a 26.12. dopoledne zastaví auto, kdosi vystoupí a chce dovnitř. Mohu se uchechtat.
Mibus
@Patrik Beranek Copak by se s Vámi asi dělo za 1.republiky?
Saša Krach
Jo..jo každý dělá že sebe bouráka a každý je prezident..Popravdě řečeno 20procent má na dobrý až pěkný život a mohou dělat prezidenty .
Ten zbytek....má na flanelku a dobré kecy..A stačí se podívat na boty a jste doma. Může mít dvě auta která lížou 16 let provozu.A s penězi jedou od prvého do prvého. Nedej bože nějaký otřes a jsou v p.r.de.li nebo půjčka..
Prostě přestrojená bída...
Nepřiznají si to..
A to je bída národa😭😂
Patrik Beranek
@Pavel Nyklíček tomu se říkalo básnické střevo v tvém případě lze vynachat to básnické 😂
Stanley1000
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Richard Šebesta
@Pavel Nyklíček To je tvůj subjektivní dojem. Jsou lidí,kteří ti budou tvrdit,že za socíků bylo líp. Byla jistota práce,bezpečno v ulicích, lidi byli k sobě daleko družnější, chodilo se dříve do důchodu ženy 54-57 dle děti,muži 55-60 dle profesi Já jsem někde uprostřed. Něco je lepší než za totáče ale něco i horší třeba právě ta bezpečnost v ulicích . Kriminalita ,byla mnohem nižší než dnes. Upřímně řečeno představoval jsem si situaci po 35 létech lepší než dnes a pochopitelně jsem vítal taky listopad 89 . Vždyť EU je skoro stejný bordel jako RVHP a VS je jako NATO. Jo taky nikdo nestrašil válkou jako naše vláda ta současná a válečná.
Jan Sale
Teď vyšla zpráva o zvýšení příjmů a vy strávíte bídou...
našinec
Čím dál častěji naše vánoce nejsou ty Ladovské, ale opravdu odpovídají spíše těm z Blízkého Východu. No nic, tak nebudeme slunovrat slavit ve stylu alá křesťani, když jsme stejně pohané či nevěřící.
Richta
Ale jinak Landsman dobrej fór😂
Richta
@Mibus a že se ozýváš ty nulo na jiný názor a hned nálepkuješ.
Richta
@Pavel Nyklíček Tak úplně nejlíp se máme podle vás od těch minulých voleb do PS. Zdraźení všeho o třetinu a největší znehodnocení úspor od roku 1953, tzv. měnové reformy. To díky nekonání současné vlády, která nechala inflaci narůst do dříve nevídaných rozměrů. Tak hlavně že umořují státní dluh, stejně jim to nejde. A to vytáhli miliardy z našich kapes na DPH.
Richta
@Pavel Nyklíček trapná tečka od nyklíčka...k Vánocům.
Richta
@Lidi taky dělají týdenní nákupy, takže ty plné košíky jsou zkreslené, to je oblíbená argumentace fialomilů. Každý nemá sámošku za domem, aby si vyběhl každý den nakoupit do síťovky. Vlasta Lišková
Ivona Metelová
Většinu komentářů napsali lidé, kteří neví co je nadsázka. A to je dost nepříjemné. Společnost nějak přestala přemýšlet a myslí si, že peníze a majetek nás učiní šťastnými. Bohužel tak to není. Vánoce nejsou o penězích a o dárcích, ale o pohodě a vztazích, rodině. Hezký adventní víkend všem diskutujícím.🍀
Vladimír Ondruch
Vánoce nejsou o tom že si napereme a nafoukneme panděra,ale oTOM zez si připomínáme narození Spasitele Ježíše Krista kdy Hospodin skrze Něho dál způsob jakým je přístup k Němu,tak nedělejme z Vánoc záminkou jak se nenechat oškubat a vtáhnout do nesmyslných nákupů které vedou k zadlužení domácností,to není soutěž o tom kdo nejvíce nakoupil a snědl 🐷
Uživatel_5894849
Budou volby.
Vladan Horák
Za předražené blafy od Bureše co by nežral ani jeho čokl může Fialovec 🙃
Vladan Horák
@Alexandr ty do Russka nejlépe na Sibiř
Mibus
@Patrik Beranek Bezva. Další nula, která neuznává názory ostatních. Jak někdo myslí jinak, budete mu nadávat. A vůbec mi není líto, jak dopadnete.
Mibus
@našinec Však byl taky Ježíš Kristus žid.
Mibus
@Uživatel_5734171 Když se to tak vezme, vánoční svátky jsou převážně křesťanská oslava narození jednoho žida. Ještě, že jsem bezvěrec.
Mibus
@epr3 Nekupuji máslo, margarín, vajíčka a podobně předražené produkty. Pohonné hmoty drobně klesají, elektřina stagnuje, ale potraviny zdražují v řádech desítek procent. Divný
Patrik Beranek
@Pavel Nyklíček vypnutý mozeček máš možná ty. Jj však Fialovo stádo bečí rozhodně hlasitěji
Ivana Káďová
Drahota?