Zprávy

Zpět na článek

Vyhrožovat novináři a jeho rodině smrtí je podle policie legální

19 komentářů

a.c.dupin
18. září 2011 • 17:31
Kdybych já měl jako VŠ učitel a lékař nutit PČR jednat kvůli každé anonymní výhrůžce mailem nebo i klasickou poštou, tak jen pro svoji osobu zaměstnám dva policisty. A stále žiju Jen by mě zajímalo, jestli je JXD pouze paranoidní, nebo jestli bylo cílem napsat ublíženecký text, protože už nic lepšího vymyslet nedokáže.
lukreciab
16. září 2011 • 14:12
No tak také záleží na tom, co nám p. J.X.D. zde podává-přečtěte znovu a zvažte, zda se bude vyhrožovatel snažit dodržet výhružku o obrácené šišce, podívejte se na ty hrubky - to je tak něco jen opravdu v duchu bububu, je důležité vědět opravdu konkrétní věci, jestli je skutečně důvod k vážným obavám a nebo jestli je to zase voda na mlýn JXD - je to veselá kopa a žádnou příležitost si nenechá ujít... Ale nevím, nesoudím....(bojím, že bych mohla sama být souzena - mimochodem: tak by se měl bát každý, tedy i sám Pan Velký Publicista.
marauder
16. září 2011 • 14:00
je vidět že policie používá dvojí metr-když bylo stejně vyhrožováno cigánskému novináři Bangovi policie pachatele vypátrala a byl dsouzen právě za nebezpečné vyhrožování -tak jak to teda v tomto státě je ?
cement
16. září 2011 • 08:04
Nejspíš by to JXD vůbec neřešil. Alespoň takovej z něj mám pocit - za ty roky provokativní novinařiny si už určitě musel vyslechnout mnohé. Jakmile ale do toho někdo zatahuje i manželky a příbuzné.... nevím, osobně bych asi taky nemávnul rukou.
Problém je, že po tomhle nezdaru může očekávat další (a pořádnou) vlnu moc "hezkých" zpráv a vzkazů - každej idiot se bude cejtit silnej a neohroženej.
kkk999
15. září 2011 • 21:15
Takže když Doležala, toho zfetovance, někdo uráží a napadá, případně mu sdělí, že mu rozbije hubu, dopouští se trestného činu nebezpečného vyhrožování dle §353 trestního zákona ...to někomu vadí, ale to, že rádobydoktor Doležal porušuje křiklavě platné zákony této země několik let, ne-li desítek let a dopouští se opakovaně trestného činu šíření a propagace drog dle §287 trestního zákona, to je, zdá se, podle mnohých, naprosto v pořádku neboli současně platné zákony platí jen někdy a pro někoho, že? Ptám se: Proč Policie nekoná? Protože se Doležala bojí, copak by mohla zavřít novináře? To by bylo řevu o porušování lidských práv...ale na respektování POVINNOSTÍ se jaksi zapomíná!!! Jenom si dovolím poslední poznámku: DRŽENÍ JAKÉHOKOLIV MNOŽSTVÍ ILEGÁLNÍ DROGY JE MINIMÁLNĚ PŘESTUPKEM!!! Doležale, kde tedy je tvoje právní vědomí a znalost povinností občana této země? Mám to napsat slušně? OK, je tedy na dolním konci zad...
cement
16. září 2011 • 08:06
Ano, na tomhle příspěvku je něco pravdy
Druhá věc je, že policie by měla konat a když už dělá jednu botu - neměla by jí omlouvat dělání boty druhé.
lukreciab
15. září 2011 • 14:46
Tak napřed "Objektivita" - kde jsem podávala příspěvek v článku, kde jste se snažil bagatelizovat (něco o tom, zda "Mohou psychiatři souložit" - když to ani o souložení nebylo - no trapas..) a teď tohle. Kdysi, když jste obhajoval marihuanu atd., zkrátka občas jste měl zajímavé články, nad kterými stálo za to se zamyslet. Ale zdá se, že jste (s kamarádem M.Jarolímkem?-to je dotaz, ne konstatování, jak často rád děláte Vy) to s marihuanou - tou kouzelnou bylinou, které se může fakt méně než šafránu, aby měla svůj magický efekt - poněkud přehnal. Pak nastává totiž jiný efekt: "sračkovatění mozku" tomu říkáme bez příkras (je to sprosté,.. mohl byste na mne podat trestní oznámení? Huh.., ani nevím8-o!). Každopádně: nejen zde, v tom bezprávním státě, ale jinde je mnohem, mnohem hůř a možná byste si tam měl odskočit, abyste pochopil, jak si tu žijete, zvláště Vy, J.X.D. Vlastně nemusíte chodit moc daleko: stačí se spojit s někým, kdo je v permanentním ohrožení domácího násilí atd. Měl byste být "nad věcí" stejně tak, jako jste ve svých článcích, kde mnohdy - ač diplomaticky - vystavujete leckoho také jistým nebezpečím. Můžete (i když, co si budeme namlouvat - zacházející sláva) mít totiž vliv na nějaké "vypatlané hlavy", kteří si řeknou "J.X.D. má pravdu, zhulí se - mimochodem: víte, že "hulit by měla až "hotová bytost", rozhodně ne nedospělá/nevyzrálá (nelze určit věkem), že se mysl zastaví v tom stádiu..??? Proč se osvěta nezaměří na toto..mi nejde do hlavy. Pro vlády je asi prima, že lidé žijí závislí na drogách - je třeba napovídat proč??? - a půjdou někoho...zabít? Zmrzačit? Co je "ten lepší případ". Měla bych říct, že mi je Vás líto? Ale jděte..: nic moc o Vás nevím.., ale jednou jste - originálně - večeřel se svou milou v metru nebo tak něco? To by se mi líbilo... Mě by ale asi policie vyvedla...nebo ne? Každopádně: Vaše postavení má své výhody i nevýhody. A to, že na Vás někdo dělá "bububu" ještě vůbec neznamená, že by se chtěl zadat s nějakým skutečným násilím vů
aznom
15. září 2011 • 13:18
Teda,musím říci,že z příznivce JXD se ze mě pomalu stává jeho "antipříznivec" Možná by si mohl založit vlastní blog,když tak rád v poslední době řeší svoje "problémy" na stránkách "Reflexu"To co řeší dnes,to nestojí ani za komentář,anžto chlapa to nevzruší a netuším co tím JXD chce říct. Možná touží po tom,aby jsme ho politovali.
pavel1943
15. září 2011 • 10:31
Nikomu jak vidím, nevadí asociálnost ubohého pisálka, kterého jen to, že je s yčák a narkoman a on může urážet lidi kteří ani neznájí tohoto ubožáka
ondrula
15. září 2011 • 07:28
těch kauz byla celá řada a bylo mi z toho špatně, jak JXD ty nebožáky protahoval médii, aniž by tito měli možnost se bránit. Vzpomínám hlavně na toho úředníka z ČIŽP, který si dovolil JXD pokutovat za přechovávání ohroženého druhu želvy a Jiří ho pak asi půl roku dost hnusně mediálně šikanoval.