Zprávy

Zpět na článek

Kdo bude novým šéfem ČT? Vyberte si z pěti finalistů

5 komentářů

lukreciab
18. září 2011 • 12:06
http­://www­.ces­kapo­zice­.cz/byz­nys/pod­nika­ni-trhy/ceska-televize-o-co-jde

- a k tomu se fakt PD "hodí" asi jako "nejlepší kandidát". Je vážně škoda, že lidi tady nejsou schopni bez diktátu oficiálních médií myslet samostatně a tak jen papouškují bez rozmyslu, co je jim servírováno. Je škoda, že je tolik pozornosti upřeno jinam - dle vůle těch u kormidel - než by mělo. Je mnoho toho, o co by se občané měli zajímat a je mnoho toho, čím si (blbostma) zasí..í hlavy. A dokonce mezi to počítám i starost například ve Vandsdorfu: na tom si pár lidí udělalo reklamu a trochu mi to připomíná scénu (zvláště ty dámy, co tam mají ta trička-viz. foto, když si vygooglujete) z Troškova "už se perou, už se perou". Zkrátka: mají konečně svých 5 minut slávy: "my tu za něco bojujeme". To by sice bylo důstojné, kdyby měli normální postoj: http­://www­.wmma­gazin­.cz/vi­ew.ph­p?na­zevclan­ku=jsou-romove-take-cesi&­cislo­clan­ku=201­1090002 Doporučuji ale přečíst poctivě, aby si z toho zase někdo nevytrhl jen pár vět vytržených z kontextu. Jinak mne také v souvislosti s ovčí povahou tohoto národa upoutala tato strategie vlády, která si s tématem volby ředitele čt nezadá: http­://www­.ces­kapo­zice­.cz/byz­nys/fi­nance/­miros­lav-kalousek-doporucuje-investujte-do-zadluzeni-svych-deti Někdy mám dojem, jestli si z nás novináři a veřejná média placená z peněz daňových poplatníků nedělají "***" už za hranicí vkusu
lukreciab
15. září 2011 • 16:33
"Rada".... Tady je každá "rada" dobrá, ale ne pro "Radu", která si tam stejně dosadí koho chce, stejně, tak jako všude, kde se dá si ti, co potřebují manipulovat davem dosadí "svého" (panáka????). Jen těžko lze věřit.. Já neznám (krom výsledků p. Fero Feniče a to u mne hraje jednoznačně roli, v Nově jsem byla za p. Železného a to byla asi doba její největší slávy. Petr Dvořák jen převzal zaběhlý podnik (vystudoval kybernetiku, dokonce získal 3 tituly MBA - to není obdiv, pardon a je onou figurou pana Kelnera, který tam svou figurku potřeboval mít - probůh: alespoň googlujte http­://www­.finan­cnici­.cz/pe­tr-dvorak). Takže ano, pokud Rada dosadí "Figuru", hledejte za tím cokoli, jen ne prospěch pro program a diváky. Média jsou tvrdý pán a sluha těch mocných vůči "plebs": co Vám naservírují, to budete považovat: za pravdu, kulturu, umění... Přitom by média opravdu mohla lidem sloužit. Divákům, ne Adamcům&co., kteří mezi sebe nepustí nikoho inovačního. Lidé si dovolí k druhým lidem přesně to, co mu ti druzí dovolí. Ve všem!
von.rammstein
14. září 2011 • 21:10
pana Dvořáka.
vonrammstein
15. září 2011 • 00:03
Tak stříkej do hoven, ***
pismenacislice
14. září 2011 • 15:29
Neříkám, že mám patent na rozum, když si myslím, že ideálním kandidátem by byl člověk, který dlouhá léta ztrapňoval ČT tím, že vyráběl daleko levnější a navíc kvalitnější pořady než kmenové týmy ČT (tj. Fenič). Ale že nepostoupil ani do druhého kola, to se mi zdá až téměř skandální. Rada ČT asi má pocit, že by Fenič skutečně mohl chtít ČT zefektivnit - a to prostě Rada nesmí dopustit.

Neříkám, že těchto pět pánů nemá manažerské kvality, Dvořák třeba určitě dokázal pozitivní věci. Ale u všech mi chybí nějaký umělecký a intelektuální přesah. A navíc nikdo z těchto kandidátů se nemůže chlubit tím, že je respektovaná osobnost. A takovou osobnost mohl nabídnout např. Fero Fenič.