Zprávy

Zpět na článek

V Rusku zemřeli 3 čeští hokejisté. V Česku zase společný smutek.

11 komentářů

sirien
14. září 2011 • 16:32
Trpím naprostou fascinací... "celý národ" truchlí... pro koho že? Musí to být velmi významní lidé, když vzbudili takový zájem. Že by významní politici, kteří této zemi narozdíl od jiných prospěli? Nebo kulturní osobnosti, které se snažily předávat obsah s hodnotou, a ne jen prázdnou formu? Že by moderní filosofové, citovaní po celém světě? Vědci, kteří mají na kontě spousty objevů a patří mezi světové špičky svých oborů? Možná slavní spisovatelé? Majitelé či ředitelé českých firem zaměstnávající tisíce lidí a investující do okolí svých firem a zaměstnanců? Možná zasloužilí akademici či učitelé? Nebo snad velcí humanisté, představitelé významných charitativních a veřejně prospěšných organizací?

Hm... ne. Celý národ truchlí pro tři maníky, kteří světu přinesli své umění mlátit kusem klacku do kulaté hračky a jejichž intelekt se zmůže jen na vyjádření začínající nějakým tím "Tak určitě...". Skutečně FASCINUJÍCÍ.

Ta falešná sounáležitost, ta glorifikace lidí kteří tomuto světu nic nepřinesli, ta katastrofální tragédie smrti tří lidí, bez kterých nebude svět o nic moc horší, než po smrti třech běžných lidí při sobotní autohavárii. Měli bychom je pohřbít na nějakém slavném místě, s velkým pomníkem a vyhlásit na datum jejich smrti státní svátek - Den prázdnoty národního ducha.

Tohle je přesně to co miluji na českých vlastencích, patriotech, "hrdých" češích. Ta absence obsahu, falečné osobnosti a zástupné hodnoty zakrývající absenci těch skutečných. Celé to je fraška a nic jiného než černý humor si to nezaslouží.

Konec konců, narozdíl od skutečně hodnotných lidí, dobří hokejisté nám klidně z nebe spadnou.
sirien
14. září 2011 • 16:35
(škoda, že jsem tenhle článek minul když vyšel, protože by mě fakt zajímalo, kolik potrefených hus by se tu ozvalo)
demontormen
9. září 2011 • 09:57
Tohle psal Holec a už ho tam radši nepodepisují co...

Ale teď vážně, smutek nad ztrátou člověka je jedna věc, ale účelové využívání smutku je věc druhá. Například zakládání skupin na facebooku: pevně věřím, že většina stránek je tvořená pouze aby pojmula co největši počet lidí, jakmile skupina dosáhne určité hranice, začne na ni její majitel vydělávat - a to mi nepřipadá správné, pokud jde o tragické téma - přímo tak využívá a zneužívá lidské emoce. Denně zemře tolik lidí, lidí které znala jen jejich rodina, známí a kamarádi. Každej si tady honí triko jak soucítí s hokejistama, je to tragedie ale bylo toho dost, nechte je odpočívat v pokoji. Mimochodem, napadlo také některé fanoušky, že to nejsou jenom hokejisté, ale především lidé? Kamarádi, bratři, otcové. Opět je vidět, že i na katastrofě těží spoustu lidí. Novinářský hyenismus je doplňen facebookovským falešným soucitem a snahou na tom vydělat.
aznom
9. září 2011 • 16:39
Ano,děkuji za názor s kterým se moho naprosto ztotožnit.Umělé vytvoření neskonalé ztráty div ne historicky zásadní,je spíše na škodu pro tyto dobré sportovce.V dohledné době lze předpokládat,že tito tlučhubové,kterým je zcela jistě toto neštěstí naprosto lhostejné si tady na bulváru v který "Reflex" proměnil,budou dlouhodobě cintat pentli.
sendyman
10. září 2011 • 22:45
Hezky, můj nevážený nepříteli. Pod tohle bych se mohl skoro podepsat, kdybyste zrovna vy nebyl jedním z těch, kteří dělají z RX diskusí tu žumpu.
Mimochodem, tam, kde jste "žádal", jsem vám kontakt dal, majl však nepřichází... Ó, jak jsem smutný! Takže se těším, až se mně konečně ozvete, a rozkopete mi tu držku!
Fakt se těším, zlato, jsem přímo dychtiv!
aznom
11. září 2011 • 14:32
Nuže,ten kontakt mi jaksi unikl,ovšem na tvém místě bych opravdu tak "dychtiv" nebyl.Myslím,ne jsem přesvědčen,že by se ti setkání hrubě nelíbilo.Tak nech hrdinských keců a pomalu se chystej do důchodu blabuňo ukecanej.A abych na závěr jaksi upevnil tvůj blábol o žumpě,nuže já naprosto se-u na to,co by jsi podepsal.
jendai
8. září 2011 • 10:04
Přesně tak. Jen bych za sebe dodal, že Klause by mi bylo trochu líto, ale Jaklovi s Hájkem by nějaký ten pád slušel (to je samozřejmě nadsázka - stačilo by mi, kdyby vypadli z hradního okna, dejme tomu jen z prvníhoo patra, prosíííím)
muhlhaus
8. září 2011 • 09:43
Čekal jsem, jak se s událostí vypořádá TV Nova v televizních novinách a výsledek předčil očekávání. Bylo tam tolik patosu, jako kdyby spadlo letadlo ne s hokejistama, ale s prezidentem a Jaklem i Hájkem k tomu. Událost je samozřejmě smutná, ale nováčtí komedianti ji skoro zesměšnili. Chápu, že hodně Čechů považuje své hokejisty za polobohy, ale myslím, že trocha soudnosti by byla na místě. Kolik mladých lidí na světě předčasně a zbytečně zahyne každý den?
admin badge
adam.javurek
8. září 2011 • 11:30
Na reportáž jsem slyšel už spoustu "chvály", musim se nad ní někdy "pokochat".
marax
8. září 2011 • 19:15
Náhodou se na Novácké poměry docela drželi. Tudle jen vykolejil vlak, nikomu se nic nestalo, ale pustili k tomu soundtrack z pána prstenů.