Zprávy

Zpět na článek

Gagarin opravdu ve vesmíru nebyl. Dokumentární fotografie lžou

23 komentářů

tomik007
27. září 2011 • 03:12
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
trivolta
2. září 2011 • 14:52
Drahý vévodo,
jakožto vzdělaný příslušník vyšších stavů jste si jistě plně vědom, že to co jste napsal je naprostý nesmysl. Je to jako když v amerických filmech létají ameriské stíhačky F5A s rudými hvězdami na křídlech a všichni tvrdí jak věří tomu, že jsou to Migy 21. Prostě imaginace na ntou. Nelze se tudíž divit, že časopis Time e v obrázku Gagarinovy přilby nechal inspirovat některým z tehdy tolik populárních komiksů a zhotovil jej jako bojovníka z vícekončetinovými emzáky. Navíc v šedesátých letech vládl všem obrazovými informacím publikovaným tiskovou agenturou TASS a massmédii pevnou rukou cenzorský retušovací štěteček - proto není vůbec divu, když na některých fotografiích z té doby záhadně mizely celé osoby. Nějaké kalhoty v pozadí a mizející písmenka jsou proti tomu směšné drobotiny.
mazd
2. září 2011 • 12:36
jediný sympatický Rus...
sendyman
1. září 2011 • 20:24
Jedna z konspirativních fotek je k vidění zde a v barvě - když ono to černobíle vypadá líp jako "nedopatření"!
http­://www­.sven­grah­n.pp­.se/his­tind/V­ostok­1/Vos­tok1X­.htm
Taky je dobrá ta "fotka" z TIME - normální ilustrační obrázek v klasické anti-G kombinéze a stíhací výškové přilbě. Proč by tam mělo být CCCP?
A dobrá sranda taky je, jak "double doc" lpí na tom oranžovém hadru, jako na "kombinéze" - to byl obyčejný oranžový overal, aby ho líp v tajze našli!
von.rammstein
1. září 2011 • 22:09
vonrammstein
2. září 2011 • 08:10
A nedá pokoj a nedá, mrdka jedna vyjebaná.
oldwomen
2. září 2011 • 09:07
Nechápu jeho posedlost omílat téma, o jehož podstatě ví kulový. Když jsem viděla fotku přistávacího modulu, tak jsem už čekala zase ono otřepané, že kdyby kosmonaut byl, tak by musel bejt na škvarek. Asi si velký konspirant vygůglil něco o ablativním chlazení, tak nahodil další pitomost - katapultáž z modulu.
Sendy, vy nevíte, že pravověrní konspiračníci ví, že kovbojové mají i slipy z proužkovo-hvězdičkoý vlajky a aby to bylo bipolárně vlastenecky vyvážený, tak logicky i mužici musí mít podobně ocejchovaný oblečení, příbory, umělý kyčle........ Není hvězdička a "nick" státu = není kosmonaut. Ještě to tak, lítat si po světě i nad světem i podsvětím a nemít cejch. Taková anarchie.
Chichi, našla sem v jednom blábolivém polodezinformačním periodiku článeček o Bílé hoře a hlavně o účasti jistého Buquoye v boji. Jen co budou švestky v bečce a vana v kachlíkovém oblečku, téma volá po zpracování. Tuto nalezenou rukavici nelze nezvednout.
johannes
2. září 2011 • 13:50
"double doc" vévoda je asi slepý. Ta fotka, kde tvrdí, že se ztratila přilba je sice velice mizerná, ale přilba na ní vidět je.
sendyman
2. září 2011 • 19:11
V pohodě, já ji tam vidím taky velice zřetelně. Navíc, kdyby se pavévoda obtěžoval podívat se na schématický řez kabinou Vostoku (a to nejen na ruských stránkách), tak by zjistil, že tam kamera je!
johannes
3. září 2011 • 08:05
Tím je taky daná velice špatná kvalita snímku. Je opravdu z kamery umístěné uvnitř lodi. A bohužel, tehdejší přenosová technika lepší kvalitu neumožnila. Ovšem dvojive snímků o nichž double bl. pavévoda tvrdí, že jsou z lodi a jsou na nich vidět kalhoty, jsou z pozemních zkoušek. Focené normálním aparátem, v podstatně větším prostoru, než je kabina. Tohle jsou snad schopni pochopit všichni. Až na bl. bl. pavévodu z Bohnic, bývalého kolegu Jamese Bonda.