Komentáře

Zpět na článek

Babiš hazarduje s penzemi, žádnou reformu nechce. Prezidentův poradce Marek potvrdil, že ANO lže

38 komentářů

Kamil Hubáček
26. dubna 2024 • 00:20
Už je to únavné a nikam to nevede. Stát se topí v dluzích na jedné straně a veselé se zadlužuje dík neschopné vládě více a více. Na straně druhé se rozhazuje jako bychom byly Arabské emiráty. Spasení vláda vidí v důchodové reformě a oškubáním každého kdo se připlete do cesty a ještě něco mu zbylo. Opravdu nevím jak jak získal Martin Jurečka titul. Jeho vize jsou naprosté nesmysly. Viz třeba poslední návrh jak zvýšit daně bezdětným a zvýhodnit ty co plodí daňové poplatníky jako je on. Je to krátkozraká politika vedoucí do pekel a řešení to není. Jeho pět dětí sice budou odvádět daně, ale jednou z nich budou důchodci a ty budou muset živit pracující. Jeho každé dítě může mít sice dalších pět dětí aby uživilo důchodce, ale to by se pak museli Češi množit exponenciální řadou jak králíci či myši. Je však otázkou jak dlouho by to vydrželo, kde by se vzala práce pro tak rychle se množící národ, bydlení, potrava....
Důchodová reforma nejspíš ano, ale ne způsobem, že důchodce ožebračí. Je třeba těm lidem zachovat důstojnost a také úctu.
Pozdější odchod do důchodu? Komu by se chtělo pracovat celý život? Nejspíš by to mělo být na dobrovolnosti za nějaký benefit.
Ale nakonec to skončí nevyhnutelným z čeho každá vláda má strach a každý normálně logicky uvažující tvor ví, že je to to jediné a nevyhnutelné - zvýšit razantně daně. Je to bolestivé, ale účinné řešení, které vyřeší všechno bezezbytku. Samozřejmě se musí nekompromisně skončit nekonečným zvýhodňováním jednotlivců i skupin které raději nebudu jmenovat pro všeobecný klid.
Saša Krach
25. dubna 2024 • 09:07
Pan prezident je prostě provládní ..
A tak to je.
Frantisek Najman
25. dubna 2024 • 00:28
Navrhuji tedy pozdější odchod do důchodu jen nefyzicky pracujícím, sedícím v klimatizované kanceláři celý svůj aktivní život.a to pro spravedlnost odstupňovaně dle náročnosti dané profese. To by bohatě stačilo, vzhledem k jejich současnému obrovskému počtu. Fyzicky pracující si ničí mnohonásobně více prací svoje tělo a tedy mají podstatně kratší dožití. Ale na tyto argumenty vládní politici a s nimi i ANO nereagují.
Papanikula
24. dubna 2024 • 20:51
Marek je lhář společně s lampasakem který ho platí z penez daňových poplatníků
Mibus
25. dubna 2024 • 06:52
@Papanikula Zato soudruh Bureš je ztělesněním pravdy. Hlavně té Kremelské. 8 roků ho nezajímala důchodová reforma.
A hlavně, to soudruh Bureš podepsal green deal.
Papanikula
25. dubna 2024 • 09:11
@Mibus
Nepodepsal lžete nutello
Uživatel_5718257
25. dubna 2024 • 10:04
@Papanikula Podepsal, lzete tu vy. Vlastne mozna jste Babis???
Papanikula
24. dubna 2024 • 20:50
Lže Marek podržtaška a klaun soudruha komunisty agenta Pávka


Mluvčí hradu uvedl v článku:Zároveň dodal, že jde pouze o záznam jednání jednoho z účastníků schůzky, který měl sloužit jen k připomínce toho, o čem se jednalo. „Kdybychom měli začít přistupovat na to, že každý má napsat výhrady k tomu zápisu, tak nikdy nevznikne a nebo budeme mít 35 verzí. Je to záznam jednoho z účastníků, tahle on to viděl. Mělo to být jen připomenutí toho, o čem se jednalo. Není to smlouva,“ dodal.
Kdo někdy měl co do činění s jednání z něhož se má udělat záznam se tomuto přístupu musí divit. Hrad to vydá jako oficiální zápis přitom jsou to poznámky jednoho z účastníků. Normální postup je takový, že nejdříve se zápis odsouhlasí oběma stranami a potom po upřesnění nebo úpravě se vydá jako oficiální. Kdo proboha pracuje na hradě s takovou znalostí. Další možností je účelovost takového postupu.
Jan Kalisek
24. dubna 2024 • 22:52
@Papanikula Zásadně se ale do zápisu nesmí zapsat, co na jednání nezaznělo. Účastníci to mohou vznášet a řešit na navazujících jednáních. Do zápisu to ale nikdy nesmí protlačit. Ideální by bylo mít a zveřejnit nahrávku té schůzky.
Papanikula
24. dubna 2024 • 23:16
@Jan Kalisek souhlasim
Papanikula
24. dubna 2024 • 23:18
@Jan Kalisek
mohli ale jako overovatelé napsat s čím v zapise nesouhlasí
Mibus
25. dubna 2024 • 06:58
@Papanikula Povolání klaun je důležité. Žádný cirkus se bez něj neobejde. Klaun umí chodit po provaze, žonglovat a vše, co je potřeba. Spojuje svými výstupy jednotlivá čísla.
Ale co umí bratrstvo čapího křídla? Lhát a fanaticky opakovat hřímání své modly. Svůj názor nemají.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
24. dubna 2024 • 20:46
Jeden z "argumentů" odpůrců reformy důchodů je ten, že "na důchody bude vždy". Ano, bude, protože je to mandatorní (povinný) výdaj státu. Ale za deset let se stane to, že mandatorní výdaje budou 100 % rozpočtu. Prostě a jednoduše se zaplatí úroky z úvěrů, platy státních zaměstnanců, elektrika ve státních institucích a důchody a šlus. Nula na investice, nula na rozvoj, nula na kvalitní vzdělání... V podstatě nucená správa. Přestaneme čerpat i peníze z EU, protože nebude na kofinancování. A časem dojdeme do stadia, že si budou muset lidé platit úplně všechno, co dnes mají "zadarmo". Školné přestane být sprosté slovo, za kvalitní vzdělání se bude platit. Zdravotnictví zdarma bude jen u milosrdných sester atd. Prostě na to nebude mít stát peníze. A za sebe říkám, už aby to bylo, lidi probere až ten náraz do zdi...
Paul Alerton
24. dubna 2024 • 20:25
Je zábavné sledovat, jak jsou najednou všichni odborníci. Zveřejněte dopis i zápis. Týká se to přeci celého celého národa.
Jan Kalisek
24. dubna 2024 • 22:52
@Paul Alerton Je to oboje zveřejněné.
rolfovo1
24. dubna 2024 • 18:52
Tak Reflex je hlásná trouba pětidemolice už dlouho, nic nového. Taky jede jen jedno téma Antibabiš.
Mibus
25. dubna 2024 • 07:05
@rolfovo1 Reflex vychází hodně dlouho.tehdy nikdo ani netušil, že jakýsi miliardář bude chtít vládnout. A Fialu nikdo neznal.
Reflex vždy ironizoval nepravosti a humorem bojoval proti politikům. Bez ohledu na stranu, kterou zastupovali. Vám Reflex vadí proto, že víte, co je Soudruh Bureš a jeho Bratrstvo Čapího Křídla zač. Vždyť to není ani regulérní politická strana. Vždyť je to jen nějaké hnutí.
Jarda Analytik
24. dubna 2024 • 18:42
Zástupci hnutí ANO s reformou důchodového systému souhlasili a zároveň nesouhlasili. Jak je to v jejich sektě zvykem.
Tomáš Hora
24. dubna 2024 • 18:06
Tyhle kecy politiků jsou stejně o ničem. Peníze docházejí už teď a bude to čím dál horší, natisknout nové nepomůže a oveček, co holí, bude ubývat. Řečeno slovy klasika..... bude hůř.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
24. dubna 2024 • 17:37
Srandovní je, když o lepším výběru daní mluví hnutí, jehož majitel oyebává stát na daních o miliardy. "Korunové" dluhopisy nebo fiktivní reklama, to jsou jen dva příklady takových oyebů. Žádný lepší výběr se pochopitelně konat nebude a i kdyby se nějakým zázrakem podařilo zamezit daňovým únikům, bavíme se o jednotkách miliard, přičemž ta samá částka by se musela dát na lepší kontrolu a správu daní. Ten systém musí být nastaven tak, že se výrazně posílí "zásluhovost". Lapidárně řečeno, platíš málo do systému, budeš mít mizerný důchod. To je nejlepší kontrola, co může být. V ten okamžik si načerno placení lidé rozmyslí, jestli jim to za to stojí. A nejlepší by bylo, aby si zaměstnanci platili pojištění sami, aby dostali ve výplatě všechno, včetně odvodů a sami si odeslali peníze na sociálku a na berňák. Erár si to ulehčuje a platby odesílá zaměstnavatel, přičemž zaměstnanec ani netuší, kolik odvádí. Kdyby musel každý měsíc odeslat ze svého účtu 20 tisíc, možná by se o správu státu staral více...
Richard Šebesta
24. dubna 2024 • 17:57
@Uživatel_5734171 Je to zajímavá myšlenka a možná by lidi opravdu zainteresovala více do systému. !
Michal Kelner
24. dubna 2024 • 16:29
Překvapují dnes ještě někoho názorové veletoče parohatého bonzáka, lingvistky dluženy a kremloidního ukecánka?
Jediný jejich program je destrukce systému.
Všichni tři v této kauze popírají sami sebe.
Saša Krach
24. dubna 2024 • 17:11
@Michal Kelner Hmmmm,
Hmmmmm, Hmmmmm....A co jednoduše napsat ...Nemám Babiše rád....
Než dělat že sebe ,,🐂
Richard Šebesta
24. dubna 2024 • 17:55
@Saša Krach Sašo to beru. Stručné a jasné.
PEtr Tobes
24. dubna 2024 • 20:03
@Michal Kelner je to presne tak, ale kdyz musis tak musis, i kdyz to vypada opravdu sebeostudneji...ale boss bures dal rozkaz tak to tak je )
Papanikula
24. dubna 2024 • 20:50
@Michal Kelner Mluvčí hradu uvedl v článku:Zároveň dodal, že jde pouze o záznam jednání jednoho z účastníků schůzky, který měl sloužit jen k připomínce toho, o čem se jednalo. „Kdybychom měli začít přistupovat na to, že každý má napsat výhrady k tomu zápisu, tak nikdy nevznikne a nebo budeme mít 35 verzí. Je to záznam jednoho z účastníků, tahle on to viděl. Mělo to být jen připomenutí toho, o čem se jednalo. Není to smlouva,“ dodal.
Kdo někdy měl co do činění s jednání z něhož se má udělat záznam se tomuto přístupu musí divit. Hrad to vydá jako oficiální zápis přitom jsou to poznámky jednoho z účastníků. Normální postup je takový, že nejdříve se zápis odsouhlasí oběma stranami a potom po upřesnění nebo úpravě se vydá jako oficiální. Kdo proboha pracuje na hradě s takovou znalostí. Další možností je účelovost takového postupu.
Saša Krach
24. dubna 2024 • 16:00
Že. vás to baví ..babišovat....Máte 108 poslanců tudíž nikoho, k ničemu nepotřebujete..
A Babišovi cancem procenta nevezmete..
😂😂😂😂😂
Richard Šebesta
24. dubna 2024 • 16:00
@Saša Krach NIKDY NEŘIKEJ NIKDY !
Saša Krach
24. dubna 2024 • 16:06
@Richard Šebesta Tak to je pravda....i když, 😂😂😂😂
Richard Šebesta
24. dubna 2024 • 15:23
Je to typická BUREŠIÁDA ! Tedy směs lži,výmluv a protimluvů ze strany Burešovy partaje. Chování ANO přímo kopíruje Burešovo nevyzpytatelné chování,kdy věčně lže, neplní co řekl včera a slibuje co nesplní !
Paul Alerton
24. dubna 2024 • 20:33
@Richard Šebesta Pěkně praštěná šebestiáda, ale názor je názor.
Papanikula
24. dubna 2024 • 20:50
@Richard Šebesta

Mluvčí hradu uvedl v článku:Zároveň dodal, že jde pouze o záznam jednání jednoho z účastníků schůzky, který měl sloužit jen k připomínce toho, o čem se jednalo. „Kdybychom měli začít přistupovat na to, že každý má napsat výhrady k tomu zápisu, tak nikdy nevznikne a nebo budeme mít 35 verzí. Je to záznam jednoho z účastníků, tahle on to viděl. Mělo to být jen připomenutí toho, o čem se jednalo. Není to smlouva,“ dodal.
Kdo někdy měl co do činění s jednání z něhož se má udělat záznam se tomuto přístupu musí divit. Hrad to vydá jako oficiální zápis přitom jsou to poznámky jednoho z účastníků. Normální postup je takový, že nejdříve se zápis odsouhlasí oběma stranami a potom po upřesnění nebo úpravě se vydá jako oficiální. Kdo proboha pracuje na hradě s takovou znalostí. Další možností je účelovost takového postupu.
Avatar - našinec}
našinec
24. dubna 2024 • 15:13
Sezemský samozřejmě píše bláboly, jelikož jeho zaměření je propaganda - antiBabiš, nikoliv novinařina. ....A hlavně je paradox, že o penzích diskutují lidé, pro které to žádný prioritní příjem nebude. A je jedno z jaké strany jsou. Sytý hladovému nevěří.
tempter
24. dubna 2024 • 15:07
V sektách jsou lidé na příkaz svého guru schopni spáchat sebevraždu nebo i vraždit. Díkybohu, ANO zatím jenom lže a jeho guru zatím stačí pouhé veřejné ponižování jeho oveček s širokým srdcem a ještě větším žaludkem..
Avatar - našinec}
našinec
24. dubna 2024 • 15:15
@tempter Jedinou pravdu z úst představitelů vládních stran jsem slyšel, když Fiala při návštěvě USA omylem zaměnil Ukrajince a Rusy. To, že ANO také oblbuje, nepopírám. To dělají všichni politici.
Richard Šebesta
24. dubna 2024 • 15:19
@tempter Nebývá to často ale souhlasím. Bureš je lhář a LUMP !
Jarda Analytik
24. dubna 2024 • 18:49
@tempter Dokud bude Guru potřebovat hlasy svých voličů, jsou sebevraždy zakázány. Pak se uvidí.
kohoutek_petr
24. dubna 2024 • 14:47
"Je důležité říct občanům, že zastropování odchodu do důchodu má přímou souvislost i s výší důchodu. Protože čím nižší bude zastropování, tím méně peněz bude na důchody."

Andrej Babiš, září 2016.