Komentáře

Zpět na článek

Buchert: Zemřel zpěvák Laufer, autor nejodpornější písně z dob komunistického režimu

226 komentářů

j.p.toman
26. dubna 2024 • 09:41
S p. Buchertem naprosto souhlasím. Říká se o mrtvých jen dobře, ale v případě Laufera to moc nejde. Zpěvák Bobek jednou v rozhlase vyprávěl jaký Laufer byl a nemohl mu přijít na jméno. Ano jeho další kolegové ho neměli rádi.
Fakjunen
26. dubna 2024 • 07:51
Reflex...? Co to je? A to se používá intravenozně?😁
Takový škvár jsem si nikdy nekoupil ani nečetl a kdyby někdo z mých příbuzných v něm pracoval, tak bych to do smrti nikomu nepřiznal.🤐
Frantisek Zemek
25. dubna 2024 • 22:03
Vidíš to Bucherte, kdybys poctivě hulil, chlastal a píchal, tak jak každá pořádná mánička v těch dobách, tak by sis něco takového ani nepamatoval, prosím tě, koho zajímal ,,Sokolov,, ???
Fakultní svazáky )))))
Marta Sixtová
24. dubna 2024 • 11:36
Tak se tu zde zase jednou sešla elita internetu. Někteří z ní obdivují pana Laufra (mimochodem, to, co "spáchal" daleko převyšovalo úroveň obyčejného posluhování komoušům), jiní dokonce kapitána Minaříka. Opravdu skvělé, radost to číst.
Slavekk52
24. dubna 2024 • 10:01
Skvělý článek...do kamene tesat!!
Jan Nowak
24. dubna 2024 • 05:12
Ten Laufer mi nic neříká, ale když fakt vyblil takový text tak ho potichu zahrabte a ticho je. Takových stvůr zřejmě bylo a je furt habaděj.
Uživatel_5219974
25. dubna 2024 • 05:23
@Jan Nowak taky se mohlo udát, že rozvědčík Minařík se mohl stát prezidentem a ejhle hned by byla píseň skoro národní oslavnou 🤔
simeklubor
25. dubna 2024 • 12:32
@Uživatel_5219974 Vidíš, a nemohlo. Protože tzv. agenta Pávka mají nejvíc plnou hubu právě ti, kdo tady z Minaříka obdivem uchtsávaj. Tedy nejen lid vzdělanej, ale i tupá luza velmi dobře rozlišují a cítí, kdo je kdo. ;)
Uživatel_5618171
23. dubna 2024 • 23:25
Nemáte na něj, co? Žil jste v té době? Byl náš idol. Vy byste mohl dělat reklamu na ošklivé kačátko a i to by bylo oproti vám krasavec. Ať žije virtuální demence! 🤦🤦🤦
Jan Nowak
24. dubna 2024 • 05:14
@Uživatel_5618171 Když to byl tvůj idol styď se a v rohu si nafackuj.
dyskrymynaclja
26. dubna 2024 • 11:30
@Jan Nowak Přesně tak,náše muzika byla UFO,­Budgi­e,Pár­pli,Ze­pelí­ni..­....ne nějaký soudruh de laufer
Intros
23. dubna 2024 • 20:01
Znám ještě větší hnus nez jakýkoli bolsevicky song či tv serial. Napr. bezcenny REFLEX za ktery bych nedal ani vícko od petflašky
fizulka
23. dubna 2024 • 21:10
@Intros V tom Vám dávám za pravdu.
Jan Nowak
24. dubna 2024 • 05:17
@Intros A přesto sem lezeš. Pro komunisty a podobný hnus jsou Parlamentni Listy rezervovány.
Bernard Dostal
23. dubna 2024 • 18:02
Pro pana Zavřela.
Také vás je mi líto.
Další nešťastný , který plýtvá energii.
Přeji vám hodně štěstí.
Sallyana
23. dubna 2024 • 10:55
Ubožák nejvyššího kalibru, kdo toto napsal. Rozmohl se nám tady nešvar hanobit a kopat do těch, kteří už se nemohou bránit.. Je mi zle z takového jednání.. Každá mince má dvě strany, milý pane.. A jinak - škoda, že se nedozvíme, jaké zajímavosti jednou napíše kolega o vás..
Jindřich Novák
23. dubna 2024 • 11:27
@Sallyana Naprostá pravda. Ta dnešní doba se úplně vymkla jakékoli soudnosti, znalosti, vzdělání a pochopení člověka. Existuje pouze rektální alpinismus, nevzdělanost, závist a lidské zlo. Lituji tyto pisálky a je mě z nich nevolno. Kam vítr, tam plášť. To je krédo idiotů dnešní doby.
Tomáš Kostelecký
23. dubna 2024 • 13:01
Ten " ubožák ",který to napsal jen označil kolaboranta a bolševického vlezdo pr**delistu v době okupace naší vlasti, cizí mocností. Laufer byl jenom špína a křivák. Ať je tvoje duše, na věky prokleta.@Sallyana
Sallyana
23. dubna 2024 • 14:51
@Tomáš Kostelecký vy jste u toho byl? Na všechno máte určitě reálné důkazy, když to s takovou jistotou tvrdíte.. Předpokládám, že jste tedy minimálně vrstevník p. Laufra, když si všechno tak dobře pamatujete a víte.. Ach jo, já tady nejsem fakt proto, abych se s někým hádala a za každou cenu oponovala. Jak a co bylo doopravdy, ví každý sám. Vadí mi ale a přímo je mi odporné, když každý pisálek drží "ústa" a ve chvíli, kdy dotyčný zemře, vybalí na něj tolik špíny. To není jen tenhle případ. Děje se to tu běžně a nechápu, že to redakce nezarazí... 😔
Tomáš Kostelecký
23. dubna 2024 • 16:04
Ty jsi někdy viděla Hitlera ? A přesto víš, že žil.. Jinak tu jeho písničku jsem slyšel.... a to v době nejhorší normalizace. A to, že je Laufer xindl, jsem říkal již v aktuální době. Obdoba Emanuela Moravce.Ten zaslezldo pr de le nacistům.@Sallyana
Tomáš Kostelecký
23. dubna 2024 • 10:50
Zdechla jedna z nejodpornějších, kolaborantských svi ní.V pekle mají posvícení. Hajzl odpornej.
Josef Šátava
23. dubna 2024 • 11:49
@Tomáš Kostelecký Primitive ubohej.
Tomáš Kostelecký
23. dubna 2024 • 11:53
Jen si ulev, čuramedáne. Budeš asi stejnej podvraťák jako Pepa.@Josef Šátava
Josef Šátava
24. dubna 2024 • 08:15
@Tomáš Kostelecký Koukám že o tobě platí, že čím jednodušší člověk tím je sprostější. Těmahle výrazama si dokazuješ co?
.
fizulka
23. dubna 2024 • 21:18
@Josef Šátava Pane, on není jen primitiv, on je to zřejmě velmi nešťastný tvor, který kope kolem sebe . Litujme jej a přejme mu hodně lásky a empatie.
Yaseeq
23. dubna 2024 • 08:13
Vloni zdechnul Minařík a letos tenhle dobytek, konečně!
simeklubor
24. dubna 2024 • 00:46
@Yaseeq Minařík prej ještě dejchá, byl jsem upozorněn. Ani wiki o jeho smrti nic neuvádí.
Yaseeq
25. dubna 2024 • 11:35
@simeklubor nene, je mrtvej, vím to zprostředkovaně od jeho syna z Brna
oskart
23. dubna 2024 • 07:43
... Novák Vladislav...kolik vám bylo v tom 1976 let ? a jak jste byl "uvědoměle" vybaven znalostmi o Stb ?, že pro vás Laufer "umřel" hned po poslechu této písně ?...v kruhu mých přátel i mne, jsme měli "depku" ze skutečnosti, že spolupracovníci v SE nebyli schopni toho "bolševika" v Mnichově odhalit a nechat ho dokonce provést "výbuch" pod patronací Stb...festivalem "v Sokolově" procházela všechna tehdejší "esa" populární hudby, (dobrovolně ano/ne) za dobře zaplaceno, následnou popularitu a "prebendy" až do dnešních dnů...(ať je režim jakýkoli, sloužím přece hlavně sobě!!!) a vy "pitomci" (rozuměj posluchači) poslouchejte, plaťte, kupujte a hrajte, hrajte mne denně v ČRo a dokonce "na přání" většiny respo­dentů!­!!..­.noví populární zpěváci, účastníci či vítězové různých anket a soutěží se na "playlist" ČRo nedostanou, "místa" jsou dlouhodobě "vyhrazena" nejen pro "sokolovské" účastníky,možná i pro známosti... (až do dnešních dnů)...čau (oskar80)...
Avatar - Novák Vladislav}
Novák Vladislav
23. dubna 2024 • 10:53
@oskart - V roce 1976 mně bylo 23 let. Moc dobře jsem si uvědomoval, v jakém režimu žijeme. Naše rodina si hodně vytrpěla a mého otce v 50' letech bolševici zavřeli. Já, premiant školy jsem nesměl studovat a po škole jsem byl poslán režimem na vykládku vagonů, kde jsem byl skoro 20 let. Po roce 1989 jsem začal pracovat jako programátor a IT technik. To jen na okraj toho, jaké mám zkušenosti s režimem, který Laufer podpořil svojí hnusnou písní. O výsleších na STB v "kachlíkárně" se ani nezmiňuji. Až po několika letech, kdy stbáci pochopili, že jim nic neřeknu a nepodepíšu s nimi nějakou spolupráci, to nějak ustalo. Moje matka emigrovala v roce 1969 do NSR a tím bylo jasné, že se maximálně podívám do DDR, že nikam jinam mě režim nepustí. Koneckonců jsem byl rád, že mě nepřišili nějaký kriminální paragraf a že mě nezavřeli.
Lauferova bolševická slátanina se mně hluboce dotkla. Nechápal jsem, jak může "umělec" tak hluboko klesnout a tím pro mě skutečně umřel. Můj život za komunistů byste asi nechtěl prožít!!!
Uživatel_5417695
23. dubna 2024 • 14:19
@Novák Vladislav
Koukam, ze mame trochu podobny osud, i kdyz ja jsem ve srovnani s vama o par let mladsi.
Kompletni tatova rodina v roce 1968 emigrovala (tatovi rodice - tedy muj deda s babickou a take tatova sestra, tedy moje teta, spolu se svym manzelem a detma - mou sestrenici a bratrancem). Spolu s nimi puvodne vyemigroval i muj tatik a take se k nim mela pripojit i moje (tehdy jeste budouci) matka. Bohuzel moje mati tatovi do tohoto jeho zameru "hodila vidle". Nakonec prohlasila, ze nedokaze opustit sve rodice a take, ze je tehotna - cekala me. Tatik se tedy rozhodl zustat s ni v socialistickem Ceskoslovensku i presto, ze cela jeho rodina se presunula na zapad.
Ja v socialistickem Ceskoslovensku vyrustal s mnozstvim bolsevickym rezimem narizenych omezeni z nichz vetsina nastesti mela jen vcelku humornou podobu.
Napr. mel jsem zajem naucit se pilotovat vetrone. Prisel jsem do aeroklubu (ktery spadal pod tehdejsi Svazarm), tamni vedouci si zapsal moje nacionale. Stal jsem se clenem klubu a vsechno vypadalo OK. Avsak po par mesicich si me zavolal hlavni vedouci a smutne mi sdelil, ze bohuzel me do vycviku nemohou pustit. Pry tato cinnost podleha jakemusi schvalovani (snad ze strany StB??) a vyssi slozky muj vycvik zamitly. Zrejme soudruzi meli strach abych jim s vetronem neuplachl?

Na druhe strane jsem se bez problemu dostal na gymnazium a nasledne i na VUT. Kupodivu v techto pripadech kazdeho zajimaly pouze moje skolni znamky a vysledky prijimacek. Navic evidentne jak na zakladce, tak take i na stredni jsem mel stesti na tridni ucitelku, ktera mi napsala doporuceni k dalsimu studiu. V pripade prijeti na vysokou nepochybne take hralo roli, ze ve druhe polovine osmdesatych let se pomery prece jen zacaly trochu uvolnovat a soudruzi uz vetsinou ten tridni boj nebrali tak doslova.
Avatar - Novák Vladislav}
Novák Vladislav
23. dubna 2024 • 14:48
@Uživatel_5417695
Hodně záleželo na čase, kdy jste studoval. V éře Gorbačova ty zákazy začaly ustupovat. Já jsem mládím spadl do hluboké normalizace, kdy každý s právem o něčem rozhodovat se klepal o svoji existenci, tudíž mně každý soudruh pro sichr rovnou všechno zakázal. Udělali ze mě druhořadého občana, který by bez docela pravidelných zásilek západoněmeckých marek obtížněji přežíval.
Když skončil ten hnusný režim, šel jsem si udělat testy do Mensy a stal jsem se jejím členem s velmi vysokým skóre. Nemůžu napsat kolik bodů jsem dosáhl, protože tím určitou duševně pomalou skupinu lidí nevýslovně se...
To zmiňuji jen proto, aby někdo neřekl, že po bitvě je každý generál a že bych na studium stejně neměl.
Uživatel_5417695
23. dubna 2024 • 15:08
@Novák Vladislav
Je to jak pisete. Po roce 1985 se pomery prece jen postupne zacaly uvolnovat. Je jiste, ze tesne po zacatku Husakovy normalizace bych se svym kadrovym profilem asi dopadl dost spatne.
Ale i na sklonku socialismu jsem vedel, ze nektere skoly jsou pro me uzavrene. Napr. prava, zurnalistika, ekonomka - to byly obory na ktere se dostavala jen decka s dobrym kadrovym profilem. To si soudruzi hlidali i po zminenem roce 1985. Ale nastesti pro me jsem stejne na zadny z techto oboru jit nechtel.
oskart
24. dubna 2024 • 08:33
@Novák Vladislav...díky za odpověď, vyznání nebo "chlubení?", těžko posoudit, ale vážně...jsem o devět let starší a podobně jsem se musel,potažmo moji předci, "rvát" o své místo pod sluncem...první roky školní docházky jsme ještě měli náboženství a s tím spojenou "výuku" nastupujícího bolševického nábo­ženstv­í.,z­pros­třed­kova­ně jsem zažil měnovou reformu, konfiskaci (rozuměj zestátnění-darování) majetku našeho rodu státu., potupnou degradaci v zaměstnání mých rodičů (a jejich úpornou snahu zajistit dobré životní podmínky pro své děti a pro své rodiče...bez zaprodání se tehdejšímu bolše­viko­vi).­..př­echod z úřednického postavení do "výrobního průmyslu" byl stre­sují­cí..­.nic­méně tento "přerod" mi umožnil "jen" středoškolské vzdělání, "vysokoškolské přijímačky" jsem absolvoval (2x)s výsledkem nadpo­četnos­t,pů­vod,ne­potřeb­nost atd...a tak jsem si aspoň prošel "fešáckou" vojnu (rok v Popradu s turistikou v Tatrách, rok v Praze s "poznavačkou" metro­pole)­...sp­okoje­nost "stavoše" v celoživotním zaměstnání při celorepublikových stavbách mostů,­želez­nic,tu­nelů­.,půl-napůl za tota­lity/­demo­kraci­e?, bez jakéhokoliv-kdekoliv členství, bez zájmu Stb nebo dokonce "kachlikárny" (není-li to u vás "přidaná hodnota")...
...během 20let (1991-2011) se podařilo částečně restutiovat bývalý majetek (co to stálo nervů,závistí a "love")...ale spokojeně se tím vším "chlubím" JÁ...
...takže mnoho podobných poznatků nemalé části "naši" generace...
čau...( oskar80)
Michal Radina
23. dubna 2024 • 06:12
Že šlo o nadsázku nevěřím ani náhodou. Hnus to byl a autor důvěrník taky. Co je důvěrníků tady, to čumím.
Bohumír Toman
23. dubna 2024 • 00:31
... když to tak čtu ten text, vlastně takovej "hezkej" ANTIKRYL...
Majka Dolezelova
23. dubna 2024 • 00:24
Myslím, že vše bylo ovlivněno rodinnou zkušeností. Otec zpěváka se účastnil občanské války ve Španělsku. Za což byl zde odměněn prací v pohraničí. Taky byl žid a to zde bylo v 50. letech nedobré. On a jeho rodina dobře věděli... I proto jeho bratr emigroval. Závěr: syn židovského lékaře, matky ze západu, bratr emigrant. Divíte se potom? Já tedy ne!
Tomáš Kostelecký
23. dubna 2024 • 10:53
Jeho fotr dělal obvoďáka v Újezdě nad Lesy, dnes Praha 9.A Žid se píše s velkým Ž, soudružko.@Majka Dolezelova
Ivan Skty
24. dubna 2024 • 12:10
@Tomáš Kostelecký ak ako zid zazil lasku krestanov, necudujem sa mu. Plus fakt, ze komanci podporovali izrael.
Konstantin Velev
22. dubna 2024 • 23:38
A v dnešní době jsme měli "demokratickou" možnost volby třeba prezidenta - Bureš anebo Pavek...A podívejme se na Sněmovnu, Senát, úřady. Vždyť tam funguje pořád ten starý řád, komunistický. To co se jim nehodí, tak se zakáže, cenzuruje, trestá, udává se /a to je nejlepší národní sport/, bohužel, vše při starém
Avatar - Novák Vladislav}
Novák Vladislav
22. dubna 2024 • 23:06
To je tu bolševiků, to bych blil.
Pan Buchert jen napsal pravdu o Lauferovi a je jedno jestli ten člověk umřel, nebo ne. Ostatně pro mě umřel v den vysílání toho propagandistického hnusu!
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 23:31
@Novák Vladislav Dobrý večer, tohle tu říkám od včerejška a je to marný, marný, marný. Taky je mi z toho smutno, ale je jich strašně moc a jsou úplně rudí, přestože to sami nepřiznají. Jeden mě chtěl zavřít na psychiatrii. Jsou pořád stejní a jde z nich hrůza. Bojím se jich, jestli se lidi jako oni dostanou k moci, tak se vrátí politické procesy a justiční vraždy a zabili by i mě.
Josef Šátava
23. dubna 2024 • 11:56
@Novák Vladislav Pan Buchert vystudoval za socialismus žurnalistiku a až do revoluce pracoval v komunistických plátcích. A že tam mohl pracovat, svědčí o tom, že ten režim opěvoval. Zkuste si dohledat co a jak psal.
Avatar - Novák Vladislav}
Novák Vladislav
23. dubna 2024 • 12:41
@Josef Šátava
Vy něco víte, tak dejte na sklo odkaz! Já nebudu jako debil hledat jeho články "vlevo dole".
Vy jste něco vystudoval? Pak jste asi musel znát "Poučení z krizového vývoje a Marxismus-Leninismus". To každý student z té doby by měl chodit kanály?
Ona většina občanů nějak kolaborovala s režimem, už jen tím, že volila komunisty v parodii na volby. Pravděpodobně se to týkalo i vás, na rozdíl ode mě, který jsem v socialismu nebyl NIKDY volit! Nikdy jsem nebyl v průvodu a komunisty jsem naprosto ignoroval.
Josef Šátava
24. dubna 2024 • 08:27
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Ivan Skty
24. dubna 2024 • 12:13
@Novák Vladislav křesťané jsou taky k zblití..rovnaka protiludska ideologia.
Aleš Válek
22. dubna 2024 • 21:46
Ten Buchter?Kdo to je za "fotbalistu"a zbabělce,že kope do mrtvých? Kopal i Pavla?Fialy?Ta Buchta něco dokázal,krom kopání?Asi mi něco uteklo! O5 hnus FIALOVEJ!
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 23:01
@Aleš Válek Minimálně dokáže dělat mezery mezi slovy, narozdíl od vás, duševní gigante. Nekope do mrtvoly, pouze připomíná Pepíčkovo konfidentstkou minulost. Copak, pravda o soudruhovi soudruhovi nevoní?
Libor Krajíček
22. dubna 2024 • 21:37
Bucherta jsem měl vždy za seriozního komentátora. Napsat takový hnus mu snad musel nařídit ten pazdrát Bartkovský osobně!
illenne
22. dubna 2024 • 21:23
Není nic horšího, než pomyslně kopat do člověka, který právě zemřel. Co je autor zač, nic jsem o nikdy neslyšela. Josef Laufer přinášel svými písněmi radost, uplatnil v muzikálech, i ve filmech. Pamatuji si na něho, když vystupoval před mnoha lety v divadle v Jičíně. To jsem byla ještě školačka. Děkuji Josefu Lauferovi za hezké písničky.
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 23:39
@illenne Fakt nic horšího na světě není? Vůbec nic? Na celém světě? A samozřejmě, kdo kdy vystupoval v Jičínském divadle, ten má automaticky svatozář. Zvlášť když to tvrdí školačka, které dal Pepíček radost do života.
Stanislav Kudr
22. dubna 2024 • 20:22
Buchert:Hlavně že jsi u koryta ty prase 🐷.hanba ti ty ***e
R M
22. dubna 2024 • 19:53
Často se nezapojuji do diskuzí, ale teď to nešlo nevyjádřit se.
Pan Laufer byl charismatická osobnost, všestranně nadaný umělec, mimoto ovládal 3 světové jazyky a jak je známo, kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. A taky je známo, o mrtvých jen dobře.
Je to nechutnost takhle se vyjadřovat a ještě nechutnější je zveřejnění takového vyjádření!
Zhrublost a "kultura" dnešních pisálků je do nebe volající!
Snad to až do nebe nedošlo, můžete se stydět!
Upřímnou soustrast rodině
patapuf007
22. dubna 2024 • 19:16
Pane autore, vše na světě má rub a líc, nic není pouze jednobarevné. Ani pravda, jde vždy pouze o úhel pohledu, který někomu vyhovuje. Asi tak. Pěkný den.
Mirda Vrla
22. dubna 2024 • 18:41
Tak koukám například na Olympic.Piseň letadlo.O tom byl také jeden příběh z mjr.Zemana.Mimikry.
Jaroslav Sonntag
22. dubna 2024 • 20:12
@Mirda Vrla To pan autor podrobně popíše, až z Olympic nebude nikdo žít. Možná dá k lepšímu ještě Slzy tvý mámy nebo tu o barikádách. Buchert umí jen kopat do mrtvých a do těch má Petr Janda ještě naštěstí daleko. Možná už brousí tužku na skupinu Turbo nebo Plameny s Jiřím Štědroněm a Helenou Vrtichovou. Takoví pisálci jsou více, než trapní.
milan jankov
22. dubna 2024 • 18:39
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Richard Kováč
22. dubna 2024 • 18:07
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 23:06
@Richard Kováč Poděkujme panu Kováčovi za rychlý a jasný návod, kterak poznat kovaného soudruha. Navíc v pár slovech, plusík za stručnost. Děkujeme, soudruhu.
Uživatel_5417695
22. dubna 2024 • 17:42
Teda, pane Bucherte, ctu zdejsi diskuzi a jak tak na to koukam, mnoha ruznym, vetsinou nejspis starym bolsanum, jste vskutku pekne zvedl tlak.
Snad je z toho vaseho clanku neklepne. Nepochybne by to byla velika narodohospodarska skoda.
Jaroslav Sonntag
22. dubna 2024 • 17:54
@Uživatel_5417695 Pane Uživateli, to číslo 5417695 je ze svazku STB, pod kterým jste byl veden nebo se jen stydíte zveřejnit své jméno, aby se vaši sousedé a příbuzní nedozvěděli, jaká špína se v jejich blízkosti nachází?
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 23:07
@Jaroslav Sonntag Zcela upřímně, vás příspěvek moc smysl nedává, že?
Richard Kováč
22. dubna 2024 • 18:00
@Uživatel_5417695
Chlapče, co tě vychovávalo ? .... ale že se ptám, protože dle tvého textu je na výběr buď dětský domov ( zřejmě rómský ) a nebo prasečák.
Avatar - Novák Vladislav}
Novák Vladislav
23. dubna 2024 • 17:28
@Richard Kováč
Pane Kováči, co máte proti dětským domovům? Já jsem v něm také strávil nějaký čas a vyrostl ze mě slušný člověk.
Škoda, že jste ho neabsolvoval celý, moc by vám prospěl.
Ivo Pinkas
22. dubna 2024 • 19:02
@Uživatel_5417695 Primitive. Tady jde o to, že s tím přišel po jeho smrti. A dávat Laufera na stejnou úroveň, jako je Hitler, nebo Stalin, no to už je argument hodně vylízané palice.
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 23:03
@Uživatel_5417695 Kéž by je kleplo. Je to děs.
Majka Dolezelova
23. dubna 2024 • 00:32
Prosím, přečtěte si můj příspěvek z večera dne 23.4. Názor z druhé strany. Třeba se stanete smířlivějším.
Josef Šátava
23. dubna 2024 • 12:02
@Uživatel_5417695 Buchert, obraceč kabátů, byl nejspíš za socialismu kovaný svazák, protože mohl vystudovat žurnalistiku a pracovat v novinách Ústředního výboru SSM Mladá fronta. Jenom starý bolšán jako vy se ho může zastávat.
Bohumil Doskočil
22. dubna 2024 • 17:33
Pane Bucherte. Se zájmem jsem si přečetl váš příspěvek a musím se smát. Jak je možné že si tuto nenávist vyléváte na člověku který se nemůže bránit. Proč se s touto nenávistí neobrátíte na nynějšího pana prezidenta který byl zavilým komunistou, vystudovaný v Rusku a který byl pod přísahou věrnosti Československé socialistické republice a Varšavské smlouvě. A po revoluci na tuto přísahu rychle zapomněl a přísahal znovu věrnost České republice a NATO. Jakou cenu má u tohoto člověka přísaha??? Malá fikce. Ovládnou nás trpaslíci a co udělá tento pán? Nechá si zkrátit nohy pod kolena aby byl loajální s novým režimem. Jaká je u něho cena přísahy ??? Pokud napíšete že lžu tak jste pokrytec kterých je bohužel v této republice čím dá více...
giorgio287
22. dubna 2024 • 17:23
Kdo je bez viny, ať hodí kamenem.

Na hradě rudý sviňák školený v Moskvě, to je ostuda!

A Buchert se naváží do zpěváka z druhé ligy?!?
stoura
24. dubna 2024 • 06:04
@giorgio287 Hezky jste to napsal!!!
Karel Sirůček
22. dubna 2024 • 16:40
Zase se našel nějakej Debílek.kterej musí rejpat. Proč nepíšeš o Pavlovi jak přísahal komoušum a teď zase přísahal jinému režimu. vždy někdo vitahne nějakou špínu když se už nemůže ten dotyčný bránit.toje umění co si borec 🤮🤢
Uživatel_5417695
22. dubna 2024 • 17:08
@Karel Sirůček Proc rejpat?
Nazpival tu odpornou pisen a vymyslel k ni slova, nebo nikoliv?
Pokud ano, tak proc by se o tom melo taktne mlcet?
Karel Sirůček
22. dubna 2024 • 17:15
@Uživatel_5417695 jo já nikomu neříkám že jí nezpíval ale proč stim přijdou vždy když se nemůže ten dotyčný bránit. proč nepíše o komunistickém prezidentovi Toby mu zavřely zobák hned.
Uživatel_5417695
22. dubna 2024 • 17:29
@Karel Sirůček
Hitler je mrtvej a nemuze se tedy branit, Stalin je mrtvej a nemuze se tedy branit.... znamena to snad, ze o nich proto nemuzem napsat nic kritickeho?
Mimochodem, Laufer dle Wikipedie byl take i spolupracovnikem StB, takze se zjevne nejednalo pouze o jednu pisnicku.
Jaroslav Sonntag
22. dubna 2024 • 17:29
@Uživatel_5417695 Proč tu odpornost Buchert nenapsal před deseti lety? Protože je obyčejný zbabělec, který neumí svůj názor říct z očí do očí? Protože cítí potřebu si kopnout do někoho, kdo se nemůže bránit? Tak potom je to obyčejný zbabělec. Hrdina, který vystudoval za komunistů, si dnes hraje na mravokárce. Fuj!!! Hnus!!!
Uživatel_5417695
22. dubna 2024 • 17:38
@Jaroslav Sonntag
Ze jsem tak smelej, je snad v tom clanku nejaka lez?
Pokud neni. Je snad zbabele pravdive popsat neci minulost?
Snad by to melo byt zakazane?
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 23:09
@Jaroslav Sonntag Protože před deseti lety konfident Laufer nikoho nezajímal? Že by proto, génie?
stoura
24. dubna 2024 • 06:08
@Karel Sirůček To někdo vitáhne to se Vám opravdu povedlo.
Bernard Dostal
22. dubna 2024 • 16:33
Pane Bucherte , podle toho co píšete a jak píšete soudím , že jste nešťastný člověk.
Je mi Vás líto.
Možná by stálo za zvážení najít si jinou práci.
Možná sběrač psích výkalů.
To by společnost třeba ocenila.
Bernard Dostal.
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 23:12
@Bernard Dostal Není vám ho líto, nemyslíte si, že je nešťastný. Pouze se ho snažíte urazit, aniž byste sklouznul k vulgaritám. K vaší škodě vám to příliš nejde. Zřejmě to bude nedostatečným intelektem a mizerným vzděláním, viz. váš psaný projev. Třeba by společnost ocenila, kdybyste napříště mlčel. Což?
Gemma
22. dubna 2024 • 16:30
Buchert,kopat do někoho ,kdo se už nemůže bránit je odporný hnus.Většinou se k tomu snižují ti,kteří v životě nic nedokázali.Jednou budeme soudit současné "hrdiny" ,třeba i takové,jako je autor tohoto nenávistného komentáře, hrdinu současné doby,Bucherta
Frantisek Hnatek
22. dubna 2024 • 16:29
Kdo je Buchert co je to za nulu kdo si myslí , že je?
Josef Šátava
22. dubna 2024 • 15:45
A co dělal za socialismu náš nynější prezident vám pane Bucherte nevadí?
Mirek Janirek
22. dubna 2024 • 17:11
@Josef Šátava To nevadí pan prezident se omluvil...
Vše zlé je zapomenuto...
Doufám jen,že to to poslední komanč na Hradu.
Tomáš Zach
22. dubna 2024 • 15:39
Jsem přesvědčen, že "chlapík statečný" Josef Laufer by se k dosažení svého vlastního prospěchu lísal k mocným za každého režimu. Měl prostě takovou prodejnou duši.
Pavel Hal
22. dubna 2024 • 15:24
Vzhledem k tomu, že jeho otec bojoval ve Španělsku proti fašistům, tak zřejmě později malému Pepíkovi vložil do hlavy ty nesprávné evropské hodnoty.
DaveKrc
22. dubna 2024 • 15:12
A tak pan Buchert, duševní mrzák a trapný ubožák nakonec tu píseň překonal, když vyzvracel tento článek. Ale naštěstí dobrého zpěváka si lidé pamatovat budou, ale nenávistného zmetka kydajícího špínu nikdo nezná a pamatovat si nikdo nebude....
Josef Šátava
22. dubna 2024 • 16:07
@DaveKrc Ten génius, Buchert vystudoval za socialismu žurnalistiku. To mohli v té době studoval jenom kovaní komunisté a svazáci. Kolik špíny na západ musel v té době vyplodit aby se udržel v novinařině. A tenhle člověk chce někoho kritizovat? Co takhle najít jeho články které tenkrát psal, koho velebil?
XOX AND
22. dubna 2024 • 15:02
Až umře Viliam Buchert, člověk, který studoval vysokou školu za komunismu, byl tedy evidentní velmi loajální straně.
Aktivní ve straničce společně s úchylem a znásilňovačem, rudé TOP09.
Tak po něm nikdo ani neštěkne.
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 23:15
@XOX AND No jasně, student VŠ, vzor oddanosti. Kdo kdy například slyšel o studentské stávce, že? Taková věc pod vládou jedné strany nikdy nestala.
Josef Šátava
23. dubna 2024 • 12:12
@Filip Zavřel On stávkoval i student Benda, alespoň to o sobě tvrdí, který před lety dal v poslanecké sněmovně ,, komunistický " návrh, aby novinář, který napíše že se některý poslanec zamotal do zlodějen a neřekne kdo ho na to upozornil mohl skončit ve vězení až na tři roky.
Modomar
22. dubna 2024 • 15:00
Nechte už ten hon na komunisty. Vychovali plejádu skvělých umělců a ne ty rychlo kvasky ze super star. Byl to skvělý umelec. To se.o autorů článku říci nedá.
Uživatel_5584998
22. dubna 2024 • 13:49
Myslím, že pan Laufer byl antibolševik, ale jen doma. Dokud mu nenamontovali do bytu štěnice. Pak se lekl.
pepaslavista
22. dubna 2024 • 13:38
Bucherte a po vás zbyde co až zemřete ? Bhudík nic.
Martin Soukup
22. dubna 2024 • 13:36
Fascinující. Ještě nedávno jsem četl články, které panu Lauferovi přejí brzké probuzení a uzdravení a dnes, den po jeho smrti se na něj vyhrabává špína padesát let stará. Můžete být ještě více patetičtí a ubozí?
Uživatel_5556836
22. dubna 2024 • 13:29
Vážený pane Bucherte, vybral jste si ten nejvhodnější okamžik, kdy si do pana Laufera kopnout, gratuluji. A já ho jako zpěváka zrovna měla ráda, byl vzpomínkou na moje dětství a mládí. Nechme ho už v klidu odpočívat. Je tady ještě dost žijících objektů, na kterých se můžete realizovat,. Tohle bylo přes čáru. Hezký den !
Martin Soukup
22. dubna 2024 • 13:42
@Uživatel_5556836
Naprosto souhlasím. Ale to není jen pan Buchert. Myslím, že takový článek musí taky nějaký šéfredaktor přečíst a schválit. Ono korektních zaměstnanců jako je pan Buchert tam bude asi víc.
Petr Kytlický
22. dubna 2024 • 13:17
Taková byla doba. A ovšem kdo se angažuje je Reflex. Kdyby měl psát o všech taky umělcích co lezli komoušům do zadku tak to bude jako československý filmový tydenik na čt 1 v neděli nekonečné! A mimochodem Minařík byl klasa jak dlouho oblboval zapadní rozvědky oni sami o něm psali s respektem jak mohl tolik let podavat zprávy do Československa a nakonec jim zdrhnout. A nebýt zákazu ÚV tak jim tu "Svobodnou Evropu" vyhodil do vzduchu! Tak se proberte slintalové!!!
Marta Sixtová
24. dubna 2024 • 11:30
Kytlický, že byste o Minaříkovi napsal také oslavnou báseň či píseň, když byl taková klasa ? Nečíst vaši odpověď černé na bílém, nevěřila bych, že takový názor může existovat. Fuj!
Uživatel_5437893
22. dubna 2024 • 13:08
A že vám nevadí dnešní čistý president vy bojovníci za svobodu.
Ruslan Drvota
22. dubna 2024 • 12:21
Ceska spina...kvuli takovym me rodice vyhodili z prace..
Roman Kovařík
22. dubna 2024 • 12:19
Naopak, jak trefná slova to byla! Většina pracovníků Svobodné Evropy tak nenáviděla socialismus v ČSSR, že jim bylo úplně jedno, co s námi USA, NATO a západní země udělají!
tempter
22. dubna 2024 • 13:02
@Roman Kovařík :-o A co jako s námi udělali, krom toho, že nám pomáhali svrhnout komu­nistic­kobol­ševic­kou diktaturu?
SarkaFormanka
22. dubna 2024 • 14:10
@tempter vydržte ještě pár měsíců a nezapomeňte jít vítat vojska NATO, která se k nám už brzo nakýblují. Ušákům doma teče do bot, válku v Evropě potřebují jako sůl...
tempter
22. dubna 2024 • 14:43
@SarkaFormanka No, vojska NATO u nás už díky bohu nějaký ten pátek jsou. I díky tomu mám naději, že tady nebudu muset "vítat" rudou armádu, až nás bude zase chtít "osvobozovat".
Josef Šátava
22. dubna 2024 • 15:48
@tempter A v čem nám pomohli?
Uživatel_5417695
22. dubna 2024 • 17:12
@Josef Šátava
No, treba pro me stanice "Svobodna Evropa" a "Hlas Ameriky" predstavovaly dulezity zdroj necenzurovanych informaci. Poslouchal jsem to nekolikrat tydne.
daaduu
22. dubna 2024 • 11:41
No, už umřel a tak si do nej kopneme. Co, pane hrdino Bucherte??
Milena Michaela Orsi
22. dubna 2024 • 11:57
@daaduu
On soudruh Laufer kopal a plival na slušné lidi za živa. Estébák, člověk bez morálky.
Jiří Tesař
22. dubna 2024 • 13:44
@Milena Michaela Orsi Možná pan Laufer kdysi udělal chybu, nebo byl k tomu dotlačen, ale je to nicotné oproti slovenské estébácké zrůdě jménem Babiš (pod krycím jménem Bureš). Kopat do mrtvých se nemá, jděte nakopejte prd*l Babišovi vy ,,hrdinko".
Milena Michaela Orsi
22. dubna 2024 • 15:19
@Jiří Tesař
😁 Estébák jako estébák.
Gemma
22. dubna 2024 • 16:38
@Jiří Tesař a co takhle kontráš Pávek,ten Vám nevadí?
Annika
24. dubna 2024 • 02:00
@Jiří Tesař Babis estebak nikdy nebyl to si nova garnitura byvalych soudruhu ktera nam vladne vymyslela .
Marta Sixtová
22. dubna 2024 • 11:04
K některým komentářům níže. Říká se: o mrtvých jen dobré. Takže o Stalinovi, Hitlerovi, všelijakých hnusácích, co popravili Horákovou nebo zlikvidovali Toufara a jiných a jiných, jen dobré? Znamená to, že pokud někdo zemře, jsou zapomenuta všechna jeho svinstva?. Já měla Josefa L. docela ráda, nikdy jsem mu ale tento jeho
" skvělý" počin neodpustila a dodnes jsem jeho motivaci nedokázala pochopit. Hnus byl, že to zazpíval, ale že dokonce ten text napsal, je podle mě neodpustitelné. Podle mě to zapotřebí neměl, přesto to udělal. Jsem z toho smutná.
Ivo Pinkas
22. dubna 2024 • 11:11
@Marta Sixtová Chápu Vás, ale nyní se už nedovíme, proč to udělal. Jestli byl nucen, nebo byl zarytý funkcionář... A asi bych jej ani tak nesrovnával se zrůdami typu Stalin, Hitler, nebo prokurátoři a soudci (+kati), co pracovali pro STB a táhla se za nimi řeka krve.
Marta Sixtová
22. dubna 2024 • 11:59
No ano, už když jsem ten komentář psala, mně samé připadali ti zmínění trochu moc. Laufer v jiné době a za jiných okolností skutečně krev na rukou neměl. Uškodil hlavně sám sobě.
Milena Michaela Orsi
22. dubna 2024 • 12:01
@Ivo Pinkas
Byl konfidentem stb. Donášel na své kolegy
. Text k tomu hnusu napsal a nazpíval sám. Nikdo mu u hlavy pistoli nedržel.
Pavel Bobek o něm prohlásil, že je to člověk nevalných morálních kvalit.
Uživatel_5417695
22. dubna 2024 • 17:14
@Ivo Pinkas
Tak, co jsem se o nem docetl na Wikipedii, on nenazpival pouze jednu odpornou pisnicku, ale byl take i agentem StB a to je dlouhodoba zalezitost, nikoliv pouze jeden preslap.
Ivo Pinkas
22. dubna 2024 • 19:08
@Uživatel_5417695 Já se ho nezastávám, jen tvrdím, že se o tom mělo psát, když byl OK a mohl se k tomu vyjádřit. Vylézt s tím nyní takřka v podobě nekrologu... To je dost nízké. Ale chápu, autor potřebuje něčím zaujmout, protože jen tento hnus lidi udrží na webu a ten čas nese peníze za reklamu... Máme tu bohužel mnoho pisálků a jen málo kvalitních novinářů.
Ivo Pinkas
22. dubna 2024 • 11:26
@Marta Sixtová http­s://ww­w.id­nes.cz­/zpra­vy/re­vue/s­polec­nost/j­osef-laufer-divadlo-hudba-expo­.A2404­21_171­529_li­dicky_­mejt?z­droj=s­ph_hp
Josef Šátava
22. dubna 2024 • 15:56
@Marta Sixtová on měl v té době domluvenou šňůru na západě, a pokud by to nenapsal tak by se na západ už nikdy nepodíval. To že napsal a zaspíval ten hnus nikomu neuškodilo. Horší by bylo kdyby někoho udal a ten dotyčný skončil ve vězení. A o tom nikde důkazy nejsou.
Stanislav Peluch
22. dubna 2024 • 16:50
@Josef Šátava Tu blbost s domluvenou šňůrou na západě jste si vymyslel teď, nebo vám to napověděl nějaký trouba?
Josef Šátava
23. dubna 2024 • 12:25
@Stanislav Peluch to je možné si dohledat na internetu. Před napsáním té písničky, se nikdy nezúčastnil nějaké soutěže politické písně jako jiní a jedna osoba, která rozhodovala o tom koho budou rádia hrát, mu řekla že pokud nebude aktivní, že už nebude konzertovat. Tohle o něm napsal jeden z jeho přátel. A o té šnůře je to taky k dohledání. Ale ono je snažší hodit špínu, než zjišťovat důvod.
Uživatel_5417695
22. dubna 2024 • 17:15
@Josef Šátava
Tak, co jsem se o nem docetl na Wikipedii, on nenazpival pouze jednu odpornou pisnicku, ale byl take i agentem StB a to je dlouhodoba zalezitost, nikoliv pouze jeden preslap.
Uživatel_5542819
22. dubna 2024 • 10:25
Také piesne sa vtedy skladali a spievali ! Bola taká doba a režim, všetci nemohli emigrovať. Ale omnoho odpornejšie je zvoliť si v dnešnej dobe na čelo štátu komunistu, keď boli aj iné možnosti a nikto vás k tomu nenútil . To je úplne na grcanie ...
Marta Sixtová
22. dubna 2024 • 10:54
Takové ne. Nikdy jsem nepochopila, proč považoval za nutné to udělat. Stačilo přece jen mlčet a držet se zpátky. V porovnání s tím si zaslouží odpuštění a velkorysost všichni, kdo podepsali "antichartu" a i ta bláznivá Jiřka Švorcová, která v komunizmus prostě věřila.
Nikdy mě to na něj nepřestalo mrzet.
Milena Michaela Orsi
22. dubna 2024 • 12:05
@Marta Sixtová
Ta Švorcová aspoň pár umělcům pomohla. Sice jsem ji nesnášela, ale za její podporu např. jedné vynikající imscenaci Divadla na provázku jí patří uznání.
tempter
22. dubna 2024 • 11:03
@Uživatel_5542819 Trošku bych mírnil s tou kritikou a grcaniem, slovanský bratře. Vy jste si zvolili na hrad podržtašku fašisty a rusofila. Vaše věc. A jestli jsi mínil těmi "innými možnostmi" volbu bývalého polyglotského estébáka, který politickou aktivitou jenom kryje své podnikatelské aktivity, tak to jsme jako alternativu opravdu nevnímali. A co týče hudební sféry, za totáče se děly strašné věci, ale píseň Dopis Svobodné se přece jenom vymykala nepokrytě otevřenou podporou totalitní moci. A i "vtedy" se hrála u nás i u vás i kvalitní hudba, ta však přinejmenším nedostávala vůbec prostor, nezřídka byli její interpreti perzekuování, zavíráni či nuceni k emigraci.
Jana Morozová
22. dubna 2024 • 11:31
živatel_5542819 máte pravdu,pořád se na někoho plive ale pavek jim nevadí, prý si to odpracoval
Uživatel_5417695
22. dubna 2024 • 17:18
@Uživatel_5542819
Nemate pravdu. Nastesti naprosta vetsina tehdejsich umelcu zadne takove pisnicky neskladala a nezpivala.
Tech, kteri aktivne lezli soudruhum do zadnice, nastesti nebylo az tak mnoho.
Ivo Pinkas
22. dubna 2024 • 10:08
Vzkaz pro autora... Tohle jste měl napsat ještě před tím, něž jej uvedli (po operaci) do umělého spánku. Možná by se potom o Vás dalo říct, že máte "koule", takhle se o Vás dá jedině říct, že jste trapný ubožák. Do mrtvých se nekope. Nemůžou se bránit.
Holky OdBuku
22. dubna 2024 • 09:43
Odporný článek.Ať to bylo,jak bylo,tohle napsat je ubohost.Doufám,že až Vás karma jednou najde,budou na Vás vzpomínat: ,,to je ten,co si kopnul do mrvtvého!"
Jiří Odl
22. dubna 2024 • 09:52
@Holky OdBuku Když je někdo špatný člověk, tak z něj smrt udělá lepšího? Laufer byl bohužel estébák a odpad lidskosti. Tak na něj budu vzpomínat. Ano karma dostala i jeho. Děkuji.
Ivo Pinkas
22. dubna 2024 • 10:11
@Jiří Odl Ať byl, jaký byl, tohle měl napsat v době, kdy se Laufer mohl bránit. Je to věc slušnosti. Že byl jeden *** (možná), neznamená, že se tak musí chovat ostatní...
Zdenka Trejbalová
22. dubna 2024 • 09:40
Tohle trochu zavání hyenismem aneb kopněme do mrtvoly...protože už se nemůže bránit.
Proč s tím redaktor Reflexu přijde den po Lauferově smrti?
Protože neměl koule na to, napsat to za jeho života, říct mu to do očí? Nebo ho štve, že na něj lidi vzpomínají s láskou a obdivem? Je určitě spousta lidí žijících, kteří udělali daleko větší zvěrstva a na ta bych doporučila se redaktorům pomlouvačného plátku zaměřit.
Stejně tak zmiňovaný seriál... Nebaví tě, rozčiluje tě? Nemusíš na něj koukat. Já to v mládí sledovala jako detektivky a skoro horory a nějaký režim mi byl u zadní části. Stejně tak bych to brala i dneska.
Možná, že tenhle článek o strašném hříchu J. Laufera někoho přiměje pochybovat ale pro mě to byl každopádně úžasný a charismatický herec a zpěvák.
Ať odpočívá v pokoji!
fizulka
22. dubna 2024 • 09:32
Pane Bucherte, kopat do mrtvého je odporné.
Uživatel_5417695
22. dubna 2024 • 17:20
@fizulka
Takze nebudeme kriticky hodnotit ani Hitlera a Stalina abychom nekopali do mrtvych?
Martin Kopecký
22. dubna 2024 • 08:40
Nejodpornější píseň z dob socialismu? Neznám ji, myslím, že jsem ji ani nikdy neslyšel.
Co ale bylo slyšet mnohokrát denně byly, dle mého ucha i rozumu, odpornosti autora Michala Davida a skupiny Kroky Janečka. A nejen slyšet ale i vidět v tv a nějakém filmu.
Proč naší současní vykladači pravdy nepisou a nehovoří o těchto těžce prorežimních zástupcich kulturní scény ( a spoustě dalších), schopných se adaptovat na jakýkoliv společenský systém?
Že by naše listopadová "revoluce" nebyla ve své podstatě skutečnou revolucí a jen "výměnou kabátů" těch hodně adaptabilních bez skrupulí, zásad a charakteru?
Green Asset
22. dubna 2024 • 08:36
Vskutku nejšílenější text všech dob, to si tehdy Josef dal opravdu práci. Vzpomínám, že jsme tehdy nechtěli věřit svým uším, co to leze z rádia. Servilní, systémově kompatibilní "umělce" máme i dnes, vzpomenu-li textové výlevy neúspěšného emigranta Hutky nebo roztomilé přiblblosti pana Kluse... O přikyvujících "novinářích" nemluvě.
Uživatel_5361460
22. dubna 2024 • 08:20
Reflex opět potvrdil, že je doupětem novinářských hyen a zbabělců. Proč takový článek nenapsali, když ještě Laufer žil ? Styďte se Bucherte, ale vy stejně nevíte co to je, tak proč se unavovat, nějakým apelem na city. Doufám, že se vám to jednou vrátí.
lahny
22. dubna 2024 • 07:58
Řekl bych, že stejně oslavnou píseň nazpívala v dnešní době Anna Benz..Díky pane prezidente.
Také ona leze režimu do zadku nebo panu prezidentovi?
http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=Et­sj4En­SSEg
tempter
22. dubna 2024 • 09:27
@lahny 2 To jsi vážně za těch 35 let ještě nepochopil rozdíl mezi totalitou a demokracií? Unbelievable... Jinak ta písnička od té "zpěvačky" je opravdu příšerná až hloupá...
lahny
22. dubna 2024 • 09:31
@tempter Nebojte se, pochopil.Ale také jsem pochopil, že v každém režimu se najde někdo kdo někomu leze do zadku.A každý to dělá po svém.
tempter
22. dubna 2024 • 10:14
@lahny A jsme zase u oblíbené disciplíny relativizace všeho aneb jabka s hruškama ala Šebesta. Lezení někomu do zadku, i když tím můžeme pohrdat, je zcela jiná kategorie, než schvalování a podpora totalitního režimu.
Uživatel_5483260
22. dubna 2024 • 07:03
Stb byli teroristi (Laušman)
Na novinarskou fakultu se mohli dostat tehdy jen pochlebovaci rezimu (Buchert)
Dnes jsou v TOPce jen tupci (Pekarova, Buchert)
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
22. dubna 2024 • 06:52
V minulé době si většina lidí žila v pohodě a bez problémů. Ale ta píseň opravdu byla už přes čáru, jako komentáře některých dnešních novinářských pisálku v Reflexu, kteří se snaží podlézavě a upoceně zalíbit té jediné přípustné pravdě. 😉
Pavel Maleček
22. dubna 2024 • 06:51
Laufer tuhle prorežimní slátaninu (tak blbou, že ji vážně brali jen soudruzi a dnes Buchert, ostaní v tom zesměšnění režimu viděli a vidí) sepsal ze stejných důvodů, jako režimu do zadnice lezli všichni, co jinak chtěli mít v šoubyznysu od komouše pokoj. Našeho zbožštělého Káju, či živoucí "kulturní památku" Jiřinku nevyjímaje.
Do těch se však kopnout Buchert neodváží. Laufer však taková ikona není a tak si na na jeho sotva vychladlé mrtvole Buchert svou morálně ubohou žáhu zchladil.
Čímž sám ze sebe prorežimního (tomu který v reflexí redakci vládne),slabošsky patolízalského ubožáka udělal.
Uživatel_5417695
22. dubna 2024 • 17:23
@Pavel Maleček
Tak, dle Wikipedie byl Laufer take i spolupracovnikem StB, takze ono se evidentne nejednalo jen o nejakou jednu pitomou pisnicku.
Miloš Hora
21. dubna 2024 • 23:47
Já si furt myslel, že ten ,,chlapík statečný, rozvědčík" je náš prezident Pavka...
Taková hezká píseň.
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 00:00
@Miloš Hora Píseň vyšla roku 1976, generál Pavel se narodil roku 1961. Pan Miloš Hora si až dodnes myslel, že čtrnáctiletý Pavel se vydával za pracovníka Svobodné Evropy. Pan Hora být moc, moc chytrý jedinec. Tímto jmenuji pana Miloše Horu Nejostřejší tužkou v penále.
P.S.: Pane Horo, už jste se projevil jako blbec a veřejně jste nám předvedl, že neumíte počítat, ani uvažovat. Dokážete alespoň mlčet?
Hana Strejcova
22. dubna 2024 • 00:08
Filip Zavřel máte moje sympatie
Miloš Hora
22. dubna 2024 • 00:19
@Filip Zavřel Tak to bylo o nějakém jiném statečném rozvědčíkovi?
Neučil později v rozvědčické škole našeho generála jak proniknout do týlu nepřítele? Náš Pavka k němu jistě vzhlížel jako k velkému vzoru a píseň Pepi Laufra si doma s tatínkem /pěkným výlupkem/ pouštěli na gramofonu...
P.S. Ve čtrnácti letech Pavka již dlouho sloužil vlasti...
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 00:27
@Miloš Hora Tak vy ani nevíte, o jakém že statečném rozvědčíkovi to bylo?
Jiří Odl
22. dubna 2024 • 10:25
@Miloš Hora Horo, co ta čeština, není ti to trapné, dávat na odiv svoji jednoduchost?
Marta Sixtová
22. dubna 2024 • 12:33
@Miloš Hora Karel Kryl - Synonymická (1977) - úryvky:
Armáda míru proudí ulicemi
Na líci úsměv Vlajky v pravicích
Veslaři v šiku s osmiveslicemi
Vápeníci s vápnem na nohavicích

A já jdu s nimi a jsem dojatej
a samou radostí bych juchal
Ač zcela lysý - přece chlupatej
Ač bez čichu - jsem přece čmuchal
.....
Mne v knastu znají jako bomzáka
a v civilu jsem prostě tajnej
.....
Já nosím hrdé jméno práskače
a moje příjmení je fízl
.....l
Někdo mě zná pod jménem udavač
a jiný pod přezdívkou špehoun
.....
Já získal profil jako Brettschneider
a dneska říkají mi KaMin
.....
Kdo nejde s námi - ten je rozvraceč
Kdo proti nám - je lump a břídil
Jsme s vámi! Špicl špeh a donašeč
konfident informant a slídil

Pozn.: KaMin = kapitán Minařík
Martin Kopecký
22. dubna 2024 • 09:03
@Filip Zavřel
Zajímavé hodnocení, zavery zcela jistě na základě faktů...
Ale k rozvědčíkovi KSČ Pavlovi : na roky končil v roce 1976 ZŠ. Nebyla-li vojenská (nevím, neslyšel jsem o takové), pak následovala střední škola, tedy buď vojenské učiliště pro praporčíky nebo pro budoucí důstojníky vojenské gymnázium. To bude asi ten základ pro jeho kariéru v řadách socialistické armády.
Na rozdíl od vstupu do kontrarozvědky, kde byli adepti velmi pečlivě vybirani dle přísných kritérií , na vojgym brali vsechny ale opravdu neznám z meho okolí ZŠ nikoho, kdo by měl zájem o tento typ studia. Buď to tedy byl , byť ve svém věku, přesvědčený o své kariéře nebo o tom byli přesvědčeni jeho rodiče. Tam šly, vzhledem k výrazným sociálním výhodám buď deti, i na tu dobu, chudých rodin nebo rodin kariéristů.
Závěr si každý může udělat sám. Nicméně to, že v posledním kole hradních voleb byli oba bývalí členové KSČ a oba tajnosluzebnici, je skutečnost a to hodně smutná.
Opravdu uplynulo 34 let od ZMĚNY nebo jen ""změny"' ??
PS. Jakou píseň by složil a zpíval Karel Kryl?
Miloš Hora
22. dubna 2024 • 12:47
@Martin Kopecký Na voj.školu nastoupil v roce 1975, po 8. třídě zákl. školy. Proto je tak ,,zelenej mozek"...
Uživatel_5697006
21. dubna 2024 • 23:20
Pane Bucherte, SUPER článek.
Ani dnes nechce spousta ubožáků slyšet pravdu...viz níže.
Petr Koloc
22. dubna 2024 • 17:38
@Uživatel_5697006
Tak mě poslouchej ty ubožáku ( demokratickej)🤦
Zajímalo by mě jestli ti je líp když někdo řeší 50 let starou věc. Nejhorší je že půlka z vás ani neví o čem mluvíte, jen co si přečtěte v ( demokratických novinách)
ruzicka frantisek
21. dubna 2024 • 23:13
Filip Zavřel je buď umělá inteligence nebo podobný idiot!
Kolik ti ten Reflex platí ubožaku?
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 23:18
@ruzicka frantisek Bohužel nic. Vlastně by mi ani moc platit nemusel, mně by bylo odměnou už ta možnost potkávat se na pracovišti s lidmi jako je Buchert, Studnička či Bartovský. No a vytáčet vás, to je mi odměnou už teď. Ubožák se píše s dlouhým á, vidíš, známka inteligence. Jak při absenci té vlastní určíš, jestli je umělá?
Avatar - Petr Fojtik}
Petr Fojtik
22. dubna 2024 • 04:53
@Filip Zavřel "vytáčet vás, to je mi odměnou" - aha, takže troll. Velikost osobností jako byli Kryl, Havel, Jirous atp. byla v tom že nesoudili a neodsuzovali lidi, kteří šlápli vedle a nenávist jim zakazovala jejich víra. Házení špíny na mrtvého, který ještě není pohřben je v každém normálním společenství tabu. Tady to Buchert setsakra přepískl. A to, že těm kteří se proti tomu ohradí, nadáváš do soudruhů a bolševiků jen ukazuje to, kdo tady je ten pravý odpad společnosti a z toho se rádoby chytrými řečičkami nevykecáš.
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 23:18
@Petr Fojtik Víru si nechte do kostela. Amen.
capka kamil
21. dubna 2024 • 21:55
Zlatá doba komunistická. Dnes vládnou fasiste
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 22:36
@capka kamil To víš, že jo. Šup s tebou na oprátku, jenom proto, že mám funkci a můžu. Fakt zlatý. Jak se ti houpe?
Jozef Kolek
21. dubna 2024 • 21:39
vám v tom reflexe už úplne …
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 21:53
@Jozef Kolek úplně došlo, že komouš a konfident STB, byť mrtev si stále zaslouží jen a pouze pohrdání. No to ano. Ostatně, proto ten Reflex zřejmě čtete, že?
achjoachjo
21. dubna 2024 • 22:30
@Filip Zavřel
Vážený pane! Už jste nám všem předvedl, jak strašně jste ho neměl rád. Ale opravdu Vám připadá normální, že se v diskusi k jedinému článku vyjádříte 17 x? Že by obsese panem Laufrem?
Snad stačí vyjádřit, proč jej rád nemáte. A ne tu být jako kolovrátek.
Jak vidíte, je hodně lidí, kteří to tak úkorně jako Vy neberou.
Ať je mu země lehká!
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 22:52
@achjoachjo Hezký večer i vám. Nemám obsesi konfidentem Laufrem a ne, nemyslím, že je normální vyjádřit se ke každému příspěvku v diskusi, dnes jsem to udělal poprvé. Důvody, proč jsem to udělal, zcela záměrně a promyšleně, jsou dva. Jednak se tu v diskusi sešla homogenní žumpa obdivovatelů přisluhovačů zrůdného režimu a vzájemně si notovali. Což by se dalo nazvat obsesí lidmi, vyznávající ideologii vedoucí k potlačení práv jednotlivce. A já jsem moc, moc chtěl ten souzvuk narušit. Druhým důvodem byla osamělost mistra Bucherta. Bylo mi ho prostě líto, jak se svými slovy stojí osamoceně na barikádě pravdy, zatímco se na něj sápe ubohá lůza, obdivující tohoto panáka. Lůza křičí stále totéž: ,,Jak se opovažujte psát pravdu." Jak už to má ubohá lůza ve zvyku. Pravda, je tu i třetí důvod, věděl jsem, že svými slovy na*** spoustu ubohých obdivovatelů tohoto, a jemu podobných, ubožáků. Když budeme mít štěstí, dostanete infarkt a umřete, stejně jako on.
P.S. Já ani nevěděl, že píseň ,,Já jedu dál" zpíval on, na jména nemám vůbec paměť, na lidi jako on, a vy, naopak jo.
achjoachjo
21. dubna 2024 • 23:52
@Filip Zavřel
Svou odpovědí na moji reakci jste potvrdil, že opravdu normální nejste. Tohle už totiž ani není obsese.
Pokud komukoliv, koho notabene vůbec neznáte, jako například mě, přejete infarkt a smrt, tak se běžte léčit. Návštěvu psychiatra neodkládejte, budete mít snazší život. (To je samozřejmě pouze má dobře míněná rada.)
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 00:19
@achjoachjo Není to dobře míněná rada, je to rádoby urážka, ke které se uchylujete jen proto, že váš dvou neuronový mozek není schopen vymeslet lepší. Předvedu: ,,Můžete dnes v noci umřít na infarkt, nebo pro mě za mě, na infekci močový trubice, ale zítra ráno, to bude většině lidstva úplně jedno a já osobně si z toho budu odpoledne dělat nekorektní legraci, jejíž důsledky mi budou víš kde? Psychiatr ostrouhá. A ty s tím uděláš co? A jo, přeju vám infarkt, koliku, záškrt, příušnice, mor, tyfus a Tutanchamonovu kletbu. Taky záplavy, požár, znárodnění, výbuch sopky, bombardování, záplavu kobylek, útok mimozemšťanů a krajtu v záchodové míse. Umět woodoo, tak vás klidně i prokleju. Další otázky?
achjoachjo
22. dubna 2024 • 06:08
@Filip Zavřel
Vám někdo položil nějakou otázku? Já tedy rozhodně ne.
Tou Vaší záští k lidem, kteří vidí svět jinak než Vy, se jednou zřejmě udávíte.
Tvrdíte, že má dobře míněná rada měla být vlastně urážkou. Neměla, jste opět zcela mimo.
Kdybyste si namísto emocí, kterými se necháte unášet, něco někde nastudoval, tak zjistíte, že nenávist užírá toho, kdo ji pociťuje, mnohem více než ti, kterým ji dává najevo.
To si neuvědomujete, že sdělit v diskusi svůj názor je něco úplně jiného než machrovat s panenkou woodoo?
Byl byste neuvěřitelně směšný, kdyby člověk neměl strach, že jste ve skutečnosti pomatený.
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 23:20
@achjoachjo Výblitek?
Vyblítek.
Marek Dvořák
21. dubna 2024 • 21:10
O mrtvých jenom dobře.
Slušný člověk mluví o někom kdo se nemůže bránit jen dobře.
Pokud o něm dobře mluvit nemůže ať nemluví vůbec.
Emoce autora článku převládly nad slušným vychováním.
Jestli toto sám neuznáváte, těžko někoho můžete kritizovat za neslušnost.
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 21:19
@Marek Dvořák Proč propagujete onen nesmysl ,,O mrtvých jen dobře."? A opravdu se ptám, vy tomu věříte? Takže si teď v dobrém promluvíme o masových vrazích, násilných pedofilech, matkovrazích a dozorcích z lágrů? A jak se může bránit? Jak se mohl bránit poslední čtyři roky, kdy byl v podstatě nemohoucí a upoutaný na lůžko? Tehdy se mohlo mluvit o jeho minulosti, jenom proto, že tehdy ještě nebyl mrtvej? Jak se může bránit kdokoliv, proti článku plošně čteného deníku? Soudně? Mají se tedy pozůstalí komunistického šmejda soudně bránit před psaním pravdy? Jak to myslíte?
Marek Dvořák
21. dubna 2024 • 21:26
@Filip Zavřel Berete to příliš jednostranně. Těžko dnes říci jaké okolnosti ho k tomu vedly. Rozdával radost a to je zřejmé z těch reakcí. Kdo z nás v životě neudělal nějakou chybu? Byl to člověk a teď se jedno škrbotnutí připomínat nesluší.
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 21:40
@Marek Dvořák Ale já se ptal na pravidlo ,,O mrtvých jen dobře." a zda mu věříte. Z vaší odpovědi tuším, že o vrazích atd. jak jsem psal, v dobrém mluvit nechcete, tudíž soudím, že z onoho pravidla existují výjimky. Pro vás ta výjimka postihuje jen některé, pro mě některé plus konfidenty STB. Se mi líbí, jak jsou lidé ochotní odopustit konfidentům jenom proto, že na jejich slova neumřel nikdo jim blízký, ale Kalouskovi neodpustí, i kdyby hrom bil.
Jana Nečasová
21. dubna 2024 • 20:24
Prosím nepomlouvejte pana Laufera ,vašim nesmyslům nerozumím
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:33
@Jana Nečasová My ostatní rozumíme, nesmysl z toho dělá vaše hloupost. Nicméně děkuji za ukázku vaší ubohosti.
sammartin
21. dubna 2024 • 21:00
@Jana Nečasová vy bolševici už byste mohli konečně držet hubu...
Jiri Koudela
21. dubna 2024 • 20:06
Bucherte, ty zase velebíš rozvědčíka Pavla, jsi stejný *** 😘
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:35
@Jiri Koudela Myslíte tří hvězdičkový publicista k zulíbání? Souhlasím. Vy se vážně jmenujete Jiri? Kdy máte svátek?
Ivca Sovova
21. dubna 2024 • 19:09
Nechte ho být. Byl to pan zpěvák a člověk. Odešel a má právo na klid.😔🖤
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:38
@Ivca Sovova Co myslíte tím ,,pan" ? Jako že zpěvák s velkým Z ? To sotva. Byl loutkou režimu a navíc poloprofesionální práskač. Kdyby měl rozum, umřel by už dávno, před internetem a měl by ten klid, který mu tak moc přejete.
fizulka
23. dubna 2024 • 22:00
@Filip Zavřel "Pane", karma je zdarma. A slovo je jak vystřelený šíp.
Pavlína Klimešová
21. dubna 2024 • 18:59
Bucherte, styd´te se,kéž vám to jednou někdo oplatí.Můžete panu Lauferovi jen závidět.výborný zpěvák, skvělý člověk.Škoda, že už jen byl.
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:40
@Pavlína Klimešová Vám lze závidět co? Gramatiku? Hlupačka adoruje komouše a konfidenta a jak to jde krásně dohromady, že?
Avatar - Petr Fojtik}
Petr Fojtik
21. dubna 2024 • 18:54
Bucherte, jsi prase!
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:42
@Petr Fojtik No jo, my víme, nemáte rádi, když se vám sahá na mrtvé soudruhy. Máte tam pokračování, nebo už jste vyčerpal slovní zásobu?
Martin Kopecký
22. dubna 2024 • 09:18
@Filip Zavřel
Po přečtení několika příspěvků autora pod jménem "Filip Zavřel" normální člověk dojdek závěru že jde o buď úmyslný či neúmyslný překlep ve jménu autora (či přesmyčku), pravděpodobně z "F. Zavred", nebo činnost klienta psychiatrické léčebny na vycházce po nalezení cizího mobilu (nebo svého mobilu schovaného v koruně vysokého stromu v areálu léčebny a následném pádu do hromady listí a téměř totální dezorientaci v prostoru a čase).
Anebo že by převtělení pana Bucherta??
Zdeněk Vykydal
21. dubna 2024 • 18:42
Znal jsem pana Laufera, neměl to při své povaze za bolsevika jednoduché. Autorovo příkré odsouzení nechápu, vytrpěl si za to dost. Nezaznamenal jsem, že by autor patřil mezi disidenty, myslím, že na takovou úvahu k jeho úmrtí musí mít autor kačení žaludek. Jeho text je stejně odporný jako text zmiňované písně. Jste ubožák, pane. Pepa totiž umřel, víte?
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:44
@Zdeněk Vykydal Ano, ví, proto to napsal. Umřel komunista, loutka režimu a práskač, kterej byl tak ubohej, že mu za to práskání ani neplatili. A říká se kachní žaludek, pane, kachní. Ale vidím vaše příjmení, a říkám Nomen omen.
Zdeněk Vykydal
22. dubna 2024 • 00:37
@Filip Zavřel Ubožáku, sám jste nic, tak jiným nadáváte. Jo, na Moravě se říká kačení žaludek, kačení. Podle vašeho jména doporučuji zavřít hubu. Umřel člověk, víte.
Filip Zavřel
22. dubna 2024 • 00:48
@Zdeněk Vykydal Umřel konfident, přisluhovač zrůdného režimu a šmejd. Nechť jeho duši sežere Moravská kachna, pak možná skončí v kachením žaludku. A nikomu jsem nenadával, pouze jsem poukazoval ne nedostatky jejich tvrzení, vzniklé kombinací nízké inteligence, špatného vzdělání a frustrace. Vykydal vykydal a má vykydáno. Tak aby jsi taky v něčem vynikl, tak nám řekni, jakpak dělá kravička?
Zdeněk Vykydal
22. dubna 2024 • 03:10
@Filip Zavřel Zavřele, když tě čtu - je těžké být debilem, konkurence je veliká
Stanislav Peluch
22. dubna 2024 • 17:45
@Zdeněk Vykydal ale pro vás je to brnkačka.
Pavel Maleček
21. dubna 2024 • 18:07
Hm ... koukám Buchert (a s ním celá reflexí redakce) to nevydržel a hned si do ještě nevychladlé mrtvoly kopnul. No zářná to ukázka jeho morálních kvalit. Pak není divu, že píše co píše.
Od teď, vše co napíše, bude hodnoceno přes tuto jeho amorální ubohost. Komupak se tím chtěl zalíbit a jaký rozdíl mezi ním a Lauferem tedy je.
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:48
@Pavel Maleček Psát to neumí, hledat rozdíly taktéž ne, ale chce nám to určovat, jakou optikou budeme v budoucnosti posuzovat dílo páně Buchertovo. Komické. Jaký je rozdíl, mezi vámi a tím troubou, který se zaklínil hlavou v kontejneru?
miroslav hauk
21. dubna 2024 • 17:23
Cos to udělal, Pepiku!
Jaroslav Herman
21. dubna 2024 • 17:40
@miroslav hauk Pepík je pouhý odpad žurnalistiky.
Jaroslav Herman
21. dubna 2024 • 17:46
.Místo Pepíka tam samozřejmě patří Viliam.@Jaroslav Herman
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:51
@Jaroslav Herman Technická úroveň vašich komentářů nám budiž jasnou ukázkou inteligenční úrovně vaší názorové skupiny. Děkuji, ale platit za takový hnus nebudu.
Pavel Vlček
21. dubna 2024 • 18:40
@miroslav hauk
Hoďte na něj deku, nebo ho zabiju !!! Říkal to Jaroslav Cimrman ve své divadelní hře !!!
Radovan Špaček
21. dubna 2024 • 17:01
Češi rádi zapomínají. Je potřeba i takový článek.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
21. dubna 2024 • 16:41
Každý režim má takovou píseň. Třeba ministryně Parkanová:
Už zase svítí slunce nad námi
už zase vlaje prapor s pruhy a hvězdami.....😉
Pavel Vlček
21. dubna 2024 • 18:42
@RASPUTIN
Sbohem lásko, já jedu dál ... Laufer na Hrad !!!
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:53
@RASPUTIN Což je úplně totéž, že? Téměř slovo od slova.
LUF3
21. dubna 2024 • 16:35
V podstatě podobný charakter jako Petr Pávek. Laufer svojí profesi dokázal i využít ke službě režimu, Pávek si službu režimu přímo zvolil za svojí profesi
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:55
@LUF3 Jasně mistře, konfident STB a vojenská rozvědka, to je totiž úplně totéž. Že tebe maminka hodně chválila a tvrdila ti, že jsi nejchytřejší chlapeček?
Uživatel_5435725
21. dubna 2024 • 16:33
5 let byl v umělém spánku konečně ho nechali jít
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
21. dubna 2024 • 16:33
Svobodná Evropa bylo rádio propagující nenávist našich nepřátelů proti naší zemi.
LUF3
21. dubna 2024 • 18:45
@RASPUTIN
Nepřátelé byli jedině Rusáci
Pavlína Klimešová
21. dubna 2024 • 18:53
@LUF3 Nepřítel jste vy.
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:56
@Pavlína Klimešová A slečna Klimešová to musí vědět, protože. . . No to doplní slečna sama, nepochybně.
Pavlína Klimešová
21. dubna 2024 • 19:08
@RASPUTINTo jste vyjádřil skvěle, nedalo se to poslouchat.Samá nenávist, ubohost, váleční štváči. Dobře se tam živili odpadlíci, protože se v republice nedokázali uživit normálně a mysleli si, že jsou něco víc. Mnozí na to doplatili.
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:59
@Pavlína Klimešová Jistě, soudružko, souhlasím. Prosím, neposílejte mě na šibenici jenom proto, že můžete. Jo vlastně dobrý rok 2024, ufff, nemůžete. A teď už chápu vaši frustraci. Ale víte, jak se to tehdy mezi soudružkami říkalo? ,,Když už ztratíš partaj, funkci, moc a respekt, udrž si aspoň orgasmus." Osobně bych měl jinou radu, ale což.
fizulka
22. dubna 2024 • 09:58
@Filip Zavřel Pane, vy musíte mít těžký život, když se topíte v samé nenávisti.
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 20:30
@RASPUTIN A jaká že vlast to je, podle vás?
Marta Sixtová
22. dubna 2024 • 13:17
@RASPUTIN
Už dlouho o vás přemýšlím, a to na základě vašich reakcí k nejrůznějším textům. Zjistila jsem, že si sám sobě v mnoha příspěvcích docela dost odporujete. Docela chápu, že vám může být "šumák", co si o vás "ňáká důchodkyně" myslí. Já se v tom, bohužel, nevyznám. Bylo by vám zatěžko sepsat něco, co by mi váš postoj objasnilo?
Pokud ne, nebudu se zlobit, ale člověče, takříkajíc mi vrtáte hlavou.
kuba p.
21. dubna 2024 • 16:27
Asi tak, rychle zapomínáme. 👍
ruzicka frantisek
21. dubna 2024 • 16:21
A co jsi v osmdesátých dělal ty Vildo?
Jezdil se soudruhy na golf na Konopiště a kouřil doutníky od Fidela a psal do Rudého práva?
Tak jsi si kopnul, dělá ti to radost?
Filip Zavřel
21. dubna 2024 • 23:04
@ruzicka frantisek Jinými slovy: ,,Já ruzicka frantisek, nejen že neumím používat velká písmena a diakritiku, pročež nedokáži ani správně napsat VLASTNÍ jméno, si ani neumím najít Buchertův životopis. A proto mi všichni věřte, protože já moc velmi chytrá." Nebo?
Lubomír Horký
21. dubna 2024 • 15:47
Tenhle chlápek nikdy moc zpívat neuměl, v televizi ho vystavovali díky jeho politické angažovanosti, moc by mne zajímalo, kdo to letité zbytečné udržování při životě platil
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
21. dubna 2024 • 16:34
@Lubomír Horký ...Ono to nebude tak horký😐
Petr Minář
21. dubna 2024 • 15:36
Za mnohem méně z doby německého protektorátu čeští "vlastenci" zničili po roce 1945 život Vlastovi Burianovi nebo Čeňkovi Šlégrovi... a mnoha dalším.