Prostor X

Zpět na článek

Telička: Vlády braly vstup do EU na lehkou váhu, doma se jednalo hůř než v Bruselu. Skoro jsme na to doplatili

14 komentářů

Avatar - epr3}
epr3
25. dubna 2024 • 12:50
My jsme na to doplatili a Telička se napakoval....
Saša Krach
25. dubna 2024 • 09:20
Ještě chybí zrušení práva veta...😂
A Rakousko Uhersko byla idila.😂😂😂😂😂
Richard Šebesta
25. dubna 2024 • 12:12
@Saša Krach Souhlas
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
25. dubna 2024 • 08:35
Mimochodem životní rolí Teličky byla role inspektora ve filmu Gympl...))) Tam jsem mu toho zmetka věřil dokonale...))) Možná by se měl herectví věnovat víc, než politice...
Saša Krach
25. dubna 2024 • 09:21
@Uživatel_5734171 A tvá role jsou cancy a blbý napadání.😝😂😂😂
Frank51482
25. dubna 2024 • 08:27
Odkud ten šmejd vylezl?
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
25. dubna 2024 • 08:33
@Frank51482
Od Bureše, skalní kobliha...
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
25. dubna 2024 • 08:24
Základní problém je, co jsme od členství očekávali a co nadále očekáváme. Pro spoustu lidí zkarikovala EU do rozdělovače dotací. V okamžiku, kdy se staneme čistými plátci, a ten okamžik se blíží, budou tito lidé chtít z EU vystoupit. Tihle lidé berou EU jen jako bankomat. Podstatou EU by měla být PŘÍLEŽITOST. Tu však nejsme schopni pořádně využít. A stačí se podívat do sousedního Polska, jak se má taková příležitost využít. Za pár let bude z Polska evropská velmoc, zatímco my budeme jen věčně brblající zemička, zmítaná neřešenými problémy. Typicky třeba energetika. Den poté, co Německo nesmyslně rozhodlo o zavření bezpečných jaderných elektráren, jsme měli začít stavět deset nových bloků. V Česku je unikátní situace, drtivá většina obyvatelstva je pro jadernou energetiku. Nestavělo se nic a dodnes nestaví, protože tu na Hradě byl ruský agent a ve vládách byli další ruští poskoci a prosadili politiku "Rosatom nebo nikdo". Kdybychom stavěli, za pár let bychom byli za vodou a export elekrické energie by byl našim hlavním příjmem. Jen za to šméčko s podporou fotovoltaiky a za ty šílené deficity, které nasekal Bureš za covidu a ve kterých pokračuje i tato vláda, by se postavilo Temelínů deset...
Pavel Maleček
25. dubna 2024 • 07:35
Klause nebudu hájit, ale jestli ve své prozřetelnosti byť jen tušil v co se EU změní, tak se mu s jeho váháním nedivím. My naivní jsme v EU viděli ostrov demokracie, co nás před bídou socialismu a Ruskem ochrání a k prosperitě přivede.
No s výjimkou zlepšení životní úrovně (pro třetinu občanstva makajících v montovnách, zpracovnách a na stavbách diskutabilní) se z toho nestalo téměř nic. A k tomu přicházíme o víc a víc suverinity do Bruselu předávané.

Když se EU čím dál rychleji mění v centrálně direktivně přerozdělovací říši, tedy socialistickou totalitu, ke všemu s neomarx-progres ideologií, rozkládající západní demohodnoty a otvírající dveře islámu. K tomu ve jménu falešné jako záchrany klimatu dochází k oškudávání střední i nízkopříjmové třídy nejen o majetek, ale i občanské svobody, to do rukou finančně i mocí bobtnajících "elit".

I ty oslavované EU dotace, co nás měly s úrovní západní části EU srovnat se jako neefektivní ukázaly. Když sice něco přiteče, ale o hodně víc odteče do západních firem a tím daňových systémů. A z nové východní části EU je víceméně kolonie, především přes levnou pracovní slu neomalaně západem EU vyždímávaná.
No a i s tím Ruskem žádná sláva, když to coby orint predátor nevydrželo koukat na na něm víc a víc energeticky závislou a díky neomarx-progresivismu hospodářsky i morálně slábnoucí západní kořist a na západ vojensky vyrazilo. Když být to dle prvních reakcí západních politů, už dnes na hranici Polska bylo a Maďarsko se Slovenskem přes tamní též orient despoty ovládalo.

A tak není divu, že pohled ČR občanstva na EU je značně skeptický. Zvláště pro průhledné východu dojení a k tomu vnucování neosocialismu s jeho ve jménu lepších zítřků otesávání národních i občanských práv, to kořeněno návozem islámu.
O tomto však Telička a spol ani nepípnou. Vždyť si na budování socialistické říše, EU zvané, kariéru i přísun majetku postavili ... že soudruzi
tempter
25. dubna 2024 • 09:11
@Pavel Maleček Je docela možné, že v Tvém příspěvku je i dost zajímavých a podnětných myšlenek, ale ty jsou tak zakryty nánosem té tvé zvláštní staročeštiny, že mám obavu, že málokdo bude mít trpělivost je pod tím nánosem hledat. Já to vzdávám, sorry... Palec nahoru za tvůrčí "nenápadné" vsunutí nezbytného spojení "neomarx-progres", málokdo má tady svébytný rukopis...
Pavel Maleček
25. dubna 2024 • 11:35
@tempter - no ta tvá výmluva na staročeštinu je spíš o tom, že si nechceš připustit, že mnou popisovaná realita je až moc jasná - tedy že pod praporem EU se do socialistické totality vracíme, ke všemu islámem říznuté. Když s tím spojený Západu úpadek ruského predátora k útoku vyprovokoval.
Pravda tohle popsat moderní, tedy korektně-progres-bruselskou češtinou nejde. Z ní by vyplynulo, že s Bruselem k zářným zítřkům směřujeme, tudíž s ním na věčné časy a nikdy jinak.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
25. dubna 2024 • 07:01
No a ty obavy se plně naplnily.🙄
tempter
25. dubna 2024 • 09:05
@RASPUTIN Přesně, v HDP v paritě kupní síly na obyvatele jste až na 74. místě na světě a naděje na zlepšení v nedohlednu... My jsme 47. Taky nic moc, ale žije se nám tu podstatně lépe. Např. nemusíme v sousedních státech se zbraní v ruce krást pračky a záchody a ještě při tom vraždit lidi. Jen pzn. pod čarou, zvláštní hra čísel.
Avatar - epr3}
epr3
25. dubna 2024 • 12:50
@tempter Terpentýne, něco si přečti, abys měl představu, jakou máš pod fialovým pětiblbem šanci do budoucna😂.
http­s://ww­w.no­vare­publi­ka.cz­/2024/­04/ce­si-a-slovaci-plati-kyjevu-na-valku-nekolikanasobne-vic-nez-americane-a-italove-italove-misto-toho-dramaticky-zvysuji-statni-vydaje-na-zdravotnictvi-i-pocty-studentu-mediciny-neuveritelna-cisla-uka