Komentáře

Zpět na článek

Lenka Zlámalová: Guvernér Aleš Michl si staví v ČNB nové mocenské centrum

5 komentářů

Uživatel_5483260
16. dubna 2024 • 19:57
Zlamalova je udesne hloupa!
Michl prokazal jak umi, inflaci stocil na 2 procenta a to rozumne.
Jeji navrhy o vypovedi bez duvodu a podobne hovadiny by mohla zkouset tak v Australii.
Miloslav Podhola
16. dubna 2024 • 18:34
Ješte že o ČNB nerozhodují pisálci z Reflexu, nasadili by tam ekonomické nýmandy, ke spokojenosti Fialy .
Michl jim vadí je to pozůstatek po jimi nenáviděnému Zemanovi.
ČNB to dělá zatím dobře, nepovolí vládě velké ekonomické kotrmelce.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
16. dubna 2024 • 15:02
jmenování guvernéra ČNB je SUVERÉNNĚ nejsilnější pravomoc prezidenta. Netuším, za co přesně to kuní ksicht zobchodoval, ale mimo jakoukoli pochybnost Zeman jmenoval Michla na přání Bureše. Michl Burešovi léta dělat poradce. A protože je impérium kuního ksichta dost zadlužené, jsou úroky z těchto úvěrů dosti výraznou nákladovou položkou. ČNB měla v době sílící inflace navýšit základní úrokovou sazbu, to je její nejsilnější protiinflační zbraň. Neudělala to, i proto byla u nás inflace jedna z nejvyšších.v regionu...
P.S. Jednou z těch drobných protislužbiček Zemanovi bylo právě jmenování Kruliše na post v ČNB, který mu zajišťuje trafiku s platem vyšším, než má předseda vlády...
Mirek Ohmálek
16. dubna 2024 • 16:54
@Uživatel_5734171 tak snaha o zavedení eura Babiše určitě zneklidnila, takže musel posílit 😝
Pavel Maleček
16. dubna 2024 • 13:25
No .. "si staví". Spíš to vypadá že staví mocenské centrum pro figury okolo Zemana, tedy především Babiše. S nímž je Michl historicky pevně svázán. A tak jeho složka v Babišově archivu určitě tenká není.
Vím, že paragrafově s tímhle může Fialova vláda těžko něco dělat, ale jsou i jiné cesty. Takže další smutná ukázka toho, jak Fialova vláda neplní své volební sliby. Mezi nimiž má debabišizace státu významné místo. A jehož neplnění nelze zdůvodňovat kovidem či válkou na Ukrajině.
Bohužel další značná podobnost s vývojem na Slovensku. Když tamní antífico (jako u nás antibabiš) koalice souboj s místním mafiánským zlem vzdala a občanstvu začala vnucovat bruselskou neomarx-progres ideologii. S výsledkem, že tím vytočené občanstvo Fica zpět k moci vrátilo. No a Fialova koalice dělá to samé, čímž návratu Babiše k moci sama pomáhá. To vč. prezidenta Pavla, který Čaputovou, "čert ví čí čím omámem" to samé činí.