Zprávy

Zpět na článek

ANO by mělo ve volbách 35,5 %. TOP 09 a lidovci by skončili mimo sněmovnu

34 komentářů

Pavel Nyklíček
15. dubna 2024 • 21:01
Hnití DNO již svého maxima dosáhlo.
Následný "mírný úpadek o pár procent vyvolá zděšení u lidí pohodlných myslet, ale mohu je uklidnit, protože Babiš už jim řekne co si mají myslet a budou zas klidně spát....👌
Len hen ty procenté nějak nebudou ke koukání....to je život.
Jednou jste dole a jednou ještě níž 🤣........... nebo jak se to říká 🤣?
Pavel Nyklíček
15. dubna 2024 • 12:01
Mám politiku rád.
Nemám sice televizi, ale mám své redaktory,. které sleduji tak 10 let a mám vždy dobrý pocit z toho, že jsem díky nim trefil dění v politice.
Aniž bych se chtěl rozepisovat, vím, že vláda hnutí je již za zenitem a pokud zůstane nejsilnějším hnutím, vládu již nikdy stejně nepovede.
Babiše sleduji 10 let. Vše jsem s předstihem trefil, včetně jeho jediných vyhraných voleb. Další prohry v řadě byly logickým vyústěním levné politiky, bez směřování, vize či pocitu udělat něco dobrého pro tuto republiku a to teď ana poslance dohání, byť preferencie sů také jaké sů, ale čísla agentur a následný reál voleb bude pro případné voliče této nedemokratické skulptury zklamáním.
Opravdu bude.
Spletl bych se poprvé. Koníček je koníček a mě to baví 👌.
giorgio287
15. dubna 2024 • 11:52
Kdyby mimo sněmovnu skončila celá pětitlupa, byla by to skvělá správa pro naši zemi. Pak už by stačilo jen rozdat tvrdé tresty, aby se ti, co přijdou po nich, báli a chovali mravně.
Pavel Nyklíček
15. dubna 2024 • 12:02
@giorgio287
Bohužel ale to se dalo předpokládat. Babiš nic nenabízí a to volič vyhodnotí.
Papanikula
15. dubna 2024 • 15:27
@Pavel Nyklíček
Babiš nabízí odbornost a manažerské zkušenosti , co nabízí Fiala a Langsadlova ?

Spíše to bude tak, že kdyby Babiš umřel, tak ještě 25 let, bude tím, kdo bude vinen za neúspěchy této vlády Petra Fialy , která chce vládnout tak dlouho, jako Putin. A kdo bude volit někoho jiného, má smůlu, protože tady bude vláda jedné strany. Co mi to jen připomíná?
Papanikula
15. dubna 2024 • 15:29
@Pavel Nyklíček
A co nabízí želé Fiala ??

Cituji Petra Fialu :

Věkovou hranici odchodu do důchodu naše vláda neposune, řekl Fiala

Petr Fiala lže a lže a lže
Richard Šebesta
15. dubna 2024 • 09:40
Včera jsem viděl v televizi mluvit Burešovu pravou ruku Schillerovou. Mluvila dost trapně a hloupě.Mluvilo se o tom že SPD považuje ANO za přirozeného spojence což ale dáma odmítla,protože prý SPD chce referendum o výstupu z EU což je pro ní nepřijatelné.Takže podle ní by s SPD do koalice určitě nešli. Je to zvláštní Bureš mluvil něco jiného svého času,takže by si tam měl své loutky srovnat. Co vlastně ANO chce ? Chce pokračovat v podpoře Ukrajiny (vojenské) nebo je spíše pro ukončení války ? Každý Burešovec (i ovka) hovoří něco jiného. Bureš třeba tvrdí,že Fico i Orbán jsou pro něho přijatelní Metnar a Bžoch mluví něco zcela jiného i když to řeknou zaobaleně. Bureš řekne že s SPD ano Schillerová že ne.čert aby se v nich vyznal. Myslím,že to je u Bureše součást falešné taktiky,Bureš nechce zcela odkrýt karty a tak taktizuje.Navíc vážená paní Schillerová když odmítáte SPD jako možného spoluvládce kdo si myslíte že s vámi půjde do holportu ? Ze současných stran ve sněmovně nikdo a z těch dalších co se tam dostanou, tak kdo ? Možná tam někdo přibude ale dá si podmínku, s ANO ano ale bez Bureše a budete v koncích. Co budete dělat pak ?
Pavel Nyklíček
15. dubna 2024 • 12:07
@Richard Šebesta
Zástupci poslance Babiše mají nyní takové zvláštní ukoktané nepřesvědčivé vystupování.
Babiš je chaotik a dělat pod ním je docela slušný úpadek vlastniho myšlení.
To je nevýhoda hnutí, kde samotné hnutí je jen politická firma jednoho majitele a to dělá dobře jen majiteli.
Zaměstnanci pak musí být velmi velmi velmi loajální a projevuje se to při debatách zřetelně.
Richard Šebesta
15. dubna 2024 • 12:11
@Pavel Nyklíček souhlas
Papanikula
15. dubna 2024 • 12:51
@Pavel Nyklíček
A co je teprve politická firma postupkáře Petra Fialy SPOLU ???
Pavel Nyklíček
15. dubna 2024 • 15:16
@Papanikula
Pokud se rozhlédnete, tak podnikatelská aktivita Spolu v soukromém sektoru se rovná nule.
To jistě se mnou budete souhlasit.
Proti tomu podnikatelská aktivita ANO v soukromém sektoru je na velmi vysoké aktivitě, včetně dotaci a vlastnictví stovek firem.
Zde také musíte souhlasit.
Je tedy logické, že ANO je firma.
Papanikula
15. dubna 2024 • 15:31
@Richard Šebesta Polozte si otázku Co bude dělat sekta SPOLU kterou podporuje agent Pávek
Papanikula
14. dubna 2024 • 22:38
ODS už má dvě mládežnické líhně 👍👍👍

Ti Gottwaldovi svazáci absolventkou je i paní prezidentova manželka Petra Pavla si zpívali " Vyhrnem si rukávy..." a aspoň postavili přehrady, železárny, a kdovíjaké ty stavby mládeže.Alespoň ten bolševický fanatismus utopili v pořádné práci. Zkuste si představit ty směšné figurky Fialovy líhně, jak drží v ruce krumpáč 😄 😄 😄 Na tohle jim nikdo apku nevymyslí.
Pavel Nyklíček
15. dubna 2024 • 12:48
@Papanikula
Je fakt, že Babiš by kvůli PR a Tiktoku ten krumpáč do ruky vzal a dopadlo by to jako jeho očko- neočko v přímém přenosu, ale dříve narození by tleskali ručičkama....
Papanikula
14. dubna 2024 • 22:26
Pan Fiala už jako politik v r. 2015 poskytl exkluzivní rozhovor časopisu Reflex. Prý od dětství chtěl být vědec a univerzitní profesor, což se mu splnilo. Jakým vědcem chtěl být? Astrofyzikem. Fiala přiznal, že na střední škole propadal z matematiky a musel vykonat postupovou zkoušku. Ambiciózní mládenec tehdy nevěděl, že studium astrofyziky bez kvalitních znalostí matematiky je nereálné! Ve zmíněném rozhovoru Fiala o sobě sdělil: Upozorňuji vás, že nemám v úmyslu stát se komikem, jenž baví společnost a vydává to za politiku
Richard Šebesta
15. dubna 2024 • 09:44
@Papanikula Pokud to je pravda,vypovídá to zcela o Nutelově intelektu a jeho kvalitách.A takový nám vládne. Ostuda.
Pavel Nyklíček
15. dubna 2024 • 12:50
@Papanikula
Babiš chtěl být už od narození chaotikem a vyšlo mu to.🤣
Pavel Nyklíček
14. dubna 2024 • 21:14
Ten, kdo rád sleduje politiku a má přehled o preferencích rok a půl před volbami se může jen pousmát.
Právě Kantar mnohokrát již uvedl, že volič si pamatuje poslední tři roky před volbami a rozhoduje se poslední týden před hozením hlasu do urny.
Snad.jediné, co můžeme zaznamenat je, že měsíční výkaz je o tom, jak hnití ANO průběžně klesá.....ale i to je k ničemu.
Richard Šebesta
15. dubna 2024 • 09:24
@Pavel Nyklíček Souhlasím. Takové výzkumy jsou nyní k ničemu. Smysl budou mít tak někdy za 13-14 měsíců.to už může něco naznačit.
Pavel Nyklíček
15. dubna 2024 • 12:52
@Richard Šebesta
Spletl jsem se a měly to být 3 měsice před volbami.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
14. dubna 2024 • 21:05
ANO rozjelo svoji kampaň a ta je následující:
1. Proti všem. Zdrcující kritiku úplně všeho jede proti vládě od okamžiku, kdy prohráli volby. Jedou jak paušálně proti celé koalici, tak proti jednotlivým stranám. Nejsilnější asi proti STAN a Pirátům. U ODS je to selektivní, tam jedou nenávistnou a dehonestační kampaň proti současnému vedení (Fiala, Kupka, Stanjura), naopak ale chválí "pragmatickou" část ODS v čele s Kubou a Blažkem. Doufají, že až ODS neuspěje v nějakých volbách, podaří se v ODS palácový převrat a s novým "pragmatickým" vedením se domluví na spolupráci.
2. Kapitolou samou pro sebe je kampaň proti SPD. Ta totiž loví voliče ve stejném rybníku a to je pro kuního ksichta jak rudý hadr na býka. Bureš má dojem, že přitroublí voliči jsou jeho majetkem a nelíbí se mu, když mu na ně Pitomio cílí. A protože Okamura je zdatný manipulátor a schopný politický matador, nejsou jeho snahy bez úspěchu. Zatímco ČSSD a KSČM Bureš úspěšně využil a odhodil, úspěšně jim sebral všechny voliče (proč volit kováříčka, když mohou volit kováře), u SPD se mu tohle nepovede. Právě proto, že Pitomio je schopný matador. Správně si vyhodnotil slabiny estébáka a přesně na ty zaútočil. Třeba podpis Green Dealu nebo podporu Ukrajiny. Bureš totiž obojí zároveň popírá a zároveň podporuje. A za to se mu dostává kritiky od obou táborů. Zatímco demokratické subjekty mu tu podporu nevěří, Pitomio ji torpéduje z druhé strany...))) A to Bureše těžce sejří...

Shrnuto podtrženo, podpora ANO bude už jen klesat. Krvácení vládních stran zastaveno, pokud nepřijde nějaký megaskandál, jejich voliči je plus mínus nakonec znovu podpoří, maximálně dojde k nějakým vnitřním přesunům, Pitomio bude na svém, jeho základna je stabilní, těch svých 10 procent udělá vždy. Koblihová tlupa patrně vyhraje, ale jejich strop je někde kolem těch 30 procent s klesající tendencí. A až odejde kuní ksicht (jak říká Jarda Jágr, věk nezastavíš), rozpadne se ANO v řádu týdnů...
PEtr Tobes
14. dubna 2024 • 22:10
@Uživatel_5734171 mozna ano, ale zatim to vidim pro koalu na obhajobu ne moc dobre...podle me ANOfert pod 30 nepujde, spis bude nekde mezi 31-33 a to je porad hodne...bude treba ziskat zpet vetsinu volicu, kteri by ted k volbam nesli a volili koalu v r 21, a takovych neni zas tak malo a idealne pridat prvovolice a to bude docela tezke, nicmene ne nemozne
Pavel Nyklíček
15. dubna 2024 • 15:20
@PEtr Tobes
Každopádně jsme to již několikrát viděli, že 30% je málo v jakýkoli volbách, zvláště, jeli politická firma osamocena.
Pavel Nyklíček
15. dubna 2024 • 12:58
@Uživatel_5734171
Podpora bude klesat zcela jistě.
Dojde totiž k opakování opakovaného a chaotik Babiš evidentně stárne a nemá co nabídnou.
Princip jeho politiky je důchodce vybláznit a nasr...
Je starý, manželka zdrhla jak vidno, takže mu přejme klidnou stolici.
Papanikula
14. dubna 2024 • 19:27
Mám obavy, že Fiala je vážněji nemocný, než Zeman.
Pavel Nyklíček
14. dubna 2024 • 21:03
@Papanikula
Fiala je vzdělanec a.je někdy těžké pochopit myšlenku vzdělaného člověka, jenž se pohybuje v nejvyšších kruzích politiky a má jiné informace než běžný člověk.
Je tedy lehkomyslné vyjádřit se ve směru o nemoci, když evidentně právě chybí ta informace.
Papanikula
14. dubna 2024 • 21:06
@Pavel Nyklíček Fiala NY gymplu propadal z matiky měl reparaty takže nemá logické myšlení
Pavel Nyklíček
14. dubna 2024 • 21:33
@Papanikula
Tito informací.jsem nikdy neslyšel. Docela.by mě zajímalo, zda je to skutečně pravda.
Víte o tom něco bližšího?
Pavel Maleček
14. dubna 2024 • 16:58
Klid, kongres ODS přijal usnesení že 5x fialka volby vyhraje... a to jednomyslně! Hlavní je do voleb už nic, ale opravdu nic nedělat. Pravda s výjimkou důchodové reformy se zvýšením hranice odchodu a druhým pilířem na který mají jen ti, jejichž rodiny měsíčně schrastí přes 100 000.
Pavel Nyklíček
14. dubna 2024 • 20:54
@Pavel Maleček
Zatím nikdo neměl na důchodovou reformu koule.Až nyní.
Babiš to měl v programu , když vyhrál před.lety své jediné volby a vidíme to opět tak, že pokud by vyhrál podruhé, což nenastane, tak už teď hlásí, že prodlužovat věk odchodu se konat nebude a opět reforma zůstane pouze na papíru......
Říká se tomu populistický krok a slibem nezarmoutíš....
Připadá mi hloupý.
Papanikula
14. dubna 2024 • 21:08
@Pavel Nyklíček
Ano Jurecka a vláda nedělá důchodovou reformu snaží se aplikovat jen parametrické změny
Pavel Nyklíček
14. dubna 2024 • 21:36
@Papanikula
Po 30 letech první vlaštovka. Babiš o tom jen žvanil a neudělat ani Ň.
Papanikula
14. dubna 2024 • 22:25
@Pavel Nyklíček
Pan Fiala už jako politik v r. 2015 poskytl exkluzivní rozhovor časopisu Reflex. Prý od dětství chtěl být vědec a univerzitní profesor, což se mu splnilo. Jakým vědcem chtěl být? Astrofyzikem. Fiala přiznal, že na střední škole propadal z matematiky a musel vykonat postupovou zkoušku. Ambiciózní mládenec tehdy nevěděl, že studium astrofyziky bez kvalitních znalostí matematiky je nereálné! Ve zmíněném rozhovoru Fiala o sobě sdělil: Upozorňuji vás, že nemám v úmyslu stát se komikem, jenž baví společnost a vydává to za politiku
Papanikula
14. dubna 2024 • 22:25
@Pavel Nyklíček
Pan Fiala už jako politik v r. 2015 poskytl exkluzivní rozhovor časopisu Reflex. Prý od dětství chtěl být vědec a univerzitní profesor, což se mu splnilo. Jakým vědcem chtěl být? Astrofyzikem. Fiala přiznal, že na střední škole propadal z matematiky a musel vykonat postupovou zkoušku. Ambiciózní mládenec tehdy nevěděl, že studium astrofyziky bez kvalitních znalostí matematiky je nereálné! Ve zmíněném rozhovoru Fiala o sobě sdělil: Upozorňuji vás, že nemám v úmyslu stát se komikem, jenž baví společnost a vydává to za politiku