Reportáže

Zpět na článek

Oppenheimer ospravedlňuje použití jaderných zbraní. Nolanův film budí v Japonsku smíšené pocity

5 komentářů

Uživatel_5463430
9. dubna 2024 • 18:13
Ale masakr v Nankingu Žaponcům nevadí...
Jindřich Zapletal
9. dubna 2024 • 03:52
Jenom poznamenám, že britská skupina Napalm Death (Napalmová smrt) měla dlouhou řadu koncertů v Japonsku a dokonce jedno jejich živé album je z koncertu v Tokiu. Eklhaft
Richard Šebesta
8. dubna 2024 • 17:38
Japonci si za to že " ochutnali jak chutná atomová bomba " mohou s 80-90 % sami. Napáchali hodně zla a nebýt bomby válka by zřejmě trvala ještě několik měsíců a stála by životy jak samotných Amíků tak i Japonců jak vojáků tak civilistů. To Němci mohou být rádí,že tu atomovku neměli Amíci dříve . Pokud mám správné informace hodili by ji i na Německo.
Pavel Maleček
8. dubna 2024 • 17:22
Japonci mají smíšené pocity? Proč? Vždyť by použití jaderných USA zbraní měli naopak slavit jako výročí osvobození, které ukončilo tehdejší japonský bestiální režim.
Který kam vstoupil tam se jak zrůdně krvavá bestie choval, domácí obyvatelstvo nevyjímaje. To nemluvě o tom, že tím došlo k záchraně několika milionů civilních životů, které byl režim připraven obětovat při nejaderném dobývání Japonska. A tuplem nemluvě o tom, že Japonce atomovky přiměly k rychlému nastolení demokracie (pravda pod taktovkou až rákoskou USA), díky čemuž teď vyspělou a mírovou civilizací jsou.
To v porovnání s poválečným Ruskem, kam hned po Japonsku hodit atomky už bohužel USA vůli nenašly. Už tehdy díky socialistům ve vedení USA.

Představa, že by místo zrůdného režimu od Stalina po Putina byl v Rusku režim ala dnešní Japonsko, až smutný pláč vyvolává. I my bysme byli hodně jinde - mezi vyspělými národy, které jaderný šílenec na východě neohrožuje.
giorgio287
8. dubna 2024 • 15:45
Nechápu, za co ten film dostal Oskary. Nic moc.