Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Katastrofa důvěry. Fialův tým má chabou podporu, u pár ministrů lidé netuší, co vlastně dělají

52 komentářů

Jana Murasova
9. dubna 2024 • 11:47
Chvastalek to vidí jinak, žije jen s UA
Uživatel_576949
9. dubna 2024 • 11:24
Je to tak, pro většinu lidí je víc než polovina vlády velkou neznámou. A o té druhé se ví, že je spojena nějakým způsobem z korupčními skandály ,které tuto vládu provází od prvopočátku. Fiala je jen samé pochopení popřípadě vytáhne kartu. Nejhorší vláda od vzniku samostatného státu.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
9. dubna 2024 • 06:39
Morálně nemá tato vláda právo na existenci.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
9. dubna 2024 • 00:22
Když si člověk přečte některé komentáře tak má pocit, že ráno vstane, všude hlad, bída, lidé se chumlají ve studených jeskyních do roztrhaných hadrů... Přesně takhle funguje virtuální realita. Lidi nezajímá skutečnost, ale obraz, který do nich někdo od rána do večera hustí. Jářku, hoši a děvčata, co máte pocit, že vláda je nejhorší od dob Kopčema a Veverčáka, vyražte do ulic, demonstrujte, stávkujte. Svrhněte tu strašnou vládu...)))) Já vám s dovolením nepomůžu, protože ten pocit nemám. Z hlavy vyjmenuji asi tak 5 horších vlád, včetně té Burešovy předchozí...
Hulin No More
9. dubna 2024 • 01:19
@Uživatel_5734171 O vládu vůbec nejde. Smyslem článků je pomoci bývalým komošům v ranní defekaci.
seng
9. dubna 2024 • 06:32
@Uživatel_5734171 to je hroznej blábol nezlobte se. Lidé v jeskyních snad nezili ani za babise a nebylo tak draho.,měli se dokonce lépe. I za těch komunistu si lidé snaž postavili barák než dnes. Tohle je opravdu jedna z nejhorších vlád, ale dalo se to čekat, dvě větší a tři pidi strany,samý kompromis a tak to vypadá. Říkám to nerad,ale líp by to fungovalo když by vladlo ANO a ODS (ale s Kubou ne Fialou)
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
9. dubna 2024 • 07:10
@seng
pokud by vládla ODS s ANO, do ulic vyrazím zase já. To je demokracie. ANO je organizovaný zločin. Projekt na ochranu byznysu jednoho člověka. Můj život nefunguje tak, že mě zajímá jen to, kolik stojí žvanec. Je mi smutno z lidí, kterým nevadí, že dochází k destrukci demokratických institucí. Za Bureše třeba finanční správy, antimonopolního úřadu, inspekce životního prostředí atd. Příkladů stovky. Lidé za koblihu vyměnili budoucnost země...
P.S. Pro ty pomalejší uvádím, že mi štvou všichni, co si ze státu kdy dělali dojnou krávu. Ale Bureš je jiný level, ten rovnou krade stát...
Uživatel_576949
9. dubna 2024 • 11:31
@seng Tomu jsem ochotná věřit. Říkáte to dobře Kuba by byl rozhodně lepší lídr než věčné ufňukaný Fiala, který všechny své chyby a neúspěchy svádí na jiné.
PEtr Tobes
10. dubna 2024 • 21:26
@Uživatel_5734171 je to tak...tato vlada rozhodne neni zdaleka nejhorsi a naprosto bez debat je lepsi, nez ta Buresova, ne o parnik, jak se asi cekalo, ale o tridu minimalne ano a je dobre, ze v pripade nepochybne russke hnusne agrese stoji na te spravne strane, coz uz dnes neni uplna samozrejmost jak vidime od nas na vychod a taky ze nehaji zajmy jednoho nenasytneho podvodnika. Problem je taky opravdu ta pokroucena realita, kterou tady siri anosekta, fasisti z SPD, Trika a dalsi odpad a pak samozrejme celkova situace, ktera je mimoradne obtizna a to je nesporny fakt, tak tezke to po r 89 nikdo nemel, na zacatku totiz vsichni cekali, ze to nebude lehke, dnes je to uz jinak, a pak to, ze to proste "neumi prodat a vysvetlovat" a to je bohuzel jejich velky problem...asi na to dojedou, a pak to vezme zase buires a vsechno dobre, co udelali, znici...zase nebere dotace, statni ksefty, vysaje stat a po nem potopa...ja to v pohode preziju, ale nejvic na to doplati prave jeho "prudce inteligentni" podporovatele
Frank51482
8. dubna 2024 • 22:12
Tak je delší dobu jasné, že tato zločinecká vláda je jednoznačně nejhorší vládou od roku 1918. I ti bolševici pro lidi něco udělali a za bolševiků se toho mnohé vybudovalo. Naštěstí se nedají ukrást přehrady a podobná díla. I když jeden nikdy neví. Voda nám už také dávno nepatří a státu a obcím zůstaly v majetku jen rezavé trubky. A zatím také České lesy, Česká pošta a Budvar. Zatím. Blbý, užvaněný a prolhaný politolog Fiala už ani neví, co signalizuje. On ten hlupáček už asi uvěřil svým fantasmagoriím. A o ostatních ministrech snad ani nemá cenu psát. Je to neschopná, ale všehoschopná holota opravdu k pohledání,
Mirek Ohmálek
8. dubna 2024 • 21:33
Každé volby vyhrává ten nejvěrohodnější lhář 😆 kdokoliv jiný by neměl šanci 🥱 jaké překvapení, že realita vypadá vždy jinak než falešné sliby 🙄
Pavel Nyklíček
8. dubna 2024 • 20:58
Tato vláda jde směrem,. kterým se zatim nikdo neodvážil.
Je to nepopulární, ale systém e bohužel špatně nastavený,. Kupříkladu jako důchodová reforma, která to nutně potřebuje.
Je krásné, že někdo dokáže přesvědčit davy jedním slovem válka nebo mír, ale už neříká jak.
Musí se prostě konat a za to body nezískáte!
Proto buďme radi, že někdo tu práci dělá za nás a zajímá ho budoucnost.
Paranoik Babiš má budoucnost v zadeli a klidně vám slíbí že do důchodu se bude chodit ve čtyřiceti.... fajn ne? On ví, že lidská hloupost je neomezená a kdo hlupáky přesvědčuje, ještě větším hlupákem se stává.
Ale nebojte. To nejte vy. To jsou jiní....
Avatar - našinec}
našinec
8. dubna 2024 • 21:11
@Pavel Nyklíček Máte kolektivní vládní mozek. Chybí vám vlastní úsudek, pokud jste ho schopný.
Igor Latura
9. dubna 2024 • 02:39
@Pavel Nyklíček debile, přispěj jim 🤮🤮🤮
Martin Tuhý
8. dubna 2024 • 20:36
Tato vláda je to nejhorší co tuto zemi potkalo (zajímavé, že to vždy můžeme říct o všech vládách, kde je členem ODS, náhoda?), jediné za co jí je možné pochválit je postoj k válce na Ukrajině. V ekonomice je to další katastrofální selhání pravičáckých neoliberálních teorií, kdy je ČR na chvostu prakticky všech srovnání v rámci EU, od růstu HDP, přes pokles životní úrovně, po ceny bydlení. Tato vláda musí dostat strašně a dej Bože, ať se prasata z ODS nedostanou zase aspoň dekádu k moci.
Avatar - našinec}
našinec
8. dubna 2024 • 21:14
@Martin Tuhý K válce na UA se dalo postavit různě. Buď jako k příležitosti nebo aktivisticky. Vláda si zvolila druhou variantu a ekonomika ČR, včetně státního rozpočtu a dluhu, trpí a do budoucnosti trpět bude.
Roman Macháček
8. dubna 2024 • 20:27
Člověk by očekával v těchto pozicích alespoň trochu kompetentní lidi, kteří mají přirozený leadership. Když se ale podívám na ministryni Černochovou či předsedkyni PČR Pekarovou, tak vidím jen prázdné velkohubé žvanily, podobné je to na ministerstvu zahraničí. Absence jakéhokoli strategického myšleni, jen žvanění a gesta, příspěvky na sociálních sítích, ale výsledky žádné. Lhaní o daních, populistické slibování nereálných mezd ve školství, velké řeči o hodnotách. Když ale Izrael zabije v Gaze více než 10 000 dětí, najednou celá vláda kouká jinam, humanita se vypíná. Takových politiků si nelze vážit.
Pavel Maleček
9. dubna 2024 • 05:16
@Roman Macháček - Izrael v Gaze nikoho nezabíjí. Ta úmrtí jsou důsledkem toho, že tamní civilové i s dětmi nadšeně slouží coby živé štíty bestiálně vražednému dobytku z Hamásu. Pak je ovšem otázka zda se o civily jedná. To vč. "humanitárních pracovníků" jejichž "pomoc" v rukou Hamásu v naprosté většině končí.

No a co něco o zabitých izraelských vojácích a jejich rodinách, co tam i v našem zájmu tu teroristickou zběř likvidují. Kterých díky jejich skutečně humanitárnímu přístupu (na rozdíl od humanitárních pracovníků) umírá 2x tolik než v klasické tvrdé válce.
Avatar - epr3}
epr3
8. dubna 2024 • 20:04
Kdysi byl etalonem neschopnosti a totálního duševního ubožáctví Špidla, ale Fiala ho dokáže ještě přehodit....
Radek Kocvelda
8. dubna 2024 • 19:36
Takže Malečku jak píšete,to vypadá že tahle vláda je vám sympatická.Pokud někdo sledoval o víkendu na primě Pekarovou.Tvl.něco tak blbého není.Politička,i ty *** u cesty mají více jak hlavě tak i dole.
Pavel Maleček
9. dubna 2024 • 05:04
@Radek Kocvelda - sympatická nesympatická, bohužel hlavně podělaná. Když i ten slavný balíček je o tom zbaběle nikoho moc nenaštvat, což zákonitě končí tím, že si proti sobě poštvete všechny.

V čem se shodnem je lidská bída v osobě Pekarové - prázdný, arogantně dunící buben. Zbaběle zalezlá do čela Sněmovny, když měla jako šéfka patraje ve vládě sedět. Ovšem to co sedělo proti ní je ještě větší bída, stejně jako oproti Fialovým předchozí Babišovy vlády (vč. té první v které už Babiš vládl a k jeho odvolání se socan Sobotka odvážil pozdě).
Pavel Maleček
8. dubna 2024 • 19:21
Nevím jak jsou na tom ministři Fialovy vlády odborně, ale jedno je jisté - že se o spolek podělaných, ale nadutých rádoby intelektuálů jde. A to je to, co lidé politikům neodpouští. Když jejich základním požadavkem je, aby jejich vůdcové byli silové typy, z kterých čiší rozhodnost a schopnost je před nebezpečnostmi světa uchránit. Proto ve volbách vítězí typy ala Babiš či Fico. A to přesto, že si o jejich skutečných úmyslech málokdo iluze dělá.
A v tom je největší problém Fialovy vlády. Že neumí, jedno zda jako premiér nebo celá vláda zařvat či boucnout do stolu. A tak slabošsky a k tomu arogantně nadřazeně působí. Což lidé tuplovaně nesnáší a i hlavně proto Fialova vláda bídné preference má.
Avatar - našinec}
našinec
8. dubna 2024 • 19:30
@Pavel Maleček Již za komunistů se říkalo, že největší třídní nepřítel je aktivní blbec. A aktivistů máme bohužel většinově na všech postech.
Richard Zeman
8. dubna 2024 • 18:44
Vždyť to probíha přesně jako to probíhalo na Slovensku. Demokracie a západních hodnot mají plnou hubu ale ve financích bordel. Vnitřní politika samý průser a zahraniční samé faupais.
Hulin No More
8. dubna 2024 • 18:08
A tyhle s* rozjeli slabí novináři a Kalousek
jerryx
8. dubna 2024 • 17:47
Co dělá takový ministr Dvořák, to přece vím. Ale to slovo je poněkud jadrné.
Martin Kopecký
8. dubna 2024 • 17:09
Neznámí, neschopni, nekompetentní, někteří nevzdělaní, to je obraz skupiny zoufalců, jež si říká Vláda ČR a Parlament ČR. Tečka.
Avatar - našinec}
našinec
8. dubna 2024 • 16:50
Ono někdy může být i znakem úspěchu, pokud o nějakém ministrovi nikdo nic neví....Ministr, který neustále exhibuje nebo řeší nějaké své průsery a na řádné řízení resortu nemá čas, není žádná výhra.
Pavel Vlček
8. dubna 2024 • 16:08
E.U. Titanic !!! U.S.A. Titanic !!!
Pavel Vlček
8. dubna 2024 • 16:07
JaroMír CimrMan: Ta ta ta ta tat-tí-nek = Pre-mi-ér je bl-bec !!!
Jiří Basler
8. dubna 2024 • 15:40
Skoro vždycky jsem v parlamentních volbách volil "proti". Teď poprvé "pro" a je to hrůza... Nedomyslel jsem při volbác, že lidsky měkký a slušný politolog nemůže být politik. To je jiná role a je na ni jistá tvrdost a schpnost rekonstruovat svůj tým, kdykoliv je to třeba. AntiBabiš je jen kousek vládnutí a měli to po volbách dobře rozjeté, tak měsíc, víc ne! F. se rozhodl nic nedělat, hlavně se svými "kamarády". Stanjura, Blažek, Rakušam, Jurečka, Langšádlová a Šalomoun) by měli dávno letět, stačí číst slušnější tisk a je jasno. Fakt hrůza, hrůzoucí...
Co tímhle chce vládní koalice chce dělat To bude mít v dalších volbách Babiš ústavní většinu?
Papanikula
8. dubna 2024 • 15:06
Větší arogantní, prolhaný, neschopný, ubohý, trapný hnus jako je Fiala tu ještě nebyl, a co se týče vlády je celá jako on.
Uživatel_5337246
8. dubna 2024 • 16:05
@Papanikula Souhlas.
Not like Somebody
8. dubna 2024 • 14:24
Z každého článku o politice a z následných diskuzí je vidět, jak dnešní česká politika kompletně zdegradovala na lacinou reality show pro důchodce, levicové radikály, matky v domácnosti a různé další formy unuděných asociálů 🙄
Nekonečné dohady o tom kdo z těch nýmandů, parazitů a sociopatů je ten pravý, kdo míň krade, lže nebo slibuje jsou schopné vytvořit životních náplň mnohým jedincům co hledají životní spásu dokola a dokola tam, odkud nikdy nepřichází 🥳
Richard Šebesta
8. dubna 2024 • 14:34
@Not like Somebody Fajn že jsi nám to tak fantasticky vysvětlil ! Když se ti to nelibí nemusíš se obtěžovat LORDE !
Not like Somebody
8. dubna 2024 • 14:42
@Richard Šebesta chápu, že se cítíš být oslovený jako první 😎
Martin Kopecký
8. dubna 2024 • 17:16
@Not like Somebody
Nekonečne dohady jsou konečné, "unudene asociály" je třeba hledat jinde, vážený kolego.
Když jsme u těch asocialu, co naznačí či přímo řekne nahlas pohled do zrcadla???
Not like Somebody
8. dubna 2024 • 21:27
@Martin Kopecký

namám pocit, že můj svět stojí na tom jestli na hradě sedí Pavel nebo někdo jiný a premierem je Fiala nebo Babiš 🤷🏻‍♂️ je mi to fuk, takže nic 🥳
Frantisek Najman
8. dubna 2024 • 14:15
Hodnocení Fialy a jeho vlády odpovídá realitě - soustavně lže, sliboval že nebudou zvyšovat daně, dále že nebudou zvyšovat věk odchodu do důchodu a další. Ale vážení spoluobčané toto si sami opakovaně s malými přestávkami už více jak 30 let svobodně volíte, tak nenádávejte ODS a té jejich Pětikoalici, ale nadávejte sami sobě! A uložte si to do dloudobé paměti, oni nikdy jiní nebudou.
giorgio287
8. dubna 2024 • 13:36
Nechápu, co za bezmozka může důvěřovat vládě říšského protektora Reinharda Fialy. Ten musí mít IQ ještě menší, než soudruh Pávek.
Richard Šebesta
8. dubna 2024 • 13:35
Děkuji panu autorovi za objektivní a pravdivý popis situace naší válečné vlády.Podle mne to je nejhorší česká vláda po listopadu 89 a to dodám,že jsem nikdy nesnášel jak Klause tak Zemana. Určitě velkou roli zde sehrává i válka na
Ukrajině a naprostý až někdy primitivní amaterismus celé vlády. A jen takové srovnání Fico a další koaliční dvě strany volby vyhrály loni na podzim se snahou válku ukončit zatímco naše vláda se chová přesně naopak. Pro normální lidí je to určitě k zamyšlení ne tak pro Nutelovu vládu. To je jen jeden z mnoha problémů této neschopné a proválečné vlády. Další faul nebo nevím jak to nazvat ,oni chtějí šetřit ale nejprve v rozporu s Fialovým povolebním slibem okradou důchodce a pak vyhazují miliardy za stihačky na dluh a navíc Ukrajinu podporují horem dolem čili opět další zásadní rozdíl od Ficovy vlády ta myslí na Slováky tihle na hlavně na Ukrajince a nějaké závazky v NATO které stejně zdaleka ne všichni plní. Jako dovršení totální neschopnosti a lhaní je fakt že od ledna 2025 budou více jak 100.000 penzistům vypláceny předčasné penze. Což budou opět miliardy a miliardy. Když už to vydrželo tak dlouho proč to nemohlo počkat ještě 2 nebo 3 roky až bude situace ve financích stabilnější ? Tahle vláda jen lže a skoro všechno dělá špatně, to že má tak nízkou důvěru to jen dokazuje.
lug70
8. dubna 2024 • 14:31
@Richard Šebesta Vláda i ten navoněný zelený panák na hradě, to jsou porotektorátní správci a podle toho se taky chovají. Tyhle šašky vládou ani prezidentem ČR nelze nazvat. To je jeden slouha Washingtonu, Bruselu, Berlína, Paříže, Kyjeva, Aspen institutu, Globsecu vedle druhého. Tak čistě ryzí loutkovou "vládu" v Evropě nikdo nemá. Tomu taky odpovídá podpora.
1049an
8. dubna 2024 • 13:21
Dal bych si pečenej bůček.
Uživatel_5417695
8. dubna 2024 • 12:37
Jsem přesvědčenej, že premiér Fiala je hodnej a čestnej člověk, kterej se opravdu a bez vedlejších úmyslů snaží zemi spravovat jak nejlépe dovede. Nicméně na mě ten chlapík působí dojmem, že prostě hraje vyšší ligu než na jakou má náturu. Dokážu si ho představit jako profesora teoretika politologie vyučujícího na VŠ, ale na post premiéra má dle mého názoru malou průraznost, nedokáže navrhovat a zejména realizovat koncepce toho, kam by republika měla směřovat, víceméně jen reaguje na probíhající události. Nedokáže předvídat a předcházet problémům. Nedokáže lidi nadchnout pro nějaké vize. Vlastně žádné ani nemá...
V klidné době bez větších otřesů by to asi bylo OK. Prostě by spravoval zemi jako nejvyšší úředník... ale pro dnešní extrémně turbulentní dobu podle mého názoru nemá "čidla" pro vedení země, pro směřování ekonomiky...
Přesto ho stále považuji za nejlepší možnou variantu ze všech, které se v době voleb reálně nabízely.
Papanikula
8. dubna 2024 • 12:54
@Uživatel_5417695
Fiala je bezpečnostním rizikem pro občany České republiky

Patří před soud
Uživatel_5417695
8. dubna 2024 • 12:56
@Papanikula No a vy v takovém případě do blázince. :p
Richard Šebesta
8. dubna 2024 • 13:39
@Uživatel_5417695 pravda je někdy nepřijemná že jo ?
Uživatel_5417695
8. dubna 2024 • 14:23
@Richard Šebesta
Žvatlání nesmyslů není žádná "pravda".
Richard Šebesta
8. dubna 2024 • 14:38
@Uživatel_5417695 Žvatlaní nesmyslů není pravda o těch vaších hlodech to platí více než 100 %
giorgio287
8. dubna 2024 • 13:33
@Papanikula
Za vlastizradu je jediný trest.

Doporučuji exekuci provést veřejně na Staroměstském náměstí. Ať se ti, co přijdou po těchto zločincích, bojí. Pak je šance, že budou pracovat pro národ, co si je platí. A ne proti našim národním zájmům, jako tento fialový hnus.
Avatar - epr3}
epr3
8. dubna 2024 • 13:27
@Uživatel_5417695 Hodnej a čestnej člověk drží názorovou linii a nelže. Tohle je duševní zmetek, kterej si servilitou směrem k Unii dláždí cestu do jejích struktur. Sr.č.
jerryx
8. dubna 2024 • 17:53
@Uživatel_5417695 Podle mě není slaboch slušným člověkem. Blažek ho nijak nenutil to vzít, to byla jeho svobodná volba.