Komentáře

Zpět na článek

Oliver Adámek: Přichází poslušný prezident. Fico získal téměř absolutní moc, jeho směr Slováci jasně podpořili

28 komentářů

Papanikula
8. dubna 2024 • 10:31
A soudruhu Adámka ,
Tohle Ti nevadí v České republice ?
Nutella = Pávek = vyskočil = Baxa
Frank51482
8. dubna 2024 • 08:31
Ti pisálci z Reflexu musí dělat testy, jak jsou na tom z neomarxismu. A po úspěšném složení testů jsou přijati do redakce. A že autorovi nevadí naše poslušná blbá guma z hradu? Aha, to je ta správná poslušnost. Je to tak, že šakali vyjí, ale karavana táhne dál. Uvidíme po eurovolbách.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
8. dubna 2024 • 08:08
Před závorku vytýkám, že je to věc Slováků, koho si zvolili. Každopádně mi přijde neuvěřitelně srandovní, kolik lidí Slovákům tuto volbu závidí. A když to napíše Jouda z Horní Dolní, může se tomu člověk zasmát. Strašidelné je, když to napíše třeba Klaus. Slovensko je na tom mnohem hůře, než jsme my. V podstatě ve všech ukazatelích. Česko HDP na hlavu 47 tis. USD, Slovensko 32 tis. Vztaženo k paritě kupní síly, tedy srovnatelný ukazatel. Zadlužení Slovenska o 50 % vyšší, než u nás. A tak můžeme brát jeden ukazatel po druhém a vždy na tom budeme lépe, většinou dramaticky lépe. Vysoká životní úroveň je na Slovensku v podstatě jen v Bratislavě a okolí, což ostatně je vidět i na volbách. Čím nižší úroveň, tím vyšší zisky nejrůznějších Danků, Ficů nebo Harazímů. Opravdu bych rád věděl, CO PŘESNĚ Klaus Slovákům závidí... A jeho manželka je Slovenka, mohou se zítra na Slovensko odstěhovat a nemusí nikomu závidět, občanství dostanou velice rychle...
P.S. Dramatický rozdíl mezi námi a Slováky je třeba na poli sportu. Slováci mají pár sportovců TOP kategorie (Vlhová, Sagan), pár sportovců těsně za TOP kategorií (Slafkovský, pár fotbalistů), ale pak obrovská propast. Nula, zero. My máme ten luxus, že si třeba můžeme dovolit i některým našim špičkovým sportovcům nefandit, jako třeba já nefandím Karolině Plíškové. Když Slováci chtějí nějaký úspěch ve sportu, tak si musí toho sportovce "koupit" v zahraničí. Ruska Kuzminová, jihoafričan Sabbatini...
Richard Šebesta
8. dubna 2024 • 08:28
@Uživatel_5734171 Já Slovákům třeba závidím, že v zahraniční politice
dělají svoji politiku nikoli politiku NATO nebo Bruselu. Jak jsem psal od vniku ČSR se naše politika vždy orientuje k někomu nikdy není nezávislá jako třeba byli Maďaři,nebo po 2. válce Jugoslávie. Tedy to dělá nyní Fico a s podporou Pellegriniho bude dělat dál. Ve vnitřní politice s tím hodnocením souhlasím. Ale poslední připomínka v mnoha západních zemích třeba Francie ,Švédsko, i Německo je plno cizinců co reprezentují jejich zem a na MULTI-KULTI západě je to bráno jako normál. A pozor nemluvím nyní v případě Švédska či Německa o bývalých koloniích neb obě země kolonie neměly tedy Německo už víc jak 100 let.Slovensko je malá země stejně jako třeba Slovinsko proto mají taky problémy s elitními sportovci. No úplně poslední věc i český sport upadá. Kdy naposled jsme byli mistry světa v hokeji ? To už je snad 14 roků a fotbal kde jsou ty časy když pod Brücknerem byli naši v semifinále ME ? To už je 20 roků.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
8. dubna 2024 • 09:02
@Richard Šebesta
To je k smíchu. Pokud jsi v alianci NATO, tak si NEMŮŽEŠ!!!!!!! DĚLAT SVOJI POLITIKU. To si může "dovolit" neutrální Rakousko nebo Švýcarsko. Alianční země se musí "podřídit" jednotnému postupu. NATO opravdu není a nemůže být debatní kroužek. Bohužel čím dál tím víc je, čím dál tím víc se toleruje tahle cochcárna... Ať Slovensko nebo Maďarsko z NATO vystoupí, pokud nehodlají plnit alianční závazky a pak ať si dělají "svoji" politiku všech azimutů do alelujá. respektive do první okupace...
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
8. dubna 2024 • 09:15
@Richard Šebesta
Slovinsko má problém s elitními sportovci? Pak toho o sportu moc nevíte. Slovinsko je naopak příklad malé země, která se dokáže i ve "velkých" sportech prosadit. Roglič, Pogačar, skokani, alpské disciplíny... A český sport "upadá" v některých sportech, v jiných zase vzkvétá. Problém je u nás s všudypřítomnou korupcí a tunelováním svazů (Pelta, Kaderka, Král), ale pořád jsme o level výš, než sport slovenský... A stačí se podívat třeba na výsledky olympiád. Slovensko má medaile jen ze sportů, které nikdo ani nezná a to včetně Slováků. Chůze, sportovní střelba, kanoistika. Z "velkých" sportů je to bída a zmar. Naše výsledky a náš záběr je přeci jen větší. Nicméně ani naše budoucnost není růžová. Přesně proto já prosazuji daňové asignace a štve mě, že to žádná pravicová strana není schopna navrhnout... Drtivá většina českých úspěchů je především zásluha rodičů a mimořádného talentu a ne systému...
Papanikula
8. dubna 2024 • 10:35
@Uživatel_5734171
No alespoň Fico neplatí ze Státního rozpočtu granáty ve stovkách milionu z peněz daňových poplatníků , když je kasa prázdná nejsou stovky milionu na nepedagogicke pracovníky ve školství nebo léčbu nemocných děti - na to se pořádají sbírky , tak to Slovákům závidím .

Ať Nutella s Pavkem pořádají sbírky na granáty a přispějí oni osobně desítky milionu plat na to mají
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
8. dubna 2024 • 07:08
Tak se nám nějak ti poslušní prezidenti nějak rozmnožují. Nejdříve u nás a teď i na Slovensku😀
Avatar - Lior Chaos}
Lior Chaos
8. dubna 2024 • 06:29
Nechci kritizovat výběr redaktorů Reflexu ale tento redaktor evidentně vyškolený neomarxisty zřejmě vůbec netuší o čem píše.
A tak mi nezbývá, než použít již jednou použitý článek.
Závidím Slovákům nově zvoleného presidenta Pellegriniho.
V Čechách klika pětidemolice s 2% podporou lidí a PePa na hradě dělá vše proti vlastním lidem. Při tom se ještě chlubí a propagují, jak to dělají dobře.
Kdo nejde s námi, jde proti nám. Ať jde o jakýkoliv názor, ale prostě jiný, než mají dnešní vládní svazáci, tak je to názor proruský a v každém případě špatný. Možná to bylo dříve k smíchu, dnes je to už jen k pláčí, jací zbyteční darmošlapové dobře žijí z našich peněz.
A tento “výběr” chce kritizovat ?
Asatin
8. dubna 2024 • 06:24
Clanek velice dobre popisuje kolaps Slovenska,malej Tiso Fico se vraci do roku 1940,a tak dalsi cesta vede za Putinem.To je jeho vzor a pro nas to znamena,ze budem potrebovat dobre zajistit hranice.Protoze Fico pocita s ochranou od Putina,pokud vyhraje.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
8. dubna 2024 • 07:06
@Asatin ...... Ber to ferdo tak, že Slováci vždy uměli politicky myslet dopředu, na rozdíl od nás. Proto již hledají cestu k silnějšímu a rozpadající se multikulturní západní žumpa to není.😉
Asatin
8. dubna 2024 • 07:27
@RAS-nenormalni=Putin Ano,Slovaci si sli k silnejsimu Hitlerovi a ted k Putnovi,oba fasisti.No, je jim prano.
Richard Šebesta
8. dubna 2024 • 08:03
@Asatin Určitě nejsem Ficův fanda. Ale aspoň hájí zájmy Slováků zatímco naše vláda určitě nehájí naše zájmy. Navíc lžeš jako komunista a Ficovi nadáváš že je malý Tiso. Ty zase lžeš jako komunista ale nikoli malý.
Asatin
8. dubna 2024 • 11:02
@Richard Šebesta Nikdy jsem komuista nebyl,zas lzes a historickou pravdu neokecas.
Pavel Maleček
8. dubna 2024 • 05:32
Fico se moci vrátil a přes Pellegrinoho upevnil díky Čaputové. Ta se svým bruselským neomarx-porgresem s jeho multikulti, gender, LGBT či eko-klima povinným sebemrskačstvím a falešným dobrem a rovností pro všechny, většinu temně despoticky nacionalistických Slovákůnatolik vytočila - vyděsila, že to raději profláklému mafiánovi Ficovi hodili.
No a ten v rámci utajení a pokračování svých kriminálně mafiánských a stát dojících praktik Slovensko kormidluje k Rusku, kde je to co dělá v rámci asijské despocie normální. Vč. vraždění nebezpečných oponentů a novinářů.

On ten neomarx-progresem zpitomělý Západ taky nic moc, když za keců o vylepšování demokracie tu rozkládá a k totalitnímu socialismu, z Bruselu centrálně vnucovanému směřuje, ale to co si na Slovensku dovolil Fico mávnutím ruky nepřechází ... tedy zatím.
Richard Šebesta
8. dubna 2024 • 08:11
@Pavel Maleček Už jsem psal i Asatinovi nejsem Ficův fanda jen v zahraniční politice se mi jeho politika libí.Píšete bludy chlape a hloupé lži. Když Fico kormidluje Slovensko k Rusku proč on i Pellegrini nejednou vyhlásili že budoucnost Slovenska je v NATO a EU ? Za to je Putin dle vašich bludů jejich patron nepochválí nebo že by jo ? Ale ano říká se papír snese všechno i psaní nesmyslů.
Pavel Maleček
8. dubna 2024 • 09:13
@Richard Šebesta - už v Bibli se píše ... po ovoci poznáte, je. Tedy ne podle keců, ale podle skutků poznáte co je kdo zač. Stejně jako truhláře hodnotíte podle výrobků, ne podle hromady pilin v koutě dílny.
No a Fico stejně jako Orbán ve své snaze udržet svou mafiánskou moc, dělají to přes vyvolávání strachu a nenávisti. A to nejen odmítáním zbrojní pomoci, ale i vyvoláváním nenávisti vůči Ukrajincům a i všem, co Ukrajině všemi prostředky pomáhají. Čímž v prospěch Rusa jednoznačně hrají.
Kecy o dál účasti Slovenska v EU a NATO jen dokazují jejich bezohlednou mocichtivost. Moc dobře vědí, že po vystoupení z těchto organizací, tedy bez jejich peněz a ochrany, by se Slovensko jak domeček z karet sesypalo.
Tím ale nehájím brusel s jeho neomarx-progres třeštěním. Ale chce-li se kdokoliv této demokracie vnitřní destrukce zbavit, musí nejdřív Rusa z Ukrajiny vyhnat a z rusko-ukrajinské hranice nepřekročitelnou a bezpečnou východní hranici Západu udělat.
Adam Bernau
7. dubna 2024 • 23:05
Pellegrini je prezident Adamku, ty jses jen nicka
Avatar - našinec}
našinec
7. dubna 2024 • 21:49
Nyní, pokud někdo bude chtít kritizovat způsob vlády a dělbu moci v ČR, tak to bude psát jako o SVK.
Papanikula
7. dubna 2024 • 21:35
Fiala ma Absolutní moc ma ústavní soud který jmenoval jeho lampasak ma i senat
Ondřej Švihel
7. dubna 2024 • 19:31
Tuze jsem doufal, že u článku bude připsáno "divoký kačer"... Autor má sice poněkud jednostranný, ale bohužel pravdivý pohled na věc
Jozef Kolek
7. dubna 2024 • 19:28
Pelle pome !!
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
7. dubna 2024 • 19:05
Poslušný prezident ? jaký rozdíl proti našemu rozvědčíkovi, ten jde přeci stále vládě po krku, tedy pokud zase není někde na výletě.😀
Saša Krach
7. dubna 2024 • 18:55
U nás je absolutní moc...
Slovensko absolutní moc...
A bude zajímavé jak kdo s tím naloží..
V každém případě pro demokracii je to chyba...
U nás se už to projevuje.😝
miky55
7. dubna 2024 • 22:05
@Saša Krach A jak se to projevuje, poučte nás, prosím.
Richard Šebesta
7. dubna 2024 • 18:18
To co mají Slováci nyní, je u nás už více jak rok jen v opačném garde. Pavel podporuje skoro vše co vláda dělá (válka na Ukrajině kde stojí na válečné straně,okrádání duchodců,nákup amerických stihaček atd.) Tak vo co gou ? Slováci si zvolili vládu i presidenta kteří budou hájit hlavně jejich zájmy a ne zájmy NATO a Ukrajiny jako naše vláda a president. To je zjednodušeně výsledek slovenských voleb. Volba byla demokratická tudíž v pořádku. No a ti u nás kterým se to nelibí mají smůlu jediné co mohou, tak to akceptovat se skřípěním zubů, to je tak vše.
lug70
7. dubna 2024 • 19:04
@Richard Šebesta, To je zajímavé. Když mají absolutní moc progresivní liberálové, to jaksi novinářům ani třeba umělecké chátře nevadí, ale když to samé dosáhne druhá strana, tak liberálům a jejich příznivcům padají masky demokratů a spustí se neskutečný vřískot. A stejné je to všude v tzv. západním světě. Samozřejmě na plné obrátky se rozjede nálepkování a metání špíny a jedovatých slin. Jó, progresivní liberálové oprášili metody dehonestace ideologických nepřátel od minulého režimu, včetně hesla "Kdo nejde s námi, jde proti nám".
Richard Šebesta
7. dubna 2024 • 19:20
@lug70 Jasně oni i ti progresivci se učili u komunistů. Kdo nejde s námi jde proti nám