Prostor X

Zpět na článek

Vobořil: Obchod s drogami je napojený na vlády totalitních států a mlčí se o tom. Drogy pašují i diplomati

8 komentářů

haluzakovnik
6. dubna 2024 • 21:47
No jistě, tož aby se sebral, a táhl, když je neschopný. Prej těžké vyslovit? Nemožné chytit? Cse.. Hlavně že je možné, chytat v těžké přesile trénovanými po zuby ozbrojenými složkami, ty vyklepané domácí výrobce, pro domácí trh, co si někde v díře klohní pár gramů naší tradiční drogy. Po těch se jde jak po teroristech.. Ale na špinavé papaláše, na ty nemáme? No možná právě proto, jak hystericky se zaměřujeme na domácí vcelku mírumilovné výrobce. A proč totalitních? Bidenův synáček, byl přímo chycen při pašungu, z Ukrajiny sem taky něco proudí, z Polska proudily tzv. RC chem, původem z Číny. A to co se snažil vykoktat, je stará známá věc o sekání hlav drakovi. Useknete jednu, narostou 2 odseknete 2 naroste jich 5. Proto jsem přirovnal tu marnou státní snahu, jako snahu opilce, který si prdne ve vaně (Prd je ten drogový problém) a jak se snaží mermomocí hystericky udržet tu "bublinu" pod hladinou vody, jako snaží se hodně.. ale už jen ta představa je komická, jak ten opilec v té vaně s tou bublinou zápasí Jak čím dál častěji čtu, na závěr to sem hodím. Hlavně nikdy neberte drogy, NIKOMU ! Byly tu před námi, jsou a vždy s námi budou. A přesto je spousta (šťastných) lidí žijících bez nich, stejně tak spousta šťastných lidí díky drogám, a spousta volů, co nevěděli jaké mají štěstí i bez drog, a tak se drogou dostali do neštěstí. Zkrátka.. "Sloboda nadovšetko, to sú slová našich predkov." Část z uvědomělé tvorby rapu, interpreta jménem Suvereno.
Miloslav Podhola
6. dubna 2024 • 14:21
Velice mne překvapilo,že vláda Německa povolila rekreační užívání marihuany.
Četl jsem: "Marihuana není návyková, nebere li se každý den. To mne rozesmálo.
A Piráti touží po tom samém.
Nestačí jim policejní statistiky trestných činů a přestupků pod vlivem drog!
haluzakovnik
6. dubna 2024 • 21:56
@Miloslav Podhola Mě taky, jelikož před cca 10 lety, na kámoše, který jel pracovat do Německa, kvůli drtičce co měl v kapse, dredům co měl na hlavě, oblečení co měl na sobě a především, kousku lístku co mu našli při kontrole autobusu v té drtičce... Tak na něj, tlustá blonďatá modrooká fašistka, vytáhla zbraň a jak největšího zločince jej v tomto ohrožení vykázala z autobusu, a zažil na stanici peklo. Dredy mu rozplétaly a hledali ten "crystal" i *** mu zrentgenovali. Pravda, našli u něj 15g co si vezl sebou, pokuta, problémy, a dřív, než jeho práce začala, tak tímhle skončila. Tady u nás to je zvláštní, babky a nemocné jsou schopni perzekuovat za výrobu mastí. A mě třeba osobně, policajti vždy všechno vrátili, i tu drtičku plnou trávy. V autě jsem kriminálce řekl všechno, že to pěstuji a hulím od mala, že jsem nonstop pod vlivem, že to sem tam někomu prodám... a na to mi řekli cituji: Hele, nás tráva nezajímá. Taky po mě chtěli informace ke krystalu ale Bohužel, ač toho vím o všech v okolí dost.. Tak zrovna o tom dotyčném sem nevěděl, ani že existuje. Njn. měl v bytě prej velké množství chemie na výrobu. Kterou zásoboval místní pouliční výrobce.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
12. dubna 2024 • 19:52
@Chloritan....... Takové zjevy jako je tvůj kamarád je nutné kontrolovat na každém místě a pořád a tebe také nevynechat.
Frank51482
6. dubna 2024 • 12:04
A kolik kilogramů kokainu přivezl zelenina z Argentiny vládním letadlem?
Uživatel_5417695
6. dubna 2024 • 12:24
@Frank51482 Proč? Jsi na suchu a netrpělivě vyhlížíš dodávku?
Uživatel_5417695
6. dubna 2024 • 08:15
Rozvinuté státy se snaží toky drogových peněz omezovat. EU i USA mají zákony proti praní špinavých peněz. OECD tlačí na mezistátní spolupráci v tomhle směru. Např. známé švýcarské bankovní tajemství je už nějakou dobu záležitostí minulosti. Také anonymní bankovní účty už řadu let minimálně v Evropě neexistují. Banky i státy mají analytické útvary rozkrývající podezřelé platby.
Otázkou ale je jak je to všechno reálně účinné - nakolik to drogové peníze skutečně dokáže odhalovat a zachytit a nakolik to jen vytváří zdání nějakého boje proti drogovému businessu a ve skutečnosti to jen "střílí naslepo".
Domnívám se, že by mohla být účinná spolupráce bank s tajnými službami a větší pravomoc bank zadržovat takové peníze, které se staly podezřelými na základě informací získaných od tajných služeb.
Další záležitostí jsou anonymní kryptoměny, které jsou dle mého mínění doslova ideálním nástrojem pro všechny, kdo se z nějakého důvodu snaží vyhnout státnímu finančnímu dohledu. Jedná se tedy o výborný nátroj taky i pro drogový business.
Mimochodem, kam to s fentanylem dopracovaly USA, nad tím mi zůstává rozum stát. Naprosto nechápu jak je možné, že tamní vláda, policie, tajné služby, zdravotnické preventivní programy, nejsou už dávno "vytrigrované" na nejvyšší stupeň aby tu epidemii závislosti na opiátech (zejména na fentanylu) zastavily. Viděl jsem dokumentární pořad rozkrývající drogový business amerických firem, které opiáty šířily pod rouškou léčby bolesti a vydělávaly na tom miliardy dolarů. Je pro mě naprosto nepochopitelné, že US vláda a státní aparát proti tomu dávno tvrdě nezasáhly. Jak je možné, že v USA mohou legálně fungovat subjekty lidově přezdívané "shady pill-mill"? Tedy pod záštitou lékaře jakoby centra léčby bolesti, ve skutečnosti centra distribuce drog. Naprosto nechápu, že státní složky USA nejsou schopné proti tomu skutečně tvrdě zakročit. Z mého pohledu ta země v současnosti páchá drogovou sebevraždu.
Martin Pechr
6. dubna 2024 • 08:50
@Uživatel_5417695
...je to celé alarmující... ...těší mne...že jsme na tom zatim tak jak říká Vobořil... ...za něhož jsem rád...že ho máme...ale zřejmně by Vobořilů bylo třeba víc.­..ce­losvě­tově­...