Komentáře

Zpět na článek

Pellegrini se učil od Babiše: Přiznal, že by nebránil spojence z NATO. Korčok odsoudil Izrael

30 komentářů

Uživatel_5542819
5. dubna 2024 • 11:07
Prý proto ? Čo sú to za kecy ? Slovensko poslalo všetko na Ukrajinu ! Stíhačky, protiraketovú ochranu a bez ochrany ostali nielen občania, ale aj atómové elektrárne . To je fakt a nie " prý " !
Misot
5. dubna 2024 • 00:19
Nikdo nemá patent na rozum a proto v demokracii rozhoduje většina voličů o tom, který volební program se bude plnit. Protože důsledky špatné volby vždy odnesou občané ! Politici se uchýlí do svých vil v Karibiku a na Seychelách. A Slováci si zvolili cestu nezapojovani se do konfliktu dvou bývalých sovětských republik, což je stejně legitimní jako jiná volba....
Avatar - našinec}
našinec
4. dubna 2024 • 12:15
Jj, kdyby došlo k napadení nějakého člena NATO, tak by tam lukostřelecká či šermířská brigáda ze SVK či ČR byla hrozně platná.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
4. dubna 2024 • 15:04
@našinec ... No třeba Poláci jsou na tom lépe. Armáda dostala nová jezdecká sedla a nové bojové bičíky na pohánění koní.
Peter Hosek
8. dubna 2024 • 03:20
@RASPUTIN mate smysl pro humor a to se mi líbí 🤣👍
Pavel Maleček
4. dubna 2024 • 09:50
Dle Šebesty dole je výběr jasný. Korčok bude spíše sloužit cizím zájmům tedy Bruselu a USA. Pellegrini bude spíše dbát na národní zájmy.

Jen Šebesta zapomněl dodat, že ty cizí zájmy (USA Brusel) jsou to, co Slovensko z post-komoušské, tedy mečiaro-ficovské bídy vytáhlo. Ovšem teď se Slovensko, díky svým víc orientálním než evropským kořenům zas do té bídy vrací.
Což ano, Pellegrini ještě víc urychlí svým dbaním na národní zájmy ... ovšem ty ruské.
Richard Šebesta
4. dubna 2024 • 09:54
@Pavel Maleček Jistě za to islamizující a byrokratický a upadající západ o němž sám píšete je výhra ! Super. Ono asi bude platiti to moudré pořekadlo naších předků. ZLATA STŘEDNÍ CESTA !
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
4. dubna 2024 • 11:45
@Pavel Maleček
je opravdu komické, jak se podařilo vytvořit narativ (to slovo nesnáším)))), že EU a USA je zlo. nebýt EU a NATO, je v Evropě dávno válka. Co bychom měli dělat, je snažit se EU vylepšit, ne ji zrušit a vrátit se k do dob, kdy na tomto kontinentě se válčilo v podstatě pořád. Dějiny Evropy jsou dějinami válek. A já nikomu neberu, že chce vystoupit z EU nebo z NATO, jen musí říct, jak budeme organizovat naši bezpečnost. Srandovní jsou takové ty představy, že tu vybudujeme Švýcarsko...))))) Spíš bychom úspěšně vybudovali Albánii...
Richard Šebesta
4. dubna 2024 • 12:59
@Uživatel_5734171 Jo jistě. Pokud jde o to vylepšení neboli reformu EU k lepšímu kafrají o tom všichni. Mluvil o tom Fiala (ODS) mluví o tom Burešovi lidé (Schlillerová a další) Lidovci a v době kdy byli ve sněmovně i socani.. Problém je že všichni jen kecají jako kecal z Prodané Nevěsty ale skutek utek. Nevidím že by se EU měnila k lepšímu. Pokud se nějak mění tak k horšímu.
Peter Hosek
8. dubna 2024 • 03:31
@Uživatel_5734171 tu možnost ‘“ vybudovat “ neutrální Švýcarsko Československo promarnilo 1989 a k té Albánii, nemáte moc daleko…….v Brne jsem toho byl svědkem při moji poslední návštěvě.
Pavol Vraštiak
4. dubna 2024 • 09:21
Autor článku trochu manipuluje-podsouvá, Pelle neodmítl bránit, poukázal na to, že není čím bránit spojence, chtěl zdůraznit chybu minulé vlády, že poslala všechny zbraně na UK. Pochybuji, že by tohle autorovi článku uniklo, ale nezmínil to, to by se do krámu moc nehodilo. Korčokův projev byl souvislejší, rozumnější a učesanější, Pelle byl "volajáký" ustrašený. Přeji slovákům, aby vybrali dobře, obě volby mají svoje pro a proti. Ovšem pokud vyhraje Pelle, obrázek konzervativního a homofobního Slovenska, který nám podsouváte, padne za své.
Richard Šebesta
4. dubna 2024 • 08:23
Děkuji autorovi za objektivní popis diskuse. Sledoval jsem jen část ale to co jsem viděl mi stačilo. Výběr je jasný Korčok bude spíše sloužit cizím zájmům tedy Bruselu a USA. Pellegrini bude spíše dbát na národní zájmy. I když náhodou vyhraje Korčok bude to mít těžké prosazovat zájmy Bruselu a USA když vláda je jiného ražení. Pokud vyhraje Pellegrini bude to jako u nás vláda i president potáhnou za jeden provaz jistě ne vždy ale většinově jistě ano a to je podstatné. Jeden podstatný rozdíl mezi naší vládou a presidentem a jejich a Pellegrinim pokud vyhraje tu ale bude. Ficová vláda dbá spíše na zájmy Slováků a Pellegrini v tom s nimi bude zajedno .U nás současná vláda dbá na zájmy USA a Bruselu a na zájmy Čechů kašle a Pavel je s nimi zajedno. Je to jako za Husáka jen v opačném garde. Pokud jde o válku na Ukrajině tak i v tom je vidět ten zásadní rozdíl. Ficová vláda chce tlačit obě strany aby konflikt ukončili, naše pravý opak i v tom je vidět hájení národních zájmů. Další eskalace války v našem národním zájmů není.
PEtr Tobes
4. dubna 2024 • 08:39
@Richard Šebesta velky myslitel "promluvil", to jinymi slovy znamena ze ty chces, podobne jako Fico nebo Orban, aby se ukrajina vzdala za russkych podminek, to by znamenalo posun agresorovych jednotek blize k nasim hranicim a dalsi miliony uprchliku, samozrejme take vyssi naklady na obranu, horsi ekonomickou prognozu atd...je to legitimni si toto prat, ale je to mimoradne hloupe a zaroven nebezpecne, tak se za to aspon nestyd!!
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
4. dubna 2024 • 08:52
@PEtr Tobes
Mě děsí, jak jsou tito lidé krátkozrací. Oni se opravdu domnívají, že když dojde ke skončení války kapitulací UA, vrátí se vše do doby před rok 2014, vše bude zalité sluncem. Nikdy se to už nevrátí. Mě třeba už nikdo nikdy nepřesvědčí, abych cokoliv vyráběl pro rusáky a že jsem kdysi měl mezi nimi dost zákazníků. Dnes jsem všechny vymazal ze seznamu, neberu jim telefony a nikdy už pro ně nic neudělám. Kolektivní vina a je mi jedno, co si o tom kdo myslí. A rusáci to ví a cítí. Budou stále agresivnější, budou si vybíjet tuhle frustraci na slabších, země bývalého CCCP, které nejsou v NATO, to brzy poznají...
PEtr Tobes
4. dubna 2024 • 08:55
@Uživatel_5734171 bohuzel nejspis to tak nejak dopadne, ono je to totiz "pohodlnejsi" si to takto vysnit, ale s realitou to ma bohuzel malo spolecneho, s rusakem to bude zatim jen horsi a horsi pokud nedostane poradne po cuni, jenze pomahame malo takze zatim se to bohuzel nedeje
Avatar - našinec}
našinec
4. dubna 2024 • 12:19
@PEtr Tobes Pokud nevystoupíme z EU a NATO, tak stejně budeme s RF sousedit. Tuhle válku Západ chtěl. Kdyby ne, tak by došlo k podobnému řešení jako v případě Karibské krize.
PEtr Tobes
4. dubna 2024 • 22:02
@našinec tak urcite..to ti prislo primo z kremlu co dezolate...a nastuduj si neco o karibske krizi, nakonec se to v klidu vyresilo, ukrajina v nato neni a stejne, nebo spis prave proto ji russak napadl a totalne ji destruuje...ale to je na nekoho moc slozita uvaha
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
4. dubna 2024 • 08:44
@Richard Šebesta
to je opravdu komické, tyhle názory... Zkuste mi dát jeden jediný příklad, jak Ficova vláda TLAČÍ na rusko, aby válku (podle vás konflikt) ukončilo... Konflikt je, když někomu v hospodě řeknu, že je blbec a pohádáme se. Když mu vrazím nůž mezi žebra, je to vražda a ne konflikt... Ficova vláda pochopitelně na rusko netlačí, tlačí na to, abychom přestali podporovat vojensky Ukrajinu a urychlili jejich prohru...
Richard Šebesta
4. dubna 2024 • 08:54
@Uživatel_5734171 No každý to bere podle sebe. Tím že Fico vyzval k mírovým rozhovorům a ukončení války podotýkám obě strany tím jistý tlak vzniká.. Protože je ale v rámci NATO a EU skoro osamocen je jistě málo znatelný. To je pořad dokola stejná písnička. Kdyby NATO jako celek řeklo. Už to ukončete oba a sedněte za stůl možná by se něco hlo správným směrem. Pokud bude každá strana
mít takové názory jako vy tak se může válčit i 10 let nebo do nekonečna. A opět opakuji kdyby takhle jako vy uvažovali účastníci korejské války tak se válči dodnes.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
4. dubna 2024 • 08:59
@Richard Šebesta
já si připadám jak v blázinci... RUSKO NECHCE JEDNAT­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!! Chce diktovat podmínky, chce konec Ukrajiny, chce si půlku rovnou vzít atd. Tyhle výzvy k jednání mě skutečně baví. To je stejné, jako když mi zloději budou vykrádat dům a sousedi mě vyzvou, abych se s nimi nějak dohodl, že je obtěžuje křik mých dětí a znásilňované manželky... A druhý den řeknou, že kdyby se nebránila, mohla žít...
Richard Šebesta
4. dubna 2024 • 09:05
@Richard Šebesta A ještě jedna věc je úsměvna jak vy říkáte. Když Fico na zasedání V4 promluvil o mírových plánech jeden náš redaktor se ho hned ptal jaké má ty mírové návrhy ? Fico uznávám odpověděl trochu neobratně. Přitom je to jednoduché. Přestaňte válčit a pojďte jednat. I bez předběžných podmínek. Možná to něco přinese možná ne. Ale za pokus to stojí. Byla ale škoda že se onen redaktor nezeptal třeba Fialy na druhou stranu jakou vizi do budoucna má on a jak dlouho chtějí válčit ? Rok, dva, tři deset let ? Až vytlačí Rusy z Ukrajiny ? Ale to muže trvat i mnoho let nebo čekají až Putin umře ? To se ale načekáme.
Richard Šebesta
4. dubna 2024 • 09:40
@Uživatel_5734171 Končím definitivně naší jalovou diskusi. NATO by mělo vypracovat zprávu samo pro sebe zda-li je v silách Ukrajiny Rusy vytlačit ze svého území a eventuelně k tomu přidat časový horizont. Pokud ano,tak tedy za jak dlouho ? Pokud ne,tak jednoznačně válku ukončit. Pochopitelně nějakým kompromisem. Ten by mohl třeba spočívat v tom, že Rusko si ponechá Krym luhanskou a doněckou oblast ale zbytek Ukrajiny vstoupí do NATO.
Ale těch kompromisů byl mohlo být více a jiné tady ten je jeden z mnoha.
Pavel Maleček
4. dubna 2024 • 06:34
Bohužel dva s odpuštěním *** - jeden k tomu Ficův poskok proruský, druhý poskok bruselského neomarx-progresu, tedy neosocialista. V obou případech cestáři na silnici do totalitního, jedno zda orient despotického či socialistického pekla. Co však tuto cestu nedláždí dobrými úmysly, ale zbabělostí a krátkozrace mocichtivou nenažraností.
Když to jediné co může nejen Slovensku, ale i celému "západnímu" prostoru zachránit jakous takous svobodu a prosperitu, tedy demokracie bez socialismus maskujících přívlastků (vč. toho liberálního) se pošlapaná a odkopnutá v příkopu válí.
Nebude-li však vyzvednuta a plné síle na nohy postavena, čeká Západ to, co starý Řím. Byť technologicky i filozoficky vyspělý, byl zaostalými, ale živočišně dravými barbary, ctícími zákony matky přírody na kusy rozcupován. A pak 1000 let trvalo, než se společnost na jakž tak strořímskou úroveň dostala.
Jan Nowak
4. dubna 2024 • 08:01
@Pavel Maleček Každopádně NE poskoka Rusáků a zločince Putina.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
4. dubna 2024 • 08:13
@Jan Nowak
Slovensko je doslova a do písmene na scestí. Volba Pellegriniho je volba do pekla bez možnosti návratu. Slováci nemají druhou komoru jako my, která by umožnila korekce, která by zabránila těm největším šílenostem. Ostatně u nás zabránil právě Senát některým zrůdnostem z doby, kdy na Hradě byl ruský agent Zeman a ve sněmovně většina složená z ANO, KSČM a SPD s fíkovým listem ČSSD. Že tuto konstelaci přežily naše tajné služby, je skoro zázrak. Na Slovensku tuto pojistku nemají a tajné služby se staly první obětí řádění Fica. Druhou obětí je prokuratura, teď přišla na řadu média. V demokracii něco nepředstavitelného, aby si politik vybíral, s kým se bude bavit a s kým nebude. Takový politik by druhý den skončil, spojila by se proti němu všechna média a rozcupovala by ho na atomy. Kdyby vyhrál Pellegrini, Ficovi by už nic nestálo v cestě. A jedním z hnacích motorů toho zmetka je touha po pomstě. A jeho seznam je hodně dlouhý. Já vůbec nechápu, jak někdo tohoto člověka může hájit. Důkazy o jeho gangsterských praktikách jsou na stole. Přesto se i v naší vysoké politice najdou lidé, pro které je Robert přítelem... Zeman, Klaus, Babiš, Paroubek... Prezidenti, premiéři...
Richard Šebesta
4. dubna 2024 • 08:37
@Uživatel_5734171 Jen tak mimochodem " demokrate ". Senát je na dvě věci myslí si to většina našich občanů. Důkazem numero JEDNA je fakt že pokud se nepletu ještě nikdy co senát existuje nepřekročila volební účast 50 % to je první kolo ve druhém bývá i pod 20 %. No a za druhé dlouhodobě je podpora senátů u lidí velmi velmi nízká. No a právě u Slovenska to vidím já zcela opačně a totiž to že to jde i bez senátu.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
4. dubna 2024 • 00:12
Debatu jsem viděl. Podržtažka byl totálně marnej, jestli má většina Slováků alespoň trochu rozum, je výsledek jasný. Okamžik, kdy ten zbabělý skunk řekl, že by Slovensko nikomu na pomoc nepřišlo, protože prý samo má málo, byl vrchol kampaně... Pokud to sleduje někdo nezaujatý zvenčí, dejme tomu třeba z Británie, tak si může hlavu ukroutit, kdo jsou jeho spojenci v NATO... Tenhle vyčůraný postoj je něco šíleného. To je snad lepší už ten rudý zmetek Harabín, který chce z NATO vystoupit. Chtít tam setrvat a odmítat plnit své závazky, je opravdu peklo...
PEtr Tobes
4. dubna 2024 • 08:30
@Uživatel_5734171 je to tak...to je opravdu horsi nez ten Harabin, ktery je sice otresny, ale aspon je uprimny..pelle je zele a ficuv mopslik, totalne bezcharakterni onuce...tohle by nemel dat ale uvidi se
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
4. dubna 2024 • 08:38
@PEtr Tobes
Na tom je nejhorší ta faleš. Pochopitelně, že Pellegrini osobně chce žít v zemi, která je v NATO, chce žít v zemi, která mu zajišťuje občanská práva a svobody, ale zároveň chce i hlasy od dezolátů. Chce hlasy i od těch, co by homosexuály nejraději postříleli... Já dám hodně na řeč těla a včera byl Pellegrini jak vyděšený králíček před kobrou. A tou kobrou nemyslím jeho protikandidáta, tou kobrou je Fico, který má Pellegriniho v hrsti. Pokud Pelle prohraje, očekávám, že odejde z politiky, že zmizí někam do zahraničí, ten stres nebude schopen ustát...
PEtr Tobes
4. dubna 2024 • 08:42
@Uživatel_5734171 jj vypadal opravdu vydesene, pokud to neda, tak to bude asi jeho politicky konec...mozna ne hned, ale az vypadne gauner a jeho stvoritel FIco tak skonci i on...ale mozna to bude rychlejsi, uvidime