Zprávy

Zpět na článek

USA varovaly Rusko, že terčem útoku teroristů by mohla být Crocus City Hall

6 komentářů

lug70
3. dubna 2024 • 14:38
Kdo myslíte, že vytvořil islámský terorismus? Bylo to dílo USA (CIA), samozřejmě k vůli svým zájmům. Američané totiž mají jen své zájmy, a vůbec v tom směru na nic neberou ohled, dokonce ani na své spojence, jak jednou pravil Henry Kissinger. Už na konci 70 let dostal Zbigniew Brzezinski nápad, proti sovětským vojskům a prosovětské vládě v Afghánistánu použít teroristické bojůvky, složené z islámských Mudžahedínů. Z nich vznikl později Taliban. Nápad rozvrátit Sýrii pomocí teroristů (z tzv. umírněné opozice), ze kterých vznikl Islámský stát vzešel taky od USA, respektive senátora Johna McCaina. Ten se tím ani netajil. Jistě si vzpomenete, jak se v době řádění IS v Sýrii v médiích objevovaly zprávy, že nějaký balík s proviantem a zbraněmi shozený z amerických letadel a vrtulníků skončil u Islámského státu. Sice Američané vždycky tvrdili, že to bylo prej omylem, ale omyl to nikdy nebyl. AL-Káida nebo Boko haram v Africe taky díla americké CIA. To samé Hamás v Palestině, taky dílo CIA, ale už společně s izraelským Mosadem. Některé ty teroristické organizace se svým stvořitelům později vymkly z rukou, viz. Hamás, al-Káida nebo Taliban.
Uživatel_5417695
3. dubna 2024 • 16:33
@lug70 Je velmi zajímavé, že ta nejpromakanější spikutí vždycky odhalí trouba, který ani není schopný napsat pár vět bez hrubek.
lug70
3. dubna 2024 • 18:17
@Uživatel_5417695 Je taky zajímavé, že když oponent nemá argumenty, chytá se blbostí, třeba pravopisných chyb anebo oponentovi začne nadávat. Já osobně nemám až tak zapotřebí nějak striktně dodržovat pravopis, tedy pokud se nejedná o úřední dopis a taky nemám zapotřebí kritizovat chyby v pravopisu u jiných. Vadí mi to akorát u novinových článků, které by profesionálové měli psát bez chyb, což poslední dobou nebývá moc pravidlem a hrubky lze často nalézt už i v nadpisech mnohých článků. Ale co se divím, úpadek vzdělávacího systému je znát i u absolventů inkluzivních žurnalistických fakult. Řekl bych, že na všech humanitních fakultách zhoubná inkluze zaůřadovala dřív a více, než na nižších stupních školství.
Uživatel_5417695
3. dubna 2024 • 18:33
@lug70 Konstatování skutečnosti není nadávání.
Frantisek Najman
3. dubna 2024 • 13:41
Je více jak podivné že USA věděly předem o Crocus City Hall, ale vůbec nic nevěděly o teroristickém útoku svého nejbližšího spojence Izraele na velvyslanectví Íránu v Sýrii. Samé lži!
lug70
3. dubna 2024 • 14:11
@Frantisek Najman zřejmě pokus USA si v předstihu zajistit alibi.