Komentáře

Zpět na článek

Bartkovský: Nemlčel jsem 7. října, nebudu mlčet ani teď. Projevit lítost nad Gazou není antisemitismus

85 komentářů

Jan Falter
15. dubna 2024 • 18:36
I když se spožděním musím konstatovat, že autor je totálně mimo mísu a moc nechápe příčinu a následek
bella.
4. dubna 2024 • 20:47
Pane Bartkovský, když radíte ubrat plyn v hodnocení Izrealců a Palesticů o tom, kdo co a jak, uberte plyn v hodnocení Rusko vs. Ukrajina!To je úplně totoéž co žádáte názorů Izrael x Palestina!
febrik
4. dubna 2024 • 11:45
Fandím Izraelcům pro jejich vynalézavost, odvahu, odhodlání a nezdolnost, které nutně museli projevit, aby přežili v regionu, kde se setkávali (a stále setkávají) s mnohými snahami o likvidaci celého státu. Ale právě proto, že jim fandím, vidím i chyby, kterých se dlouhodobě dopouští pod vedením Netanjahua a jeho "povedené" koalice a nebojím se je kritizovat. Výborně napsané, Martine, díky.
Papanikula
3. dubna 2024 • 21:05
Prokurátorka Bensoudaová v pátek uvedla, že zahájí plné vyšetřování podezření z válečných zločinů spáchaných na Západním břehu Jordánu, ve východním Jeruzalémě a v Gaze, jakmile bude potvrzena jurisdikce soudu. Izrael se těchto území zmocnil v šestidenní válce v roce 1967
Riziko, že Mezinárodní trestní tribunál (ICC) vydá zatykač na izraelské vůdce, zvyšují plány izraelské vlády na justiční reformu. Pokud totiž v zemi přestane fungovat nezávislá justice, je akce haagského soudu pravděpodobnější.


„Haagský soudní tribunál ukázal politickou vůli jít proti hlavě jednoho z nejmocnějších států světa, který může odpovědět i násilím,“ citoval izraelský deník Haarec profesora Eliava Lieblicha, experta na mezinárodní právo z Telavivské univerzity. Lieblich z toho vyvozuje, že v budoucnu by se ve stejné pozici jako Vladimir Putin mohli ocitnout i izraelští politici.
Spytar
3. dubna 2024 • 21:04
Izraeli nic jiného nezbývá než
dostat nepřátelské území "pásma Gazy" pod absolutní kontrolu.
Jinak nejnetvornější mohamedánský terorismus vůči němu z tohoto území bude brzy zase v celé své hrůze na pořadu dne.
Bohužel protiizraelské mohamedánské obyvatelstvo si zvolilo za to, že se tam nechá bezpracně vydržovat jako prasata v chlívě toto riziko, že za teror který překročí všechny meze, příjde definitivní ukončení této rezervace.
Bartkovský jste VŮL. Je nutné to tady napsat bez servítek .
Jste VŮL! Bohužel pro nás, i pro Vás.
Papanikula
3. dubna 2024 • 21:06
@Spytar
Izrael nemůže anektoval cizi území a porušovat mezinárodní pravo pod jakoukoliv záminkou
Frank51482
3. dubna 2024 • 21:45
@Papanikula Jak vidíte, tak může. Stále židé okupují Golany a nic se neděje. Ale všeho je do času a na každou svini se ta voda vaří.
LUF3
4. dubna 2024 • 07:11
@Frank51482
Ta svi*** je tady kdo? Sýrie, která útočí na Izrael proti mezinárodnímu právu, nebo OSN, která to právo nevymáhá a měla by a tím vlastně Izrael taky ohrožuje, nebo Izrael, který pro svoji obranu obsadil strategické Golany? Kdo je tady hlupák jasné imho je pane Frank
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 22:13
@Spytar Vy jste ale vůl. V Izraeli panuje apartheid a zjistěte si, co smějí dělat Palestinci v Gaze. Izrael Palestincům zadržuje finance a ano, Palestinci v Gaze dostávali nějakou tu pomoc zvenčí. Závidíte jim? Tak si to s nimi vyměňte.
LUF3
4. dubna 2024 • 07:12
@našinec
nevymýšlej si
bella.
4. dubna 2024 • 20:49
@Spytar
Potvrzuji, že Bartkovský není novinář objektivní, chová se jak zaprsklý pobetra z Letný.Ano, je vůl!
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 20:52
Netanjahu používá v Gaze obdobnou strategii vyhladovění, jako například používal Stalin proti Bělogvardějcům, Machnovcům a dalším v některých částech UA, RF a KAZ. Avšak v jedné věci Netanjahu Stalina překonává - Stalin nerovnal nepřátelské území se zemí. Zde je však důvod jasný - Izrael chce Gazu vybudovat dle svého a osídlit židy.
Papanikula
3. dubna 2024 • 20:58
@našinec

Netanjahu skončí před trestním tribunálem v Haagu
LUF3
3. dubna 2024 • 19:36
Postoj chcimíra: "Nechte už ten Hamás na pokoji. On vás zase začne masakrovat, ale tak daleko my nemyslíme. Hlavně ať je teďka mír a klid na práci"
Papanikula
3. dubna 2024 • 19:51
@LUF3 Hamas je teroristická organizace to snad vidí každý
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 19:57
@LUF3 Takže schvalujete okupaci Palestiny a genocidy Palestinců. To jste horší než Putin.
LUF3
3. dubna 2024 • 20:05
@našinec
Co myslíte slovem "Palestina"? Na územích, kde Palestina měla a mohla být (kdyby s tím svého času Arabové/Palestinci souhlasili) má Izrael svojí kontrolu, protože Palestinci musí proti Izraelcům stále bojovat.
Kde jste vzal jakou "genocidu"? Víte vůbec co to je? Asi zbytečná otázka - tak si vyzjistěte
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 20:12
@LUF3 http­s://de­nikre­feren­dum.cz­/cla­nek/25­440-mytus-sestidenni-valky
Papanikula
3. dubna 2024 • 21:00
@LUF3 schvalování genocidy je trestný čin i když by ho pachal stát Izrael
LUF3
3. dubna 2024 • 20:16
@našinec
Proč to mám číst?
Měl jste si zjistit co je genocida, už to víte?
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 20:23
@LUF3
Genocide je záměrné zničení skupiny lidí, celé nebo její části. V roce 1948 byla genocida definována v Úmluvě OSN o zabránění a trestání zločinu genocidia. Tato úmluva stanoví, že genocida je jakýkoli z následujících pěti činů spáchaných s úmyslem úplně nebo částečně zničit národní, etnickou, rasovou nebo náboženskou skupinu:

Zabíjení členů skupiny
Způsobení vážné újmy na těle nebo na duševním zdraví členů skupiny
Úmyslné uvržení skupiny do životních podmínek, které jsou vypočteny na její úplné nebo částečné fyzické zničeni
Uložení opatření k zabránění rození v rámci skupiny
Násilné převádění dětí z jedné skupiny do druhé
Je důležité si uvědomit, že genocida není jen o hromadných vraždách. Může zahrnovat také akce, které mají zničit kulturu a identity dané skupiny.

......Pokud Izrael neuskutečňuje genocidu proti Palestincům, tak neexistovala žádná genocida Arménů či holocaust proti židům.
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 20:19
@LUF3 Jak říkají progresivisté: Stereotyp, že Židé jsou prolhaní a zákeřní, existuje už staletí. Tento stereotyp byl používán k ospravedlnění antisemitismu a násilí proti Židům.
LUF3
3. dubna 2024 • 20:22
@našinec
a?
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 20:41
@LUF3 Že to evidentně žádný stereotyp není.
Pavel Maleček
3. dubna 2024 • 18:13
Bartkovský, zavřený ve své ideologické bublině neomarx-proges, tedy neo-socialistického intelektuála, je díky tomu vedle jak ta jedle. Už tím, že dle něj ČR společností cloumá spor o podobu izraelské odvety na islám-palestinské bestiální řádění.
Ta je však ve své naprosté většina přesvědčena, že odpověď Izraele na ty islám-palestinská zvěrstva měla být mnohem razantnější a rychlejší. To jen v jeho bublině rádoby elitářských intektuálů, produkovaných humanitně sociálními fakultami a tak prolezlých neomarx-progres ideologií (která tam už je hlavní vyučovací předmět) tudíž kvílejících nad prý utlačováním a zneužíváním všemožných menšin, panuje přesvědčení, že Izrael postupuje moc tvrdě a bezohledně.
A mezi námi, ono jim ani tak nejde o ty islám-palestince, ale o to, že postup Izraele bourá jejich ideologické principy, přes které společnost socialisticky totalitně ovládnout chtějí.
Proto jak můžou do Izraele kopou. V tom na jedné lodi s mocenskými elitami západního světa, které už jsou též, jak stará houba červy, neomarx-progres ideologií prolezlé.
Za mě naopak Izrael svým v Gaze váhavým postupem dělá stejnou chybu jako když se na nátlak Západu (který se tím podělal z SSSR) vzdal islámských území dobytých ve válce v r. 67. Izraelskou slušnost si totiž jeho nepřátelé vykládají jako slabost a to víc na Izrael všemožně tlačí, aby zas ustoupil a s islám-palestinci slabošsky vyjednávat začal.
Kdyby Izrael hned po tom masakru tvrdě a nekompromisně do Gazy vlítnul a islám-palestince na území Egypta vyhnal, málokdo by si dovolil proti takto projevené rozhodnosti a síle protestovat. Což mezi námi je jediné řešení jak terorismus s Gazy vypudit. Protože za ty léta je celé území Gazy změněno v teroristickou pevnost propojenou tisíci km tunelů, řídících center a skladů. Kterou lze zlikvidovat jen přes tomu předcházející totální destrukcí všech povrchových objektů.
Pro připomenutí ... z naprosté většiny vybudováno z jako humanitární pomoci, Západem islám-palestincům posílanou.
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 18:40
@Pavel Maleček Pletete si dojmy a pojmy. Okupanti jsou židé. A mimochodem, izraelský velitel řekl - " Víme, kde útočit, protože jsme jim ty bunkry v roce 2010 přenechali."
LUF3
3. dubna 2024 • 19:31
@našinec
To je regulérní lež
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 20:41
@LUF3 Takže český mainstream lže. Jinak, bylo to řečeno v prosinci 2023.
Papanikula
3. dubna 2024 • 19:12
@Pavel Maleček
Izrael kope do Mezinárodního práva , okupuje území Sýrie které anektuje Golanske výšiny protiprávně osidluje židovským obyvatelstvem a pak si ho připojí ke svému státu , tohle obhajovat je dokonce trestné , žádná evropská země tohle jednání neschvaluje
LUF3
3. dubna 2024 • 19:31
@Papanikula
Už jsme si to vysvětlili ne? Proč ty nesmysly stále píšete?
Spytar
3. dubna 2024 • 21:46
@Pavel Maleček zdravím Vás Pavle. Děkuji za komentář 👍🏻, ✍🏻. Já už jsem to taky nevydržel, co ten 🐂 Bartkovský zase vysral ze své mozkovny v rozkladu. 👋🏻 držte se, (místy to není opravdu legrace, ta neokomunistická novinářská telata, jako je Bartkovský 🐂 ve funkci.
jasu1
3. dubna 2024 • 17:39
Možná ,že to co děláte antisemitismus není. Možná ,že je. Ale nesporně to je projev hlouposti. A velký.
Papanikula
3. dubna 2024 • 17:43
@jasu1
Přečtěte si nálezy Amnesty International
LUF3
3. dubna 2024 • 19:43
@Papanikula
Proč by to měl kdo dělat?
Papanikula
3. dubna 2024 • 19:52
@LUF3 aby nemusel psát demagogie
jerryx
3. dubna 2024 • 17:06
Tak já u svého proizraelského postoje zůstanu. Proč? Protože jsem si položil otázku, proč byl útok Hanásu tak brutální? A je to právě proto, aby izraelská odveta byla co nejtvrdší, což se v hustě obydleném prostoru neobejde bez civilních obětí. No a potom se ozvou západní intelektuálové, kteří se nechají zblbnout každou ideologií, i když ji vytváří zřeba Hamás. A senilní Biden se bojí o znovuzvolení, neboť jeho podporovatelé jsou krajní levičáci. A pan Bartkovský nemá pravdu, že to je největší počet obětí v historii, jen tyto oběti mají nejlepší P.R. O čem se nepíše, to pro tyto lidi problém není. Je paradoxem, že zatímco já na rozdíl od Bartkovského Reflexu nemohu Fialově vládě přijít na jméno, tak premiér dostal petici na podporu politiky vlády směrem k Izraeli i s mým podpisem. V tomhle se vláda chová výjimečně dobře , kampaň Hamásu ignoruje. Kdyby to udělaly všechny země, příště by to Hamás nezkusil. Ale levičáci často považují antisemitismus za přijatelný.
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 18:45
@jerryx Máte to v hlavě pomotané. Antisionismus není antisemitismus. A byli to sionisté, kdo první začal s teroristickými útoky. Od té doby si to vzájemně vrací.
Papanikula
3. dubna 2024 • 16:12
Izrael ma pravo na sebeobranu ale nesmí porušovat Mezinárodní pravo a Zenevske konvence
Pavel Maleček
3. dubna 2024 • 18:25
@Papanikula - no až na to, že při respektování těch teoreticky veledůležitých, ale v reálu jen cárů papíru, se Izrael nikdy islámu, který je teroristický ze své podstaty nikdy trvale neubrání.
Orpas Anakt
3. dubna 2024 • 15:46
Sorry jako, ale Gaza je jedno obrovské líhniště fanatiků a teroristů. Samá madrasa, kde se učí již mimina o nenávisti k Izraeli. Navíc jsou takoví fanatici, že je i okolní státy nechtějí přijmout Palestince. Slitování s nimi není na místě.
Papanikula
3. dubna 2024 • 15:47
@Orpas Anakt
A Golanske výšiny je co ??? Lihniste izraelských fanatiků osadníků co kradou území
Pavel Maleček
3. dubna 2024 • 18:27
@Papanikula - Golanské výšiny je území z nichž islámští vrazi odstřelovali pokojné Izraelce dole v údolí. Proto musely být Izraelem obsazeny. A od té doby je tam na obě strany pokoj.
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 18:50
@Orpas Anakt V době války v roce 1967 vyštval Izrael z Palestiny asi 500.000 Palestinců do zahraničí s tím, že po válce se mohou vrátit. Izrael dovolil se vrátit asi 40.000. Takže ostatní státy jsou poučeny, co se týče důvěry v pravdomluvnosti izraelských představitelů. Zkrátka, Izraelci jsou prolhaní falešní židé, jak by řekli naši předkové.
Papanikula
3. dubna 2024 • 15:21
Tak dík za odvahu pane Bartkovsky , překvapil jste mne
Uživatel_5822470
3. dubna 2024 • 14:20
Velmi zvláštní je, že kolem chudáků Palestinců leží samé arabské státy. Není na místě se zajímat proč je nechtějí pustit na své území, když jim tak vadí, že trpí, už desítky let, židovským útlakem? Protože dobře ví, že by si palestinské teroristy pustili k sobě domů a zároveň by ztratili záminku neustále Izrael napadat. Po rozhodnutí OSN začal Izrael budovat stát a palestinci začali izraelce vraždit! A to dodnes nikomu nevadi! OSN je antisemitská organizace, která jen poporuje palestinské vrahy a chce po Izraeli, aby je ještě živil! Zrušme Rusku a Číně právo veta a bude na Blízkém východě mír za pár týdnů. A nebo ať si okolní bohaté arabské státy ty vražící chudáčky rozeberou, a bude mír hned. Ale pak samozřejmě ne v arabských zemích. Vychovali v Palestině několik generací vrahů, tak ať si je užijí. Kdo seje vítr, sklízí bouři.
Papanikula
3. dubna 2024 • 15:24
@Uživatel_5822470 Izrael porušuje Mezinárodní pravo opouští se genocidy okupuje cizi území a to anektuje židovskými osadníky Izrael patří před Mezinárodní trestní tribunál její vláda a Netanahu.
jakaba
3. dubna 2024 • 15:36
@Papanikula Proč tak hloupě lžete ?
Papanikula
3. dubna 2024 • 15:56
@jakaba
Proč lžete vy sám ?

Izrael hodlá zdvojnásobit počet osadníků na Golanských výšinách.
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli prohlásil, že Golanské výšiny zůstanou navždy v rukou Izraele a že nadešel čas, aby to svět konečně uznal. Židovský stát tuto část Sýrie obsadil
odsuzuje izraelské vojenské útoky na syrském území a vyzývá k jejich okamžitému ukončení; vyjadřuje politování nad politikou anexe Golanských výšin okupovaných Izraelci a vyzývá k ukončení vojenské okupace tohoto území;
Frantisek Najman
3. dubna 2024 • 13:55
Proč není už od padesátých let vedle státu Izrael stát Palestina jak bylo OSN tenkrát určeno? Tohle dilema by tam teď být nemuselo. Jak to že palestinská území okupuje Izrael a jak to vše dlouhodobě velmocensky kryjou USA, je to odměna za to že židé vybudovali supervelmoc USA?
LUF3
3. dubna 2024 • 14:01
@Frantisek Najman
Palestina tam není, protože Arabové (Palestinci) jí odmítli, začali boj a bojují dodneška. Chtějí když tak Palestinu "od řeky k moři", bez Izraele
Papanikula
3. dubna 2024 • 14:12
@LUF3 Izrael se chová jako okupant v rozporu s Mezinárodním právem
LUF3
3. dubna 2024 • 14:15
@Papanikula
Protože na něj Arabové / Palestinci útočí , taky v rozporu z mezinárodním právem a mezinárodní právo nikdo nevymáhá. Proto ta tzv. okupace
Papanikula
3. dubna 2024 • 14:29
@Papanikula to jevrrlana okupace to co dělají Rusaci na Ukrajině dala Izrael v Sýrii
Představitele Izraele patří přes soudni tribunál
Uživatel_5822470
3. dubna 2024 • 14:27
@Frantisek Najman Proč první co bylo po rozhodnutí OSN zbudovat na území Palestiny dva státy, Židovský a Palestinský napadli " mírumílovní" palestinci židy a na rozdíl od nich nezačali budovat stát? Tak měla znít Vaše otázka.
Papanikula
3. dubna 2024 • 15:26
@Uživatel_5822470 otázka umí jakym právem okupuje a anektuje Izrael Golanske výšiny které patří Sýrii
Děla to samé co Rusaci v Luhansku a Donecku
Honza Vlcek
3. dubna 2024 • 16:24
@Papanikula Jste mimo. Všechny války, které Izrael za celou dobu své existence vedl, vyprovokovali a zahájili Arabové. Izrael si ta území vybojoval ve válkách, které nezahájil. Palestinci mohli mít svůj stát už v roce 1948. Touha zničit Izrael jim ale byla milejší než mít vlastní kompromisní stát a tak se rozhodli jít cestou válek, které ovšem prohráli a tak Izrael coby vítěz obranné války okupuje území poraženého stejným způsobem, jako spojenci okupovali poražené země po skončení obou světových válek.
Frantisek Najman
3. dubna 2024 • 18:30
@Uživatel_5822470 Jak zněla má otázka, tak bude znít i nadále, je to můj legitimní názor, váš názor na věc vám já neberu a to je demokracie, totalitě neholduji!
Papanikula
3. dubna 2024 • 13:42
Tak i podle Amnesty se Izrael chová nepřípustné .
Bombardovani civilních cílů v Gaze vraždy civilistů a děti dokonce humanitárních pracovníků udajně je oběti 25 tisíc civilistů .
V neposlední řadě okupace a anexe území Sýrie - neuznala žádná země EU - násilné osidlování Golanskych výšin území Sýrie , mimochodem bombardovani Sýrie a Damašku .
http­s://ww­w.am­nesty­.cz/zp­rava/­5886/m­ezina­rodni-soudni-dvur-izrael-musi-zabranit-genocide-palestincu-v-gaze

http­s://ww­w.am­nesty­.cz/zp­rava/­5297/iz­rael-pacha-vuci-palestincum-zlociny-proti-lidskosti-amnesty-vydava-novy-report

Hamas spáchal hrůzný teroristický neodpustitelný trestný nelidsky a barbarský čin na území Izraele , ale odplata je v současnosti je daleko vyšší intenzity a naplňuje genocidu civilního obyvatelstva a kolektivní viny a ta je v MP nepřípustná , rovněž tak schvalování zločinu státu Izraele , vše by měl důkladně vyšetřit Trestní soudni tribunál v Haagu .

Chápu reakci státu Izraele na teroristický čin Hamasu
LUF3
3. dubna 2024 • 14:16
@Papanikula
Podle Amnesty se chovají protiprávně i Ukrajinci na Ukrajině. Ohledně Golan - viz níže
LUF3
3. dubna 2024 • 13:40
Článek se snaží o úplnost, jsou tam skoro všechny pohledy a argumenty obou stran, ale to hlavní tam chybí. Nevím jestli to autor neví, nebo to neuvedl záměrně, aby to neshodilo závěrečné vyznění.
"Musíme přiznat Izraeli právo na odvetu" - Ne na odvetu, ale na obranu. Izraeli nejde o to, jen tak něco poničit a někoho zabít, nějaké hamásníky "v odvetě", ale zlikvidovat Hamás jako takový, jeho infrastrukturu, aby už neměl vliv, neřídil Gazu a hlavně neinkasoval peníze určené pro Gazu, za které pořizuje zbraně a organizuje vraždění Izraelců. V uplynulých 17 letech při opakovaných útocích Hamásu se Izrael vždy jenom snažil Hamás trochu "podusit" a odložit jeho příští útoky do budoucna. 7.10. se ukázalo, že to nestačí.
"To už stačí" - nestačí, zastavení bojů by znamenalo, že za 2 roky zase začnou lítat rakety z Gazy a zase se to bude celé opakovat...

Jestli má autor návod, jak se dá Hamás eliminovat jinak, mohl by o tom napsat. Aktuálně Hamás reportuje 33 tisíc zabitých (počty pravděpodobně nadsazené a budou v tom započteny i ti pod troskami, kde neměli co dělat, Izrael civilisty nechal evakuovat) a tento počet zahrnuje 13 tisíc zabitých hamásníků uváděných Izraelem. Poměr zabitých civilistů a hamásníků je tedy menší než 2:1 . Uvádí se, že při městském boji (opakuji: při městském boji) je poměr 5:1 až 9:1 tj. 90% viz zde:
http­s://ci­vili­ansin­conflic­t.or­g/our-work/conflict-trends/urban-warfare/
Je z toho vidět, že Izrael stále dělá maximum pro ochranu civilistů.
Jinak, jednání co bude z Gazou dál probíhají, ve hře jsou zatím všechny varianty které nepočítají s Hamásem. Buď jí bude řídit Správa palestinské autonomie s vyměněným vedením, nebo ostatní arabské země, nebo Izrael tak, jako spravuje "okupovaná" "palestinská" území na Západním břehu.
Papanikula
3. dubna 2024 • 13:44
@LUF3 a proto Izrael okupuje a osidluje území Sýrie v Golanske výšiny , což odsoudili všechny země EU
Tam se chová jako teroristický stát i tím ze bombarduje Damašek
LUF3
3. dubna 2024 • 13:50
@Papanikula
Golany patřily Sýrii, která Izrael napadla a je s Izraelem ve válce doposud. Mají vojensko-strategický význam pro Izraelskou obranu, z nich máte Izrael jako dlani. Bombarduje Damašek asi taky z legrace?
Papanikula
3. dubna 2024 • 14:56
@LUF3 Izrael nemá pravo okupovat a osidlovat území Sýrie to uvedli všechny státy EU Izrael SŘ chová jako teroristický stát
LUF3
3. dubna 2024 • 18:05
@Papanikula
Arabové především nemají právo útočit. Až OSN zajistí dodržování práva ze strany Arabů, nebude muset Izrael nic okupovat.
Zjistěte si význam "terorizmus"
lug70
3. dubna 2024 • 13:39
Víte, že Hamás na konci 80 let vytvořili USA s Izraelem, respektive CIA s Mosadem? Tehdejší předák OOP Jásir Arafat měl totiž slibně nakročeno k mírovému procesu a vzniku palestinského státu. Hamás to měl svými teroristickými útoky zhatit. Tohle přímo v americkém kongresu v roce 2009 přiznal americký senátor Ron Paul.
romanetta
4. dubna 2024 • 09:20
@lug70 Ale Hamás byl sekularizovaný a zdálo se, že bude s Izraelem spolupracovat.
Bohužel, Arabové jsou stále stejní. Nejdřív se zabíjejí mezi sebou a nakonec se spojí proti Izraeli. Nemůžou vydýchat, že je Izrael vyvoleným národem.
Leon
3. dubna 2024 • 13:24
Ne nestačí, dokud nebude Palestina totálně poražena a terorismus navždy zastaven. V nacistickém německ unás taky nezastavili mrtvé děti němců a tohle je ještě horší než němci tedy nesouhlasím tvrdě.
Papanikula
3. dubna 2024 • 13:45
@Leon ale nesmí Izrael používat genocidu
LUF3
3. dubna 2024 • 13:53
@Papanikula
Nebojte, to ví a respektuje
Papanikula
3. dubna 2024 • 14:12
@LUF3 nerespektuje.chova se jako teroristický stát netanhaju skončí v Haagu před soudem
Vraždí civilni obyvatele , děti okupuje cizi území , které osidluje a anektuje bombarduje cizi země
romanetta
4. dubna 2024 • 09:23
@Papanikula A co od řeky k moři??!
Lubomír Horký
3. dubna 2024 • 13:22
Tak ano, to už stačí. Ať laskavě vrátí Hamás okamžitě všechny zbývající unesené Izraelce a můžeme právem říkat Izraeli "to už stačí"Pokud to neudělá a zbaběle se schovává mezi obyvatelstvem Gazy, čímž je vystavuje smrtelnému nebezpečí, tak toto právo říkat nemáme. Za smrt civilistů (ne tak úplně nevinných)v Gaze může především Hamás.A proto je třeba říkat "Tak už dost", okamžitě vraťte všechny usené zpět do Izraele a zabraňte tak pokračování tohoto boje. Ne naopak pane šéfredaktore.
Avatar - epr3}
epr3
3. dubna 2024 • 12:36
Jednu společnou věc obě války mají. Rozpoutaly jí ty strany, které se dnes staví do role přepadeného a ubližovaného bebíčka a média hlavního proudu to také tak prezentují.
Obě strany provedly naprosto iracionální krok, kdy vyprovokovaly evidentně silnějšího protivníka k odvetě. Ani jeden dnes nepřestane, dokud provokatéra nepokoří a nezadupe do země. To si ale dotyční měli rozmyslet dříve.
Od nás ostatních je na místě humanitárně pomoci nevinným obětem války, ale rozhodně ne ji přiživovat dodávkami zbraní a penězi, které na její pokračování budou zjevně zneužity.
LUF3
3. dubna 2024 • 13:54
@epr3
Co udělal Izrael iracionálního?
Avatar - epr3}
epr3
3. dubna 2024 • 17:59
@LUF3 Izrael nic, možná jsem to vyjádřil trochu kostrbatě. Iracionálně se chovali Palestinci i Ukrajinci.
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 12:23
On i ten útok 7. 10. 2023 byl de facto odvetnou akcí. Mezi Palestinci a Izraelci zkrátka vládne vendeta, kterou pravděpodobně rozpoutali sionisté před 100 lety.....Co se týče útoku na pracovníky OSN, tak to rozhodně nebyl omyl. Izrael si byl dobře vědom, co bude následovat - zastavení potravinové pomoci civilistům. A také Izraeli bylo jasné, že svět se proti němu na nic nezmůže, vyjma keců.
LUF3
3. dubna 2024 • 13:55
@našinec
"kterou pravděpodobně rozpoutali sionisté před 100 lety" - takže to nevíte. Asi by bylo lepší si to nestudovat, než začnete něco psát
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 18:35
@LUF3 ....kterou rozpoutali sionis­té..­...Ne­chtěl jsem být tak radikální.
giorgio287
3. dubna 2024 • 12:17
Kecy a krokodýlí slzy o chudinkách z Gazy jsou úplně mimo realitu.
Arabská zvěř sice z dálky může vypadat jako lidi, ale nejsou to lidé. Všichni velbloudáři z Gazy jsou buď současní, nebo budoucí teroristé. Jediné, co funguje, je pobít je. Do jednoho. Jinak nebude nikdy klid.
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 12:29
@giorgio287 To samé můžete napsat o Irech, Kosovských Albáncích a dalších.
Richard Šebesta
3. dubna 2024 • 18:37
@našinec TAk S.Irsko Irům patří a Anglání tam nemají co dělat. Ze stejné logiky může část Ukrajiny patřit Rusku.
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 19:10
@Richard Šebesta Nejsme v rozporu. Ale židé Palestinu okupují. Vím, že na to máte jiný názor, ale je to tak.
OldMonkey
3. dubna 2024 • 12:10
srovnavat gazu s UA samozrejme jde a je to nutne. to je od vas cisty alibismus pane Bartkovsky. Valka na UA take "Není fotbal, abychom si vybrali jednu stranu a té freneticky fandili." abych vas citoval. Proc chcit primezi v gaze je dobre a na donbase ne? mame chcit primeri v obou konfliktech a v tomto tlacit na VSECHNY strany konfliktu...howg...
LUF3
3. dubna 2024 • 13:57
@OldMonkey
"Příměří" v obou případech by znamenalo, že agresor bude po chvíli pokračovat v začaté práci
OldMonkey
3. dubna 2024 • 14:26
@LUF3 zdravím, ale nebude, na nato si netroufne a když jo tak dostane