Komentáře

Zpět na článek

Česko-slovenská historie: Bylo toho dost a bylo to dobré, ale teď sbohem a šáteček

22 komentářů

Uživatel_5822653
4. dubna 2024 • 11:53
NESKUTECENEJ BENGR!
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
3. dubna 2024 • 06:54
Pravdou je, že Slovensko a část západní Ukrajiny nám bylo ukradeno. Při uzavírání míru na Ukrajině bychom měli tvrdě trvat na navrácení obojího.
Pavel Nyklíček
2. dubna 2024 • 22:48
Naprosto mi nedává spát pocit, že k té skulptuře na Slovenku pasuje "náš" Andrej jak *** na hrnec.
Čistky, zákazy, sledování, složky a vrácení úderů.
Vás dříve narozené to zřejmě nedělsí, jelikož jste v tom vyrostli, ale opravdu chcete pro svá vnoučata toho nejznámějšího imigranta u nás někde na vysokém postu?
Máte opravdu pocit, že už vám dokázal, jak se řídí stát, jako firma?
Mám v telefonu kontakty na hodně tisíc důchodců, jako převážnou část mé klientely, ale upřímně vam mohu říci, že jsem narazil pouze na jednu důchodkyni, která při dotazu, proč by volila Babiše řekla, že ho viděla v televizi.... 🫤.
No co se dá dělat. Jinak tu opravdu nebyl jediný, kdo by Babiše miloval. Kde se berou statistiky jeho voličů nevím, ale u mě ne.
episkopi
2. dubna 2024 • 22:27
Naprosto souhlasím, se Slováky ať máme přátelské a korektní vztahy, ale např. V4 je už naprostý nesmysl a přežitek - zejména vzhledem k současným maďarským a slovenským reprezentacím - ale i kdyby byli jiné, V4 je v podstatě třeba fotbalovou terminologií sólo partička čtyř hráčů v mancaftu, která jde odděleně na pivo (kafe ....) po tréninku , zápase krafat jak to trenér a ostatní hráči dělají blbě
Richard Šebesta
2. dubna 2024 • 23:25
@Episkopi V4 má smysl. Od pradávná platí : V JEDNOTĚ JE SÍLA !
Až nás bruselští byrokrati donutí brát si tu islámskou verbež jichž už je v EU na 20 miliónů možná i více snad si vzpomeneš ale bude už pozdě proč měla V4 zůstat. Je to pochopitelně jen jeden příklad ale snad jsi to pochopil.
Avatar - karel47}
karel47
3. dubna 2024 • 10:22
@Richard Šebesta Ano, v jednotě je síla....ale....V4 není jednotná a politicky nejde sjednotit, pokud všichni politici nakažení komunizmem nevymřou. Toť vše.
Jozef Kolek
2. dubna 2024 • 20:35
fialkovci neriešte to furt, je to trápne !!

ps
nech žije fico!!
episkopi
2. dubna 2024 • 22:31
@Jozef Kolek

nech žije, nech žije, nech šije 😊 ...to se za bolševika říkalo o tom vašem kolaborantovi Bilakovi .... Fico k němu bohužel nemá daleko
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
2. dubna 2024 • 22:48
@Episkopi
nepouštět na saka!
Fico je suverénně nejnebezpečnější zmetek, co se v tomto prostoru momentálně vyskytuje. Bureš je jen vyžírka, Fico je skutečně kolaborant, navíc schopný klidně na Slovensku rozjet regulérní občanskou válku. Fico ví, že když prohraje, půjde sedět, jen on sám ví, co všechno má na svědomí...
Richard Šebesta
2. dubna 2024 • 23:28
@Uživatel_5734171 Nejsem rozhodně Ficův fanoušek soc.dem.nevolím ale pokud jde o zahraniční politiku má Fico pravdu.
jerryx
2. dubna 2024 • 19:40
No nevím jak chce vláda s podporou 17%procent mluvit za nás ostatní. A pokud vím, např. vztahy Kiska-Zeman nebo Čaputová-Zeman byly vždycky ukázkové. Havel si asi myslel o Mečiarovi své , ale nikdy to neřekl nahlas. V3, resp. V4 jsou jeho odkazem. Až teď máme prezidenta a vládu , které na Slovensko kašlou a radši polezou do zadku Bruselu, z čehož mají prospěch jen oni sami, my ne.
Avatar - karel47}
karel47
3. dubna 2024 • 10:24
@jerryx ....běž se dovzdě­lat.­...pr­imiti­ve..­..
jerryx
3. dubna 2024 • 11:15
@karel47 To jako k tobě? A co si vystudoval? Gender ?
Pavel Maleček
2. dubna 2024 • 19:08
Ono dočasné přerušení vládních konzultací (sotva setiny česko-slovenských vztahů) je naopak správný krok v zachování a jejich dalším rozvoji. Protože to co Fico předvádí, prostě v zájmů budoucích vztahů dočasný distanc v části vládních vztahů potřebuje. Pokračování těchto konzultací by Fico zneužil k tvrzení, že má ve svém proruském konání od české vlády podporu.

No a ještě k tomu básnění o skvělých česko-slovenských vztazích. Kdopak z vás se skusil ve slovenské hospodě hrdě přihlásit k svému češství? Či byť jen v náznaku něco slovenského kritizoval. Ten ví, že jedinou záchranou jsou v tomto případě rychlé nohy. Takhle skvělé ty česko-slovenské vztahy jsou.

Na druhou stranu ono redaktůrkem doporučované víc tulení se k Bruselu taky ideální není. To proto, jak se nejen Brusel,a le celý ten prý vyspělejší Západ do socialistické totality řítí. To přes až fanatické vyznávání neomarx-progres ideologie s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima sebemrskačstvím, kořeněným povinným dobrem a rovností pro všechny.

Která stejně jako všechny další socialistické totality, tedy fašismus, nacismus či komunismus společnost do zmaru, chudoby, teroru a nakonec krvavého konfliktu zavleče.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
2. dubna 2024 • 19:19
@Pavel Maleček
Přesně tak. Já skutečně nechápu, kde se bere pořád to klišé o nějakém bratrství. Když budeme hrát fotbal s Madagaskarem, bude většina Slováků fandit Madagaskaru. Víc než nás nenávidí snad jen Maďary. Píši o většině, nepíši o všech. Když končila federace, v Bratislavě fanoušci vypískali českou část hymny. Buďme rádi, že jsme se relativně v klidu rozešli a nechme tu mrtvolu slovanské vzájemnosti na cintoríně. Ostatně jak uvažuje většina Slováků přesně demonstruje právě Fico a jeho tlupa. Fico jde dát kytky na hrob Husákovi, jeho koaliční partneři ze SNS Tisovi... Slovákům je jedno, že to byli oba zločinci, hlavní je, že to byli Slováci...
Peter Rác
2. dubna 2024 • 20:20
@Uživatel_5734171 Ahoj myslím si že všetko beriete strašne vážne,možno bol pri hrobe Gustáva Husáka a bolo to súčasťou článku v novinach ,strašne to prežívate.Až také otrasné to nie je.Neviem o čo ide v článku, či chce autor ospravedlniť rozhodnutie českej vlády,alebo chce aby eskalovalo napätie za pomoci článkov a má s toho zába­vu,sa­tiru,­poli­tický kabaret.
Hulin No More
3. dubna 2024 • 06:31
@Peter Rác už platíte Ukrajině za svou obranu? Jestli ne, je to ještě horší.
Peter Rác
3. dubna 2024 • 12:34
Ahoj musí vyhrať Ukrajina,to chceme všetci.Aj zo Slovenska sa použili nejaké prostriedky.Si myslím,že sa o tom nechce veľmi hovoriť v médiách.Prípadne sa im tajne pomôže.
lug70
2. dubna 2024 • 18:10
K vůli ideologické zaslepenosti a snaze našich volených zástupců co nejhlouběji zalézt do análu Bruselu, Washingtonu, Berlína či Paříže obětujeme naše dlouholeté nadstandartní vztahy se Slovenskem. Lepší přátele nemáme a už nikdy mít nebudeme. Jestli si někdo myslí, že západ je nějaký náš přítel, nebo dokonce Ukrajina, tak je velmi naivní. Jsme jim dobří jedině tak na podojení, jako svou kolonii nebo na otření bot.
Petr Pidrmann
2. dubna 2024 • 23:32
@lug70 Tak jedno z hesel po vzniku fašistického Slovenska bylo Česi pěšky do Prahy.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
2. dubna 2024 • 17:14
O víkendu se rozhodne, jestli je Slovensko ztracený případ, nebo jestli má ještě šanci. Tím nechci říct, že Korčok je dobro a Pellegrini zlo. Ale volba Korčoka dává jakous takous naději, že se podaří zabránit Ficovi v nepřátelském převzetí státu. U nás moc nechybělo a Burešovi se to povedlo. Teď už to kuní ksicht bude mít těžší, i když za rok vyhraje, je tu proti němu Senát a prezident. Pokud by nyní na Slovensku vyhrála Ficova podržtaška, nezabrání Ficovi už nic, Slováci nemají Senát, tajné služby už Hranol ovládl, na prokuraturu se chystá, média mají na kahánku... A pokud má někdo nutkání mi napsat, že to je věc Slováků, koho si zvolí, tak ať si ušetří klávesnici. Já to vím a respektuji to. Ale stejně jako mám názor na volby v Itálii, ve Francii a budu za pár měsíců mít názor na volby v USA, mám svůj názor i na volby na Slovensku...
jpudivitr
2. dubna 2024 • 18:13
@Uživatel_5734171 Mám (úžasnou;) slovenskou manželku a s ní 3 Čechoslováky. Plno přátel na Slovensku... Přesto mi vůbec nevadí ochlazení vztahů na vládní úrovni. Můžeme se mít rádi na skutečně lidské úrovni, nějaký Fico ani jiný politik mi v tom nezabrání.