Prostor X

Zpět na článek

Vobořil: Bojuji nejen s drogami, ale i se státem. Zákazy nefungují, ale politici se chtějí zalíbit

7 komentářů

Richard Šebesta
2. dubna 2024 • 08:21
Pan Vobořil je určitě expert na protidrogovou politiku a věřím že říká pravdu. Když budu konkrétní táto vláda děla všechno špatně a v drogové politice to platí taky. Těžko lze najít něco pozitivního. Vždyť ve vládě je strana jenž drogy podporuje,tak co se divíme.Objektivně ale uznávám,že i minulé vlády se v protidrogové politice nijak nevyznamenaly. Stále více se mi zda, že tzv.demokratické vlády mám známého který jím říká anarchistické nedokáží v oblasti zákazu nic prosadit tak aby to fungovalo.Týká se to kriminality obecně,drog, atd. Uvedu konkrétní případ.Velkým nešvarem ve městech je zejména v létě ale i teď na jaře že stále mnoho lidí jezdí na kole po chodnících.
MP která by na to měla dohlížet to má na háku. Mám známého u MP
který mi řekl. To víš on nám ujede a kdo se za nim bude honit ? Takže to MP víceméně toleruje. Přitom často zejména mladí magoři jezdí mnohdy velkou rychlosti ani nezvoní a divím se že nedochází častěji k nehodám.Nicméně jsem četl že občas se stávají. Někde v Čecháh srazil podobný hňup důchodce okolo 70.let a způsobil mi těžké zranění. Soud s ním bude a bude zajímavé jak ho potrestá. Ono by bylo vše dobré kdyby bylo více cyklostezek . Jenže těch je všude nedostatek.Čili opět se ptám co u nás funguje ke spokojenosti občanů ?
Odověď zní :NIC a ještě jednou NIC nebo tedy skoro NIC.
Hulin No More
2. dubna 2024 • 09:36
@Richard Šebesta Dělej to jako já, Šebesta - naahazuj tu špínu na kolech ramenem na popelnice. Musíš ale nenápadně, všude jsou kamery. I v přiblblým pouličním osvětlen. Ale ti líní z mrdi s tím stejně pracují jen když se jim chce.
Richard Šebesta
2. dubna 2024 • 10:24
@Richard Šebesta Musím se vládě omluvit. Jednu věc dělá dokonale. Zbrojí a zbrojí,a podporuje Ukrajinu snad nejsnaživěji ze všech členů NATO.Ovšem je otázka zda to je ke všeobecnému prospěchu našich občanů.Jak ukazuji statistiky vládě nyní věří ani ne 20 %. . Takže většina občanů má opačné mínění.
Hulin No More
2. dubna 2024 • 11:17
@Richard Šebesta nikdo ti nebrání podporovat Rusko. Podél se s mužíkem o svůj důchod, o svůj byt. Určitě to udělá i těch zbylých 80%. Logicky, ne?
Hagenbaden_2
2. dubna 2024 • 16:54
@Richard Šebesta
Super názory! Vláda by měla dělat cyklostezky, neměla by podporovat UK, protože koho to zajímá. Vždyť oni se vůbec nestarají o svoje lidi!!!
Odhaduji, že jste již starší ročník, takže pochopit možnosti a pravomoce Vlády je nad vaše schopnosti a už se to nezmění. Nechte to být. Zbytečně si tím kazíte zbytek života. Důchod Vám nikdo nesebere přes veškeré strašení od AB. Problematika drog je natolik vzdálená Vašemu vnímání, že jste ani nepochopil rozhovor. Škoda.
Uživatel_5417695
6. dubna 2024 • 09:25
@Richard Šebesta Zbrojí velmi málo. Ve srovnání s totalitním Ruskem téměř vůbec nezbrojí. Zatímco Rusko zbrojilo, země EU naopak své armády likvidovaly.
Evropské demokratické státy mají výdaje na zbrojení víc než řádově nižší než má aktuálně Rusko.
Takže doufám, že se EU konečně probere, uvědomí si situaci a zbrojit konečně opravdu začne.
Uživatel_5417695
6. dubna 2024 • 09:20
@Richard Šebesta V Rusku žádná demokracie není, je tam totalita a přesto tam mají drogový problém podstatně větší než máme my u nás v Česku, kde máme demokracii.
Takže to tou demokracií asi nebude, viďte?