Komentáře

Zpět na článek

Bohatá nevěsta Schillerová popírá dohody na Hradě a pro živnostníky už chystá věno, návrat EET

62 komentářů

Jiří Tesař
11. dubna 2024 • 10:46
Tu brněnskou stračenu, by měli uvázat je nějaká splašená.
Pavel Nyklíček
6. dubna 2024 • 19:07
Tak co živnostníci. Budem volit Alenku?
Dnes jsemměl to štěstí a mluvil jsem s člověkem co s ní na ministerstvu dělal ve stejné kanceláři několik let.
Vyprávěl i příběhy když Babiš dorazila s Alenou něco řešili.
Už jsem Babiše dávno hodil do pytle dějin, jako Zemana, ale toto vyprávění nemohu ani napsat.
Babiš je neskutečný zmetek a v hlavě má opravdu zmatek.
On prý neudrží jednu myšlenku pár vteřin a sprostá slova jedou o sto šest.
Zřejmě stařecká demence. Pokud prý mu něco nenapsal, byl Andy v loji a I tak v tom plaval.
Miloslav Podhola
6. dubna 2024 • 18:20
EET sice omezilo prodej nezdaněného zboží a činnosti, ale zcela ho nezrušila. Povinn ho umí částečně obejít.
Nakupují za hotové a prodávají za hotové.
LEPŠÍ NĚCO NEŽ FIALOVO NIC!
martin simunek
3. dubna 2024 • 07:49
Mě fascinuje, co všechno jsou představitelé ANO schopni udělat pro své zvolení. Poslední dobou už nepokrytě popírají to, co sami chtěli prosazovat, ale nějak se k tomu v průběhu svých vlád nedostali. Tedy důchodovou reformu, možnost korespondenční volby, zvyšování výdajů na obranu (s tím dokonce začali, ale teď to zpochybňují), směřování zahraniční politiky.
S tím vším, pokud volby vyhrají, se ale budou muset popasovat, na to teď nějak zapomněli....
Miloslav Podhola
6. dubna 2024 • 18:24
@martin simunek
Pětikoaličnici jim to jistě připomenou a takový jako ty, jim připomenou i testy po pětikoalici.
Pavel Nyklíček
6. dubna 2024 • 19:13
@martin simunek
Myslím, že Babiš se nebude popasovávat s ničím. Budou to jen čistky ala Fico.
Čtyři roky vše znárodnění pro sebe a pak už stejně pude do.kytek.
Už teď má krásnou stařeckou demenci a za rok a půl mu nedávám moc šancí bo co řekne je mimo mísu a dokonce popírá už sám sebe....
V noci nespí, bere prášky na tlak a chybí mu slezina co vyživuje krvi orgány a.tak není divu, že hlava už nebere. Půjde to rychle.
Pavel Nyklíček
2. dubna 2024 • 19:00
EET byl sen Andreje. Kontrolovat jak se daří či nedaří a zaříznout, když se daří nebo nedaří. Hlavně musíte být u té důležité informace, která vám pomůže v čistkách, tak jak byl Andy vždy zvyklý.
Schillerová je husa co udělá cokoli a tím je doslova nebezpečím pro stát.
Babiš je stejný naturel jako Fico či Orbán. To chápe každý, kdo je viděl někdy pohromadě.
V 71 letech by už Babiš tento stát nedokázal vést.
Má na hřbetu 200 svých firem, soudy, právníky, vedení své politické firmy, mladou ženu, léky na tlak, splácí 35 bankám vč.ruské, která mu jistě ráda něco sleví za loajalitu vůči Rusku v čele s Havlíčkem, bojovníkem za dostavbu jaderné elektrárny za ruské asistence.
U Babiše nikdy nevíte co zas otočí, co zas vymyslí, ale jedno víme jistě. Zvelebení našeho státu se za jeho vlády nikdy nekonalo a konat nebude. To víme zcela jistě.
Martin Tuhý
3. dubna 2024 • 20:25
@Pavel Nyklíček Ty kydy o EET mě fakt baví, budete v šoku, ale finanční správa má přehledy o tržbách i bez EET...tedy pokud automaticky nepočítáte s tím, že bez EET se strašlivě krade a to co vykazují "podnikatelé" jsou nesmysly . Jde vám jen o možnost krást, jako každému druhému Čechovi. Havlíček, který vyřadil Rosatom ze soutěže je dle vás bojovník za Rosatom, máte v tom fakt bordel. Jinak s tím o Burešovi souhlasím, ale to má totožné se SPOLU.
Miloslav Podhola
6. dubna 2024 • 18:26
@Pavel Nyklíček
Ty musíš být opravdu pošahaný, bez mozku.
Jaroslav Herman
2. dubna 2024 • 14:52
A chudý příbuzný Sezemský musí za mrzký peníz smolit jen hlouposti.
Saša Krach
2. dubna 2024 • 09:10
EET ...nástroj a aspoň nějaká nedokonalá brzda šedé ekonomiky....která fungovala.
Fialovo poděkování jeho voličům tuto jedinou brzdu zrušilo ...I tak se dá dělat politika ..?na úkor většiny...😝
Hulin No More
2. dubna 2024 • 09:29
@Saša Krach Dochází ti, že mluvíš a Burešovi? Bureš a brzda šedé ekonomiky? Největší ojeb, který tu kdy byl? Ty máš odvahu vlézt na reflex?
Saša Krach
2. dubna 2024 • 12:27
@Hulin No More
Je možné že jsi živnostník... tudíž se ti to nelíbí ..A tomu rozumí .😂😝
Miloslav Podhola
6. dubna 2024 • 18:29
@Hulin No More
Tvoje duševno je zřejmé již za jména, které si si zvolil.
Není divu, že ti politika uniká a bastiš vládní žvásty.
Pavel Nyklíček
2. dubna 2024 • 19:02
@Saša Krach
Tipuji tě na zaměstnance. Trefa?
Pak chápu tvé nitro.
Frank51482
2. dubna 2024 • 08:57
Ještě nejsou u lizu a už mají plány. Babiš není o nic lepší, než Fiala. Oba jsou to lháři a manipulátoři. A co se týká EET a šedé ekonomiky, tak se o to více bude dělat bez faktur.
Hulin No More
2. dubna 2024 • 05:01
Půl roku mi ta *** dlužila prachy. Keců plná p , jak rychle a bez problémů zaplatí, a skutek utekl. Never more. rPoblematická existence.
Martin Tuhý
1. dubna 2024 • 18:04
Věk do důchodu se vůbec nemusí prodlužovat, to je pouze politické rozhodnutí, pokud chcete prodloužení odchodu do důchodu, volte strany současné vlády, pokud nechcete, volte někoho jiného, jasné jak facka. Konec EET byla jedna z největších kravin současné vlády (a že je z čeho vybírat), ODS podporuje zloděje a krácení daní a svým voličům říká, že daně není třeba platit, placení daní je prý totiž "buzerace", o nic jiného nejde. V Praze se už tak v polovině podniků nedá platit kartou a ty kraviny o chudáčcích řemeslnících zavalených administrativou, kdy polovina z nich ani neví jak vypadá faktura, to se vždy můžu smíchy potrhat )
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
1. dubna 2024 • 19:12
@Martin Tuhý
doporučujete řešit volbu prodloužení odchodu do důchodu volbou... Jářku, stejně přeci můžete řešit i ty řemeslníky. Prostě a jednoduše si vyberte někoho jiného...)))) Obojí je pochopitelně blbost. Penzijní systém zkolabuje beze změn parametrů bez ohledu na to, koho budeme za rok volit. A u řemeslníků se nezměnilo nic, pořád mají povinnost vydávat daňový doklad. Že není správce daně schopen zajistit kontrolu, není přeci problém toho řemeslníka. A stejně tak hotovostní platby. Elektrikář nebo truhlář opravdu nebude nosit s sebou terminál na platební karty a pokud nemá jistotu, že mu zákazník zaplatí, je platba cash jediná možnost...
Martin Tuhý
2. dubna 2024 • 00:29
@Uživatel_5734171 Samozřejmě, že doba odchodu do důchodu je politická volba, můžeme volit někoho kdo to chce řešit prodloužením doby práce, nebo někoho kdo to chce řešit jinak, šok, že? Žádný systém nezkolabuje, to jsou jen nesmysly bankovní lobby, kterou tlačí na ní napojené pravicové strany, značná část společnosti je tím naprosto zmanipulovaná, zajímavé, že systém "kolabuje" vždy když vládne pravice. Jediným cílem je vyvést peníze ze státního systému k bankám, toť vše, není to vůbec nic složitého, ale jak říkám, klidně si tento způsob zvolte, I dont care... Ohledně řemeslníků, očividně žijete mimo realitu, je to jak kdysi s taxikáři, naprostá většina jsou fušeři, kteří neumí vypsat fakturu a VŠICHNI (98 %) kradou a neplatí daně, je mi úplně jedno co si o tom myslíte, to je realita, ale klidně to podporujte, to je v ČR normální, v ČR se podvodům tleská (tedy kromě Babiše samozřejmě). Jasně no, vy mě fakt bavíte, stát samozřejmě není schopen kontroly schválně, to není neschopnost, ale úmysl... Jasná věc, proč by řemeslník sebou nosil terminál, taková šílenost, vy raději nikdy nejezděte do zahraničí
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
2. dubna 2024 • 07:32
@Martin Tuhý
přihlašte se v Průhonicích u Bureše, s touto mentální výbavou a mírou nenávisti budete pro ně posilou. A znovu a polopatě: nemusíte si od živnostníků pořizovat vůbec nic, když všichni kradou. A co se týče penzijního systému, je to prostinká matematika pro druhý stupeň základní školy. Ten systém nezkolabuje, že by se přestaly vyplácet penze, ale prostě a jednoduše se bude muset do systému dávat ze státního rozpočtu stále větší a větší částka a lidé budou na důchodech dostávat méně. Nakonec se budou platit už jen mandatorní výdaje. A ve finále na to doplatí ti nejchudší, protože se bude časem muset zaplatit úplně za všechno... Ber, nebo nech ležet...
Martin Tuhý
3. dubna 2024 • 20:57
Uživatel_5734171 Mně jsou čeští zloději úplně ukradení, fakt po nich nic nepožaduji, zcela si nerozumíme, já říkám, že to, že Češi jsou národem zlodějů je problém pro český stát, vy to podporujete, to je rozdíl mezi námi. Ano, bude se na ně muset platit více a pak zase méně a teď mi prosím, pane matematiku řekněte kde je problém? Třeba rozpočet na armádu jsme za dva roky zvedli asi o 100 mld., tak kde je problém? Takže pokud donutíme někoho pracovat do 67 let, tak pak nebudeme muset dávat do důchodového systému více peněz? Lidé nebudou dostávat méně? Za co se bude muset zaplatit? Proč se budou platit jen mandatorní výdaje? . Žijete v zajetí neoliberální (Klausovy) ideologie a nerozumíte, že dluh je úplně v pohodě. Realita je ta, že je tady pár (asi 7) populačně silných ročníků jež půjdou do důchodu, pravice u moci vždy straší katastrofou a jedinou šancí je prodloužit dobu odchodu do důchodu a vyvedení části peněz z důchodového systému soukromým bankám, o nic jiného nejde. Zajímavé, že předpovědi salda důchodového účtu vždy končí v tom nejhorším roce a nikdy ne třeba o 10 let později, kdy bude naopak situace velice příznivá díky slaboučkým ročníkům z devadesátek. Pravice si s vámi hraje jak kočka s myší.
Václav Růžička
2. dubna 2024 • 09:16
@Martin Tuhý
Souhlas Za ODS se vždy kradlo a podporovala se šedá ekonomika u podnikatelů.To bylo vždy motto ODS a nakonec to tak funguje i v současné době.A hlavně trestat svoje nevoliče zvýšením daní a jako teď okrást důchodce za podpory ÚS.
Martin Tuhý
3. dubna 2024 • 20:59
@Václav Růžička Odůvodnění ÚS bylo úplně mimo mísu, ÚS prakticky konstatoval, že je zde proto aby bránil neoliberální ekonomickou teorii, čož nemá nic s ústavou a je to ve světě dávno překonaný nesmysl.
Pavel Nyklíček
2. dubna 2024 • 19:11
@Martin Tuhý
Dobrý muži připadáte mi tuhý v myšlení.
Děsí mě tyto názory založené na nevědomosti, ale protože populismus vládne a víme odkud takové názory pocházejí.
Ať se daří a prosím více číst a nekoukal na televizi.
Martin Tuhý
3. dubna 2024 • 21:00
@Pavel Nyklíček Já jsem už ČR opustil, žít se zcela vymaštěnými a nevzdělanými "pravičáky", jež si o sobě myslí pravý opak už jsem nesnesl. Zkuste napsat něco k věci, konkrétně, argumenty, co a proč se vám nelíbí, tyhle prázdné výkřiky jsou jaksi k ničemu,
Miloslav Podhola
6. dubna 2024 • 18:32
@Martin Tuhý
Vaš příspěvek by si měli přečíst zpozdilí podporovatelé Fialovy vlády.
Miroslav Hraběta
1. dubna 2024 • 16:47
Se dřív ta ochechule užere 😃😃
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
1. dubna 2024 • 12:32
EET byl od samého počátku nástroj, jak zlikvidovat konkurenci. Velké firmy se potřebovaly zbavit obtížného hmyzu. Stačí si vzít statistiku, stačí se projít po české vesnici a člověk ty následky vidí. Zmizely malé hospody, zmizely malé obchůdky, v kempech zmizely stánky. Místo nich tam je automat na Algidu. Co načalo EET, dorazila pandemie, kdy stát nechal otevřené supermarkety s velkou koncentrací lidí a zavřel malé provozovny. Já na náhody nevěřím, tahle genocida drobných provozů byla záměrem.
Kdo se trochu vyzná v účetnictví tak ví, že EET nemá s větším výběrem daní mnoho společného. Je tisíc a jeden legální způsob, jak daně "optimalizovat". O nelegálních metodách nemluvě. Ostatně největší daňové úniky prováděl sám Bureš a prováděl je doslova na hulváta. Fiktivní reklama za 300 mega, nebo emise "korunových" dluhopisů ve výši 3 mld korun, které "prodal" sám sobě a ještě sám sobě na to "půjčil" a to rovnou od emitenta dluhopisů. To je vysloveně Balkán, takhle drzý není v této zemi nikdo. Je to stejné, jako kdyby vyřešil daňovou kontrolu tím, že spálí účetnictví....
P.S. Ta emise byla opravdu 3 000 000 000,- korun, kdyby mě někdo chtěl poučovat. "Nakoupil" od Agrofertu ale "jen" za 1,5 mld, asi neměl v té době Agrofert víc peněz na účtu...
MKzB
1. dubna 2024 • 13:38
@Uživatel_5734171 Nemám nic proti daním. Očekávám od státu jistý servis, např. udržované silnice a je mi jasné, že se to z něčeho musí platit. Ale EET je už za hranou. Považuji to za stalking. Bohužel tomu nahrává i úřednická mentalita, která chce využívat nejmodernější technologie k čím dál přesnějšímu získávání potřebných dat bez ohledu na to, co to stojí, protože úředník ten provoz ze svého neplatí. Mimochodem je videt, že paní Schillerová je bývalá úřednice.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
1. dubna 2024 • 13:46
@MKzB
EET mělo být dobrovolné. Stát měl motivovat firmy, které to zavedou (třeba nižší sazbou daně), protože je tam efektivnější a snazší správa daně. U těch nejmenších firem měl zavést jednoduchý paušál, třeba formou licence. Chceš mít na koupališti stánek se zmrzlinou, zaplať 5 tisíc licenci a vydělej si, kolik chceš. Ale státu nikdy nepůjde o efektivitu, jde mu vždy o jeho důležitost. Jen mě mrzí, že není žádná relevantní strana, která by tohle pochopila. Totéž třeba systém daňových asignací. Atd...
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
1. dubna 2024 • 17:56
@Uživatel_5734171 ...Samozřejmě, že zmizeli, když EET zamezilo podvodům.
Martin Tuhý
1. dubna 2024 • 18:12
@Uživatel_5734171 EET byl nástroj na výběr daní, jde o ČR, kde krade každý už od narození, je to hlavní rys české národní povahy, v ČR nekrade tak jeden člověk ze sta a to jen kvůli tomu, že neví jak. Průměrný Čech patří mezi nejméně inteligentní a vzdělané jedince Evropy, vůbec tedy nechápe fungování státu ani placení daní, nástroje jako jsou EET jsou nanejvýš potřebné aby narovnávaly naprosto šílené prostředí v ČR. První polovině vašeho příspěvku nerozumím, jakože Algida prosazovala EET aby na vesnicích zavřely stánky a ona tam dala automaty? Proč ty stánky zavřely, protože musely začít platit daně?
Ve druhém odstavci prokazujete to co píši na začátku, už máte vymyšleno hromadu způsobů jak krást dále, bravo! Jinak je sranda, že národ zlodějů nadává na Bureš, který jen využil kličku na neplacení daní, kterou připravil Kalousek a nejlepší na tom je, že toho Kalouska často podporujete .
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
1. dubna 2024 • 19:16
@Martin Tuhý
34 let se živím jako podnikatel a živnostník. A 34 let mě pořád někdo ukecává, jestli by to nešlo "bez papíru". Marně těmto lidem vysvětluji, že pro mě to nemá význam, že musím z něčeho platit materiál nebo mzdy a že peníze "načerno" bych stejně musel vložit do firmy. A nejvtipnější je, že nejvíc to chtějí přesně ti, co volí ANO nebo ČSSD a nejvíc řvou, jak se krade...)))) Takže s těmito kecy to zkoušejte jinde...
Martin Tuhý
2. dubna 2024 • 00:35
@Uživatel_5734171 Odpovědět tedy neumíte, nevadí, už jsem si na to zvyknul. Jinak to nejsou kecy, to je realita, i dle toho co píšete je zřejmé, že patříte taky mezi české zloděje (ale pokud jde o Babiše, tak jste samozřejmě morální maják ), jak typické. Btw. už vidím, jak vám při ukecávání sdělují, jak volí ANO ). Jinak jak píšete, ČR je naprosto prolezlá, zloději jsou prakticky všichni, je fakt jedno jestli jste zámečník, taxikář, směnárník, malíř, kuchař, číšník, OSVČ v libovolném oboru (tedy OSVČ jsou celkově paraziti na společnosti, což je další pomník ODS, ale to je zase na jinou debatu), ČR je národ zlodějů, jediné co Čecha vytočí k nepříčetnosti je, když někdo nakrade více než on.
Richard Šebesta
1. dubna 2024 • 22:03
@Uživatel_5734171 Souhlasím. EET byla pouze Burešiáda a buzerace živnostníků.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
1. dubna 2024 • 12:19
Pochopitelně, že koblihová tlupa se snaží si už teď formovat budoucího koaličního partnera. A mimo jakoukoli pochybnost se snaží cílit na "pragmatickou" část ODS. Tu reprezentují lidé jako hejman Kuba, ministr Blažek a značná část pražských politiků. Udženija, Benda a další. Takže jedou na dvou frontách. Nasazovat psí hlavu lidem kolem Fialy a Kupky a zároveň chválit Kubu, Blažka a spol. Stačí se podívat na články a rozhovory v koncernovém tisku. MFDnes jede propagandu hnutí ještě ostřeji, než v dobách, kdy Agrofertu papírově patřila.
A já, coby podmínečně se vrátivší volič ODS zcela jasně říkám (a začínám to jednotlivým politikům i psát), že JAKÝKOLIV náznak budoucí spolupráce s ANO je pro mě červená čára. Ba co víc, já dokonce chci taxativní ujištění, že NIKDY A V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ S ANO NEPŮJDOU. Ani kdyby zde přistáli oni Paroubkovi Marťani. Když toto ujištění nedostanu, volit je nebudu. A volit budu toho, kdo mi to ujištění dá. I za cenu, že můj hlas propadne...
Saša Krach
1. dubna 2024 • 11:29
Ono EET nebylo zase tak špatné...Byla aspoň nějaká kontrola i nějakou kačku to dalo...A už to bylo vžité...
Pak přišel Fiala a dal s vim voličům věno za věrnost...A šedá ekonomika slavila ....Zdravim
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
1. dubna 2024 • 12:07
@Saša Krach
1. EET žádné peníze navíc nepřinesla.
2. Naopak představovala náklady navíc
3. EET zrušila Babišova vláda, respektive eufeministicky "pozastavila"
To nebrání prosťáčkům stále dokola blekotat nesmysly. Ten systém byl od počátku postaven špatně a já opravdu neznám ani jednoho jediného živnostníka či malého podnikatele, kterému by se po EET stýskalo. Snad jedině ajťákům, kteří ten systém instalovali...)))
Saša Krach
1. dubna 2024 • 12:20
@Uživatel_5734171 Jsi trochu až hodně vedle...EET přerušil covid..přinášel pár miliard a bránil šedé ekonomice...sistem pracoval bez větších poruch...mnozí živnostníci byli spokojeni a to i proto že sistem prověřoval kdo je dobrý a umí a kdo švindluje a křiví trh...
No pro hlupáky snad přehledné..
Pro fandy této vlády nepochopitelné..
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
1. dubna 2024 • 12:36
@Saša Krach
ty jsi dobrý tukan... EET přerušil covid... To se jako ten systém nakazil nějakým virem? Ne EET přerušila VLÁDA!!!!!! A zdůvodnila to tím, že chce firmám a živnostníkům ulevit. To je na tom to nejvtipnější. Podle ANO všichni podnikatelé EET chtějí, volají po návratu, už se nemohou dočkat. Tak proč jim EET zastavili? Tím je přeci potres­tali­...))­)))))
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
1. dubna 2024 • 12:39
@Saša Krach
vzhledem k tomu, žes to napsal dvakrát, tak je překlep vyloučen...
sistém...))))) Chvíli jsem musel přemýšlet, co to vůbec je...
Michal Kelner
1. dubna 2024 • 13:11
@Saša Krach no, "sistéme", zrovna ty opravdu nemůžeš obviňovat ostatní z hlouposti. Průměrný žák šesté třídy základní školy by Ti mohl vysvětlit pravidla pravopisu.
A co se EET týká, byl to estébácký šmírácký systém dobrý akorát k likvidaci drobných živnostníků, což uznalo i ANO jeho pozastavením.
Saša Krach
1. dubna 2024 • 13:19
@Uživatel_5734171 Máš pravdu...píši sistem...což je blbé...Ovšem pokud vezmu sistem a tvé psani a Klnera...pak ten sistem je o proti vám je geniální.
Michal Kelner
1. dubna 2024 • 14:05
@Saša Krach ano, jsi génius
Martin Tuhý
1. dubna 2024 • 18:17
@Uživatel_5734171 Heh, to je asi stejné jako byste říkal, že neznáte jediného zloděje, kterému vadí snížení počtu poli­cistů­...šo­kují­cí )
seng
1. dubna 2024 • 10:46
Tak kdo platí poctivě daně, tak mu EET až tak nevadí. Ve fabrice také lidé musí daně platit,je plno podnikatelů, kteri jezdí na dovolené,mají nová auta,ale zisk nemají žádný. A jestli vyhraje ANO ,tak první věc co zruší bude korespondenční volba,jeden velký podvod.
Karel Buron
1. dubna 2024 • 11:31
@seng To myslíte vážně? Takže podnikatelé, kteří jsou úspěšní, mají sedět doma, chodit pěšky, protože jinak jsou to zloději? A pokud vím, tak korespondenční volba (která by ostatně napravila nespravedlnost v tom, že český občan, který studuje nebo pracuje v cizině nemá stejnou možnost volit - což je ústavní právo - jako každý jiný) nebyla uzákoněna kvůli odporu ANO, které se bojí, že by přišlo o pár tisíc hlasů.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
1. dubna 2024 • 12:09
@Karel Buron
Přesně na tyhle voliče ANO cílí. A přesně u těchto lidí bude mít úspěch. "Kdo nic špatného nedělá, ten se nemusí bát"... Tohle bolševické heslo je hluboko v lidech a omlouvalo se tím šmírování odjakživa...
seng
1. dubna 2024 • 13:24
@Karel Buron nepsal jsem ,že mají sedět doma ani nejezdit na dovolenou. Jen se mi nelíbí, když někteří si užívají,jezdí na dovolené, nevykazuji zadny zisk ,proto neplatí daně nebo minimální. EET normálně funguje v jiných zemích bez problémů. Proč asi myslíte ,že plno hospod po zrušení EET najednou přestalo brát platbu kartou? A ještě korespondenční volba. Jediná spravedliva volba je fyzicky do volební urny před volební komisi. Kdo zaručí, že dotyčný volič někde doma bude rozhodovat svobodne a sám vloží lístek do obálky.Kdo má zájem volit,má dva dny se dostavit na příslušné místo v zahraničí jako to bylo dosud.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
1. dubna 2024 • 13:36
@seng
vadí ti to u Bureše? Protože on nevykazuje žádný zisk. Při tržbách jeho impéria, které jsou kolem 200 miliard, jsou jeho daně v podstatě nulové. A nejrůznějšími triky (korunové dluhopisy nebo fiktivní reklama) okrádá tento stát o miliardy. O dotacích nemluvě...
Richard Šebesta
1. dubna 2024 • 11:33
@seng K.V. jeden velký podvod ale Burešova partaj jí chtěla taky zavést i když uznávám,že nyní to vláda zavadí hlavně proto že doufá že právě v korespondenční volbě získá nějaký hlas navíc. Tuší možný debakl proto ber kde ber.Proto i zcela populisticky od 1.1. 2025 budou platit už předčasné odchody do penze pro vybrané profese.120.000 lidí to už je jisté kvantum.
MKzB
1. dubna 2024 • 13:28
@Richard Šebesta Pan Babiš řekl, že je to podvod, tak je to podvod a nebudeme o tom diskutovat!!!
Aspoň takto přemýšlí velká část jeho voličů.
seng
1. dubna 2024 • 14:15
@MKzB já zatím nikdy babise nevolil a podvod je to. Nikdo nezaručí,ze volič volí svobodne a sám dává hlas do obálky. Jediná spravedlivá volba je fyzicky před volební komisi.
seng
1. dubna 2024 • 14:37
@Richard Šebesta naopak ODS byla dříve proti korespondenční volbě. Samozřejmě vím,že se prosadila ,aby vládní strany získaly co nejvíc hlasů ze zahraničí. Ale spravedliva samotná volba někde doma v obýváku rozhodně není. Vládní strany by dostali hlasy i tak,jak to bylo dosud.
Vladimír Veselý
1. dubna 2024 • 12:48
@seng máte zajimavou přezdívku pane Babiši. Proč se za sebe stydíte?
seng
1. dubna 2024 • 13:31
@Vladimír Veselý já si můžu dát přezdívku jakou chci a Babise jsem nikdy nevolil. Ale minulý volby můj hlas propadl ,takže to nechci opakovat. Jestli nebude soc dem v průzkumech nad 5% tak to ANO prvně hodím,protože současné vládě nikdy .
Václav Bauer
1. dubna 2024 • 17:19
@seng Já jsem důchodce,celé EET je mě volné.
Ale já zas vidím okolo sebe mraky zaměstnanců,.co jezdí na dovolenou s rodinou dvakrát,ročně,mají ji zaplacenou,před novým barákem dvě auta a dál snad ani nemá cenu pokračovat.
seng
1. dubna 2024 • 17:47
@Václav Bauer ať si každý utrácí peníze za co chce,když platí daně je to jeho věc. Jen jsem napsal,že spousta lidí vydělává peníze bokem a daně neplatí,to mi přijde nefér. Přitom využívá služeb státu, jeho děti chodí do školy,jezdí autem po silnici ,která se musí stavět a udržovat a td. Kdyby to tak dělal každý, jak by to asi vypadalo. Proto si nemyslím,že EET je špatný nápad a nějakých pár miliard by do rozpočtu přibylo.Ale protože s tím přišel Babiš a ODS je stranou podnikatelů a živnostníků, tak zrušili a raději okradli důchodce a invalidy.
František Hejňák
1. dubna 2024 • 09:15
Nekřič hop, dokud jsi nepřeskočil. Na to paní Schilerová zapomíná. Do voleb je ještě relativně daleko, ale ANO už si rozděluje posty ve vládě a opětovně by zaváděli EET. Ten systém je pouze ,, šmírovací" , aby měli představitelé ANO přehledo obratu té, které firmy a OSVČ. Obrat, ale ještě neznamená odvedené daně. Někdo investuje má tedy odpisy, někdo i když má vysoký obrat má v nějakém horizontu vysoké náklady atd.atd. Jenže tomu právě voliči ANO moc nerozumí a raději za sliby a koblihu věří hnutí ANO. Ostatně slibem nezarmoutíš a už se těšíme až my budeme vše řídit a ,, správně " přerozdělovat.
Vladimír Veselý
1. dubna 2024 • 09:13
ANOdrejova hlásná "Trouba".
Spytar
1. dubna 2024 • 07:44
Většina z nás si "Většinu z nás"... Plně zaslouží!✌🏻