Komentáře

Zpět na článek

Z Babiše je ryba, z Pavla letecký akrobat. Z velikonočních tradic moc nezbylo, jsou to hlavně dny volna a taškařic

7 komentářů

Pavel Maleček
2. dubna 2024 • 11:14
Pods*** Velikonoc, Vánoc, letnic, dušiček a dalších náboženských svátků není křesťanská, ale "pohanská", z většiny keltská. To křesťané, aby tu "pohanskou" podstatu zadusili na ni naroubovali své svátky. Stejně jako na místech "pohanských" svatyň postavili své kostely.
Takže už od křesťanů chladnokrevný mocenský kalkul a ohlupování lidí pro jejich duchovní i materiální ovládnutí.
To samé dnes dělají dnešní mocní, kteří tyto svátky mění v posilování svého "náboženství", kterým je zisk.
Co je na tom všem nejpodivuhodnější, jak dál "pohanská" pods*** těchto svátků přežívá. Zvláště u Velikonoc, původně to oslavy plodivé síly přicházejícího jara. Křesťanské papalášstvo se to snažili trumfnout tou největší křesťanskou událostí umučením a znovuzrozením Krista.
Ale marnost nad marnost - zadusit "pohanskou" oslavu plodivé síly přírody se jim ani za 2 000 let zadusit nepodařilo. O to samé se snaží to nejnovější náboženství neomarx-progresivistické s jeho multikulti, gender, LGBT či eko-klima sebemrskačstvím a "povinně falešným dobrem a rovností pro fšechny.

Ale skončí stejně jak křesťané. Překonat plodivou sílu přírody je prostě přes ideologii nemožné. Slovy filmové klasiky - je to marný, je to marný ... je to marný ... pravda jedině přes rozvrácení civilizace. K čemuž neomarx-progres plnou parou směřuje.
Richard Šebesta
1. dubna 2024 • 11:27
Křesťanské svátky jako Velikonoce a Vánoce nejvíce porušuje sama prokletá a falešná církev už mnoho a mnoho staletí. Děla to dodnes a stále dokola. Odporná faleš těchto ďáblových splozenců jako u nás Halík a spol je přímo obludná. Jinak to co píše autor je pravda. Křesťanská pods*** svátků je pryč překryla ji komerčnost obou těchto svátků a u Velikonoc snad ještě více než u Vánoc. Velikonoční tradice upadají zejména ve městě.Zbylo volno a setkávání rodin. Co zůstává je lhaní církve a taky politiků u nás jak vládních tak i opozičních.
Jaroslav Herman
1. dubna 2024 • 06:22
Babiš si užívá zaslouženou dovolenou u moře a mazal Buchert mu na to nepřispěl, tak ať nezávidí. Z Pavla udělal leteckého akrobata. To vystihl úplně přesně. Takové veletoče a převlékání neumí každý. No a mazal Buchert za mrzký peníz napíše kde jaký blábol.
Miloš Hora
1. dubna 2024 • 00:24
Ty bájo, ,,letecký akrobat"...
Co se ještě o soudruhovi v Reflexu nedočteme.
P.S. Skvělý hudební vkus... to je na pár facek.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
31. března 2024 • 18:44
článku 👍
Avatar - našinec}
našinec
31. března 2024 • 18:18
A kdo z dnešních lidí ví, jak by se měly slavit Velikonoce?
reproman
31. března 2024 • 17:50
Ten výklad beránka v židovské tradici je poněkud mimo.