Rozhovory

Zpět na článek

Alexandr Vondra: Czexit? Ne! To není náš zájem, šeredně bychom na něj doplatili, strašně bychom zchudli

44 komentářů

Pavel Maleček
30. března 2024 • 07:19
Vondra je jedním z mála našich a sotva pár EU poslanců, který se aspoň částečně snaží brzdit ten šílený sešup EU do totalitně socialistického marasmu. V kterém už teď je největším nepřítelem pravda i ta v podobě fyzikálních zákonů, skutečná ne liberální prý demokracie a občanské svobody z ní plynoucí.
Když hlavní zájmem figur, které EU z pozadí říďí průhledně je maximalizace moci a zisků, to bez ohledu na to, co to udělá se společností, životní úrovní, bezpečností a svobodami řadového občanstva. To přes svůj mocenský korporát velkobyznysu, socialistů a kazatelů jediné přípustné prý pravdy těm dvěma prvním vyhovující.
Tou "pravdou" je neomarx-progres ideologie s jejím multikulti, gender, LGBt či eko-klima sebemrskačstvím, to kořeněné povinným dobrem a rovností pro všechny. Když za keců o vylepšování demokracie (liberalizaci) tu fikaně rozkládá a v socialistickou totalitu mění.
No a vzhledem ko korporátnímu svazku velkobyznysu, socialistů a kazatelů - aktivistů jediné přípustné "pravdy" se o socialistickou totalitu fašistického typu jedná. To maskováno dnes snadno manipulovatelnými volebními jako demomechanismy a fejky o prý demokracie vylepšování.
O tomhle však Vondra ani necekne, to aby se ani na kandidátku nedostal, natož aby pak nějakou tu bruselskou fukcičku obdržel. Co mu roční příjem z pár umolousaných milionů na desítku zdvihne.
Pak není divu, že se v té EU kritice při zdi drží a k tomu hlavnímu co EU a celou západní společnost rozkládá - tedy nastolování socialistické totality, ke všemu islámem říznuté mlčí ... v zájmu své nadité kapsy.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
1. dubna 2024 • 17:52
@Pavel Maleček ...Ferdo moc papouškuješ " o totalitně socialistického marasmu". Tam byla většina lidí v pohodě.
Papanikula
29. března 2024 • 23:55
Ohledně Alexandra Vondry jde o to, že politik ODS označil Jandejska na TV Prima za kolaboranta a vytáhl přitom dopis psaný azbukou s tím, že je na něm Jandejskův podpis. Sám Vondra pak ale uznal, že neví, jestli je to fake, že nemá možnost to ověřit. Zdeněk Jandejsek se už před časem k této věci pro ParlamentníListy.cz vyjádřil a zmínil, že jeho právníci trestní oznámení chystají.
To se bude Sašovi hodit jako vizitka v Evropských volbách pro voliče
Frank51482
29. března 2024 • 22:47
Profláknutý vykuk Vondra je v prvé řadě šmejd, který má na triku tu sviňárnu z ProMoPro. Ostatně stačí se pozorně podívat na jeho poďobaný a uslintaný ksicht s prasečími očky a musí to být každému jasné, co je to za lumena. A ani nemusí otevřít tu svoji křivou hubu. A teď se ten darebák snaží dostat k dobře placenému korytu, protože slinta nic neumí a byl by mezi prvními, který by zchudl. Ale kdyby jen on, tlačí se tam i blbá podvodnice s tituly Nerudová či dávno profláknutý černo***ník Zdechlina. Co jméno, to negativní pojem. Jestli se tam ta chátra dostane, tak tu bude panečku squadra. Po nějaké Courové to budou další svazáci, kterým budou Češi někde vzadu a budou koktat naučené fráze a hlasovat tak, jak si to bruselská věrchuška bude přát..
richard richard
29. března 2024 • 20:05
EFTA uzavrela dohodu s Indii (1 miliarda uzivatelu) zatimco EU (0,45 miliard) jim porad vnucuje levicovou greendeal a gender uchylku. Nudime byt v EU, jsou tozumnejdi sdruzeni.
EU jde ke dnu a bude to hluboko. Levicaci u moci totiz pochopili, ze rozvojove zeme nad nikdy nemohou dohnat, tak nas "spravedlive" srazi dolu, na jejich uroven. Akorat jim to porad prochazi diky uplatkum formou inflacnich penez, socialnich davek, dotaci ve jmenu "socialniho smiru".
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
29. března 2024 • 19:31
Nu Vondra ty by si asi opravdu zchudnul a možná i musel začít pracovat
Avatar - Lior Chaos}
Lior Chaos
29. března 2024 • 19:45
@RASPUTIN
Ten a pracovat ? Utopie.
Řídí se radou starého Lotranda “ Synu, hlavně nepracuj”.
U něj to jistí lup z ProMoPro.
Miroslav Hraběta
29. března 2024 • 21:05
@Lior Chaos Myslím, šmejde, že kdyby tě bafl za tepláky, tak z nich vytřepe lejno.
Avatar - Lior Chaos}
Lior Chaos
29. března 2024 • 21:06
@Miroslav Hraběta
Hovádko obživlo😂😂😂
Miroslav Hraběta
29. března 2024 • 21:09
@RASPUTIN Už tu vodku nechlastej, prase. Jsi pak větší slovanský kripl než původně 😀
giorgio287
29. března 2024 • 17:55
Ráčil by nám eurovyžírka Vondra vysvětlit, proč by se nám žilo hůř bez eurosojuz? Běž eurobuzerací, předra­ženýc­hbener­gií, západního odpadu vydávaného za jídlo, vše zdražujících emisních povolenek, nesmyslných dotací, cenzury a podpory cizí války? Když už nám v naší zemi stejně nic nepatří a jako otroci makáme na naše západní páníčky za byt a stravu?!?

Jediný, kdo by prodělal by byly odporné existence typu Vondra, Jourová, Niedermayer a podobný odpad...
Miroslav Hraběta
29. března 2024 • 18:57
@giorgio287 Tak si to hoď, když je tu taková apokalypsa. To miluju, hadrník z Dolní Smrduté dělá frajera. Ukazovali by tě v Bruselu v kleci jako echt českého neandrtálce. Dělá sice pod sebe, blech má jako ruskej vořech, ale ve svém smradu a tuposti chce bejt svobodnej!! Navíc je imbecilní, česky neumí, briefly a monkey 😀😀
giorgio287
29. března 2024 • 18:59
@Miroslav Hraběta
Málo kdo se umí tak sebekriticky popsat. Bravo hraběta!
🤣
Miroslav Hraběta
29. března 2024 • 19:27
@giorgio287 Málokdo se píše dohromady. Čím větší "vlastenec", tím větší kopyto přes češtinu. Ta úměra je přímá...
Avatar - Lior Chaos}
Lior Chaos
29. března 2024 • 19:46
@Miroslav Hraběta
Á, mistní debil se vyronil. 🤮.
Bořivoj Zelený
29. března 2024 • 16:42
Je třeba EU reformovat, v první řadě EU odideologizovat a po té navrátit EU ke svým kořenům /EHS/. Jelikož ovšem tohle nehrozí, jsem pro vystoupení z dnešní islamizované, nelegální migraci podporující EU i za cenu zchudnutí. Věřím, že by si nás EU vychutnala. Jinak nám hrozí postupná islamizace a ztráta národní identity.
Martin Tuhý
29. března 2024 • 17:20
@Bořivoj Zelený EHS bylo zavrženo, protože nefungovalo, proto se nakonec vyvinulo v EU. Češi v EHS nikdy nebyli, ale každej zdejší vidlák samozřejmě ví, že to bylo to nejlepší co kdy bylo ). Jsem také pro vystoupení ČR z EU. ČR, tedy ta nevzdělaná, zbytečná, zcela bezvýznamná a rozkradená díra, která se snaží jen všechno bojkotovat a brzdit nemá v EU co dělat.
Miroslav Hraběta
29. března 2024 • 17:52
@Bořivoj Zelený Národní identity. Hm, a proč neumíš česky a przníš jazyk českého národa, vemeno?? Vystoupit můžeš. Ze člunu uprostřed Lipna 😀😀
Richard Šebesta
29. března 2024 • 22:16
@Miroslav Hraběta PRIMTIV a DEBIL HRABĚ PROMLUVIL:
Pepa Zahrádka
29. března 2024 • 19:16
@Bořivoj Zelený Můžete nám sdělit jak EU podporuje nelegální migraci?
Richard Šebesta
29. března 2024 • 22:18
@Pepa Zahrádka To je vtip nebo jste spadl právě z Marsu ? Typuji to druhé.Nechce se mi věřit že někdo může být tak dutý a položit tak debilní dotaz.Jsou Velikonoce tak moc nepijte a žádné drogy. Leze to na mozek. Na vás je to vidět.
Pepa Zahrádka
30. března 2024 • 09:45
@Richard Šebesta Výrazivo z chlíva, čeština z pomocné, ale co se týká odpovědi na moji otázku tak je to čistá nula. Tak alespoň jeden dokument o podpoře nelegální migrace snad dáte, když je to tak velký problém.
Richard Šebesta
29. března 2024 • 22:20
@Bořivoj Zelený V podstatě máte pravdu.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
29. března 2024 • 15:05
Pane poslanče Vondro. Já, coby váš potenciální volič chci od vás slyšet jedno. Že NIKDY a ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nepůjdete do koaliční spolupráce s ANO. To je pro mě červená čára. Pokud tohle neuslyším a uslyším blekotání typu "koalice se dělají po volbách", tak budu volit někoho jiného. Já totiž stále víc a víc nabývám dojmu, že se v ODS začíná formovat skupina politiků, která by klidně na koaliční spolupráci s ANO kývla. A pro mě ANO je skutečně incest. Už jednou jsme zažili opoziční smlouvu na z jejích toxických následků jsme se dosud nevzpamatovali... Ostatně Zeman a Klaus si rozumí dodnes a není náhoda, že oba považují Fica za svého velkého kamaráda a oba náramně rozumějí přáním Kremlu...
Uživatel_5417695
29. března 2024 • 15:18
@Uživatel_5734171 Naprosto s váma souhlasím. Ale koho jiného teda volit? Kdo jiný má reálnou naději, že se do parlamentu dostane? Pokud jsem něco nepřehlédl, ostatní alternativy jsou buď proruské, nebo nemají šanci ve volbách uspět, nebo obojí. Víte-li o nějaké konkrétní alternativě, tak ji nadhoďte a já slibuju, že se na to poctivě podívám.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
29. března 2024 • 15:45
@Uživatel_5417695
1. Já už kašlu na volbu menšího zla. Pokud neuvidím relevantní alternativu, klidně budu volit neparlamentní stranu bez šance na úspěch. politici totiž pořád spoléhají na to, že je zvolíme, protože nemáme jinou možnost...
2. Pořád máme možnost jim to dát "sežrat" demonstracemi, případně jinou občanskou neposlušností. To je jediné, co na ty vejlupky pořád platí...
3. O dva řády důležitější jsou svobodná a nezávislá média. V přímém přenosu to nyní uvidíme na Slovensku, Fico se pokusí nezávislá média zničit, ostatně první pokus už udělal...
Richard Šebesta
29. března 2024 • 15:56
@Uživatel_5734171 Původně jsem tomu nevěřil ale je to tak. V ODS je hlavním nositelem myšlenky spolupráce s ANO Zahradil europoslanec. Ten už letos kandidovat nechce. Slyšel jsem jeden rozhovor s ním. V ODS chce zůstat a čeká na svou šanci po volbách 2025. Podle mne dnes jeden z mála rozumných odesmanů. Ne kvůli spolupráci s ANO ale hlavně kvůli tomu že přiznal že se mu nelíbí že dnešní vláda se zajímá hlavně o dění v zahraničí a nikoli o to co je doma.Rovněž otevřeně přiznal že pětikoalice byla stvořena účelově a v pětikoalici mu vadí hlavně Piráti. Nejsem volič ODS a nebudu ale jeho názory mají aspoň rácio.
Martin Tuhý
29. března 2024 • 17:25
@Richard Šebesta Moc nerozumím, koalice byla složena účelově? A která koalice není složena účelově? Co je špatného na Pirátech ve vládě? Krom toho, že jejich ministři jsou v rámci současné hrůzovlády jistě nejlepší.
Richard Šebesta
29. března 2024 • 22:23
@Martin Tuhý Chlape jste na hlavu ? Nebo o Velikonocích moc nasáváte ? Zeptejte se Zahradila.
Martin Tuhý
29. března 2024 • 17:23
@Uživatel_5734171 Tak budoucí ANO + ODS koalice je jen otázkou času, vládnou spolu na většině radnic a v ODS je velká klika, která by do toho hned šla (např. kolem Kuby). Budou to prezentovat jako záchranu demokracie před vládou s SPD a v případě krize se Babiš tčeba vzdá premiérského křesla ve prospěch Havlíčka a koalici nic nebrání. Je třeba pochopit, že ANO i SPOLU jsou jen odlišné mafiánské struktury s totožným cílem.
Papanikula
29. března 2024 • 13:34
Tenhle rakeťak s milenkou Vrocionovou také sekta SPOLU si založili živobytí na lidské blbosti a ztrátě paměti . Prizivnici se představili na Promopro kdy jsme schůzku o 500 milionu díky Sašovi a jeho partě

Drzost Vondry a jeho družky nemá meze
lug70
29. března 2024 • 13:29
To co chtěl Hitler vytvořit vojenským tažením po Evropě (a pohořel), to jeho pohrobci chtějí dokončit mazanějším způsobem, skrz nátlak na evropské země ekonomickými nástroji, korumpování dotačními programy a dokonce výhrůžkami odebrání dotací. Jestli budeme souhlasit s právem veta a zavedeme euro, tak nás ti Hitlerovi pohrobci budou mít absolutně v hrsti a my nebudeme mít na nic vliv. Oni nám potom vnutí všechno, i islámské migranty po tisících a my budeme bez možnosti se tomu bránit. Chce žít zase pod diktaturou cizáků?
Uživatel_5417695
29. března 2024 • 14:26
@lug70 Čéče, vy musíte bejt děsně zapšklej člověk. Jak se to stalo, že jste se dopracoval do takhle smutnýho stavu? Co na to říká vaše rodina, máte-li vůbec nějakou?
lug70
29. března 2024 • 15:13
@Uživatel_5417695 Ne, budu se na ten eurobordel dívat sluníčkovým pohledem, ve jménu světlých zítřků s EU a nikdy jinak. Pod nosem nám vzniká nová diktatura Eurosojuzu. Kam to spěje doslova bije do očí. Proto taky všude jsou samé demonstrace proti politice bruselských byrokratů, která Evropu ničí, viz Green deal, podpora migrace z jiných kultur atd. Ve všech zemích taky stále víc lidí volá po exitech. Z EU je jeden velký papiňák nasr... lidí, kteří mají bruselských zákazů a nařízení i výhrůžek plnou zádel. No a furt se najdou naivky, co nevidí, neslyší a bezmezně věří ve světlé zítřky s EU. Ale co se divím, podobní uvědomělí a ideologicky pevně zakotvení svazáci, kteří byli zapálení pro společnou věc, tu byli i před 89 rokem.
Richard Šebesta
29. března 2024 • 15:34
@lug70 100 % souhlas
Miroslav Hraběta
29. března 2024 • 14:57
@lug70 Ty nebudeš mít nikdy na nic vliv. To hlupáci prostě nemají. Take it easy 😃😃
Richard Šebesta
29. března 2024 • 15:32
@Miroslav Hraběta Wirklich ? Warum bist du so dumm ?
Bořivoj Zelený
29. března 2024 • 16:00
@Richard Šebesta
Weil er ist Trottel.
Miroslav Hraběta
29. března 2024 • 17:47
@Richard Šebesta Na ja, vrchol vašeho intelektuálního úsilí jest pár pochycených německých slůvek, když jste ve Weidenu hlídali hajzly 😀😀
Richard Šebesta
29. března 2024 • 22:26
@Miroslav Hraběta Machruješ tu s anglinou a deutsch ti vadí asi ti nohy smradí.
Uživatel_5417695
29. března 2024 • 12:33
Slovensko se vydalo na cestu odchodu z EU a z NATO. Nechápu co od toho Slováci vlastně očekávají. Jestli věří tomu, že mohou existovat sólo a nebo, že jim v náruči Putinova Ruska, nebo Orbánova Maďarska bude lépe než je jim ve spolku se západními státy, tak jsem přesvědčenej, že budou děsně zklamaní. Ale samozřejmě, je to jejich volba a jejich život. Nám do toho nic není.
Jen doufám, že my tuhle hloupou chybu dělat nebudem.

Co se týče federalizace a společného evropského jazyka. Osobně bych vůbec nebyl proti a ani bych se nebránil tomu, kdyby úředním jazykem v celé EU kromě národního jazyka v rámci každé EU země existoval také jazyk, který by byl úředním v celé EU. Mohla by to být třeba angličtina, protože ta je ve světě nejrozšířenější. Úředníci veřejné správy by tedy kromě svého lokálního mateřského jazyka, který by v každé zemi byl jiný, museli umět komunikovat také i univerzálním jazykem EU - např. anglicky.
Podle mého názoru by existence takového evropského úředního jazyka byla velmi praktická a celkově pro všechny výhodná.

Ad. federalizace - díky federalizaci by se EU mohla stát akceschopnější. Dnešní realita, kdy např. Orbán může zablokovat cokoliv se mu zlíbí a pak vydírat všechny ostatní evropské země, mi připadá naprosto neživotaschopná. Přinejmenším ty země, které do evropského rozpočtu dávají méně než z něj inkasují, by dle mého názoru neměly mít právo veta.
Richard Šebesta
29. března 2024 • 14:59
@Uživatel_5417695 Každý má právo na názor i když plácá nesmysly jako ty. Rakousko není v NATO a pokud vím cítí se dobře a vůbec se necítí ohroženo Ruskem jak dennodenně lže Fialová vláda a a další dezoláti z EU a NATO. Nevím o tom že by Slovensko chtělo z EU i NATO to je tvoje další lež. Fico a jeho vláda několikrát řekli že vidí budoucnost Slovenská v EU i NATO ale dodali třeba to co kdysi kafral i Fiala. Tedy to že EU potřebuje reformu. Fiala to kecá a jemu podobni a jen lžou,protože pro tu reformu nic nedě­lají­.Fede­rali­zace je nesmysl. Vzpomeň si jak dopadlo R-U to byla taková malá EU a zákonitě skončila. Tolik národů pod jednou střechou řízeno byrokraty z Bruselu to musí dříve nebo později krachnout.Je to jen otázka času.
Uživatel_5417695
29. března 2024 • 15:09
@Richard Šebesta Rakousko je obklopeno členskými zeměmi NATO a tak jen využívá svého výhodného umístění. Putin by nejdříve musel napadnout NATO, aby se dostal do Rakouska. Osobně bych rakouský přístup nazval jako určitý druh parasitismu. Nepovažuji to za spravedlivé vůči sousedním státům Rakouska.
A co se týče Fica. Nezáleží na tom, co Fico říká, ale co dělá. A Ficovy činy jsou naprosto jednoznačné - žene Slovensko pryč z EU a z NATO. Mě to nevadí, ale Slováci by to měli říct otevřeně, že je srdce táhne na východ do Putinovy náruče a z obou těch západních spolků by měli vystoupit.
Jan Nowak
29. března 2024 • 16:02
@Richard Šebesta kecáte blbiny, i Švajc je defakto v EU a NATO, dokon ce finančně příspívá. Proto, že mají jistotu západních států.