Rozhovory

Zpět na článek

Gorbačov byl naše štěstí. Je načase, aby malý ruský člověk vyrostl, říká ruská spisovatelka Guzel Jachina

8 komentářů

Šárka Michalková
1. dubna 2024 • 12:08
Tak Gorbačov byl pro Rusy velké neštěstí. Začal se kamaradickovat se západem, ten mu dával ústní sliby bez písemných tvrzení a pak z něj udělal hlupáka.
Baba ať nelže!!!
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
31. března 2024 • 18:41
Ten ***rskej chlap-žena zase lže. Gorbačov a jeho politika bylo největším svinstvem své doby Evropa se dodnes s toho nevyhrabala.
Frantisek Najman
31. března 2024 • 12:03
Zbytečný článek, komunismus coby výmysl židů je prostě špatně, příroda - genetika pozemské živočišné říše je nastavena na právu silnějšího a to nikdo na naší planetě nemůže změnit.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
1. dubna 2024 • 08:52
@Frantisek Najman ....Společnost musí k tomu dojít sama. Skutečný komunizmus je nejvyšší možná známá etapa vývoje lidské společnosti. Ale nejdříve se musíme vyhrabat ze žumpy demokracie.👍
Richard Šebesta
31. března 2024 • 10:37
Guzel Jachina zapomíná na jednoho člověka. Byl to Boris Jelcin kdo demontoval komunistický režim. Byl to on kdo zavrhl vedoucí úlohu KSSS. Gorbačov byl proti i když určitě jeho podíl na pádu komunismu v SSSR a jeho satelitech je nezpoc­hybni­telný­.Podle mne dnes západní svět včetně nás úlohu
Jelcina nedoceňuje.I když jako Gorbi bývalý komunista chtěl upřímně ten režim reformovat. To že neuspěl je pochopitelné. Rusko jako tak obrovská země a zcela jí ovládnout může opravdu asi jen diktátor. Mimochodem co u nás malá pidi země oproti Rusku a co dokázal Havel nebo Klaus ? To co zde bylo v 90.letech lze nazvat KATASTROFOU.. No a miláček dnešního mainstreamu Havel. Totálně zklamal.
lug70
31. března 2024 • 10:57
@Richard Šebesta Havel dal naši zemi doslova na zlatém podnose ke kolonizování západu. Dodnes jsme jeho kolonií s velmi levnou pracovní silou a dokola střídající se vlády politiků Aspen institutu, lépe řečeno protektorátní správci tento náš statut podřadné kolonie mají za úkol udržet navždy. Že jsme jen kolonie doslova bije do očí už jen tím, jak západní korporace od nás vyvádějí stovky miliard ven, aniž by tu pustily chlup. A protektorátní správci s tím samozřejmě odmítají cokoliv dělat. Je to pro ně tabu a radši si podají (podojí) pracující čechy nebo důchodce. Jinak Havel byl agent StB s krycím jménem "Profous", který se s kumpány, tzv. disidenty, většinou taky zkorumpovanými agenty StB, nechali západem koupit.
Šárka Michalková
1. dubna 2024 • 12:10
@lug70
Přesně!!!
Richard Šebesta
1. dubna 2024 • 12:45
@lug70 Souhlas