Kultura

Zpět na článek

Problém tří těles: Když se vás tíseň z vesmíru dotkne přes obrazovku aneb Výborné zpracování geniální knihy

12 komentářů

Ladislav Renner
26. března 2024 • 23:05
Knižní předloha je náročné, ale místy až fascinující čtení, její autor není sice kdovíjaký zdatný vypravěč (a spousta čínských jmen nám to zrovna taky moc neulehčuje😀), ale to kompenzuje jinými přednostmi. Imho v podstatě jediná konkurence je Hyperion, který má navíc i skvěle zmáklou psychologii postav (o jeho zfilmování dlouhodobě usiluje Bradley Cooper).
S recenzí seriálu vesměs souhlas, bylo jasné, že to bude laděno více pro mainstream, vyloženě nadšen nejsem, ale zklamán vyjma mnohdy lacině vypadajících digitálních triků taky ne.
Nicméně mám dost obavy, jak zvládnou pokračování, pokud vůbec bude. Tam už to má úplně jiný rozmach.
Tohle měl dostat do rukou Nolan či Villeneuve a odpovídající mega budget, ideálně 3 filmy pro kina...
Hyperion by myslím byla ještě větší pecka, ale tam mám dost pochyby, že se to dá vůbec nějak smysluplně zfilmovat.
houly
26. března 2024 • 16:35
Kniha, se odehrává v Číně. Má samé zajímavé čínské postavy, aspoň z počátku. Netflix z toho udělal multikulti inkluzivní stračku, se slizkými bezkrevnými postavami, který nikoho nezajímají, hlavně že mají všechny barvy duhy.
OldMonkey
26. března 2024 • 16:24
zatim ctu 2 knihu a koukam na serial od tencentu (sem u epizody 8), pak si dam netflix, ale ty zmeny me trochu desi, Wang Miao je sympatak a bude mi tam chybet
Milan Novák
26. března 2024 • 14:30
Do čtvrtého dílu jsem na to koukal skoro bez dechu. Když tedy pominu tu armádu anonymních hrdinů, aby se dostalo na všechny rasy (chybí ještě eskymák, indián a křovák). Dál už to bylo nějaké nemastné, neslané s hromadou logických chyb. Nijaký konec už pak nepřekvapil a neoslnil.
Oldřich Kalenský
26. března 2024 • 11:41
Literarni predloha me uplne nechytla, ac jsem ze slusnosti k autorovi docetl. Serialova verze gradovala patym dilem, pak pomerne poklidny vyvoj do unikoveho, nikterak uchvatneho finale, ktere me neuspokojilo uz v knize. Kazdopadne solidni filmarina, ktera drzi pohromade, a rozhodne neurazi.
Darek
26. března 2024 • 11:39
Celkem se mi líbila čínská adaptace, bude zajímavé vidět jak to pojal netflix
Pavel Sachr
26. března 2024 • 10:59
Hele no nevim, první tři díly super, uvodilo to atmosféru a nahodilo záhady, pak se toho asi lekli a další tři díly to režírovala režisérka, aby tam asi vnesla ten ženský element, takže pak se dozvíme, jak se postavy cítí, co je trápí, jaké mají nemoci, vztahy atd, sedíme často u moře na pláži a povídáme, ale ta hlavní linka jde do kopru.... Prvek očekávání vystřídal prvek zklamání. Další Netflix genericky inkluzívní vykastrovaná blbost.
Avatar - našinec}
našinec
26. března 2024 • 10:21
Dříve než na Netflixu to natočila Čína. A docela zajímavě.
Jitka Valušová
26. března 2024 • 09:31
Naprosto souhlasím s autorem článku, skvělé knihy, velmi dobře natočený seriál. Když čtete knihu, máte představy a tady se vizuál 100% podařil. Dobře zahrané. Za mne veliké nadšení.
Knihy doporučuji přečíst....jsou geniální.
Avatar - adamhoubar}
adamhoubar
26. března 2024 • 09:35
@Jitka Valušová genialni, ale dost desive....
Ales Chocholousek
26. března 2024 • 07:09
Fandove sci-fi z netflixove verze nadseni nejsou. Knihy Problem tri teles, Temny les a Vzpominky na zemi jsou pry excelentni a serial uz byl natocen 30x hodinovych dilu v Cine (snad).
Avatar - adamhoubar}
adamhoubar
26. března 2024 • 09:34
@Ales Chocholousek clovece vy nemate zadny nazor, same pry a snad. knihu jste necetl, serial nejspis nevidel, proc vubec komentujete clanek ?