Rozhovory

Zpět na článek

Zaplať pánbůh za NATO, říká Aleš Opata, bývalý náčelník generálního štábu AČR a nyní velvyslanec v Litvě

22 komentářů

Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
18. března 2024 • 15:24
Za většinou konfliktů stojí chování a politika zemí NATO, i za válkou Ukrajiny proti Rusku.
PEtr Tobes
17. března 2024 • 21:49
pred chvili jsem videl na twitteru russkeho okupanta, ktery nadava na "ukrose", a je skoro zdesen, jak oni si "ziji na vysoke noze", a uz se chysta rabovat cokoli co tam maji - televizi, pracku, vysavac a ja nevim co vsechno jeste, ale pro nas naprosto bezne domaci spotrebice, nic zvlastniho...to je totalni upadek to russacko, agresivni, odporna a totalne zaostala zeme rabuje a znasilnuje cizi zemi, jen kvuli posedlosti sveho vudce tim, ze musi byt "jeste vetsi" a ukrajina nesmi byt svobodna a ve strukrurach EU, protoze to by mohlo v dusledku ohrozit jeho samotneho a to je pods*** veci...silene, kdo tohle muze podporovat a je cech, je vlastizradce a je jedno, jestli mu zaroven totalne hrabe, nebo ne...je to tak
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
18. března 2024 • 15:22
@PEtr Tobes ...No zřejmě ti opravdu hrabe ferdo.
Jozef Kolek
17. března 2024 • 20:10
to sme spolu teda “vyhrali”!!
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
17. března 2024 • 16:58
Naším cílem musí být přijetí Ruska do NATO.
Miroslav Hraběta
17. března 2024 • 17:59
@RASPUTIN Ty už jsi chytrej jak Šebesta, absolvent Visoké školi života, Katedra bludů a blaboleňý. Kdybyste si radši dálkově dodělali základku 😃😃
Richard Šebesta
17. března 2024 • 18:46
@Miroslav Hraběta No to jsi ty Visoká škola ! Buď moje řeči vyvrať nebo mlč ! Na napsaní něčeho co by dávalo smysl nemáš.
lennon
17. března 2024 • 23:32
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
17. března 2024 • 15:11
Náš vstup do NATO je to nejdůležitější, co se tu v moderních dějinách podařilo. A řekněme si na rovinu, že dnes by se to podařilo jen stěží. ANO by blekotalo o nutnosti společenské diskuze, pořád by chtěli další a další odklady rozhodnutí. SPD a lidé jako Zeman či Klaus by byli nepokrytě proti, blekotali by o neutralitě a podobných oslovinách. Do NATO jsme vstoupili v pravý okamžik, kdybychom tam nebyli, byli bychom dnes "na řadě". Ruský imperialismus tak skutečně funguje, oni si opravdu myslí, že na nás mají nárok, jako na svoji kořist ve druhé světové válce. Kdo zná rusáky tak ví, že to tak prostě je...
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
17. března 2024 • 16:59
@Uživatel_5734171 ...No prostě mají, na rozdíl od západu.
Richard Šebesta
17. března 2024 • 17:23
@Uživatel_5734171 Chlape falšujete dějiny ve stylu komunistických falzifikátorů. Náš vstup do NATO byl zcela zbytečný už jen kvůli naší zkušenosti ze 20.století kdy námi vojenské pakty nepomohly a neuchránily nás od agrese jednou ze západu pak z východů. Navíc nás Havel i Zeman podvedli , když jako údajní demokraté o tom neudělali referendum. (Zeman ho před volbami sliboval).Kecy o ruském imperialismu jsou typické lži komunistického typu , kdy soudruzi zase tvrdili že musíme být ve VS abychom byli chránění před NATO ale hlavně před americkým imperialismem. Podle mne naopak nejprve Gorbačov a po něm Jelcin i Putin dokázali akceptovat nejen vstup bývalých zemí VS do NATO ale dokonce i bývalých svazových republik LLE. Gorbačov navíc akceptoval odchod vojsk SSSR z NDR tedy z východního Německa a to přesto že se sjednotilo. Což mimochodem bylo strašákem (sjednocené Německo) i pro Tacherovou britskou premiérku. i pro Francouze. Ve svých vzpominkách o tom mluví náš významný politolog Lukeš žijící léta v USA. Putin projevil naopak velkou trpělivost a když se západ začal sápat po Ukrajině a chtěl jí cpát do NATO došla mu trpělivost. Když je něčeho moc je toho příliš ! Přesto možné jednání o Ukrajině, čili NATO versus Rusko za účasti Ukrajiny mohlo válce předejít. Leč NATO nemělo dobrou vůli..Za válku tudíž nese minimálně stejnou odpovědnost.
Asatin
17. března 2024 • 18:01
@Richard Šebesta Klidne ten svuj clanek napis na toaletni papir.Ma stejne pouziti.
Richard Šebesta
17. března 2024 • 18:26
@Asatin Ty ani neumíš číst. Vždyť ty ani nevíš o čem píšu. Já na rozdíl od tebe píšu fakta a ne takové bludy a lži co ty.
PEtr Tobes
17. března 2024 • 21:17
@Richard Šebesta zase jsi dokazal, ze jsi uplne, ale uplne mimo...jestli tvrdis, ze kecy o ruskem imperialsmu jsou lzi, kdyz ten imperialismus muzeme bohuzel prave videt v primem prenosu pri agresi na ukrajine, tak se nech vysetrit...tohle nemuze rict pricetny clovek..ale to tvoje vizitka, omlouvat takhle agresora je opravdu ubohe..ale kdo chce kam..putin se boji hlavne o svuj zivot a svoji moc, ne o rusko jako takove, to nikdo a my uz vubec neohrozujeme ani nahodou a to je ten podstatny rozdil, ktery ale asi nikdy nedokazes pochopit, protoze na to nemas kapacitu
Richard Šebesta
18. března 2024 • 08:15
@PEtr Tobes Nekecej a buď mi to co píšu vyvrať na faktech nebo vyvrať nebo mlč !
Asatin
17. března 2024 • 17:51
@Uživatel_5734171 Podepisuji.Diky Regane.Slava Ukrajine.
Richard Šebesta
17. března 2024 • 18:26
@Asatin Podepiš. Lži a komunistické bludy to k tobě patří
PEtr Tobes
17. března 2024 • 21:11
@Uživatel_5734171 naprosto bez pochyb to tak je,dekujme nekam do vyssich sfer, ze tam jsme, je to naprosto zasadni pro nasi bezpecnost a kdo jeste dnes dokaze toto zpochybnovat, viz par "expertu, trollu nebo pomatencu typu Sebesty" nize, tak pak kope za agresivniho maniaka a zlocince putina, a to bud vedome, nebo nevedome, ale je to tak.
prolhany a agresivni kreml nas zasypava tunami lzi a dezinfo a zdejsi "ovce" jim to ochotne basti, jedna z castych lzi je ta, ze rusko je ohrozeno expanzi zapadu na vychod, coz je cista nepravda a nesmysl, rusko samotne vubec nikdo neohrozuje a my jako zapad, resp NATO uz vubec ne, kdyby nebylo samo rusko agresivni a rozpinave, tak je davno klid a zadna valka neni a to je pods*** veci,rusko je agresor a nema na ukrajine absolutne co pohledavat. pravda je totiz ta, ze putinuv zlocinny rezim by ohrozen byt samozrejme mohl, ale to uz je uplne jina vec nez ohrozeni ruske statnosti jako takove, tady jde jen o tem jeho hnusny rezim a o jeho samotneho, kdyby ukrajina byla v EU a sla ekonomicky nahoru, jenze putinuv zlocinny rezim nerovna se rusko jako takove, to ohrozeno neni, a myslim tim rusko v puvodnich hranicich, ne ty oblasti, ktere nelegalne anektovalo vcetne krymu, to rusku nepatri a jednou se vrati zpatky ukrajine, to je bez debat, putler tu vecne nebude a ten rezim se zakonite zhrouti, protoze jednou s nim rusum dojde trpelivost.
Richard Šebesta
17. března 2024 • 21:17
@PEtr Tobes Sám jsi trol. Macron chce posílat na Ukrajinu svojí armádu a ty tobě podobní *** tomu tleskáte a přitom každý normální člověk ví co z toho může být. Jaderná nebo i celosvětová válka. Nechce se mi tomu věřit že něco takového je v západním světě bráno tak klidně.
PEtr Tobes
17. března 2024 • 21:28
@Richard Šebesta nemas relevantni argumenty, tak utikas od tematu...ale co jsem napsal naprosto plati, rusko jako takove nikdo neohrozuje zadnou expanzi, to rusko si za to muze samo,resp putinuv zlocinny rezim. a MAcronovu aktivitu lze jen uvitat, ty v podstate tvrdis, ze by melo zalezet na rusku, jestli si muze ukrajina na sve uzemi pozvat spojenecka vojska na pomoc, a to samozrejme muze, tim ted nespecifikuji o jakou pomoc by se jednalo, ale v kazdem pripade do toho rusak nema co kecat a tohle je jasny vzkaz,ze se to muze stat, protoze toho se putin presne obava, kvuli ukrajine zadnou jadernou valku nespusti, to je primo proti jejich doktrine..ja jsem klidne pro, je treba mu dat po cuni poradne, uz je na case!!
lennon
17. března 2024 • 23:36
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
18. března 2024 • 08:17
@Richard Šebesta NATO není obranný pakt ale vyloženě agresivní a když budu seriózní tak dobře NATO a Rusko si spolu nemají co vyčítat.