Komentáře

Zpět na článek

Odboráře Středulu by měli za trest rozčtvrtit a pak usmažit. Zločinec, který nezaplatil příspěvky

14 komentářů

Miroslav Kašpar
8. března 2024 • 23:08
No jo, ale kdo by to pak jedl? Já bych tedy konkrétně jeho ani nevzal do huby
Avatar - Tomáš B}
Tomáš B
6. března 2024 • 13:56
Minimálně někdo z účetních v jeho domovské organizaci musel vědět, že je ten panák v prodlení (komu se to aspoň jednou v životě nestalo, že...?), takže kdyby chtěli, mohli mu soudružsky říct "bacha, Josef, dej to do cajku dřív, než si toho někdo všimne". Ale asi se tam oblibě netěší, a tak soudruzi počkali, až uběhne 5 měsíců a poslali mu dopis. Aby to nezapadlo, tak v kopii pro sichr i Blesku. 😁
BTW po krátké epoše kapitalismu by v té naší mnohaleté přezaměstnanosti potřebovali nějakou formu ochrany hlavně zaměstnavatelé, tak k čemu jsou vlastně dobré odbory v tomhle vyspělém progresivním sociálismu...?
Miroslav Pravda
6. března 2024 • 11:00
Jak si představujete šéfa odborů -umasteny od oleje v monterkach ? Nikdo z těch co tu píšou by to nedělal. 100000 Kč nic moc s ohledem na vládní 6ti sracku. Kdejaký sportovní, politický, ekonomický boss má násobně více.
Avatar - epr3}
epr3
6. března 2024 • 09:37
Tak samozřejmě, že se to někomu hodilo. Ale na druhou stranu, je to škoda, že je Středula z čela odborů pryč? Pozná se to vůbec nějak? Já myslím, že ne. Sám řekl, že se za měsíc zkusí do čela odborů dostat zpět. Jestli má nějaký vliv, tak se mu to možná podaří. Pokud ano, bude to ke škodě odborů samotných, protože tak nemastného, neslaného a bojácného šéfa by odbory z principu mít neměly, protože se pak stávají stejnými, jako je on.
Odbory obecně u nás zacházejí na úbytě, lhostejnost a pasivitu jejích členů. Případný nový šéf to bude mít těžké.
Frantisek Najman
5. března 2024 • 21:26
Pan Středula není, respektivě nebyl žádný vyjímečný šéf, ale nazvat ho zločincem za opomenutí platit příspěvky nemůže žádný soudný člověk, jen autor tohoto článku. Spíše jde o boj o místo šéfa odborů.
Pavel Maleček
5. března 2024 • 20:55
Z pohledu demokracie Středula zločinec je. Protože matlá patlá odbory s vrcholnou politikou. Což demokracie nepřipouští, když odbory mají působnost pouze v rámci vztahů zaměstnanec zaměstnavatel. Což v soukromé, tuplem ve státní sféře znamená řešení vztahů na pracovišti ne vstupování do politiky.

A tak Středula když se rozhodl kandidovat na prezidenta, měl z odborů dlouho před kampaní vystoupit a již se do nich, bez ohledu na výsledek volby nevrátit. Udělal však pravý opak, když se víc než péčí o zaměstnance začal věnovat vysoké politice. Což mu spolu s jeho snobským nabobstvím víc než neplacení známek nohy podrazilo.
A čert ví, zda-li to jeho známek neplacení není jen oběma stranami dohodnutá ústupová strategie, maskující, že ho většina profesních odborářských bossů už za šéfa šéfů nechce.
Ivo Hajda
5. března 2024 • 20:01
Středula bez kravaty. Tahle fota vejdou do historie. Ten odborář v kravatě a saku snad i spí. 😁
Saša Krach
5. března 2024 • 17:35
Za dávných časů mi najednou přestali strhávat příspěvky na ROH..A vůbec jsem na to nepřišel.
Jak to dopadlo...Zavolal předseda a praví...jsi neplatič tak jsem to zaplatil za tebe, mám u tebe 15 piv a panáka.
Kdyby předseda jeho organizace udělal to samé...😂
Neudělal...asi ho nemá rád a vykoupal ho v tom. Oni ty příspěvky nejsou žádné velké peníze.
Avatar - našinec}
našinec
5. března 2024 • 17:38
@Saša Krach V jeho případě přes 1.000Kč/měs.
Saša Krach
5. března 2024 • 18:15
@našinec Pokud píšeš pravdu...tak s jeho platem to zaplatí lehce...
Avatar - našinec}
našinec
5. března 2024 • 18:24
@Saša Krach Přesněji 110.000,-Kč/měs dle jeho sdělení z roku 2022 činil jeho plat a odborářský příspěvek se obvykle počítá jako procento z hrubé mzdy člena.
Avatar - našinec}
našinec
5. března 2024 • 16:50
V zásadě férově napsaný článek. Zde je spíše otázkou, zda se Středula ve své sebestřednosti nestal "papalášem" a úmyslně ty příspěvky neplatil.
Tomáš Kostelecký
5. března 2024 • 16:43
Von je soudruh podvraťák sice podměrečnej, možná blbej, ale určitě
bude nebezpečnej.
Not like Somebody
5. března 2024 • 16:11
Alcapone taky skončil ve vězení za daňové podvody a ne za vraždy 😝