Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Byznys nemá páchat dobro, ale vydělávat peníze. Na to ostatní máme politiky

10 komentářů

Ferdi Nand
3. března 2024 • 15:24
Zkuste v USA, jako úspěšný podnikatel, nedat část svého zisku na dobročinné účely. Velmi brzy skončíte, protože s vámi nebude nikdo obchodovat. Proto neporovnávejte východoevropský dobytek s americkými busynesmany.
Viliček
3. března 2024 • 10:35
Politika, ani ta zelená, do sportu, umění a byznysu nepatří.
Martin Tuhý
3. března 2024 • 10:22
Politika a byznys jsou spojené nádoby, i v byznyse by měla fungovat morálka, dodržovat pravidla a reagovat na to co se kolem děje, Takže například podnikání v Rusku od jakékoliv firmy by mělo být zastaveno pod hrozbou drakonických pokut a je mi úplně jedno jaký zisk tam akcionáři očekávají.
Uživatel_5252308
3. března 2024 • 09:15
Jan Vacek
J. Welch oprávněně řekl, že peníze nejsou nikdy tím hlavním, je potřeba dělat správné věci. K tomu patří i koordinace s ostatními, protože se potřebujeme a také prospěch i pro ně.
Not like Somebody
3. března 2024 • 03:18
Byznys nikdy nebyl od politiky oddělený, pravě naopak, politika byla vždy jedním z jeho hlavních pilířů 😎 dobro je relativní pojem, co je pro jednoho dobro je pro druhého zlo 🙃 takže nakonec se každý snaží jen o tu svojí vlastní podobu dobra 😌 i ten byznys a ti politici
Marek Pospíšil
2. března 2024 • 23:11
Obávám se že přesně tento pohled je důvodem proč začíná vyhrávat populismus a lidi s vidlemi se bouří. Skrz kapitalismus který si neudržel lidské hodnoty vás jednou ušlape ta chátra na které vyděláváte. Krátkozrakost a nenasytnost kam se podívám.
A normální lidi co se mají lépe jen proto že dřou nebo si odříkají tím v jejich očích táhnete sebou..
Krátkozrakost brzy vedoucí k vyvlastnění.
Martin Tuhý
3. března 2024 • 10:29
@Marek Pospíšil Ano, to se hlavně ve východních zemích projevuje úplně ve všem, jediným cílem politiky v ČR je zisk podniků napojených na vládu, zjišťujeme, že nemožnost pořídit si bydlení vyřešíme podporou developerů, že komickým mzdám v ČR pomůže výpověď na hodinu. A vůbec, plebs si má najít dvě práce a to že vymíráme rekordním tempem je jedno, protože přeci dovezeme otroky z Filipín a Mongolska atd., z nekonečného nárůstu produktivitu těží doslova pár lidí, je zřejmé, že tento systém skončí neslavně.
pinkkk
2. března 2024 • 21:48
Soudím (třeba neprávem), že jste zhouba lidstva. Ať byznys třeba vydělává, nechci se pouštět do diskuzí o Harvardu, Berklee a podobně. Nakonec, narkobaroni v Jižní Americe taky kromě vražd, dělají dobro. Sem tam koupí meruny potencionálním budoucím zaměstnancům a i konzumentům. Ale představa, že politik dělá dobro, no nevím.
Frankie 68
2. března 2024 • 20:43
Byznys má!!! páchat dobro a vydělávat peníze!
Avatar - Petr Fojtik}
Petr Fojtik
2. března 2024 • 18:20
Bohužel politici pomáhají byznysu vydělávat peníze a na lidi serou💩