Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Byznys nemá páchat dobro, ale vydělávat peníze. Na to ostatní máme politiky

11 komentářů

Lubica258
Přesně tak. K čemu budu dělat něco, za co nebudu mít peníze? Za poděkování a dobré svědomí večeři pro rodinu nekoupím . Všechno něco stojí, tak není čas dělat hrdinu, ale je potřeba, aby se peníze točily a rozmnožovaly. I proto jsem se začal zajímat o prop trading u http­s://cap­xmas­ter.co­m/cs/p­rop-trading-a-jeho-moznosti/ , protože v tom vidím velký potenciál .
Ferdi Nand
Zkuste v USA, jako úspěšný podnikatel, nedat část svého zisku na dobročinné účely. Velmi brzy skončíte, protože s vámi nebude nikdo obchodovat. Proto neporovnávejte východoevropský dobytek s americkými busynesmany.
Viliček
Politika, ani ta zelená, do sportu, umění a byznysu nepatří.
Martin Tuhý
Politika a byznys jsou spojené nádoby, i v byznyse by měla fungovat morálka, dodržovat pravidla a reagovat na to co se kolem děje, Takže například podnikání v Rusku od jakékoliv firmy by mělo být zastaveno pod hrozbou drakonických pokut a je mi úplně jedno jaký zisk tam akcionáři očekávají.
Uživatel_5252308
Jan Vacek
J. Welch oprávněně řekl, že peníze nejsou nikdy tím hlavním, je potřeba dělat správné věci. K tomu patří i koordinace s ostatními, protože se potřebujeme a také prospěch i pro ně.
Not like Somebody
Byznys nikdy nebyl od politiky oddělený, pravě naopak, politika byla vždy jedním z jeho hlavních pilířů 😎 dobro je relativní pojem, co je pro jednoho dobro je pro druhého zlo 🙃 takže nakonec se každý snaží jen o tu svojí vlastní podobu dobra 😌 i ten byznys a ti politici
Marek Pospíšil
Obávám se že přesně tento pohled je důvodem proč začíná vyhrávat populismus a lidi s vidlemi se bouří. Skrz kapitalismus který si neudržel lidské hodnoty vás jednou ušlape ta chátra na které vyděláváte. Krátkozrakost a nenasytnost kam se podívám.
A normální lidi co se mají lépe jen proto že dřou nebo si odříkají tím v jejich očích táhnete sebou..
Krátkozrakost brzy vedoucí k vyvlastnění.
Martin Tuhý
@Marek Pospíšil Ano, to se hlavně ve východních zemích projevuje úplně ve všem, jediným cílem politiky v ČR je zisk podniků napojených na vládu, zjišťujeme, že nemožnost pořídit si bydlení vyřešíme podporou developerů, že komickým mzdám v ČR pomůže výpověď na hodinu. A vůbec, plebs si má najít dvě práce a to že vymíráme rekordním tempem je jedno, protože přeci dovezeme otroky z Filipín a Mongolska atd., z nekonečného nárůstu produktivitu těží doslova pár lidí, je zřejmé, že tento systém skončí neslavně.
pinkkk
Soudím (třeba neprávem), že jste zhouba lidstva. Ať byznys třeba vydělává, nechci se pouštět do diskuzí o Harvardu, Berklee a podobně. Nakonec, narkobaroni v Jižní Americe taky kromě vražd, dělají dobro. Sem tam koupí meruny potencionálním budoucím zaměstnancům a i konzumentům. Ale představa, že politik dělá dobro, no nevím.
Frankie 68
Byznys má!!! páchat dobro a vydělávat peníze!
Avatar - Petr Fojtik
Petr Fojtik
Bohužel politici pomáhají byznysu vydělávat peníze a na lidi serou💩