Komentáře

Zpět na článek

Petr Vrabec: Jak Češi zastavili Hitlera a zajistili mír. Málem...

41 komentářů

Jindřich Žižka
5. března 2024 • 09:19
Proč se nakonec každá diskuse zvrhne v osobní půtky a nadávky? Všichni se tu pasujete na promované historiky či vojenské stratégy. Mohu s někým nesouhlasit, ale přemíra agresivity můj názor spíše dehonestuje pro evidentní argumentační slabost. Aby mi mohlo býti rovněž spíláno, myslím si, že Rus zůstane Rusem a nikdy se nevzdá svých imperiálních choutek a nepotřebuji k tomu ani rok 38 ani rok 68, který jsem, na rozdíl od mnohých z Vás prožil. Prožil jsem pak smutnou éru komunistického teroru v sovětské režii. To vše mi dává právo říci: Rus NE!
Miloslav Podhola
2. března 2024 • 14:33
Moc hezké srovnaní. Situace však byla jiná. Národ by položil život za vlast a ne tak, jak je to na UA. Kpdo na to má, vyplatí se a uprchne z UA, aby nemusel bojovat za vlast.
Když jsem četl postoje našich mladých k odvodům, tak jsem dospěl k názoru, že by se jim nechtělo položit život za vlast, jen za stodolu, kde by si schrupli.
Miroslav Sivon
2. března 2024 • 20:45
@Miloslav Podhola Je jiná doba. Myslíte, že dnes by národ Čechů položil živit za vlast? Opravdu mi chce tvrdit, že by nikdo nedojel?
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
1. března 2024 • 21:07
Nesmíme opakovat své chyby a opět se spoléhat na pomoc "západu". Nikdy nám tito tradiční nepřátele nepomohli a nepomůžou. Jsme prostě na rozdíl od nich a většinově Slované a patříme do Slovanského tábora. Tam je naše síla tam je naše skutečná budoucnost, ne v multikulturním zanikajícím západě.
Miroslav Hraběta
1. března 2024 • 22:10
@RASPUTIN Ty imbecile, jenom mezi námi děvčaty, píšeš na internetu, jenž byl vynalezen v USA. Vynálezy z Ruska máš všechny: tupost, blechy a vlka v řiti 😃😃
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
2. března 2024 • 09:57
@Miroslav Hraběta ...Ferdo, pro jste vy protiruští dezoláti, tak primitivně sprostí a neumíte slušně diskutovat ? Že by to bylo úrovní vaší inteligence ?
Miroslav Sivon
2. března 2024 • 06:42
@RASPUTIN Přitom naší přátelé z východu nám pomůžou velmi. Opět nás budou okupovat a udělají zde ruský mír, co?

A Rusko multikukti jenom vzkvétá, že?

Kdyby jste vy dezinformátoři byli aspoň chytří. Takhle jste hned za 🤡
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
2. března 2024 • 10:02
@Miroslav Sivon ...Ferdo, k té okupaci.. v srpnu 1968 k nám na tancích, na rozkaz Ukrajince Brežněva, většinově a pod praporem SSSR přijeli jako první Ukrajinští vojáci, tedy alespoň do Středních Čech a do Praha. Byli to právě Ukrajinci, kdo zde v prvních dnech prováděli masakry obyvatel, o kterých nás občas informuje ČT. Každý kdo dnes podporuje Ukrajinu plive tím do tváře jejich obětím z roku 1968.
Miroslav Sivon
2. března 2024 • 20:40
@RASPUTIN On sám sebe jako Ukrajince nepovažoval. Považoval se za regulérního Rusa. Ono totiž Rusko celou dobu se snažilo potlačit národní identitu ostatních národů - tak to funguje v říši.

Přijeli Rusové. SSSR nástupnický stát je Rusko. Nebo tvrdíte, že nás za druhé světové války osvobodili Ukrajinci?
Richard Šebesta
2. března 2024 • 11:14
@Miroslav Sivon Sivon lžeš jako komunista ! Multi-kulti je hlavně v Evropě (EU) a jako vše co nyní dělá Brusel krachuje.
Miroslav Sivon
2. března 2024 • 20:43
@Richard Šebesta Proruský klaune, v Rusku si nikdy nebyl. Nevíš jak vypadá. Nevíš jaké je tam složení obyvatel, jejich víry. Hlavně, že víš, lžu. Kdyby jsi tam byl, tak takovou kravinu nikdy nenapíšeš. Rusko bude brzo islamistická země!
Pavel Maleček
4. března 2024 • 07:04
@RASPUTIN - jseš další co tu ruskou slovanskou přetvářku žere. Rus je původem Viking co se lovem Slovanů a jejich prodejem na trzích otroků živil. I těch islámských, kde islámem načuchnul. Pravda pak se v slovanském moři rozpustil, když dál Slovanům na východ od Karpat potomci Vikingů vládli. Ale to sotva 200 let, aby se pak Rus na staletí dostal do područí Mongoů a Turků.
A tak je dnešní Rus mentálně víc turko-mongoloidní než slovanský a Slovany, ty od něj na západ, nás nevyjímaje (Ukrajince tuplem) za svou drze mu uprchlou kořist považuje. Vč. území na kterém žijeme. Což kecy o slovanské vzájemnosti maskuje.
Před touto ruskou lží, za níž Rus skrývá svou touhu nás schlamstnout, už před +- 200 lety varoval K.H. Borovský. Bohužel dodnes to Rusovi značná část Čechů tupě sebedestrukčně žere, že Rasputine.
Miroslav Sivon
1. března 2024 • 19:48
Tady je zas nablito od proruské lůzy.
Avatar - našinec}
našinec
1. března 2024 • 19:40
RF je od 16.století multi kulti. Takže vzor pro EU?
Miroslav Sivon
2. března 2024 • 06:44
@našinec RF je hlavně říše, která jako každá utiskuje minoritní národy. Navíc Rusové mají imperiální sklony - napadli všechny své sousedy.
Jozef Kolek
1. března 2024 • 19:13
ešte raz!!, nukleárna veľmoc vojny neprehráva!! a hlavne rusi, ktorí žiadnu zásadnú vojnu neprehrali !!!
Avatar - našinec}
našinec
1. března 2024 • 18:16
Dávám k zamyšlení úvahu - Moskva a Kijiv bojují v ruském světě o prim. Co kdyby ale zvítězil Kijiv? Neuznává federaci, neuznává konfederaci, neuznává cizí jazyky, neuznává menšiny...Pokud chceme bojovat za hodnoty, tak kde jsou?!
Henry R.O'Seek
1. března 2024 • 18:19
@našinec _ Kyjev že "bojuje o prim s ruském světě"? Jak jste na to přišel???
Avatar - našinec}
našinec
1. března 2024 • 18:43
@Henry R.O'Seek Pokud tohle nevíte, tak je téměř zbytečné s vámi diskutovat. Ale aby to bylo ještě šťavnatější, tak za vládce vší Rusi se prohlásil Vilnius.
Miroslav Sivon
1. března 2024 • 19:44
@našinec Ha, s vámi také.
Miroslav Sivon
1. března 2024 • 19:47
@našinec Jednak už dávno nebojují.

Co třeba za právo na sebeurčení? Mimochodem paralela, Němci měli ostatní národy jako podlidi a Rusové mimo jiné tvrdí, že Ukrajinci jako národ neexistují.
Jan Bejšovec
1. března 2024 • 16:30
Holt důsledek přizdisráčství Beneše a to jak hlavně v roce 1938, tak i v roce 1948.
Avatar - našinec}
našinec
1. března 2024 • 16:51
@Jan Bejšovec V armádě ČSR bylo asi 130.000 Němců, kteří deklarovali svou neloajalitu vůči ČSR. Teoreticky by mohli být nahrazeni 100.000 Jugoslávci, kteří nám chtěli pomoci. Byl by to však poněkud logistický problém. Další věc byla ta, že Západ deklaroval, že pokud se bude ČSR bránit, tak pomůže Německu.
Avatar - našinec}
našinec
1. března 2024 • 16:56
@našinec Zkrátka, zásadní rozdíl je v tom, že zatímco Západ v roce 1938 tlačil na ČSR, aby nebojovalo vůči Německu, tak od roku 2014 tlačil na UA, aby bojovala s RF. A na západní Ukrajině se k tomu moc pobízet nenechali.
Richard Šebesta
1. března 2024 • 17:23
@našinec Přesně tak to je.
Henry R.O'Seek
1. března 2024 • 18:27
@našinec _ Západ že už deset let "tlačí na UA, aby bojovala s RF"? Kdo prosím konkrétně? Které státy nebo politici? -- Západ, poučen historií posledního globálního konfliktu (kterému se evropské státy chtěly vyhnout do přepadení Polska a USA do Pearl Harboru) jen v rámci možností podporuje slabší napadenou Ukrajinu proti silnějšímu agresorovi. Řekl bych, že správně tuší, že kdyby Rusko na Ukrajině jeznoznačně zvítězilo a Ukrajina by dnes byla ruská, nestačilo by jim to. Tak jako Hitlerovi.
Avatar - našinec}
našinec
1. března 2024 • 15:46
Přečetl jsem si pár vět z článku a to srovnání je opravdu blbost. Tipuji si, že autor to ví, ale dělá propagandu. Žádní etničtí Němci to nebyli. V našem pohraničí se usídlovali Germáni z různých států, kteří se nakonec ve 20. století přihlásili k německé národnosti. Sudety nikdy nepatřily Německu. Atakdále. ...Zkrátka, Petr Vrabec je buď blbec nebo politruk či obojí.
Avatar - našinec}
našinec
1. března 2024 • 16:01
@našinec A ještě doplním, že připojené území k RF od UA v minulosti nikdy nebyly součásti Kyjevské Rusi a ani ničeho, co by se tomu podobalo. Tato území se staly součástí Ukrajinské SSR odloučením od RFSSR za vlády SSSR.
Avatar - našinec}
našinec
1. března 2024 • 16:25
@našinec Na rozdíl od UA byla ČSR součást několika vojenských paktů. V podstatě jsme zůstali sami. Západ nás tradičně zradil, ochotni nám údajně byla SSSR, ale prokazatelně obyvatelé Jugoslávie, kdy se jich na ČSR velvyslanectví v Bělehradě přihlásilo k boji 100.000. ČR se Jugoslávcům odvděčila v roce 1999 agresí.
Jan Bejšovec
1. března 2024 • 16:29
@našinec Stejně tak, se na Ukrajině usadili filcky z různých koutů rusácka a nyní je russák prohlásil za etnické rusy. Úplně stejný systém.
Avatar - našinec}
našinec
1. března 2024 • 16:38
@Jan Bejšovec Opak je pravdou. Byla to ruská území, kdy se jednoho hezkého dne Rusové probudili a již nebydleli v Rusku, ale na Ukrajině.
Avatar - našinec}
našinec
1. března 2024 • 16:41
@našinec V podstatě Ukrajina je výsledkem sloučení Maloruska a Novoruska, kdy v roce 1956 byl přiřazen ještě Krym.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
1. března 2024 • 15:22
Pisálek na to jde samozřejmě špatně. Standardním naším řešením je přidat se k budoucímu vítězi. Samozřejmě to znamená určité oběti, v současnosti by to znamenalo předat "vítězi" naši vládu a její nejbližší podporovatele. Ale životy ostatních občanů za to nepochybně stojí.
Richard Šebesta
1. března 2024 • 13:10
Pane autore píšete nemožné bláboly sorry. Jinak to nazvat nelze. Těch pohledů na věc je víc. A jen tak mimochodem nějak jste zapomněl při vašem historickém exkurzu do Mnichova 1938 kdo že byl krom Hitlera garantem našich hranic ? A kdo nás v Mnichově zradil ? Nějak se vám to nehodí, že psát pravdu. Psát pravdu se hodí jen tehdy když se mi to hodí. Takže aby ten Mnichov 1938 byl dokonalý, bez příkras a polopravd. V Mnichově nás zradili VB a Francie.VB s námi sice neměla dohodu o pomoci nicméně přesvědčili Francouze ať se na nás vykašlou.A Angláni a Francouzi nás zradili hned 2x. Nejen v Mnichově ale také o půl roku později když Hitler obsadil Čechy a Moravu a vyhlásil protektorát Böhmen und Mähren. Obě velmoci byly spolu s Německem a Itálii garanty Mnichovské dohody.Proti obsazení Čech a Moravy nic neudělali . Jediný komu porušení Mnichova skutečně trochu překvapivě vadilo byla Itálie. Mussollini v tom totiž viděl oslabení své politické prestiže v Evropě i ve světě.
Miroslav Hraběta
1. března 2024 • 14:18
@Richard Šebesta Nikdo nás nezradil. Jenom fšichni chtěly mýr, Šebesta! Jako ty. To byli tví kámoši, úplně stejní prevíti😃😃
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
1. března 2024 • 15:24
@Miroslav Hraběta ... Všichni ne, například Hitler chtěl válku asi jako ty ferdo.
Jan Bejšovec
1. března 2024 • 16:32
@RASPUTIN Podle chcimírů, každý kdo se chce bránit agresi, chce válku
Avatar - našinec}
našinec
1. března 2024 • 16:48
@RASPUTIN A dokonce VB prohlásila, že pokud se bude ČSR bránit, tak bude na ČSR nahlíženo jako na agresora a Západ Německu poskytne pomoc vůči ČSR.
Jiří Mucha
2. března 2024 • 08:04
@RASPUTIN Jak jste na to přišel? Vždyť Hitler nejenom na jednání v Berlíně s panem prezidentem Háchou před necelými 85 lety vyslovil své přaní, aby tisíce mladých českých lidí neztratilo svůj život v marném boji zbytečně.
Nebo myslíte Blitzkrieg? To přece byla jen drobná speciální vojenská operace k nastolení budoucího trvalého míru tisicíletého impéria pod vedením velkého Voždě.
Richard Šebesta
1. března 2024 • 15:52
@Miroslav Hraběta Hraběto klid trefi tě šlak. Bylo by tě škoda. Tvoje bláboly jsou někdy i k zasmání. To beru a dokazují tvůj intelekt DEBILA.
Miroslav Hraběta
1. března 2024 • 18:01
@Richard Šebesta Šebesta, ty, zasloužilý hlídač v Lidlu, frekventant Zvláštní školy v Prdákovicích, ty víš, co jest "intelekt"?? Maminka ti o něm vyprávěla, že?? 😃😃