Rozhovory

Zpět na článek

Martin Kuba: Vláda je pytel blech. Je velké riziko, že Fiala ponese hlavní vinu za problémy koaličních partnerů

15 komentářů

Ivan Polák
8. března 2024 • 13:38
Tedy osobně, když v televizi promluví Kuba, nemám s ním žádný problém. Více méně jsme na stejné vlně, což se o nynější vládě říci nedá. Možná má máslo na hlavě, ale v hlavě to má docela srovnané. Ono vystudovat medicínu přeci jen vyžaduje nějaké IQ. Ostatně jeho případné nedostatky jsou dostatečně kompenzovány zdravým rozumem.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
8. března 2024 • 15:18
@Ivan Polák
srovnané v hlavě, vysoké IQ a dokonce dvě vysoké školy měl třeba i Ivan Langer. Nebo Pavel Bém. Všichni tři doktoři... Kuba je technolog moci a z těch mám vždy tu největší hrůzu...
Ivan Polák
8. března 2024 • 18:49
@Uživatel_5734171 Milý anonyme, i když Bém nebyl svatý, za Blanku jsme my ,Pražáci, vděční. Mně nyní vadí spíše kauza Dozimetr, kde rozkrádačka mamutích rozměrů pozvolna mizí v mlze. Správní hoši (spíše hošánci) odsouvali uvedení do provozu seč jim síly stačily.
Luboš Polák
7. března 2024 • 21:07
Pan Kuba je i pro mě jeden, možná i ten první z výrazných politiků, které v naší kotlině máme. Pro mě je veliká škoda, že nemá zájem opustit své křeslo a přesunout se do Prahy. Kéž by více politiků umělo přemýšlet a sdělovat své myšlenky tak jako on.
Pavel Molík
6. března 2024 • 18:16
Vládu drží pohromadě koryta. Vláda Fialy má několik priorit, které se jí daří plnit. Jde o tyto priority - maximalizace škůdcovského potenciálu vlády Fialy, všechna řešení vysedět nebo "řešit" na úrovni EU bez ohledu na zájmy občanů ČR. Navíc premiér Fiala má jednu svoji speciální prioritu - Ukrajinu.
Martin Tuhý
6. března 2024 • 12:01
Hlavní problém vlády jsou zloději z ODS.
Miroslav Pravda
6. března 2024 • 10:38
Je to pytel hoven, dohromady petisracka
Avatar - epr3}
epr3
6. března 2024 • 07:42
Hlavní vinu Fiala ponese tak jako tak, ale jeho problémem nejsou jen koaliční partneři, ale hlavně to, že je nekonečně pitomý, prolhaný a zásadně si nepamatuje, co už kde nakecal a slíbil.
A mimo jiné je také pos.ra, který se před kdekým, kdo na něj dupne, podělá a začne mu na povel lízat boty.
Radek Kocvelda
6. března 2024 • 07:42
Tenhle floutek časem se uklidnil,u nás mají skoupený pozemky.Domací můžou povídat, tady probíhali poslední leče s kamarádičkama.Je to prase, který se dere nahoru.Nevolitelný!
Pavel Maleček
6. března 2024 • 06:12
Kuba je bezesporu organizačně schopný člověk, s na politika atypicky nezdegenerovaným rozumem, co dle not Moskvy ani Bruselu dupáka medvědovitě netančí ... je u něj ovšem bohužel otázkou co na něj nahoře mají z dob, kdy byl až bučícím politickým poskokem knížete z Hluboké Dlouhého. I zda jím není dál, jen to fikaně skrývají.
Vyvrátit by to mohl snadno. Vystoupit z ODS (ke které se aktuálně stejně nehlásí a už jednou ji na jihu Čech na pokyn Dlouhého rozvrátil) a oznámit své, stejně špatně maskované zájmy o vůdčí roli v celostátní politice. V rámci toho se přihlásit k demokratickému konzervatismu, čímž by odmítl neomarx-progres socialistické šílenosti z Bruselu i ty asijsko despotické z Moskvy.
Když by k tomu dodal závazné odmítnutí vlánutí s Babišem a obklopil se lidmi se stejným politickým názorem, měl by min. na volebních 25% šanci. Nejspíš i víc, protože současný ideologicky destrukční fanatismus, jedno z které strany, pije krev většině voličů.
... bohužel to jen vlhký sen je. Ti co Kubu i přes archiv s jeho minulostí řídí, tohle nikdy nepřipustí. Hlavně ten distanc od Babiše a bruselských dotací.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
6. března 2024 • 08:37
@Pavel Maleček
v podstatě souhlasím, až na těch 25%. Každopádně by bylo od Kuby fér z ODS vystoupit a jet "za své". Protože on se opravdu k ODS hlásí jen v okamžiku, kdy se mu to hodí. V podstatě stejný scénář jako u socanů hejtman Netolický. Problém Kuby by byl ten, že by nesehnal lidi. ODS je přeci jen zavedená značka, která pro regionální politiky je výtahem k moci. Nová a neznámá značka by dopadla jako všechny podobné projekty před ní. A na novou stranu jsou potřeba dvě věci. Peníze a lidi. Peníze by patrně dohromady dal, u těch lidí by to byl problém a dopadl by třeba jako Klausové. Klaus starší se svým projektem Hlavu vzhůru dostal pár promile hlasů, Klaus mladší s Trikolórou dopadl podobně...
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
5. března 2024 • 18:15
Týden co týden někde vystoupí hejtman Kuba a zopakuje, jak nechce být budoucím premiérem. Což v politické mluvě znamená, že by strašně rád tím premiérem byl. A ani pikosekundu nepochybuji o tom, že Kuba je přesně ten člověk, který by bez skrupulí vytvořil koalici s ANO. Takže za sebe říkám, že kdyby něco takového hrozilo, ODS volit nebudu. Budu volit jen a pouze toho, kdo mi dá ZÁRUKY, že s ANO v žádném případě koalovat nebude...
Martin P
5. března 2024 • 22:37
@Uživatel_5734171 Ano,máte pravdu, je to vychcandíra od pohledu. Měl by si vzpomenout jak dopadl hejtnam Hašek z ČSSD. To je něco podobného.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
6. března 2024 • 08:25
@Martin P
já nepochybuji o tom, že je to schopný člověk, v principu bych i s jeho návrhy souhlasil, ale prostě a jednoduše tomu člověku nevěřím a můj politický instinkt mi říká, že by přesně tento člověk byl schopen udělat oposmlouvu II, která by tuto zemi zdevastovala už navěky. Z té první jsme se dosud nevzpamatovali a její následky tu třeba na komunální úrovni vidíme dodnes. Já slyším trávu růst a úplně živě a v barvách vidím, jak Bureš po volbách teatrálně odstupuje z politiky a nabízí právě Kubovi vstřícně pozici premiéra, úplně slyším ty tuny politického balastu o vládě národního smíření... Koncernový tisk Agrofertu Kubu vytrvale chválí, vytrvale mu dělá reklamu. A já v politice na náhody nevěřím...
Avatar - epr3}
epr3
6. března 2024 • 07:39
@Uživatel_5734171 Teď ještě napište, komu byste ty "záruky" věřil.